2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Kínai elosztó

    Szükségem volt elosztókra és hosszabbítókra, szóval beugrottam -hova-máshová- a Tesco-ba. Vettem is egy 5ös és egy 3as elosztót. Volt egy bontott hatos, azt nem akartam, mert ki volt bontva...

    Nos, kibontottam az ötöst, hogy jól bedugom, és használom, hiszen annyira egyszerű szerkezet.
    De valami zörgött benne...ráztam, és vándorolt. Barátnőm azt mondta, lehet, hogy sorja. Engem viszont nem hagyott nyugodni a dolog, így fogtam a szintén Tescos akkus fúrót, egy tízes Tesco fúrószárat, és megfúrtam.

    Kép alant:

    Kap egy kis vastag ragasztószalagot, és jobb, mint új korában.

    Samus 10 éve 4

  • Szén-monoxid érzékelőt, de milyet?

    Mivel egyedi fűtéses lakásba költözünk, ahol a fűtés konvektorokkal történik, erősen elgondolkodtam, hogy be kell szereznem egy (vagy kettő) szén-monoxid érzékelőt. Hiába éves felülvizsgálat a kéményre és a konvektorra, hiába működik hiba nélkül 12 éve, mégiscsak,
    Olvastam is netes teszteket, de nem lett tiszta a kép. Van például a Somogyi, amit ugyan mindenki szid és hord, mégis bőven jól teljesített (jobban, mint pár nagyobb nevű gyártó). Tesco-ban is kapni, igaz, nem ezt a modellt, hanem kör alakú társát, 5k pénzért.

    Tehát a kérdésem: ki milyen érzékelőt használ, mennyire elégedett vele, volt-e téves riasztása (néhány fórumban olvastam, hogy dezodortól is beindult), hol szerezte be, és mennyi ideje használja, illetve mennyibe került.

    Samus 10 éve 9

  • Lakásvásárlás?

    Egyre inkább motoszkál a fejemben, hogy milyen jó lenne egy saját lakás. Mivel egy összegben nem futja ekkora luxusra, mindenképp hitelben kellene gondolkodnom.
    Egyszerűen igénylem a biztos pontot. És akárhogy számolom, legkorábban 15 év alatt tudnám visszafizetni, így ha minden tűrhetően alakul, 39 éves koromra saját lakásom lenne...Errefelé egy átlagos 1+félszobás, vagy 1+2 félszobás lakás ára állapottól, helytől függően 4-5.5 millió körül alakul (utóbbi már földszint, max. első emelet, vagy teljesen felújított). Nagyon nem vagyok otthon a lakáspiacon, így az után érdeklődnék, főként azoktól, akik mostanság vásároltak, vagy terveznek vásárolni lakást, milyen kedvezmények, támogatások jöhetnek szóba?

    24 éves vagyok, egy örökölt házam van, húgommal közösen (jó ideje próbálom eladni, sikertelenül).

    Samus 10 éve 26

  • Android alkalmazás módosítása?

    Adott egy nagyon jóféle alkalmazás, nevezetesen egy képernyőzár. Az LG féle Optimus UI3-ban található, kicsit felturbózott változata. Erről lenne szó: [link]. Jó, az alkalmazás beállításokban minden alkalommal, mikor belépek, egy teljes képernyős reklám fogad, de ennyit kibírok.

    A problémám, hogy a kettővel előző verzióban a gyorsindító ikonok körül nem volt semmi, szép is volt úgy. Azonban a 2.0 verzió óta LG szerű lett, vagyis minden ikont egy kicsi körbe tesz bele, ami van, hogy az ikon egy jó részét kitakarja, ronda, na. Írtam a fejlesztőnek, hogy ugyan legyen kedves egy opciót berakni a beállításokba, amivel ez a funkció kapcsolható, és emellett dicsértem is a munkáját. De elég...hogy is mondjam, szóval sehogy áll hozzá, mert még válaszra sem méltatott.

    Persze ezt a verziót nem érem el sehol, ingyenes app, ezekkel nincs tele a net...A Play áruházból pedig borzasztó mód hiányzik a downgrade lehetősége...

    Szóval valaki, aki nagyon ért a témához, nem tudná nekem kiszedni ezeket az ikonokat takaró LG féle valamit? Biztos ott figyel az opció valamelyik XML fájlban, de nekem kínai az egész.

    Samus 10 éve 0

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.