Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
Csatravi
senior tag
válasz
bigdady #78796 üzenetére
Ha nem a covidtól haltak meg ennyien, tehát csökkentjük a elhunytak közötti covidosok számát akkor drága nyunyóka néni mivel magyarázza majd a plusz halálozási adatokat az elmúlt öt éves átlaghoz képest?
Sajna nyunyókáék már nagyon belekeveredtek és mivel a számok a halálozás tekintetben nagyon rosszul mutatnak (politikailag is. főleg ott!) most ezt a rossz számot szeretnék visszajavítani, hogy bizony nálunk nem is volt annyi covidos halott mert faszán védekeztünk.
Sok mindennel lehetne szembesíteni amire köpni nyelni nem tudna! -
bigdady
nagyúr
Valóban covid elhunyt az aki valaha volt covidos és meghal bármiben? Ha tavaly tavasszal volt azt is?
-
laszlohu
addikt
Ha igaz az alábbi hír
Bangladesh 5000 dózis Astrazeneca covid vakcinát küld MO - nak, a sziámi ikrek szétválasztása miatt jófejségből. -
[CS]Blade2
addikt
válasz
t72killer #78783 üzenetére
Szerintem rohadt nehéz elkapni, így aki az első hullámban megfertőződött, és már képes lenne újra elkapni, az simán ellavírozhatott azóta anélkül, hogy találkozott volna a vírussal.
Szerintem én, és még pár milliárdan el tudtunk lavírozni eddig. Nekünk ugye holnap lesz 11 hónapja, de van ahol már megvan az 1 év. [Első igazolt eset]Más:
Hogy állapítják meg egyébként, amikor vesznek [pl. Izrael] egy teszem azt 100.000 fős csoportot akik már 10 napja megkapták a 2. adag oltást, és 100.000 fős kontrol csoportot, akik nem kaptak csak rózsavizet, hogy az oltottakból 46-an kapták el, a nem oltottakból meg 4245-enCsak épp az előző miatt jutott eszembe. Szerintem paraszti ésszel csak úgy lehetne pontosan lemérni, ha valós körülmények között kitennénk őket a valós vírusnak,
és nem úgy, hogy menj, élj, aztán majd gyere vissza, és megnézzük. Már eleve 2-esével mindig mindent egyszerre kellene csinálnia egy oltottnak és egy nem oltottnak.Egyenlőre sokkal nagyobb esély van rá véletlenül, szerencsétlenül besz..ni. Többet számít, hogy ki milyen kilincset fogdosott, mint, hogy be van-e oltva vagy sem.
-
tom_tol
addikt
válasz
Hieronymus #78784 üzenetére
Akkor lesz "nyájimmunitás" ha a kormányok elengedik ezt az őrületet függetlenül attól hogy a vírus velünk marad. Amennyiben mindenkinek lehetősége lesz oltatni magát ez be is fog következni. Valahol már előbb is, lesznek helyek ahol csak ha ez bekövetkezik.
-
válasz
tom_tol #78772 üzenetére
"Ha mindenki számára elérhető lesz a vakcina az nagyjából egyenlő a nyájimmunitással."
Nincs nyájimmunitás és nem is lesz. A német híradók most nyomták az első eredményeket. Miszerint maximum 66%-a az oltással immunitást szerzett személyeknek képes megakadályozni az új fertőződés továbbadását.
Magyarra fordítva, legalább minden harmadik beoltott ember képes továbbfertőzni úgy, hogy saját maga észre sem veszi a fertőződését.
A természetes úton immunitást szerzek emberek nagyjából 6 hónapig védettek, utána megjelennek a tünetek. És bele is lehet halni az újra fertőződésbe.(#78775) csƵ: "Oltás előtt mindenkit tesztelnek, vagy honnan akarják tudni, hogy az illető elkapta-e már?"
Igen, az oltás előtt egy gyorstesztet csinálnak. Ha pozitív, akkor nincs oltás.
