2020. január 29., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Nokia N82, az Óriás

  A nyers szöveg elkészült, már csak a képek hiányoznak. Lesznek.

  Nokia N82 - Időutazás

  Régi idők nagy klasszikusai, szólt valaha egy ma már nem létező rádióadó szlogenje. Valahol ez a helyzet ezzel a készülékkel is.

  Akkoriban, mikor az N82 piacra került, még az N95 volt a csúcson Nokiáéknál. Ám cikkünk főszereplője olyan dolgokat tartalmazott, amely ha nem is szorította le a trónról az N95öt, de eléggé megszorongatta. Ezekre szép sorban térek majd ki.

  Több, mint két évvel ezelőtt vásároltam a készüléket az Origo GSM-nél, két éves Nokia garanciával, akkoriban szállítással együtt 95000 magyar valutát szurkoltam le a futárnak érte.
  Egy bemutatót már akkor szerettem volna írni, de valahogy mindig elmaradt. Most viszont úgy döntöttem, megírom. Volt elég időm ismerkedni a Symbian rendszerrel, mert kezdő lévén mikor bekapcsoltam a telefont, az tűnt fel, hogy ez döglassú. Pedig tudni kell, hogy akkor ez volt majdnem a leggyorsabb okostelefon a piacon. A boot 20 másodpercig tart, és körülbelül 35-40 másodperc elteltével a készülék használatra kész (nem kell várni a telefonkönyv és az üzenetek betöltődésére sem). Tehát volt mit szokni. Sok dologban volt úttörő számomra, az írásban sorban kitérek mindenre.

  Folytatás...

  Samus 9 éve 0

 • Minden napra egy tapi

  Lassan nem telik el hét (vagy inkább nap?) anélkül, hogy ne írnék valamit, aminek köze van a tapifonhoz...De végül is ez egy blog vagy micsoda. Nem is szaporítom tovább a byte-okat, írom az értelmes részét a bejegyzésnek.

  A használt piacon nézelődök, mert ha olcsóbban kell tapi, akkor ott célszerű venni, természetesen a színhely a Hardverapró (és a Vatera). A kínai dolgot elvetem, túl sok jót nem hallottam róla. Csak az olcsósága szól mellette, a kezelés állítólag borzalom (egy volt tulaj írta). Jött viszont pár új, vagyis inkább régi versenyző. Az árat maximalizáltam 40000 forintban, bár úgysem lesz ennyim rá.

  HTC Touch 3G - Ritka, mint a fehér holló, konkrétan egyet találtam, azért is 60at kér az illető...

  HTC Kaiser (alias TyTn II.), átlag 40 000

  Samsung Omnia - A választék bőséges, egy jó ajánlatot is találtam 38 000 pénzért, minden földi jóval, autóstartó-töltővel, IGO-val, memkarival, tokkal, cerka nélkül, csak sajna Pannonos, 2008as...bár állítólag másodpercek alatt függetleníthető, kérésre. Az átlagár szintén 40000.

  Folytatás...

  Samus 9 éve 12

 • A legaranyosabb Symbian téma

  Megtaláltam a legaranyosabb témát S60v3 és S60v5-re. Annyira tetszik, hogy megért egy bejegyzést.

  A készítő Ervin. Forrás a Smartnews, kedvenc Symbian-os oldalam.

  A téma neve Baozi

  Letölthető bejelentkezés vagy regisztráció után a Smartnews oldaláról.

  Előző témám a sötét Maemo volt, de ez...olyan "cuki".

  Samus 9 éve 2

 • Kínai tapi?

  Kinek mi a véleménye a kínai érintőkijelzős készülékekről? Van belőle rengeteg, sok iPhone koppintás, van már WM-es, Androidos, és rengeteg egyéb koppintás. 20000 forint körül milyet kaphatok? Az ezekben lévő Wifi mennyire használható? Valahol olvastam, hogy az ilyen kínai wifis modellekkel nem lehet itthon netezni.

  Arra kérnék mindenkit, aki ezt olvassa, és rendelkezik valamilyen érintős kínai modellel, írja le a típusszámát, egy képet tegyen mellé, és rövid funkcióleírást is mellékeljen. Nem kell szemfényvesztés, csak főbb tulajdonságok. Kijelző méret, felbontás, Wifi, ha van, oprendszer, ha van, GPS, egyebek. Olyan, hogy dual sim, meg dual kamera nem kell, tudom, az mindegyik tartalmazza.

