2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Xenon hatású halogén izzó?

    Valami nagy gond van a bal fényszóróval, vagy nem tudom, de átvilágít a jobb izzó "sávjába" is, emiatt úgy néz, mintha a jobb fényszóró magasabban világítana. Erre úgy jöttem rá, hogy elkezdtem lefelé állítani, és ekkor tűnt fel, hogy nem mozdul a vetítési kép, ellenben egy másik kép mozog. Eltakartam a bal fényszórót, és eltűnt az anomália...az említett probléma úgy néz ki, hogy a bal fényszóró egész szép (majdnem)vízszintes képet produkál, de a kép jobb széle, ami a jobb fényszóró vetítési képénél kezdődik, na ott egy éles felfelé ívelés kezdődik, ez durván fél méterrel a normál szint fölé világít már. Ez ugyan jó, mert a táblák és minden, ami az út jobb szélén van, igen jól látszik, de úgy havonta egyszer rám villognak emiatt. A kérdés igazából nem ez volt (megy szervizbe, rendesen be lesz állítva a fényszóró), de leírtam. A bal lámpatest egyébként cserélve lett, valószínű kicsit rosszul van berakva...a lényeg a szín.

    A helyzetjelzőben fehér LED van, ennek köszönhetően olyan a színe, mint a 6000 Kevines Xenonnak. Enyhén kékes (közúti ellenőrzésen éjjel is megállítottak, de szimpla rutinellenőrzés volt, még csak rá sem kérdeztek a LEDre...), és érdekes, de a fényszóró sem vakította őket...na mindegy. Jelenleg Tungsram Sportlight izzók vannak benne, picit fehérebb a fényük, mint a sima halogénnek, de még mindig sárgás nekem egy picit.

    Folytatás...

    Samus 12 éve 4

  • Újabb kérdés

    A legolcsóbb, összesen 11 dollár szállítással. Méretre is a legkisebb (9x4cm)

    VAGY

    Ez már 20 dollár, hiszitek vagy sem, de akkora méretre, mint az előző, és dátumkijelzés is van.

    Esetleg

    Szintén 20 dolcsi, elég széles (13.5x3.5), de cserébe feszültségkijelzés is van, illetve figyelmeztet, ha túl alacsony a töltöttség, vagy túl magas a töltés.

    Folytatás...

    Samus 12 éve 9

  • Végdobot, de milyet?

    Nemsokára eljutok oda, hogy meglesz a keret a kipufogórendszer cseréjére, de egy kérdésem még maradt. Az biztos, hogy nem utángyártott ismeretlen rendszer lesz, hanem szintén utángyártott, de Paragi középdob és végdob. Ez konkrétan azt jelenti, hogy a katalizátor után minden cserélve lesz. És hát ha már lehet, sportdobot akarok rá. Típusspecifikus dob lesz, ebből a Swift Sedan-ra összesen három féle érhető el az említett márkából, ebből csak kettő sportdob.

    Első egy szimpla egy véggel rendelkező "kályhacső" style végdob, 80mm-es véggel:

    És egy dupla végű versenyző, ám "csak" 65mm-es végekkel:

    Kérdés: kinek melyik a szimpatikusabb, illetve ki mit gondol? Árban 500 forint a különbség, és mivel ez csak úgynevezett hangdob (nem hangos, műbizonylatosak), teljesítményt nem befolyásolja, csak esztétikai szerepe van, így tényleg az a fontos, hogy néz ki...

    Samus 12 éve 33

  • Egyéni idom készítése az autó belterébe

    Milyen anyagból lehetne ezt könnyen kivitelezni? Valami olyan kellene, amit formába tudok önteni, majd megszáradva csiszolható, festhető. Rugalmas legyen a szerkezete (a beltérben nyáron van egy kisebb fajta hőingadozás), ne fagyjon szét, és ne olvadjon meg sem. Nemrég vettem egy pofás kis hőmérő-óra kombót, és be szeretném építeni. A műszerfal tetején, középen lenne a legjobb helyen, de nem akarom csak simán odaragasztani. Viszont ha tudnék köré egy szép kis "házat" kreálni, az jó lenne. Ilyen lapos, félbevágott ellipszis formára gondoltam.

    Ötletek?

    Samus 12 éve 6

  • DV kamera és PC, csak nekem nem sikerül?

    Egyszerűen nem értem. Pár éve még nem is lehetett mást kapni, csak miniDV kamerákat, és a régebbi Hi8-aa gépeket. Még nem volt HDD-s és/vagy memóriakártyás kamera. De még mindig nem találtam meg a módját, hogy normálisan, szívás nélkül át tudjam varázsolni a felvett filmet PC-re.

    Mit próbáltam: Nero Vision, VirtualDub, Exstate DV Capture Live.

    Ki mivel csinálja, és hogyan? Utálom, hogy sokszor pár eldobott kocka után dobhatom a kukába az egész felvételt, mert itt-ott megakad...