Ennek észszerű indoka van. A fertőzött személy oltása tovább terheli az immunrendszert. Csökkenti a túlélés esélyét. Miután a gyorsteszt negatív lesz, megszűnik a természetes védettség, lesz értelme az immunizálásnak.
Egy munkatársam, az első oltás utáni napon pozitív gyorstesztet produkált, másnap ismételnie kellett a tesztet. A következő teszt negatív lett. Dolgozott a problémán az immunrendszer. -
-
válasz
Soulfly842 #78758 üzenetére
Ehhez azért már kéne egy nemcsak ingyenes, de kényelmesebb, pl leheletből/nyálból mérő teszt.
-
Stanlee
őstag
Most olvasom, hogy a Sputnik V-re mar van is gyarto Szaszorszagban, igaz a gyar szerint legalabb 5-6 honap kellene a folyamatos es biztonsagos gyartas beinditasahoz.
-
törölt tag
Valaki befizetett már a Biosyney Autotest-re?
Tapasztalatok? Könnyű használni? Tű hossza, vastagsága? Megbízhatóság?Azért kérdezem, mert ezekkel a szúrkálós tesztekkel megszenvedtem. Alig jött vér az ujjból stb, fals koleszterin érték stb.
-
Stanlee
őstag
A nemeteknel a STIKO jelenlegi javaslata alapjan, ha van laborban bizonyitott pozitiv PCR teszted (tehat beteg voltal), akkor amig nincs eleg oltoanyag, nem oltanak be.
Antitest teszt nincs oltas elott, ill. ha a 2. oltas elott pozitiv PCR teszted van, akkor sem pazaroljak el a 2. oltasodra az anyagot.
Ha majd lesz eleg oltoanyag, akkor valoszinuleg kapsz 1 db emlekezteto oltast, de jelenleg a nagyon hosszu sor legvegere kerul az, aki volt mar beteg.
De ez Nemetorszag.
-
tom_tol
addikt
-
Stanlee
őstag
válasz
tom_tol #78772 üzenetére
Azert azt megnezem, hogy honnan akasztok le nemet oltott 80-as uzletkotot, hogy kimehessen Daniaba helyettem a meetingre tavasszal.
De nyaron se lesz semmi, mert igy 40 alattikent sohanapjan kiskedden fogok oltast kapni. Ha meg makom van, elkapom addig es nem is fognak beoltani. Mekkora hulyeseg ez is...
-
tom_tol
addikt
válasz
#20749568 #78768 üzenetére
Február elején ilyen ötletekkel előállni nem jelent mást mint ezen ötletelők saját maguk reklámozását. Ha mindenki számára elérhető lesz a vakcina az nagyjából egyenlő a nyájimmunitással. Ha immun a nép minek a cirkusz ? A népek többsége akar magának döfést, nem az oltási hajlandóságon fog múlni.
Dánok márciusra be akarják vezetni a covid útlevelet. Első körben üzleti céllal utazóknak, azután mozik, színházak, stb. Elképzeltem hogy tele lesznek ezek a helyek 60+ emberekkel a fiatalabbak meg továbbra is a munkahelyükön vagy Ho szórakoztathatják magukat.
-
Ringman
nagyúr
btw miért a katonákat oltjuk hamarabb mint a tanárokat/óvónőket?
ők brösszeli vakcinát kapnak vagy már az oroszt?
-
Floyd80
addikt
Az Eventim az tervezi, hogy csak oltással, oltási igazolvánnyal lehet majd jegyeket venni.
Der Ticketverkäufer CTS Eventim will die Teilnahme an Konzerten und Veranstaltungen an eine Corona-Impfung binden. „Wenn es genug Impfstoff gibt und jeder sich impfen lassen kann, dann sollten privatwirtschaftliche Veranstalter auch die Möglichkeit haben, eine Impfung zur Zugangsvoraussetzung für Veranstaltungen zu machen“, sagt Eventim-Chef Klaus-Peter Schulenberg der „Wirtschaftswoche“.
