2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Intel X3100, Windows XP, Acer. Ez így nem nyerő.

    Adott a noteszem. Mint tudjátok, Acer Extensa 5620Z. Adott a bene lévő Intel X3100 integrált csoda, a gépre telepített XP, a legfrisebb Intel driver, a Win is friss, épp most is frissíti magát. Adott az asztali gépem monitora, egy Samsung 731BF 17" LCD. Adott a hozzá kapot DVI kábel, de ez az asztali gépben van, mint összekötő, és adott egy VGA kábel, amit Samu kedvesen hozzácsomagolt a monitorhoz (tényleg mindenre gondoltak). ÉS adva vagyok én, aki majd a külső monitoron fogja nézni a filmeket, mert sokkal szebb a képe, mint a noti paneljának..Szóval a teendők. VGA kábelt a notiba, majd a monitorra, bekapcsolom a monitort, átváltok analog módra. Persze semmi. Készenlét. Jó, Intel vezérlő driver. Juhi, van kettő darab megjelenítőnk. Akkor első körben csak ugyanazt akarom látni mindkét kijelzőn. Igen, Intel DualDisplay Clone. Kiválaszt, OK, kékhalál, restart. Anyád...Már bocsi. Másodszorra ugyanez, de kiterjesztett asztal. OK, Samu mutatja az asztalom üresen, nyújtott háttérrel. Haladás, van kép legalább. Újabb próba a Klónnal, kékhalál, resi. Drierfrissítés. Klón megy. Kiterjesztett asztal megy, akkor vissza klónra, de most a külső monitor natívan legyen meghajtva, 1280x1024ben (notesz natívan 1280x800ban megy), Beállítom, OK, kékhalál, resi. Ugye azt mondanom sem kell, hogy ilyenkor a POST, a BOOT és a Win töltése a külső kijelzőn megy, a notié inakítv, csak a Win töltése után kapcsol be.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 10

  • Egy bejegyzés

    "... nem neked hibás a kódod, a világ lett ilyen hülyén boldog ..."

    Egy egyszerű történetet vázolok fel. Adott egy lány, nevezzük Sz-nek (aki Alexandra/Szandra névre tippel, jó helyen tapogatózik). És van egy fiú, nevezzük T-nek, és vagyok én, gondolom kitaláljátok, minek nevezzük. Körülbelül másfél hete ismerem Szandrát, tegnap volt az első randink (a bejegyzés ide a fix időpont, onnan tessék visszafelé számolni). Már előtte is tudtam, hogy nagyon kedves és aranyos lány. A randin pedig be is igazolódott minden. Nagyon jól éreztük magunkat, és Boldogok is voltunk. Jókat beszélgettünk, sétáltunk. Egyszóval nagyon jó volt. Én imádom Őt, így, első randi után is. Úgy érzem, végre megtaláltam azt, akivel együtt Boldogok lehetünk. De hogy ne legyen minden ilyen Hello Kitty színű, vannak bizonyos nem kívánatos tényezők. Az engem is érintő, illetve ránk (igen, ránk) kiható tényező: a volt barát, a már említett T. Egy közel két éves kapcsolatnak lett vége nemrégen (két hónap), T tapló volt, de nagyon. Most pedig egy másik lánnyal van. Ez Szandrát "eléggé" megviselte, amit én meg is értek. És sajnos ez a tényező hat ki legjobban a "kapcsolatunkra" (ami még nincs is). Fél egy új kapcsolattól. Az előző fiú két évig az élete része volt, és így ért véget...egy másik lány miatt (bár ez soha nem lett bebizonyítva, de látszik). És igen, ahogy én láttam és éreztem, Szandra ragaszkodó típus, aki valóban tud szeretni.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 2

  • Gázspray?

    Üdv mindenkinek.

    Gázspary vásárlásán töröm a fejem. Nem tudom, van-e értelme (biztosan), mennyire hatásos. Már csak a biztonságérzet miatt is vennék egyet "minden esetre". CS spray-n gondolkodtam, a paprikát mellőzném. Valakinek van valamiféle tapasztalat ilyen eszközzel? Hatásos, ha utcán például egy részeg akar "moleszterálni?"

    Gondolkodtam még gázpisztolyon is, de az sajnos drága (a linkelt modell 22k+tartási engedély) ([link]

    Samus 15 éve 4

  • Hackthat

    Mivel a suliban a rengeteg infó órán nem tudunk mit csinálni unalmunkban, ezért sokan elkezdtek valamiféle online játékkal játszani (Ikariam, gladiátoros, stb.), egy darabig portable játékokkal játszottam (Az Azkend nagyon jó volt!), de meguntam (aki lekapta, jelszót kér kicsomagolásnál, ami: peral.by.asia , így valami online hely felé kezdtem el kacsingatni, végül ma délután regeltem a Hackthat-en, miután egy barátom "meghívott". Aki nem ismerné, ez egy online "hackerképző", virtuális támadásokat lehet indítani, telespammelhetjük szerencsétlen userek postafiókjait, és gépeket fertőzhetünk meg, persze mindent csak virtuálisan. A cél, hogy fejlődjünk. Akinek van kedve, és pár ráérő másodperce, kérem kattintson az alábbi linkre. Nagyon köszönöm mindenkinek! :R
    http://www.hackthat.net/df/ddos/69530/index.hack

    Samus 15 éve 6

  • Unreal Tournament és Acer Extensa 5620Z esete

    Nemrég sikerült megszereznem az Unreal Tournament nevű klasszikust teljesen magyarul (vicces:D, eddig angulol játszottam az asztali gépemen (P4 3.0GHz, 2048GB, GF7600GS) és a suliban (Celeron 2.9, 256MB RAM, integrált SiS videocsoda), de mikor elindítottam, szembesülnöm kellett azzal, hogy ez így nem járható út, a játék ugyanis játszhatatlan volt. Jóval 1000 FPS felett futott, hiába húztam mindent maxra, semmi hatás. Össze vissza minden mindenfelé ment. Próbáltam OpenGL drivert, ott pedig Slow Motion-ban futott (nem szaggatott, de olyan volt, mint a Mátrix-ban az időlassítás, csak a golyónak nem volt effektje:D). Szoftveres mód ugyanúgy ment, mind a D3D, Hypergyorsan (pedig nem a HyperBlast pályán játszottam :DD ). Elkezdtem kutakodni, kiderült, hogy a CPU a ludas. Túl gyors a duplamagos proci a játéknak. Ajánlották a játékot a "-Cpuspeed=x" paraméterrel indítani (x=a mag sebessége), de semmi. Ajánlották az unrealtournament.init módosítva bekapcsolni a VSYNC bekapcsolását, ez sem hozott eredményt. Ajánlották a SpeedStep kikapcsolását, és a processzor lassítását, ezt nem próbáltam, mert bonyolult És végül ajánlotta EGY tag (mindenki a fentieket mondta, csak Ő ezt), hogy tegyük a kompatibilitást Win 98/Me-re. És láss csodát, a játék "belassult" 60 FPS-re, tökéletesen játszható.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 10

  • Acer Extensa 5620Z Bemutató

    Nem tettem címlapra, mert egyrészt nem csináltam még képeket a gépről, másrészt még nem tekintem megfelelőnek a minőséget (bár láttam már jópár gyenge írást Címlapon, és lusta voltam elküldeni Viszlát-nak korrektúra céljából. A gép három hónapja van meg, így beszélek róla.

    Acer Extensa 5620Z

    Vajon az olcsó gépek között is találunk jól felszerelteket?

    Előzmények

    Régóta törten notebook vásárlásán a fejem, és mivel nem volt rá túl sok pénzem, így elég nagy válaszút elé kerültem. Szép legyen vagy erős? Az általam meghúzott 120 ezer forintos határ alatt kerestem gépeket, találtam is jó párat, ezeket mind le is írtam a Notebook mizéria című személyes bejegyzésemben. Ám menet közben kiderült, hogy még a 120 000 forint sem lesz meg, így még lejjebb kellett adnom az árból. Lassan kezdtem belenyugodni, hogy egy Celeron M-el kell beérnem, ám ekkor, mint derült égből villámcsapás, jött egy „új” gép, akcióban 99 900 magyar valutáért (volt ez Augusztus 30-án). Írtam a boltnak, kiderült, hogy a gép Augusztus 31-ig akciós, ám ha kell, szeptember 3-ig megkapom még az akciós áron. Nem is kellett több, szeptember 2-án délután már mentem is érte, így enyém lett az utolsó darab a fentebb említett Acer Extensa 5620Z típusú notebook.

    Olcsó?

    Folytatás...

    Samus 16 éve 8

  • Airsoft AEG mizéria

    Hello világ, újra.

    Egyszer már kikértem a véleményeteket, notebook vásárlás ügyben, kaptam is sok segítő hozzászólást, most újra eljött az idő, hogy segítséget kérjek. Mostani kérdésem viszont kissé szűkebb réteget érint. Sport-ról lesz szó, de nem akármilyenről. Airsoft. Nem tudom kinek mit mond ez a szó, aki tudja miről van szó, annak nem kell magyarázni, aki nem, az pedig egyébként sem tud segíteni. Fegyvervásárlás lesz a téma, az elméleti maximum pedig 25 ezer magyar forint, ennyiért akarok automata AEG-et. Pár típus jött eddig számításba. Legalább olyan 280FPS és 1 Joule erős legyen.
    (FIGYELEM! A linkelt oldalak csak szemléltetés miatt vannak, máshol fogok vásárolni, ott mindegyik fegyver belefér a 25k-s határba)
    Ha valaki tudja, vannak-e külső megkülönböztető jelek az első generációs Cyma AK47 (max 280FPS, BAX) és a következő generációs Cyma AK47 (max 360FPS TM Hop-Up) között, kérem jelezze! Köszönöm. Azt is jó lenne tudni, mi a különbség a CM0.28-A és a CM0.28 között, mert a faimitáció behajtható tusos a CM0.28-S, a szinén behajtható de full fekete a CM0.28-B, a fix tusos kedvenc a CM0.28, de akkor az A mi? Nos, egy videoból kiderül, hogy a második generációs Cyma AK47 már teljesen TM kompaktibilis (a Hop-Up is!), ha ez valóban így van, akkor tuti ez lesz, mert tetszik is, 330-360FPS között teljesít, ami tökéletes, és a Hop-Up is cserélhető, ha szükséges.

    Folytatás...

    Samus 16 éve 139

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.