Hirdetés
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- No Voice in the Galaxy
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samus: Tomb Raider Remastered I-III
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
-
LOGOUT.hu
Új hozzászólás Aktív témák
-
natë
nagyúr
Csodálatos, hogy kormányunk 60%os táppénzzel megbünteti a csúnya gonosz kovidos embereket.
-
-
[CS]Blade2
addikt
Oda van írva, hogy azok akiknél fennállnak a fokozott kockázatot jelentő alap/társbetegségek vagyis krónikus betegek. Miért kellene ezt részletezni? Aki beletartozik, az pontosan tudja, mert állandóan gyógyszert szed rá, állandóan visszajár vele az orvoshoz, kórházba, stb. Gyerekek nincsenek a listán, akik esetleg nem tudnák eldönteni, hogy igen, ha szívbetegség van neki megállapítva, vagy pl. magas vérnyomásra gyógyszert szed, akkor krónikus beteg.
-
Stanlee
őstag
Ez meg nyers adat, de azert az irany latszik.
Ez alapjan en azt gondolnam, mint donteshozo, hogy az iranyvonal okay, aki megszoritas ellenes, annak csak a hangja hangos, a nema tobbsegnek jo az az irany, amit meghataroztunk. Sokaknak Merkel dontesei rendben vannak, igy hisznek abban is, hogy a locdown okay.
Ezzel szemben en azt latom, hogy baratnom munkahelyen a szinglik folyamatosan betegszabadsagon vannak, mert full depresszioba estek, a gyerekesek meg ket csoportban vannak, amelyiknek a gyereket sikerul leadni ovodaba, az normalis, akinek a gyereke meg otthon van lassan 2 honapja es otthon tanit meg dolgozik, teljesen idegbetegek.
De mivel a tobbseg tart attol, hogy megbetegszik es korhazba kerul, igy inkabb lockdown.
-
mindenki a saját nézőpontjából van elkeseredve, pedig egyszerűen arról van szó, hogy mindenkinél mások a preferenciák. vannak, akik sokkal inkább korlátozásmentes életet akarnak megint, vállalva az ezzel járó kockázatot/veszteséget. másokat meg jobban zavar a kockázat/veszteség, mint a korlátozások.
ennyi
-
Rage47
veterán
Telex: A magyar oltásellenes közösség lába alól is kihúzza a talajt a Facebook új szabályozása
"hamarosan a magyar oltástagadó közösséget is kihajítják majd a platformról"Ez gondolom nem gödény csoportja, mert ő csak maszkellenes egyelőre.
-
válasz
headhunter #79780 üzenetére
nem szokott elég türelmem lenni hozzá, de ez most pöpec lett!
(mindenki kapott némi öniróniát a tarsolyába)
-
Stanlee
őstag
válasz
#20749568 #79762 üzenetére
YouGov-ra beregisztraltam hogy lassam mar a kerdeseket. A mai friss felmeresben:
Würden Sie es befürworten oder ablehne, wenn der Lockdown in Deutschland bis ende Februar 2021 verlängert werden würde?
Lehne ich voll und ganz ab: 13% - en ezt jeloltem
Lehne ich eher ab: 13%
Befürworte ich eher: 28%
Befürworte ich voll und ganz: 38%
Weiß nicht/keine angabe: 8%A lenyeg, hogy ez alapjan aprilisig is megvan a tamogatottsag. A gepezet jol mukodik, a mutaciotol mindenki kello szinten fosik.
-
válasz
Rage47 #79788 üzenetére
Ilyen kategória van: 18-59 évesek, akiknél fennállnak a fokozott kockázatot jelentő alap/társbetegségek [link]
Azt nem hozták nyilvánosságra, hogy melyek ezek a fokozott kockázatot jelentő alap/társbetegségek . Nem az számít, hogy van-e krónikus betegséged, hanem hogy olyan betegséged van-e, amivel ebbe a kategóriába kerülsz. Mivel ez nem nyilvános kiket soroltak ide és mi alapján, az embernek fogalma nincs, hogy most beletartozik-e vagy sem. Katasztrófa szokás szerint.
-
envagyok
veterán
70 éves krónikus beteg anyám igényli, de még nem kapott
Párom 75 éves krónikus beteg édesanyja is, de még ő se kapott.
Ketten 8 gyereket felneveltek, nekik köszönhető, hogy még van aki megtermeli a nyugdíjravalót, plusz a sportra valót (stadionokat, juttatásokat nem égi pénzesőből finanszírozza f@szbán v.)
55 éves szintén beteg barátom igényli, de még nem kapott
Én is örülnék ha kaphatnék, még fizetnék is érte tízezreket, de én sem kaptam. Közben 10 milliók már kaptak.