CTS Eventim habe bereits die technischen Voraussetzungen geschaffen. „Wir haben unsere Systeme so eingerichtet, dass sie auch Impfausweise lesen können.“
-
Ringman
nagyúr
válasz
ja, csak nálunk nem kapsz ingyenes tesztet
-
Ezekiell
veterán
válasz
A kötelezettség nem vonatkozik a tíz évnél nem idősebb gyerekekre és a hatvanöt év felettiekre
A gyerekeket értem, de a nyugdíjasok? WTF? Ez így marhaság. -
bigdady
nagyúr
válasz
ez elég beteg
-
-
Soulfly842
addikt
válasz
pvt.peter #78757 üzenetére
Ne aggódj, a szlovákok már megoldották ezt a kérdést
Lehet ránk is ez vár majd?
Szlovákiában mától szinte mindenhez negatív teszt kell
"Mától az intézményekbe való belépéshez negatív PCR- vagy antigéntesztekre van szükség, amelyek nem régebbiek január 27-nél. Negatív teszttel lehet csak belépni az óvodákba, iskolákba és a munkahelyre is, írta meg a körkép.sk."
[...]
"Az élelmiszerüzletekbe, drogériákba és gyógyszertárakba való belépéshez sem kell negatív teszt, de kérhetik a tanúsítványt a benzinkutaknál, a postán, a bankokban, a biztosítónál, az újságosnál, a könyvtárban vagy az optikusnál. Kell teszt az egyéni sporthoz, mint például a kocogáshoz is." -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Kerékpározás közbeni maszkviseléssel kapcsolatban lenne kérdésem.
Jól értem, hogy ha vki sportolási célból kerékpározik, akkor nem kell maszk, viszont ha biciklivel megy munkába, akkor igen?
Illetve ha már többen biciklizünk együtt sportolási célból, akkor megint kell maszk? -
válasz
lacafaca #78743 üzenetére
jó, hát amikor megfájdult a torkom, lepergett előttem az életem, csak a gyerekeimre tudtam gondolni, és arra, hogy milyen igazságtalan ez az egész. a septofort 3x kiesett a kezemből, mire be tudtam venni, de akkor is annyira remegtem, hogy rögtön lenyeltem, és amilyen szerencsétlen vagyok, több nem is volt itthon. próbáltam gyömbért enni már kínomban, fokhagymával és káposztával, de az idegességtől megvágtam a kezem. egész éjjel csak forgolódtam, és mintha picit éreztem volna a tüdőmet is, ott bal hátul. a mellkasom is szorított. éreztem, hogy itt a vég. nem is értem, hogy hogy aludtam el végül, azt meg pláne nem, hogy hogy lehet, hogy még mindig élek!
-
lacafaca
addikt
persze, de egy emberről ránézésre meg lehet mondani, hogy valami nem stimmel vele...lenkei nem úgy néz ki
de a vénasszonyok pl nem válogatnak, aki sovány az beteg
Parci csak föl akartam dobni a napodat, mert tegnap már temetkeztél
-
daneel_hu
addikt
Gyerekeim dédijét (94) holnap oltják Modernával.
95%, hogy átesett a betegségen novemberben, kíváncsi leszek a mellékhatásokra. -
Ricardo
titán
-
Stanlee
őstag
Az en konteom, hogy a mutacio azert kerult eloterbe csak mostanra, mert a politika fegyvertarabol hianyzott valami, ami okot adhat a lezarasok fenntartasara.
Az egyes SARS-CoV-2 mutaciok nagyjabol Boris Johnson bejelenteseig nem is voltak tema sem a mediaban, sem a politikusok kozott. Most az intezkedesek oka az (angol) mutacio.
Legalabb 6 het telt el Nemetorszagban es az EU-ban is, hogy az angol mutaciorol tudunk (igazabol ez mar regebb ota letezik, de akkor lett a szeles mediaba bedobva). A nemetek szepen korlatozzak a beutazast a mutacioval sulytott orszagokbol, de sajat statisztika meg nincs, hogy az uj fertozottek hany %-ban van az angol valtozat jelen. 6 het alatt nem tudtak kiepiteni se laborkapacitast, se modszert arra, hogy a napi friss fertozotteken belul a mutaciokat megadjak.