    Komolyan senki nem gondolt arra, mikor a formátumot kitalálták, hogy ezt majd valahogy egyszerűen át lehessen varázsolni más tárolóeszközre?

    (A kamera Sony, az átvitel Firewire kábelen zajlik, a gép pedig egy elég lassú (érthetetlen, de erőmű kell ehhez a több éves formátumhoz) Acer notesz (T2390, 1 GB RAM, Win7 Ultimate).)

    Samus 12 éve 8

  • "Napi" mosoly

    Ma voltam a LIDL áruházban, mert volt jóféle hőmérő, órával, külső-belső, kicsi, pont passzol az autóba, szóval jó, és olcsó volt. A pénztár felé indulva azonban még lekaptam ezt, mert jót mosolyogtam rajta:

    [link]

    (nem, nem a termék a vicces, hanem a neve)

    Samus 12 éve 21

  • Lökhárító színre fújása házilag?

    Tudom, vigyem szakihoz, ahol gyári színnel majd jól megcsinálják nekem, csak félek, körülbelül annyi lenne, mint az autó árának fele...így hát kérdéssel fordulnék a nagyközönség felé.

    Van-e itt köztetek olyan, aki konyít valamit, esetleg már festett/fényezett autót? Igazából arra lennék kíváncsi, hogy a műanyagot milyen módszerrel, milyen anyagokkal lehet megfelelő módon lekezelni, festeni és színre fúni? Lehetőleg úgy, hogy két hétnél tovább tartson a fényezett állapot...

    Valahol olvastam nemrég, hogy először szórógitt, majd alapos csiszolás, alapozás, újabb csiszolás, majd mehet a szín, illetve ha a festék nem olyan, akkor lakkozni is kell, az időtálló felület érdekében.

    Egy "régi" Swift Sedan-ról lenne szó egyébként. Egy ideje már ezen jár az eszem, hogy mennyiből lehetne kihozni ezt az okosságot. A színe egyébként fehér, nem matt, de nem is az a nagyon tükröződő fényes, olyan, mint a fehér Swiftek...

    Kérem a lehurrogást mellőzni. Arra lennék kíváncsi, hogy valaki csinált-e már hasonlót, és milyen eredményt kapott.

    Samus 12 éve 15

  • Technika MC106 - Apró szépség

    A Tesco márkájával fémjelzett apró, kompakt rendszer. Vajon mit kapunk a pénzünkért?

    Tovább a teljes címlapos íráshoz...

    Bemutató 12 éve 33

  • Gyros Pécsett?

    A kedvenc helyünk (Gyros bár az Irgalmasok útján) bezárt. Érthetetlen. Vagy renoválás van, vagy nem tudom, de a kirakat is el van barikádozva, és semmi kiírás...Pedig nagyon finom volt, és az ára is jó volt. Korrektül volt összeállítva, és az öntet íze is...megpróbáltunk több helyet is. A Bajcsi-Zsilinszky utcában van kettő is (egyik a telefonos bolt mellett, másik átlósan szemben, Trójai faló néven). De hogy is mondjam, nem voltunk elégedettek. A trójaiban nincs uborka. A hús íztelen, és minden rétegezve van. Alul egy kevés hagyma, hús, és a fél Gyros zöldségekből áll...Az öntet csípős, de az egész mégis olyan száraz. A másik helynél pedig akkor ment el a kedvem, mikor megláttam, hogy az egyik kolléga épp megjött kintről, simán beállt a pult mögé, és elkezdte csinálni amit kértek. Se kézmosás, semmi...Az említett Gyros bárban a kolléga akkor is megmosta a kezét, miután a véletlen leesett aprót felvette.

    Egyszóval Pécs belvárosában ki hol szokott ilyesféle finomságot enni, és mennyiért?

    Samus 12 éve 15

  • Epson SX420W - Megérné?

    Jelenleg egy HP F2480 multifunkciós masinát használok. Szép, gyors, de egy komplett patroncsomag 8500 pénz, és 80 oldalt jó, ha kibír. Spéci patron, benne van a nyomtatófej is...Ez így sok, marha sok. Főnököm egy Epson SX415öt használ, az utángyártott nagy kapacitású patroncsomag 1600 forintból megáll, és majdnem 200 oldal kijön belőle...és szép a nyomat.

    Kérdésem hogy használ-e valaki a címben említett nyomtatót? Van benne Wifi, helyi hálóra aggatva hálózati nyomtatóként is funkcionál, ami jó, mert a nyomtató jelenleg is három gépet szolgál ki, az enyémről van megosztva, és ugye ha a gépem nem megy, nincs nyomtatás...

    (Tudom, van Multifunkciós eszköz topik, de eléggé kevesen járnak oda...)

    Tehát: tapasztalatok az SX420W-el?

    Samus 12 éve 8

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.