  Létezik olyan eszköz, ami WinMobile alapú, Wifivel, GPS-el, 128MB RAM-al, normális, legalább 3" kijelzővel szerelt, Jack dugós, és 30000ért kapható?
  Köszönöm.

  Samus 9 éve 14

 • Ez a tapi nem az a tapi

  A Symbian az Symbian. Nem tapira lett kitalálva. A minap jobban nekiestem felderíteni az S60v5öt (5800), és hogy őszinte legyek, nem tapira lett kitalálva. Egy képet is olyan nehézkes kijelölni...arról pedig ne is beszéljünk, hogyha az ember zenék között keresni akar. A procedúra a következő: zenelejátszó zenelista. Opciók->Keresés->A megjelenő sávra rá kell bökni->Beírni a keresendő betűket->Ok->Ekkor megjelenik a sávban, erre is Ok->Megkapjuk a keresési eredményeket. S60v3nál: elkezdem pötyögni a betűket, és már szűrődik is a lista...

  Kérdésem: ki mit favorizál? Windows Mobile? Android? S-Class? TouchWiz? HTC megoldása? Gigabyte megoldása? Az olcsó kategóriában van-e jó tapizós mobil, olyan, amit tényleg élvezet használni, jó a kamerája, lehet rajta zenét is hallgatni (3.5" jack előny), képes navigálni és Wifi is van benne, esetleg a 3G sem ismeretlen számára...Maximum 40000 ft környékén? Vagy ez esélytelen?

  Ami eddig jött:

  Folytatás...

  Samus 9 éve 24

 • Windows 7 és az akkumulátor

  Nálam is előjött a híresztelt probléma. A gép akksiról körülbelül 5 percig bírja, és hibernálódik. Töltés közben pedig ez fogad:

  A vicc az, hogy XP alatt két óráig is eldöcögött...

  Írtam a Costumer Service-nek:

  Üdvözletem, problémám van az Acer Extensa 5620Z típusú notebookommal. A probléma Windows 7 Ultimate 32bit típusú oprendszer alatt áll fent, és az akkumulátort érinti. Az üzemidő 100%os töltöttség esetén sem éri el a 15 percet, a rendszer a telep cseréjét javasolja. Holott ugyanez a gép Windows XP Professional alatt több mint két óráig működik telepről. Próbálkoztam a BIOS frissítésével is (gyárilag 1.34 volt fent, az elérhető legújabb 1.35re frissítettem), de a hiba továbbra is fennáll. A garancia sajnos már lejárt, mivel a gép másfél éves, új telepet nem szeretnék vásárolni, nem egy olcsó dolog. A gépet a TMCT Notebook Számítástechnikai szaküzletben várásoltam, Pécsen. Kérem, ha tudnak a hibára bármiféle megoldást, értesítsenek. Köszönettel: S******.

  Válasz (és tényleg egy napon belül válaszolnak. Szombat délután írtam, és hétfő reggel 8:28kor jött a válasz):

  Tisztelt !

  Kérelmét a következő termékre: LXE980**************** elfogadtuk.
  Az Ön esetazonosítója: 4429****

  Folytatás...

  Samus 9 éve 33

 • Magenta, törlesztőrészlet, kérdések

  A szituáció adott. Vegyünk egy példát a sok közül.
  Van a Magenta szolgáltatónál egy készülék a sok közül, nevezetesen a Nokia 5800.
  Csak az előfizetéses szituációkat vegyük, abból is a részletfizetéses konstrukciót.
  Tehát. A webshop szerint: bemegyek a boltba, megkötöm a két év hűséget, otthagyok 9910 Ft-t, majd 12 hónapig fizetek havi 3340 pénzt.

  Eddig érthető. A kérdés: ebben a havi 3340 kreditben van-e lebeszélhetőség, vagyis havidíjas csomag, vagy ezen felül kell még választani valamit, és így már havi sokkal több pénz lenne a dolog. Ezzel nem vagyok tisztában. A másik kérdés, hogy a 12 hónap után mi lesz?