Vannak nyers szamok, tehat pl. eddig 200 alkalommal mutattak ki az angol valtozatot. Nem erdekes, mert nem mond semmit arrol, hogy a napi fertozottek, halottakon belul mi az arany. Addig egy szam, egy ujabb felelem faktor, amit beadnak a nepnek, hogy tereljek a figyelmet a tenyleges, honapok ota fennalo problemakrol.
Portugalia is erdekes, pl. arrol senki nem szol, hogy 100000 fore tizedannyi intenziv agy van, mint mondjuk Nemetorszagban - ami alapbol erdekes, mert allitolag a nemeteknel korona nelkul is 60%-os az intenziv agyak kihasznaltsaga, tehat a portugalok vagy nem ugyanazt ertik intenziv agy alatt, mint a nemetek, vagy nagyon rossz az egeszsegugyuk, ami angol, afrikai, brazil, xyz mutacio nelkul is gyorsan osszeomlana.
-
daneel_hu
addikt
Hát érdekes ez amúgy...
Jó mondjuk a PCR-hez 8 óra önmegtartóztatás szükséges, elképzelhető, hogy tényleg ezért van pár hamis eredmény.
Tény, hogy azért nehéz tünetekből diagnosztizálni mert hasonlít pl az influenzához... de összességében van két egzotikus tünet, a szaglás és ízlelés elvesztése.
Ha valakinek ez játszik, akkor ott azért nem sok kérdés maradt. -
válasz
Soulfly842 #78712 üzenetére
Hoztak arról rendeletet, hogy ki kell fizetniük azt a támogatást, amit már novemberben rendeletben biztosítottak a szóban forgó köröknek?
Múltkor is olvashattuk, hogy 2,5 hónapja nem érkezik meg a támogatás. Lehet teljesíteni kellene, amit megígét az orbán. Persze azt tudjuk mit ér a szava.
-
daneel_hu
addikt
"azért még a tagadási fázisban vagyok, fosok, de nem úgy
első napokban te úgy voltál, hogy csak valami apróság, jó erőben is vagy, alszol egyet és másnapra minden oké lesz? vagy annyira azért nem volt semmi?"Az első 5 nap nem volt olyan különös, talán csak annyiban, hogy az a delíriumos borzongás végig ott volt. Ebben kicsit furcsább mint az influenza.
Október 24-én kezdődött hasmenéssel, (talán 2-3 alkalommal voltam a wc-n), de nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki.
Ezen a napon este már kicsit haloványabban éreztem magam, estére megjött a hőemelkedés, 37,5 - 38C. Mivel nem köhögtem semennyire, nem gondoltam covidra. (pedig itt mondtátok, hogy biza azért símán lehet az is!)Október 25-től azért végig volt késő du és estétől lázam, sokszor 39 C felett.
De összességében az első 5 nap nem volt akkora dráma.
Az ötödik nap egész jól lettem, felhívtam a dokit tájékoztatás végett, szerinte nem covid, felejtsem el az egészet.
Aznap mintha dolgoztam volna de csak számítógépen otthon...
Délben tárkonyos raguleves volt, mivel semmi íze (dupla nulla, tényleg) nem volt, akkor jöttem rá mi bajom van. Fürdőben végigszagolgattam a vegyszereket és parfümöket: semmi.
Ha az október 25-ét is pihenéssel töltöm, talán nem lesz II. fázis, de utólag persze könnyű okosnak lenni. Lehet mindenképpen jött volna a kalapácsos ember.
6–12 napig nagyon szar volt, talán olyan mint egy nagyon durva influenza-A (5x-ös erővel), de eközben végig para van fejben is. És nálam még a tüdő nem volt érintett, elképzelni nem tudom milyen lehet amikor nem tudsz enni sem, és nincs oxigéned.
Vagyis de ––––> gondolom intenzív osztály.
És rajtam csak a D614G ment át.