Gyerekeim vannak, iskolába, óvodába járnak, mindkettő kötelező, párom forgalmas élelmiszerboltban eladó emiatt legalább olyan veszélyeztetettek vagyunk mint pl egy orvos, ráadásul ha mi és hozzánk hasonlóak nem lennénk, nem tudnának az emberek alapvető élelmiszereket vásárolni, éhenhalna mindenki.
És igen, nagyon zavar, hogy fiatal sportolók azért kapnak, hogy utazgathassanak, miközben ha a szüleink elkapnák, kb szinte biztos a koporsó.
Jó dolog a sport, de pár eredményen kívül, ami pár évtized után 99%-ban feledésbe merül, semmi komoly társadalmi haszna nincs.
Vagy emlékszik valaki 1987-ben mondjuk ki mit ért el? -
Most igazából jó, hogy sokan nem igénylik, mert hamarabb jut azoknak, akik igen - kevesebb feszkó. Aztán ahogy egyre többen megkapják, igényelni fogja azok többsége is, akik korábban nem kérték. Pax Romana.
Az elit tagjainak oltása ilyen helyzetben (sok az oltásszkeptikus) jó 5let. A kormányt mindenesetre nagyon szívesen végigszúrnám valami ütős cuccal
-
-
Ezekiell
veterán
válasz
headhunter #79780 üzenetére
Ez a nő zseniális amúgy
-
headhunter
addikt
-
laszlohu
addikt
Köszi az infokat.
-
csƵ
addikt
Jó dolog ez a vita arról, hogy kinek jár az oltás. Az meg a valóság, hogy a lakosság harmada se igényli. De azért megy az uszítás megint.
-
daneel_hu
addikt
válasz
laszlohu #79769 üzenetére
"Nem tudja valaki, hogy ezt a biosynexes tesztet elfogadják-e az ingázóknak az
osztrák-magyar határon?"Szerintem nincs semmilyen szerológiai teszt amit bizonyítéknak tekintenek jelenleg.
Ha átestél a betegségen, akkor esetleg lesz igazolás amely az oltottak mellett ezt is akceptálja.
De ahhoz hivatalos covid19-diagnózis kell, vagy régi PCR+ laboreredmény. -
laszlohu
addikt
Nem tudja valaki, hogy ezt a biosynexes tesztet elfogadják-e az ingázóknak az
osztrák-magyar határon? -
válasz
Gsx-rr #79766 üzenetére
Ki vagy akadva par sportolon, mikor havonta tobb ezren nyaralnak kulfoldon?
Ez hogyan illeszkedik a történetbe? Szintén soron kívül kapnak oltást a hivatalos állami oltási rend-től eltérően? Azt most hagyjuk, hogy mivel saját pénzből nyaralásznak, mi közöm hozzá?
A legtobb elete vegeig az elsport kozeleben marad es tovabbadja a tudasat!
Szerintem az aktív sportoló definícióját elég lazán értelmezed most. De értem, mit mondasz, max akkor már nem aktív sportolóról beszélünk. Például egy hegedűművész 4 éves korától tanul és ugyanazt csinálja 22 - 64 éves koráig. Csak, hogy viszonyítani tudj.....
No de mindegy, már jönnek listákkal többen is, ők kiket oltanának soron kívül, nekem is lenne priorítási listám, viszont már van egy hivatalos lista, járjunk el aszerint. Vagy ne, de akkor meg miért ne fejezhetnék ki akárhányan a nemtetszésüket? Amivel meg megint másoknak van problémája, de szerintem ez így lesz kerek. Ha nem lenne min összevitatkozni, akkor nem lenne itt semmilyen vita, gondolom.
(különben nem gurult messze a gyógyszerem, megvan már, csak elfelejtettem, hogy nem az orromba kell tuszkolni.....most már mindegy, hozzák a backlock pizsit úgyis)
-
törölt tag
Megjött a Biosynexes teszt, hétvégén alávetem magam. Valaki túlesett rajta, eredmény?
Kicsit kételkedem már az összes "vizsgálatban" mikor csomónál biopszia C4et(80%) komolyabb biopszia(legyalúlt minta) B1et azaz negatív ereményt mutatott.
-
Đusty
addikt
válasz
tom_tol #79764 üzenetére
Én meg a szemeteseknek mert ha nem viszik el nagyon kellemetlen és jó nagy járvány lehet, a vízművek dolgozóinak nem különben, és az erőművesek nélkül sem olvasnád ezt és még rohadt sokan vannak akik azért dolgoznak, "láthatatlanul", hogy ne két évszázaddal visszafelé találd magad, úgyhogy a fenti nekem elég gáz de mindenkinek lelke rajta mit gondol.
