2021. január 22., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Nagyon olcsó gép játékra

  Azért vettem laptopot, mert nem kockultam, netre, filmezésre (ami inkább sorozat, vagyis sorozatozásra, ez de hülye kifejezés így...) egy alap notesz is bőven jó. Bár a kijelző nem a legjobb (a Samu LCD monitorom sokkal szebb színeket ad, nagyobb látószöggel, de fogyasztása kétszer annyi, mint a notesznak használat közben...). Viszont nemrég újra gépet kellett összepakolnunk, és rádöbbentem, nagyon olcsón kapni olyan gépet, amin a Crysis gond nélkül rohangál. Gondolkodtam. Jó lenne egy gép játékra. Nem a legfrissebb játékokra, hanem régebbiekre, egy-két évesekre. Gondolok itt a Silent Hill Homecoming-ra, Crysis-re, NFS: Undercover-re, Call of Juarez második részére. A régi gépen minden szaggatott, viszont így minden szépen rohangálna.
  Kerek 60000 pénzből kijött egy gép, igaz, se ház, se HDD+ODD, se RAM, mert az volt. De Alaplap+Processzor+VGA+Táp belefért.
  Nem emlékszem a pontos típusokra, de ezek voltak, minden szinte a legolcsóbb a PCX oldaláról (és ez még közel sem a legolcsóbb bolt).
  Gigabyte AM3-as lap
  [AMD Athol64 X2 AM3 processzor] (ventilátor egy 775-ös 3000+os Sempron procié lett, ez volt kéznél)

  Folytatás...

  Samus 11 éve 10

 • Kocka

  Egy cseppet sem kocka...iWiW-en, egy nagyon kedves ismerősömnél láttam.

  Amit nem értek, az a H
  Bug a K betűnél a Winamp jele...

  ---SPOILER---

  Aki nem érti:

  A - Apple, amerikai "főként számítástechnikai" cég
  B - Bluetooth, vezeték nélküli adatátviteli technológia
  C - Intel Core2Duo processzorcsalád
  D - Delicious, online "könyvjelzőgyűjtemény"
  E - eMule, P2P fájlmegosztó rendszer
  F- Facebook, közösségi oldal
  G - Google, egyértelmű
  H - Holon Institute of Technology
  I - iPhone, szinte nincs élő ember, aki ne hallott volna róla. Az Apple nagy sikerű "mobiltelefonja"

  Folytatás...

  Samus 11 éve 16

 • Vezeték nélküli fejhallgató

  Már múlt karácsonyra is terveztem egy ilyen beszerzését, de érdeklődés hiányában végül letettem róla.
  Most viszont újra előjött. Főleg azért, mert noteszem csatlakozója kicsit "kitágult" a sok ki-be csatlakoztatástól, továbbá párszor majdnem lerántottam a gépet, mert beleakadtam a füles zsinórjába, ezt a jack dugó sínlette meg, jól elgörbült...ezért ha hozzáérek, néha elmegy a bal hangszóró. WD40 ideig-óráig segít, de két nap után már kevés. Ezért is akarom száműzni a vezetéket.
  Viszont zsinórmentes egeret használok. Olvastam olyat, hogy ez és a füles nem kedvelik egymást.
  Az egész úgynevezett Fast RF technológiát használ, és 27 MHz tartományban működik. Amit néztem fülest, azok FM 863.5 - 864.5 között két sávon tudnak kommunikálni. Az egér mozgását a GSM sávon történő kommunikáció zavarja, ha hívás jön és a telefon méteren belül van, elkezd laggolni a kurzor...

  Három típust írtam össze, ebből igazából csak kettő jöhetne szóba:

  Folytatás...

  Samus 11 éve 0

 • USB fenyőfa

  SÜRGŐS segítségre lenne szükségem. Vennék magamnak egy ilyen fenyőfát, amolyan meglepetésképp. Nem drága, de szép. Viszont a szállítás irtó drága (2500 a fa + 1500 a szállítás). Nézegettem Pécsen, de netes kereséssel nem találtam semmit. Kérdésem az lenne, aki pécsi, nem-e látott véletlen valahol ilyen fát? Három színben világít (piros-kék-zöld), 34cm magas, és nagyon aranyos kis cucc. Ha ott találnék ugyanilyen árban, az nagyon jó lenne.

  Samus 11 éve 6

 • Youtube és Symbian

  Miért van az, hogy egy nyamvadt Youtube kliens sem megy nálam?
  Egy Nokia N82-ről van szó. Egy darabig minden szép és jó volt, MobiTubia akadozott, de ahogy felraktam az emTube-ot, az is jól ment. Időközben áttértem az emTube használatára, sokkal többet tud, minden szép és jó volt, mondhatni Hello Kitty színű. Szép lassan leszoktam a Youtube mobilon nézegetéséhez, de nemrég újra akartam videózni. De nem megy. Azt írja: "Hiba a következő hálózati művelet közben: 404". 'Nyád. Kicsit kutakodtam, azt írják az 1.0.10ben javítva van ez a hiba. Csakhogy nekem már 1.0.11van fent, ugyanezzel. A hivatalos oldal kuka, nem megy évek óta. Írták, hogy kell PIPS keretrendszer. Mondom megvan a hiba, azt töröltem, mert nem tudtam mire való (egyszerű user esete). Semmi gond, levadásztam telóval a legfrissebbet, feltoltam. Ugyanaz. Oké, minden le, emtube, pips, libavcodec. Lekaptam a Mobile9 oldaláról az 1.0.10 csomagját, amiben van pips is. Majd feltelepítettem. Persze nem jó. A vicc az egészben, hogy a Google hivatalos Symbian kliense megy, de már ott is akadozik a video, ami eddig nem akadt...
  Gondoltam visszarakom a Mobitubia-t. Az sem megy, nem tölt be és kifagy valami árnyalt hibával, miután a hálózatra panaszkodott. Egyébként Wifivel kívántam volna videózni, amivel tettem régen is...A régen letöltött videók hiba nélkül mennek. De új már be sem jön...

  Folytatás...

  Samus 11 éve 2

 • Robogó FAIL -UPDATE-

  A robogóm sz@r, ezen nincs mit ragozni. Reméltem, hogy a szerelő rájön a hibájára, és sikerül megcsinálni, de nem így lett. Az összes hibaforrást megnéztük, amit kell, azt cseréltük, de továbbra sem jó. Ezt megszívtam.

  UPDATE:

  [link]

  Samus 11 éve 5

 • Romba dőlt...

  Figyelem, nyavalygós bejegyzés következik.

  Nem értem. Persze lehet az én hibám, lehet a világé, vagy a Mátrixé is. Egyedül érzem magam, de nagyon. Volt barátnőm bejelentette, hogy összejött mással, de azért ha esetleg nem úgy alakulna, még ott vagyok én. Pótkeréknek. Csodálkozott, hogy ezen megsértődtem. A tag Tőle 40 km-re lakik. Hetente négyszer találkoznak, mindig a csóka jön, kíváncsi vagyok Ő mikor megy majd...mikor mi jártunk heti három alkalom is sok volt, pedig alig volt egy kilométer a távolság (egy városon belül). Többször nem jön le szünetben, így viszont tök egyedül ülök, magamban. Most lesz értelme fülest vinni és zúzós metált hallgatni, a többiek pedig be.....
  Hiába a társkereső, lóf@szt sem ér.
  Akad olyan lány, aki tényleg tetszik, de általában nagyon messze lakik tőlem (100+km).
  Romba dőlt...
  Nézhetem, hogy másokhoz jönnek a lányok, barátnők, hozzám pedig...
  Lehet, hogy túl nagyok az igényeim, mára már kihalt az a kategória, amit én keresek, az, hogy legyen megértő, túl hihetetlenül hangzik. Ahogy az is, hogy nem ribancot keresek. Fene. Egyszer már írtam társkeresős bejegyzést, ott is le lettem osztva, így legyetek kedvesek kíméljetek meg ettől.
  Biztos vagyok benne, hogy a kommentelők zöme azt fogja javasolni, hogy mozduljak ki, ismerkedjek itt-ott.
  De nem teszem, én nem ilyen vagyok. És ez a baj. Nem találok magam mellé ilyen társat...

  Folytatás...

  Samus 11 éve 21

 • Élni Szép (Volt)

  Samus 11 éve 21

 • Na ez a vicces

  Youtube. kedvelem ezt a videómegosztót.

  Szeretnék bemutatni néhány videót, amit nézve közel álltam a "ROTFL" állapothoz.

  Első: Terminator Saves Jesus
  (Ha ebből valóban készül film, azt megveszem :D)

  Második: The Horribly Slow Murderer with the Extremely Inefficient Weapon. HQ és feliratozás is elérhető, sajnos magyarul nincs, de Angol pont jó.

  Egyenlőre ennyi, a lista lehet bővül, lehet nem. De már csak ezek miatt érdemes volt megírnom.

  Samus 11 éve 12

 • "Táccs", avagy az érintőképernyős telefonok

  Bő egy évvel ezelőtt nagy telefonvásárlási láz tört rám, mindenáron mindentudó készüléket akartam...erősen gondolkodtam PDA-telefon beszerzésén is, de ezt elvetettem, mert nem volt annyi pénzem, hogy egy "mindentudó" modellt megfizessek, az elérhető árúaknak pedig a tudása nem felet meg. Mert hát olyan kellett, hogy: GPS (lehetőleg működjön Garmin vagy iGo termékkel), Wifi, autófókuszos kamera 3+ megapixel, videofelvétel 30 fps (lehetőleg VGA vagy nagyobb felbontás) rádió, 3.5" jack (de legalább 2.5"), majd miután belemélyedtem a tesztekbe, rájöttem, nekem Symbian kell. Mert az okos. Nagyon.

  Ezeknek 90%át nem használom. Amit igen, az a lista rövid: jack csatlakozó, néha fényképező, szökőévente egyszer a GPS, esetleg Wifi az Árkádban, ha várok a buszra...

  Tehát a "táccsszkrín" kategória kiesett. Végül egy N82-re tettem le a voksom. De sajnos nem jártam túl jól, de ez egy más történet. Vagyis igen, de ez pedig egy újabb másik történet.

  Folytatás...

  Samus 11 éve 46

 • Tárhelyet nekem...

  Üdvözlet,
  újabb probléma elé kerültem. Eddig a noteszről az adataimat (letöltött dolgok, sorozatok, stb, stb...) az asztali gépre mentettem, majd onnan írtam ki. Egy 250es WD Caviar és egy NEC ND-4550A író volt (tudom, nem a legújabb, egy három éves darab, de nagyon meg vagyok elégedve Vele). Az adatok ciblását innen oda egy 40GB Maxtor winchesterrel oldottam meg, ami egy szép alumínium házban csücsül, gépre USB segítségével csatlakozik, így átlag 22 Mb/s sebességgel mozognak az adatok.

  Ám most ez a gép átkerül máshová, így más lehetőséget kell keresnem adataim tárolására.

  Két kérdést is felteszek, mindenki, aki használ ilyet, vagy tud tippet adni, ne fogja vissza magát, íjon az idevágó fórumba.

  Első lépésként egy külső házba szerelt nagy kapacitású HDD beszerzésén gondolkodtam, ebből is a 2.5" részlegben, mert ezek kicsik, nem melegszenek, halkak és nem szükséges külön táp hozzá. Ám elvetettem, mert azzal találtam szembe magam, hogy néha nem elég az USB ereje, kevésnek bizonyul, az eszköz nem működik. Néha még külső táp is kell...

  Ekkor áttértem a 3.5" kategóriára, külső táp, nagyobb méret, hűtő, kellemes hangok...

  1 TB, WD, 5400 rpm/8 Mb cache, USB, Firewire, eSATA (ez utóbbi nincs a noteszemen), 24000+szállítás, vagyis 26500 a vége.

  Folytatás...

  Samus 11 éve 2

 • Microsoft, Te erőszakos

  Ritkán járok fel MSN-re, nem vonz már régóta. Pedig volt, hogy éjjel nappal online voltam. Ha ott voltam, ha nem. Na mindegy. Most viszont be akartam jelentkezni. Erre jön az üzenet, hogy a folytatáshoz telepíteni KELL a legújabb verziót. Mondom: Nem. OK. Erre megszakad, visszakapom a főablakot, jelentkezzek be. Még kétszer eljátszotta ezt, majd meguntam, és rögtön megoldás után néztem.

  Hogy jelentkezzünk be régebbi klienssel?

  Mily meglepő, hogy hivatalosan nem lehet a régi jól bevált üzenetküldőt használni. Sokáig 8.1-et használtam, majd valahogy kényszer hatására 8.5-re módosult. Most viszont erőltetni akarja a 2009-et, ami egy kalap ...egyrészt kérdezés nélkül feltelepít egy rakás hülyeséget (ezt csinálná a 8.5 telepítője is, ami szerencsére nálam akkor nem működött).

  Szóval leszedtem egy úgynevezett Stand Alone telepítőt, ami csak a Messengert rakja fel, semmi mást (hirtelen nem tudok magyar linket adni, vagyis mégis, itt a blog, benne a linkkel.)

  Szép is volt, működött is, még Plus!-t is raktam fel, és Vista Messenger témát. Nagyon szép (de így már sajnos nem működött a reklám eltávolítás, erre egyébként figyelmeztetett is a program).

  Most viszont rá akart kényszeríteni az új verzióra. Beintettem és mint írtam, elkezdtem keresgélni.

  Folytatás...

  Samus 11 éve 12

 • Életem első motorja

  A tegnapi nap folyamán megvettem életem első saját motorját, egy Aprilia SR50 Racing típust. Persze szokás szerint, mivel ez nálam már levakarhatatlan hagyomány, nem úgy működik, ahogy kell. A gyertyapipa a ludas, elvileg. Már a próba alatt megállt alattam: húzom, megy, 70, lassulás, motor leáll. Nem is indult el. Mint kiderült, az eladó szerint a gyertyapipa kilazult. Visszanyomta, indítás. Üljek fel. Mondom robogóra? Persze. Kettőnk alatt (jó 200 kiló + önsúly) 60. Szép. Végül annyira megtetszett, hogy megvettem. reméltem hazafelé kibírja. Hát nem. Kilométerenként megállt. Miután megkínáltuk rendesen szigetelő szalaggal, nagyjából bírta négy öt kilóméterig. Vicces, hogy kilazul, néha még megy, csak a sebesség kicsit csökken, de ha ilyenkor elengedem a gázt, a motor azonnal leáll, ha tövig húzom még a gurulás alatt, kicsit nehezen, de újra elindul és húz. Ha visszanyomom, gond nélkül teszi a dolgát. Alapjárat szép (ha már rendesen meg lett szívatva, mert kézi szívatós a kicsike), gázadásra megfelelően reagál. Pedig tegnap este nem volt túl meleg az idő, a hőfokjelző sem kúszott feljebb az alsó egy négyzetnél magasabbra, pedig jó 15 percen keresztül nyélgázon húztam. Második rúgásra indul, önindítóval is viszonylag gyorsan (1-2 mp). Nem mondom, hogy nem fogadtam volna el automata szívatót...elvileg 2002/01 évjárat, hozzáértők szerint viszont a blokk '99 körüli. A motor Osztrákból származik.
  A holnapi pipacsere után leírom a tapasztalatomat.

  Folytatás...

  Samus 11 éve 26

 • Az Internet Vége

  Ön elért az Internet Végére. Egyik osztálytársam mutatott egy ilyen érdekes oldalt, eljutott az internet végére. Arra az oldalra már nem emlékszem, de pár nappal később elkezdtem keresgélni, és találtam pár érdekesebb hasonló lapot.

  Rengeteget találhatsz a Google-ban keresve is, én pára említenék meg, köztük személyes kedvencem is.

  Dev0 (ez azért jó, mert rövid, semmi utalás nincs a tartalomra)
  Informatikus.hu (szintén az előbb említett okok miatt jó)
  A legviccesebb
  Személyes kedvencem, bár itt nincs vicces szöveg, de a megvalósítás nagyon jó lett.
  Kicsit erőltetett
  Egyszerű
  Ennek csak a szövege jó, a környezet már blogos
  Az utolsó

  Lehet szemezgetni, biztos van még sokféle, angolt jóformán nem is mutattam.

  Igazából az első három az, ami úgymond a legjobb, a negyedik a legviccesebb.

  Samus 11 éve 12

 • 20

  Eredetileg nem terveztem ide írni, de mégiscsak lesz egy bejegyzés, csak azért, hogy megemlékezzek róla...

  Tehát: a tegnapi napon (Október 17.), pontosan reggel 7:50 perckor a Gergely naptár szerinti időszámításban 20 éves lettem.
  Tíz év múlva pornósztár leszek...
  (aki érti érti, aki nem, nem...)

  Boldog születésnapot nekem...

  (nem, nem így telt...)

  Őt elfogadnám ajándék gyanánt (mást tennék be ide, de ez a kép találat volt Google Images-ben, a kevelt személy képe pedig zárt oldalon van, de megkérdezem majd, lehet cserélem...)

  Samus 11 éve 9

 • Firefox 3.5 bug?

  Ez most bogár, vagy a webmester elszúrta a lapot?
  Egyszerűen nem tudok rájönni, miért ilyen az oldal.
  Továbbá tessék megnézni a második nyitott lapot, VoDaFoNe írása, a cím végén van valami, de fogalmam sincs, mi...csak az én böngészőm nem képes kezelni, vagy másnap is problémája akad ezzel? Ilyen típusú hiba több oldalon is előfordul, mindig egy vagy többféle karakter, idézőjelek például. A hiba nem az összes helyen fordul elő, csak néhányon, de régebben régi FF-nél (2.x) nem volt ilyen gond.
  Kép linkje
  (Bocsi, hogy nem PH! képtárat használok, de szeretem, ha a képeim én kezelem...)

  A problémás oldal linkje: 44-es Bázis

  Az aktuális legutolsó FF, magyar nyelvű, Windows XP SP2 magyar.

  Mi a hiba?

  Samus 11 éve 14

 • ÁFA? WTF?

  Először is le szeretném szögezni, nem vagyok kíváncsi semmiféle politikai jellegű hozzászólásra, így ilyeneket ne is írjatok, eltávolíttatom őket.

  Most pedig a lényeg: Miért fizetek én Áfát? Mi a retek az az áfa? Milyen jogon afáztat meg minden külföldről beérkező csomagot a kedves államunk? Airsoft Fegyvervásárlás ügyébe szóba jött a külföldről rendelés. Lévén jóval olcsóbb ott minden (kevesebb, mint fele az itteni áraknak), hozzájön egy szállítás, és tessék megkapaszkodni: a vételár (szállítással együtt!!!) 25%-át még fizessem be, amit az állam zsebretesz, emellett még 3.5% vámadó is terheli a csomagot...(ezt még lenyelném)

  Kérdem én: milyen jogon kérik el MINDENNEK az egy negyedét? Mi a frászt tettek ők, hogy ez megilleti őket? Átszámolva már nem is éri meg behozatni semmit. Rettenetes ára lesz mindennek, mire kézhez kapnám.

  Ha nagy leszek, a foglalkozásom állam lesz. Nem teszek semmit, mégis kapok sokat.

  Erről újra Fankadeli - 2009 című szám jut eszembe. Sajnos teljes mértékben igaz...

  Samus 11 éve 16

 • SZTAKI

  Ugyan szeretem a SZTAKI szótárát. De ma olyat láttam (már biztos régóta ott van, ma tűnt fel), amitől körülbelül fél órán keresztül röhögtem...

  Még mindig fellelhető az oldalon, de azért készítettem egy képet is: [link]

  Annyit elárulok, hogy a vicc vörösen van kiemelve...

  Samus 11 éve 12

 • Airsoft mizéria, második felvonás

  ---UPDATE---
  Szüneteltetve. Bizonytalan ideig.

  Eladtam a régi fegyverem. Most úgy döntöttem, újat veszek. Viszont ahogy megláttam az árakat, majdnem elájultam. Vaterán mindenki emelt, nem is akárhogy, a termékek 90%a már nincs, csupán pár típus.
  Rájöttem olyan fegyvert kell vennem, ami tetszik.
  Ezek:
  JG M4A1 Carbine
  JG HK416
  JG MP5 Navy
  JG MP5SD5/SD6

  Ezeknem vaterán:
  38000 (nem "full" fém, de a full fém teste is ABS)
  Nincs
  44000
  Nincs/Nincs

  Nowar-on jók az árak. Carbine 29300. Ám nincs raktáron, előrendeltem, de nem tudom lesz-e belátható időn belül. HK416 bukta, 49000, MP5 Navy 35 körül, SD5 30000körül, de raktáron semmi. Megkérdeztem, mikor lesz árú, még nem jött válasz. Elmegyek, megnézem a Bátrak Boltjában és a Vadonban...

  MOD:

  Jelenleg kettő fegyver között vacilálok, dönteni viszont nem tudok...mindkettő nagyon tetszik...:

  JG MP5 NAVY (kihúzható válltámaszos verzió)

  Pro:
  "full" fém
  alapból 400 fps
  kommandós, hangtompítóval jól néz ki
  reális súly (kb. 3.2kg)

  Kontra:
  orrnehéz.
  akku a műanyag markolatban (se nagyobb nem fér bele, és még könnyen le is törhet)
  említettem már, hogy orrnehéz?

  Folytatás...

  Samus 11 éve 22

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.