  Barátnőm vett ilyen telefont, ebben a konstrukcióban, de Ő havi 3840 pénzt fizet, és Mix csomagja van, 2800 pénzt beszélhet le. De van itt 5230 is, aminek a havidíja 1670, ebbe nem férne bele 2800 lebeszélhetőség, tehát abszolút tanácstalan vagyok.

  Kérem, aki vett már így részletre telefont Magentánál, írja már le, hogy mi van benne ebben a havi "részletben", mi nincs és végülis mennyit fizet havonta, mennyit beszél le ebből, és hogy is van.
  Köszönöm.

  Samus 9 éve 14

 • Smarttouch

  Nokia 5230

  Pro:
  3.2" TFT
  Tapis Symbian
  GPS
  3G
  3.5" Jack
  Újabb oprendszer (oldalirányba gördíthető kontaktok a főképernyőn, kettő változtatható "softkey")

  Kontra:
  Gyenge kamera, villanó nélkül
  Nincs Wifi
  Nincs sztereó hangszóró(k)

  Ár: 41000 (GSMLine-nál, két éves bolti garival, hivatalos Nokia garival 55k)

  [P:C][L:http://mobilarena.hu/dl/cnt/2009-11/53969/5230_6.jpg][link][/L][/P]

  [link]

  Nokia 5530

  Pro:
  Wifi
  3.5" Jack
  Aránylag jó kamera, LED villanóval
  Szintén újabb oprendszer

  Kontra:
  Kis kijelző (2.9")
  3G hiánya
  GPS hiánya

  Ár: 47000 (GSMLine, 2 év bolti garancia)

  [link]

  vagy

  Nokia 5800

  Folytatás...

  Samus 9 éve 12

 • Újratelepítés után, pár szó a Windows 7ről

  UPDATE: probléma a Winamp-al. "A Windows nem találja a célt." nevű hiba, ha mappát próbálok lejátszani, akár a Winampból (SHIFT+L), akár a mappán "Play with Winamp" lehetőséggel próbálkozom. Érdekes, de ha leokézom, minden probléma nélkül elindul a mappa lejátszása, mintha mi sem történt volna. Neten nem találtam ilyesmiről hibaleírást. Ráadásul a retkes hotkey-ek sem akarnak működni. Átállítom őket, erre szinte mindenre azt írja, hogy nem tudja menteni őket. Majd kirak melléjük egy piros X-et, és ennyivel le is rendezte. Példa: beállítom, hogy CTRL+UP a stop, DOWN a Play/Pause. CTRL+ALT+UP és DOWN (hangerő fel/le) már hiba, ezt nem tudja kezelni (WTF? XP alatt simán ment...), de SHIFT+CTRL+UP/DOWN már okés. Vicces...Ja hogy a defaulton módosítok kettő opciót, akkor négyet, amihez egyébként hozzá sem nyúltam, nem tud regisztrálni...(nem, nincs ütközés). Kompatibilitási módot beállítva pedig Script error-al el sem indul... A hotkeyeket úgy, ahogy beállítottam, de a könyvtáras lejátszás hibájával nem tudok mit kezdeni. Any idea?

  Újratelepítésre készülök, ezért összegyűjtöttem azokat a szoftvereket, amiket használok, listát készítettem belőlük, hogy tudjam, mi kell. Meglepődve vettem észre, hogy az oprendszert leszámítva mindössze négy olyan program van, ami nem ingyenes, vagy nem használható időkorlát nélkül. Ezen felbuzdulva elkezdtem ezek helyett is ingyenes alternatívákat keresni. Találtam is.

  Folytatás...

  Samus 10 éve 18

 • Windows 7 vagy XP szépítve?

  Szavazást indítok.
  Annyira megtetszett a Win7, miután pár óráig használtam, hogy eldöntöttem, nekem is kell. Az XP-t viszont megszoktam, nem nagyon szeretnék váltani. Tehát mit gondoltok. Win7, vagy XP-t csinosítsam ki a sok aprósággal? Bár az "Asztal megjelenítése" funkció-t, ami a legjobban tetszik, nem érhető így el...

  UPDATE: Win7 lesz. Nem sikerült rendesen csinosítani, komplett pakk kellene (van, de nem rakom fel)...

  Samus 10 éve 38

Hirdetés

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.