-
tom_tol
addikt
Csak ámulok és bámulok. Én nem csak az élsportolókat oltanám soron kívül (már aki akar magának bökést) de kiterjeszteném az igazi művészekre, festőktől a költőkig, színészektől a rendezőkig, minden olyan emberre aki valami "többet ad" az embertársainak.
-
adalbert1
veterán
Számomra a profi sport hasonló szórakoztatás, mint egy mozifilm, vagy koncert, tehát a kikapcsolódást segíti elő - persze ez főleg a látványos csapatsportokra igaz, tehát pl. hetente-kéthetente szívesen megnézek egy 2 órás NBA meccset, ehhez képest egy úszás-kajak-bármi egyéb pár perc alatt végigérő futamra épülő sportnál ez egyáltalán nincs meg (illetve utóbbiak tarthatnának akár 2 óra hosszat, és lehetne bármilyen kemény küzdelem, akkor sem találnám látványosnak, vagy szórakoztatónak őket).
Szerintem nem is feltétlen az a pár darab vakcína hiánya a gond, amit odaadnak ezeknek a sportolóknak (nyilván az is jobb lenne, ha időseknek/krónikus betegeknek menne), hanem az üzenet, hogy ők fontosabbak, mint az átlagemberek, miközben kb. egy nulla helyen jegyzett, senkit nem érdeklő sportot űznek (amiben viszont van esélyük olimpiai érmeket nyerni, ami a vezetésnek kedves, mert lehet rá büszkének lenni, illetve rengeteg dolgot legitimizálni vele).
Ha már pont az NBA-t hoztam fel szempontnak, ott arról volt hír, hogy a játékosok azért kapnának hamarabb vakcínát, mint mielőtt ténylegesen sorra kerülnének, hogy ezzel is növeljék az oltás elfogadottságát a fekete közösségben - persze van mögötte üzleti érdek is, tavaly a bubble megrendezése elég sok pénzt elvitt, szóval az idei szezont szerintem anélkül tervezik végigjátszani, és minél kevesebb kieső játékos miatt elmaradt meccset akarnak - de ennek ellenére ennek jobban el tudom hinni a valós társadalmi hasznosságát, mintha az itthoni oltáselleneseket mondjuk a magyar fociválogatott akarná meggyőzni (vagy ugyanezt a magyarázatot akarnák ráhúzni).
-
Asbee
veterán
Hát sajnos igen. Innen indult az egész, hogy rájuk nem veszélyes, egészségügyileg nem indokolt. Nyílván az lenne a legjobb forgatókönyv, mindenkinek jutna azonnal. Előbb beszéltem ismerőssel, kaptak levelet, 18-60 közötti krónikusok oltása is indul háziorvosoknál, astrazenecával, de hát ez is ló....sz mennyiség, + még a modernát sem kapták meg, hiába a lista.
-
hát, én nem is azért írtam, hogy mégegyszer leírd
mellesleg itt van milák kristóf. eléggé péppé verte az egész világot a saját számaiban, döbbenetes időket úszott, mindezt atom fiatalon, abszolút benne volt (van?), hogy alsó hangon másfél évtizedig domináljon. viszont rohadtul elkalapálta a korona. fogalmam sincs, hogy most hogy áll, de simán benne van, hogy ennyi volt.
-
Asbee
veterán
Hányszor írjam még le, én sem értek egyet önmagában a kivételezéssel, de ezzel a kiforgatott körítéssel sem. Nem tragédia ez az előre vett oltásmennyiség. Pont, hogy sportolók voltak lenézve, hogy a dolgozó ember tartja el őket, nem csinálnak semmit és stb. Ép elméjű ember ilyet nem mond. Önmagában ez persze nem jogosítja fel őket, a külön bánásmódra. De így döntöttek. Ha ez több ezer embert érintene és emiatt csúszna más oltása, én is háborognék.
-
az biztos, hogy ahhoz, hogy a világon a legjobb legyél valamiben, bármiben, nagyon-nagyon tudni kell. azt nem adják ingyen, senkinek, semmilyen témában. sportban az egész életet rá kell áldozni a tehetségeden felül is.
hogy ettől "értékesebb" vagy-e vakcinailag, az egy másik történet.
-
válasz
#20749568 #79753 üzenetére
Igen, a sportoló sok áldozatot hoz. Ahogy az életben mindenki.
Igaz, bár egy sportoló max harmadannyi ideig aktív és ha jó sportoló, meg is alapozza a későbbi életét. De nem csak sportolók vannak egy társadalomban, sőt jóval fontosabb emberek is vannak, akik még többet tettek azért, ami a hivatásuk kb 5 évtizedig. Kicsit túl vannak értékelve a sportolók, persze főidióta is ezt nyomatja, nem csoda, ha ragályos. Akinek csak a sportoló az értékes ember, az viszont súlyos idióta.