Teszt a november 3-án hajnalban volt, minden negatív. -
válasz
lacos001 #78707 üzenetére
egy biztos: soha nem fog kiderülni. egyébként félig van csak jelentősége (oké, nyilván óriási a jelentősége, hogy esetleg az egész elkerülhető lett volna), mert a kutatók azt már nagyjából tényként kijelentették, hogy nem egy csinált vírus, hanem természetes. szóval rossz esetben találták, őrizték, rosszul...
-
Kékes525
félisten
válasz
Soulfly842 #78695 üzenetére
"most még csak pár hét telt el. "
Nem, a brit és az afrikai variáns már decemberben elején is ismert volt. Azaz már legalább 2 hónapja terjed. [British scientists investigating new strain of coronavirus, but downplay concerns]
Az eltelt idő már arra elég lenne, hogy legalább az új fertőzöttek csökkenési ütemét befolyásolná, de azt sem teszi.
-
Soulfly842
addikt
Itt is van a rendelet a vendéglátók megmentéséről
A kedd esti Magyar Közlönyben megjelent és február 3-tól hatályba lép az a kormányrendelet, amelynek célja, hogy végre gyors és hathatós segítséget nyújtson a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került vendéglátóiparnak és a turizmusnak.
-
lacos001
senior tag
Biztosan átvitték szerencsesütiben
Nincs messze láthatod/láthatjátok----> [link] twitter videó....Lentebb 4. videó...Ez vagyon oda irva...
"How close is #Wuhan’s Centre for Disease Control (with it’s infectious diseases lab) to the Huanan livestock market which was linked to the world’s first-known #coronavirus infection clusters? This close..."Nem tudom csak azt linkelni...nem érteni twitterhez...
-
Soulfly842
addikt
Basszus nem akartam elhinni, de tényleg... Leellenőriztem a céghálóját.
2019-es árbevétel:
Dr. Lenkei Admin Kft - 7 alkalmazottal - 49,6M
EGÉSZSÉGET MINDENKINEK Nonprofit Kft. 22 fő alkalmazott - 620,7M
VITAMIN ZÁSZLÓSHAJÓ Kft. - 7 fő alkalmazott 372,9M
Vitaminvest Kft. - 9 fő 1104 M
VITAMINFUTÁR Kft. - 50,1 M - 2 főFriss cégek:
Dr. Lenkei Vitamin Kft.
Dr. Lenkei Clean Food Kft.Sok pénzt összeszedett. már a 2008-ban alapított
Vitamin Gyártó Kft. "f.a." is az övé volt.
2017-ben fejeződött be a felszámolás és indult "A cég tagja (részvényese) vagyoni részesedésének lefoglalása"De tulajdonos volt a FREE CHOICE Kft. "f.a." -ban is (2002-es alapítású cég).
2010-es cikk:
[link]
A legkorábbi cége 1996-ban indult, de az még más tevékenység volt feltehetőleg.20 év kemény biznisz kérem szépen. Ez alatt nyugodtan csinálta, nyugodtan 'hízott'. Az alkalmazottak nagyrésze valószínűleg érdekelt v. közeli hozzátart... jobban osztható úgy a fizetés.
Szegénynek eltűnt majdnem minden nyeresége, biztos elvitték az alkalmazottak, a körülmények, számlái, az üzemi ktg-k amiket be kell fizetni...
Jaa... és akkor még a külföldiről nem is beszéltünk... már 2010-ben is szlovák cégek sorával volt felkészülve...:
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Milyen SSD-t vegyek?
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- DJI Mavic 3 Fly More Kit - 2 akku, töltő, autós töltő, táska
- Panasonic er-dgp90 k Hajvágó /// Bontatlan, Új // Számla + Garancia
- DJI FPV Racer drón
- DJI Mini 3 Fly More Combo Plus RC drón szett - új állapot, garancia, 1x battery, 2x battery plus
- DJI Mini 3 pro Fly More Combo (FMC) RC drón szett - kijelzős távirányítóval és extra táskával (2)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest