2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Árpi kalandjai

    Árpi kalandjai

    Egy ismerősömnek (Árpi) volt egy autója. Szép volt, jó volt (Opel Senator 3.0), neki mégsem volt elég jó. Egy szép napon elhatározta, hogy dögösíteni kell. Elkezdődött a tuning.
    Először jöttek a szokásos dolgok: szélesebb felni, tök fekete fólia, brutál erősítő, stb. Igen ám, de ilyenje sok embernek van, így nem lehet kitűnni a tömegből. Na, akkor jött az ötlet: ha Michael Knightnak van, akkor neki is kell, és ezzel elkezdődött KIT-hadművelet.

    Úgy kezdte, hogy a műszerfal összes szabad helyére kapcsolókat és LEDeket barkácsolt. Ezek nagy részének semmi funkciója nem volt, csak (szerinte) jól nézett ki. Mások szerint inkább hasonlított Pirx kapitány valamelyik járgányára, de neki tetszett.

    A legjobb az volt benne, hogy volt nyolc kapcsoló, ami sorba volt kötve a gyújtáskapcsolóval. Cselesen ezeket úgy építette be, hogy egy részüket megfordította, tehát az autót csak egy bizonyos kapcsolóállásnál lehetett indítani. Ennek a lopásgátláson kívül az volt az értelme, hogy szerinte baromi imponáló volt, ahogy kapcsolgatott indulás előtt. "T'od, ahogy a helikopteren, az amcsi filmekben. Mégis csak komolyabb így a gép, nem?"

    Folytatás...

    Samus 8 éve 14

  • I5 Plus karkötő

    Mindig vonzottak a kütyük, az innováció, az újdonságok. Mikor először jelentették be az okosórákat, nem hozott lázba a dolog, nem láttam értelmét.
    Ahogy egyre több gyártó készített ilyet, sorra okosodtak a kütyük, a kínai ipar is beszállt a versenybe, és megjelentek a kijelzővel ellátott karkötők is. A Microsoft megoldása tetszett a legjobban, mind küllemre, mind funkcionalitásra. Ekkor kezdtem vágyódni egy okos valami iránt.
    Főként az alvásfigyelés és intelligens ébresztés ébresztés ötlete tetszett, és persze az, hogy az értesítéseket a csuklómon is láthatom, mert hiába van a mellkasom előtt a telefon munka közben (melósruha), a zaj miatt nem hallom, és a mozgás miatt nem mindig érzem a rezgést sem.

    Viszont drágák voltak ezek az eszközök. Ám a kínai ipar megoldást hozott, jött a Xiaomi megoldása, ami ugyan nélkülözte a kijelzőt, csak három színes LED volt rajta, bevállaltam volna. Mire lement az ára, el is tűnt, és már csak a három fehér LED-es változat maradt, az köszi. nem kellett.
    Sokáig nézegettem az U8 órát is, mert iszonyat olcsón hozzá lehetet jutni (állítólag volt öt dollár is, én 7.5-ért láttam akkor). Az eBay topikban végül lebeszéltek róla.

    Ekkortájt kezdett egyre népszerűbbé válni egy karkötő. Egyszerűen csak I5 Plus Touch Screen néven futott, akcióban 4500 pénzért vinni lehetett, nagy kijelzőt, hosszú üzemidőt ígért, olcsón, de nem csicsásan.

    Folytatás...

    Samus 8 éve 12

  • SOMA

    Még soha nem írtam játékról, nem is fogok rendszert csinálni belőle, de most úgy érzem meg kell osztanom a gondolataim a nagyérdeművel.

    Adott ugye a címben említett játék. Elég jó áron lehet hozzájutni a Humble Monthly keretében (első feliratkozóként 10.8 dolcsi volt, le is mondtam utána, mert egyébként nem érdekel a zsákbancica). Olvastam bemutatókat róla, és úgy döntöttem, kipróbálom. Ha már a fejlesztőcsapat első nagy projektjét imádtam.

    Gondolom a Frictional Games-t nem kell bemutatni, a csapat anno négy emberrel alakult, 2006-ban adták ki a Penumbra tech-demo-t, ami engem speciel azonnal magával ragadott. Pedig se sztori se küldetés, se útmutatás, se semmi nem volt benne.
    Ezt követte 2007-ben a Penumbra: Overture, ahol már sztorit is kaptunk, majd 2008-ban a Penumbra: Black Plague, végül a Penumbra: Requiem. Az első kettő részt imádtam, pedig végigjátszás kellett hozzá, mert sokszor olyan nyakatekert rejtvények voltak benne, minimális segítséggel (azt is töredékekből kellett összerakni), hogy tényleg vakartam a fejem. A harmadik részt kicsit lehúzásnak éreztem, mert a sztorihoz szerintem sokat nem tett hozzá, és a látszólag egymáshoz sehogy sem kapcsolódó pályák sem jöttek be.

    Folytatás...

    Samus 8 éve 0

  • Az új autó

    A történet ott kezdődött, hogy a 2010-ben vásárolt Swift kezdett nagyon öreg lenni. Már a vételkor is a 17.-ik életévét járta, de mára kezdett elég koros lenni, és ez meg is látszott rajta sajnos. Hiába Suzuki, a kopó alkatrészek itt is kopnak, és bár a lényeges dolgok javítva/cserélve lettek, elég húzós összeget kellett volna ráköltenem, hogy a műszakin átguruljon. Azt le sem írom, az előzőn hogy ment át a gányolt küszöbbel.
    Viszont ment. Szakadatlanul.A fogyasztás megállt 5.2-6 literből, előbbinél 60/80km/h, motorfék, ahol lehet (ez volt a munkába járós mód), utóbbi pedig 60/100, és belefért néhány gyorsítás is. Olajat sem ette túlzottan, 1 liter ment el 10 000km alatt.

    Elkezdtem új autót keresni. Először úgy volt, hogy veszek hitelre egy 10 éves gömbölyű Swiftet, találtam is egy nyolc éves naracsmetál "Mystic" limitált szériás közel full extrás példányt, meg is néztük, el is vittük próbakörre, és beszámolták volna az aktuális autót is, de végül elvetettük az ötletet a hosszú futamidő miatt (közeli terv a lakásvásárlás).

    Folytatás...

    Samus 8 éve 20

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.