-
Te beteg vagy ember!
Azért mondtam, hogy dolgozom több helyen is, hogy értsd, nem ülök otthon 8 után. Szarok én az élsportoló életvitelére, nem fogod fel, hogy az zavar, hogy velük megint csak kivételeznek. Nem sok személyes sérelem van emögött, de ha Te azt látsz mögötte, arra is nagy ívben, nekem nem fájnak a látomásaid.
Abban mi az irigység, ha zavar valakit a feltűnő indokolatlan kivételezés? Miközben mások milliószámra szívnak. De legyen irigység, bánom is én, akkor is zavar minden jóérzésű embert ez szerintem. Neked meg javaslom, valami gyógyteákat kezdj el fogyasztani erre a pszichés zavarra utaló jelenségre.
Tudod te mennyi munkát, időt, pénzt áldoztak és áldoznak ezek az emberek, hogy oda jussanak?
Az a baj, hogy ezzel az 1 biteddel csomó más komoly áldozatkész szakember valódi munkáját lenézed, nem csak sportolók áldoznak sokat a munkájuk miatt. Bár az, hogy egy sportoló sok pénzt áldoz, az vicces, mert ugye az állampolgárok pénzéről van szó jórészt vagy Te azt hiszed a saját pénzét áldozza? No persze, miért is hinnél mást.....atyaég! Tényleg marslakó vagy.
(#79741) csƵ
Az mit jelent, hogy ilyeneknek? Vagy csak iskolázatlan parasztnak akarsz tűnni? Nem vagy az, max bunkó.
Amúgy ha valaki hosszú évek alatt felépít egy vállalkozást és az tönkremegy, mennyivel jobb, mintha egy sportoló karrierje törik derékba? De itt nem erről van szó, hanem egy elfogadott oltási tervtől való eltérésről. Ki nem szarja le, hogy valaki hamarabb akar sorra kerülni? Csak a sportoló számít ebben az országban?
-
Wn2tl
aktív tag
Egy sportoló kurva sokat gürizik, hogy végül a saját fényességét dicsőítse semmi több. Egy mérnök szintén kurva sokat gürizik, hogy a saját fényességét dicsőítse. Viszont az utóbbi hasznára válik a társadalomnak és igen csak sokat hozzá tesz. A sportoló milyen értéket ad? Mivel ad többet, mint egy mérnök, ami miatt kiemelik?
-
meg kell nézni a tájékoztatóját, de alapesetben jellemzően nem
inkább ilyen szájvíz játszhat, amit nem nyel le, nem szívódik fel nyálkahártyából
halványan rémlik régről, amikor ez nekünk volt téma, hogy talán a septofort mehet (anno a profi gyógyszerész a településen utánanézett jól) -
Cyrin
addikt
60 év alatti krónikásoknak az Aszta Zenekar muzsikál, most mondta a híradáridó.
Akkor én ide tartozok.
Az idősebbek a Pharizert nyerték meg a tombolán. -
Stanlee
őstag
válasz
lacos001 #79714 üzenetére
Olvass Spiegel-t meg Zeit-ot, ott ilyen hozzaszolasok nincsenek.
Megteszem a kovetkezo tetet, iskolanyitas marcius 15-en.
Amig a zero-covid hivok adjak a tanacsot merkelnek, addig nem lesz valtozas. De gondolj bele, hogy mar csak par honapot kell kibirni, mert visszavonul.
-
csƵ
addikt
-
S e t h
nagyúr
Az igazság kettőtök között van vhol félúton, én nagyjából mindegyikőtökkel egyetértek, bármennyire is tűnik lehetetlennek.
-
csƵ
addikt
Hagyd, az ilyeneknek fogalma sincs, hogy egy sikeres sportoló szülei mi munkát végeznek, hogy felnőtt korára ilyen szintre jusson valaki a sportban. Totál nincs rálátásuk semmire a melóhely, bevásárlóközpont, otthon háromszögön túl.
Most a média is erősen kelti a vakcina-irigységet, a sok gyűlölködő most kiélheti a vágyait.
-
Asbee
veterán
válasz
ubyegon2 #79737 üzenetére
Látszik fogalmad sincs egy élsportoló életéről, életviteléről csak a demagóg dumát tolod. Azért mert te nem érsz el eleget az életben, az az egyéni szoc problémád. Mi az, hogy te gürizel értük? Nagyon elvagy tévedve. Tudod te mennyi munkát, időt, pénzt áldoztak és áldoznak ezek az emberek, hogy oda jussanak? Még mindig nem jó a kivételezés, és nem szerencsés, de ez az egész már nem erről szól. Látszólag te élsz a Marson ha már ezt hajtogatod, vagy fogalmad sincsen róla hogy működik a világ. Tombol benned az irigység , mert eljutnak oda ahova te sosem fogsz, meg sajnálod pár embertől az oltást. Az nem egoizmus, hogy azt mondom beoltottak pár embert, na bumm, egészégükre. Szóval a te irigy, egyéni problémad k...va fárasztó már. De legalább kibújt a szög a zsákból. Nem is kívánom ezt a szálat továbbvinni.
-
Talán letett valamit ő is az asztalra, hogy oda utazhat.
Mert mások nem? Mitől kiemeltebb a többi embernél állandóan? Ennyivel többet csak nem tesznek le az asztalra azon pár év alatt, míg egyáltalán csinálnak valamit. Ne fárassz már ezzel a vakegér szöveggel. Nem egyéni sérelem, de ezek szerint Te csak egoizmussal tudod élni a világod és azt hiszed, hogy más is? Nem irigy vagyok, hanem qrva dühös a kivételezések miatt. Amikor rengeteg ember, aki értünk gürizik, meg le van szarva ebben az országban. Ez nem a Mars ám.
-
Asbee
veterán
válasz
ubyegon2 #79725 üzenetére
Az élet ilyen, volt van és lesz. Ideje feldolgozni. Talán letett valamit ő is az asztalra, hogy oda utazhat. Hogy te nem teheted meg, arról nem a járvány, meg a vakcina tehet. Itt látom egy egyéni sérelemről van szó, nem az idősek védelméről és stb stb. Hagyjuk is inkább....
-
Annyira nem fontos, de egyes Samsung ketyerékre van app, de én ezt használtam régebben és szerintem hozzávetőleges értékekben bőven megfelelő! A változást mindenképpen jelezni fogja és ez a fontos!
(#79733) Parci
3. sportot még hosszú hetekre felejtsd el
Azért kis meleg vízben evezgetés.....
-
nem kell, csak nagyon hasznos, de ne foglalkozz vele most már, egyre jobban vagy
1. pihenj! még napokig úgy, mintha beteg lennél, sok alvás, sok szellőztetés, semmi stressz és tilos kifárasztani magad.
2. szedd a Memmaao-féle lista elemeit bátran, c, d, cink és aspirin mindenképp!
3. sportot még hosszú hetekre felejtsd el, akkor is, ha hibátlanul leszel pikk-pakk. séta oké, magas pulzusos dolgok nem.+ torokfertőtlenítő szopogatósok mehetnek még, ha rekedt vagy, septofort és társai.
-
Jó, tegyük hozzá, hogy az az oltási terv olyan, amilyen meg valóban a tűzhöz közeli népek válogatnak az oltások között soron kívül, de ma ez a téma jött szembe, erre lehetett reagálni. Mit tehettem volna?
Sose indulnék népszerűségi versenyen.
(#79724) Aweriot
A rendező elvekkel? Elvek? Azok szépek, de ez meg a valóság. Teljesen igazad van. Tényleg. De ez nem változtat azon, hogy még egy tucat ilyen lesz, majd még a franc se tudja milyen csoportok lesznek megint egyenlőbbek.
Tisztában vagyok én a valósággal az elvekkel kapcsolatban, de néha jól esik úgy reagálni a dolgokra, mintha minden normális lenne ebben az országban, vagy már inkább földtekét mondanék.... Aztán persze oktondi Marslakócskák felébresztenek, hogy ne ázzon le a biliben a bőr az ujjaimról.
(25 év agyonszabályozott hierarchikus zárt világ ilyenné teszi a Földlakókat)
-
válasz
ubyegon2 #79719 üzenetére
nem, írtam is, hogy úgy támogatnám, hogy ez benne van a tervben. úgy, hogy "van" egy terv, amit aztán azonnal szembeköpünk, úgy nem. mondom, nem a teljes kontextusára írtam, csak egyszerű gondolatként, hogy akár bele is férhetne. férhetett volna.
az viszont nagyon is örömteli, hogy még nálunk is sikerült végigoltani az egészségügyiseket és tényleg az elejétől kezdve. az a legfontosabb, szerintem már félsiker, hogy a kórházakban a stáb nem lesz veszélyeztetett, meg egyáltalán, ott lesz, nem pedig betegen otthon.
-
válasz
fatal` #79720 üzenetére
Valami nagy zavar lehet az erőben, mert mostanában egyetértek szinte az összes kommenteddel.
Szó se róla, de felmerült bennem, hogy előbb-utóbb ezt valaki leírja majd. Nem tudom mi az oka, de most ilyeneket látok. (gondolom, látóasszonyságom miatt)
(#79721) Asbee
Téged mi gátol meg abban, hogy akár a világ másik végén süttesd a napon a hasad?
Max az, hogy az egy hónapos kiemelt szintű ottlétemet nem dobja össze senki?
Tehát akkor mégis csak igazam volt, hogy egy nagy álszent duma amit lenyomtàl, holott ennyi a bajod, hogy te 8 kor otthon ülsz, ő meg dél afrikában evez. Hajrá
Nem, nem ez a bajom, mivel én nem ülök otthon, dolgozom, több helyen is, többek között azért is, hogy mások a világ másik felén meleg vízben evezgethessenek egy hónapig.
De az zavar, hogy mindenki be van zárva, de a sportolócskák kiemeltek még ilyenkor is.Utazgasson a sportolócska is saját pénzén és kapja meg a szuriját akkor, mikor sorra kerül. Ilyen eccerű ez Marslakó kolléga.
-
natë
nagyúr
Pozitív lettem.
-
Asbee
veterán
válasz
ubyegon2 #79717 üzenetére
Téged mi gátol meg abban, hogy akár a világ másik végén süttesd a napon a hasad? Vállalva hazafele az esetleges karantént és kockàzatot odakint?
Tehát akkor mégis csak igazam volt, hogy egy nagy álszent duma amit lenyomtàl, holott ennyi a bajod, hogy te 8 kor otthon ülsz, ő meg dél afrikában evez. Hajrá utazhatsz te is, ez nem a vakcinától függ.... -
én csak és kizárólag azért legyintenék rá, hogy "menjen", mert annyira kevés embert jelent ez.
Kevés ember, de mi van a rendező elvekkel? Mindig csak innen, onnan jönnek kivételezések, lassan egész sok kivételezett réteg lesz. Engem ez qrvára zavar, biztosan fafejű ökör szabálykövető hülye voltam a 25 éves szolgálati időm alatt, de már ez nem változik.
Persze a kormány is így kezdte '98-ban, csak kicsiket lopott....eleinte. Folytassam? Na ugye.
-
Van egy oltási rend, az attól való eltérés pedig nagyon helytelen, főleg olyan rétegnek, akik mindig csak kivételezettek voltak. Ez van akiknek nem tetszik, van akiknek meg igen.
Látom beakadt a lemez, ezzel az utazgatással.
Így van, míg az ország 20:00 után ki se teheti a lábát, csak engedéllyel, addig zavar, ha egyes csoportok csak a világ túlfelén tudnak evezni a vízben. Jól látod. Attól, hogy sok egyéb igazságtalanság van ezen kívül, már erről ne is ejtsünk szót? OK. Föld kiszáll.
Üdv a Marsnak.
(#79715) Parci
nem bánom, hogy ők már be vannak oltva,
Nahát!
Pedig azokat a szurikat is kaphatta volna utazókedvű sportoló. Nincs igazság.
kifejezetten lényeges, hogy meleg vízben készüljenek
Jogos! Negyed ország vállalkozásánál lényeges lenne, hogy élő ember menjen oda, persze kit érdekel. A kajakos meleg vízben evezzen, ez a lényeg. Jó.
Régei nagy kenusok, kajakosok is biztosan így edzettek, igaz akkor nem volt bezárva az egész ország. Szóval egyeseknél elvárható, hogy a megszokotthoz, luxushoz jusson hozzá, a nagytöbbségnek meg kuss van.
Tényleg összedőlne a világ, ha kivételesen hideg vízben evezgetnének az idei versenyre? Olcsóbb is lenne talán.....ha már mindenkinek meg kell húzni a gatyaszárat.
-
fatal`
titán
Én tavasszal (a karantén elején) és nyáron (a nyugodt időszakban) voltam fogászaton (bölcsességfog-műtét, amit eredetileg márciusban csináltak volna, de elhalasztották a covid miatt aztán begyulladt az ínyem miatta - szerencsém volt, hogy a fogászat, ahova járok nyitva volt), szívesen kihagytam volna.
Kéne visszamennem kontrollra, de nem olyan sürgős, úgyhogy most én is elhalasztottam.
-
-
lacos001
senior tag
válasz
#20749568 #79708 üzenetére
Tökéletesen igaz?! Loptam a hszt.
100ból 98 ilyen vélemény."Das einzige, was unsere Politiker können, ist Lockdownen. Sie können nicht Impfung, nicht Digitalisierung der Gesundheitsämter, nicht spezifischen Schutz von Hochrisikogruppen, nicht Eingrenzung von Hotspots, keine wirksame App ... nichts. Sie können nur Lockdown, je härter, desto besser. Ein Land und eine Gesellschaft im unerbittlichen Würgegriff unserer Politiker, ohne Ausweg. Das völlige Versagen der Regierung in der Corona Krise wird zu einer ersten Gefahr für uns, die um ein vielfaches größer ist, als die, die vom Corona Virus ausgeht !"
Olvastam, hogy csak 3 tartományi vezér az, akinek a szájából kijött a lazítás. Semmi több.
Öregasszony 2 héttelmint irtamki fogja tolatni ezt az egészet. Március 1el majd jön az újabb 2 hét, nem kell nagyon ezen gondolkodni.
Hatalmas higiéniai megoldásokra készülnek az országban. -
Asbee
veterán
Pont ez a lényeg, itt nem tömegekről van szó. És ebből ilyen következtetéseket levonni, hogy emiatt majd családok nem érik meg az év végét, meg utazási pecsét, meg rájuk nem veszélyes a vírus és társai, ez mind álszent vicc kategória, semmi több. Az hogy van egy oltási terv, és ők mégis kivételek így menet közben, ez egy teljesen jogos érv. Kár ilyeneken, ilyen szinten bosszankodni. Vajon hányan kaphatták meg soron kívül? Itt a városban csomó fogászat összes alkalmazottját beoltották. Még a recepcióst is. De a háziorvosok aszisztensei mai napig nem kaptak. Többen, úgy, hogy pl kijárnak idősekheh vért venni 2 hetente. És még lehetne sorolni. Na ezek inkàbb durvábbak, mint pár sportoló oltása....
-
válasz
ubyegon2 #79679 üzenetére
én csak és kizárólag azért legyintenék rá, hogy "menjen", mert annyira kevés embert jelent ez.
az edzőtáborozáshoz sem értek, állítólag kifejezetten lényeges, hogy meleg vízben készüljenek és nem tudnak olimpiára készülni téli vízben. ezt tök elhiszem, de tök megvezethető is vagyok, nem tudok igazságot tenni.
azzal a résszel, hogy nálunk a sport a fáraó dilije és ezért nem vonatkoznak rá szabályok, ezért a bicska ficereg a zsebben, nyilván egyetértek.
-
Asbee
veterán
válasz
ubyegon2 #79706 üzenetére
Így azért már másképpen hangzik. Nagy részével egyet is értek. Itt most nem arról van szó, ahogy írtam is korábban, hogy több ezer ember elől elveszik a lehetőséget. Számomra ennyi belefér, ezen nem fog múlni semmi. Ezekre jönnek az álszent, magyarázkodások, amikkel jöttök. Ez már annyira lerágott csont.... Egyelőre igen tàvol vagyunk a nagy utazgatásoktól, kár ezen rugózni. Mindenkinek valamilyen szinten életmentő az oltás. Ezen mit kell magyarázni? Amióta a világ világ, ezer meg egy esetben vannak igazságtalan kivételek. Ez nem olyan súlyos, hogy pár sportolót beoltanak. Vagy most jöttél a Marsról és még nem találkoztál ilyennel?
Látom beakadt a lemez, ezzel az utazgatással. Szerinted a vakcina csak az utazgatás miatt kell? Vagy ez most egy kiragadott indok megint? -
Alapból egy kérdés állított párhuzamot, hogy idősek vagy sportolók, én nem preferáltam az időseket, viszont utazási pecsét vagy életmentő oltás szintjén azért elmondtam a véleményemet. Ha ezt nem fogod fel, nem az én gondom.
Alapból én is inkább a legtöbb emberrel kontaktáló réteget oltanám, ahogy itt elhangzott ez többektől már. Annyira nyilvánvaló ez, hogy tényleg csak olyannak lenne érdemes elmagyarázni, aki most jött a Marsról éppen. Te most jöttél vagy esetleg onnan netezel?
Nem arról van szó, hogy pár sportolót beoltanak vagy nem. Van egy oltási rend, amiben ők is a 8. csoportban vannak. Ezt könnyű felfogni? Mert ha igen, akkor minden OK, nincs is miről beszélni tovább. Szóval üzenet a Marsra is, a 8. csoport az utolsó csoport, ez azt jelenti, hogy előtte kerül sor az 1.- 7. csoportok beoltására. Még mindig érthető így? Csak azért belekavarni ebbe, mert pár sportolónak a világ másik felén van kedve felkészülési edzéseket végezni.....amikor a lakosság egésze komoly korlátozás alatt van? Nem az idősekről szólt a vita, hanem erről. Be van zárva az egész ország, világ, de kis csoportok csinálhatják, amit szeretnek, de ne utazgassanak, csinálják mondjuk itthon a felkészülést! Lehetetlen lenne ez?
Tisztában vagy vele ott nagyrészük milyen àllapotban van? Szegényt egy magas láz elviszi...
Igazad van, minek szarakodni velük, kriptába minddel, mehet az utazási pecsét oltás az utazgatni vágyó kivételezetteknek. Te egyébként lombikbébiként fogantál?
OK, akkor legyen az összes vakcina szabaduló pecsét az utazgatni vágyó fiataloké! Tanárok, óvónők, bolti rabszolgák meg vagy megdöglenek vagy túlélik, úgyis van helyettük mindig másik. De nehogy már a sportolók ne utazgathassanak oda, ahol jobb szeretnek edzegetni.
-
Csatravi
senior tag
Lezárnak egy osztrák tartományt a dél-afrikai mutáció terjedése miatt
"A mutációt elsősorban azért tartják nagyon veszélyesnek, mert nem biztos, hogy hatnak ellene a vakcinák. Elsősorban az AstraZeneca vakcinája az, aminek tekintetében ez kérdéses lehet, az újabb vizsgálatok során ugyanis azt ez az oltóanyag nagyon rossz eredményeket ért el a mutáns vírussal szemben."
Hát ha ez a változat itt pillanatok alatt el fog terjedni akkor felmerül a kérdés, hogy érdemes e az AstraZeneca vakcinával vesződni és energiát beleölni?
-
válasz
Gsx-rr #79700 üzenetére
Tenyleg valaki elhiszi,hogy most ez az oltas mindent meg fog oldani?
Azt mindenképpen az oltásnak köszönhetjük, ha visszakapjuk a szabadságunkat, szerinted az is elég, ha csak a sportolók utazgathatnak szabadon, élhetnek, mint Marci Hevesen? Ahhoz azért qrva drága dolog ez, hogy csak az ő kedvükre tegyük vele. Minden egyes utazási pecsétnek használt vakcina egy-egy erősen kitett családot foszt meg attól, hogy minden családtagja megérje az idei szülinapját. Így is lehet ezt nézni, meg persze úgy is, hogy szegény sportoló nem arra tette fel az életét, hogy elessen a lehetőségektől. Ezzel persze mindenki mást leszarunk lazán, épp azokat, akik igen jó életszínvonalon tartják ezt a többnyire haszontalan réteget.
-
Asbee
veterán
válasz
ubyegon2 #79692 üzenetére
És az idős otthon lakói nem kapták meg az oltást?
Tisztában vagy vele ott nagyrészük milyen àllapotban van? Szegényt egy magas láz elviszi...
Itt te játszod maximum az értetlent. De akkor visszatérhetünk oda, hogy ideje a korlátozásokat befejezni, vissza a normális életbe , hiszen ez csak idősekre veszélyes. Ja nem bocs, akkor jönne megint a puffogás, hogy ez mindenkire veszélyes, meg longcovid, meg a gazdaságra súlyosabb a sok kieső ember.
Végülis igazad van, önző szemét mindenki. Hadd hulljon a fiatal, aki a jövőt adja, hadd hulljon a sportoló, ott úgysincs sok, belefér. Az idős korosztály akik úgyis otthon töltik már életük nagyrészét, védjük meg őket. Mert az idősek az idősek az idősek. Álszentség amit csinálsz, és emögű bújsz, mert kiverte a biztosítékot, hogy pár sportolót bemertek oltani.
Senki nem kívánja az idősek halálát, vagy ne akarná őket védeni, de állandóan emögé bújni, és forgatni a kártyákat ez brutális álszentség. -
Amur
addikt
válasz
Gsx-rr #79700 üzenetére
Azt próbálják elhitetni valóban hogy az oltással majd minden megoldódik, de ez csak akkor lenne igaz ha a világ minden országában meglenne a legalább 60%-os átoltottság.
Amíg van honnan behurcolni, addig be is fogják, és mindig lesz aki el is kapja, és újraindul a járvány.
Tehát ahhoz hogy vége legyen vagy folyamatosan oltakozni kell majd, vagy a világon mindenkit be kellene oltani hogy ne indulhasson újra. Ez utóbbi verzió persze sci-fi, marad az infulenza oltáshoz hasonló, valószínűleg évi 2 oltás(mert kb. 6 hónapos védettséget igérgetnek, de ezt úgye még csak tippelik, lehet kevesebb, lehet több)Persze még ott vannak az egyre "okosabb" új mutációk, ahol az evolució lehet gyorsabb mint a vakcinafejlesztők.. Nem tudom, tech párti vagyok, de valahogy azt érzem a természet a végén mindig győz..
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Házimozi belépő szinten
- Gaming notebook topik
- Videó stream letöltése
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Leszámol a fekete képernyős hibákkal a GeForce driver gyorsjavítása
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest