2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

Airsoft AEG mizéria

Írta: | Kulcsszavak: airsoft . ak47 . mp5 . cyma . jing gong . jg . m733f . ak74 . m14 . m4a1

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hello világ, újra.

Egyszer már kikértem a véleményeteket, notebook vásárlás ügyben, kaptam is sok segítő hozzászólást, most újra eljött az idő, hogy segítséget kérjek. Mostani kérdésem viszont kissé szűkebb réteget érint. Sport-ról lesz szó, de nem akármilyenről. Airsoft. Nem tudom kinek mit mond ez a szó, aki tudja miről van szó, annak nem kell magyarázni, aki nem, az pedig egyébként sem tud segíteni. Fegyvervásárlás lesz a téma, az elméleti maximum pedig 25 ezer magyar forint, ennyiért akarok automata AEG-et. Pár típus jött eddig számításba. Legalább olyan 280FPS és 1 Joule erős legyen.
(FIGYELEM! A linkelt oldalak csak szemléltetés miatt vannak, máshol fogok vásárolni, ott mindegyik fegyver belefér a 25k-s határba)
Ha valaki tudja, vannak-e külső megkülönböztető jelek az első generációs Cyma AK47 (max 280FPS, BAX) és a következő generációs Cyma AK47 (max 360FPS TM Hop-Up) között, kérem jelezze! Köszönöm. Azt is jó lenne tudni, mi a különbség a CM0.28-A és a CM0.28 között, mert a faimitáció behajtható tusos a CM0.28-S, a szinén behajtható de full fekete a CM0.28-B, a fix tusos kedvenc a CM0.28, de akkor az A mi? Nos, egy videoból kiderül, hogy a második generációs Cyma AK47 már teljesen TM kompaktibilis (a Hop-Up is!), ha ez valóban így van, akkor tuti ez lesz, mert tetszik is, 330-360FPS között teljesít, ami tökéletes, és a Hop-Up is cserélhető, ha szükséges.

AK47 Fix Tus (25k)
Jing Gong AK47 ß Spentaz
(27k)
Jing Gong MP5 SD5 (fix tusos, "hangtompítós") (Új versenyző)
Cyma AK74 (CM0.31) (22k)
JG M4A1 (Folding Stock - kihúzható válltámasz) (Új versenyző) 27k
Cyma M14 (27k)
Cyma M14 SOCOM (27k)
AK-47S Tactical (Cyma 0.28 B, a fekete-szürke verzió, nem a fa imitáció S verzió) 21k)
Galaxy MP5K PWD (G5) (behajtható válltámaszos verzió) (26k)
JG M733-F Commando (26k)

Látható, első helyen az AK-k tanyáznak...Jelenleg ők érik meg a legjobban az árukat. Viszont nagyon tetszik még a JG M4A1, amely 370FPS erejével nem kicsit erős típus, jó messzire lehet vele lövöldözni. Csak picit drága. Továbbá a JG MP5 SD5 fegyvere meglepően olcsó. Ha valakinek van ilyenről tapasztalata, ne késlekedjen megosztani velem.

A nyertes végül a Cyma AK74 (CM0.31) lett.

És ki is fogyott a lista. Először a Galaxy-t néztem, de az AK jobban tetszik, érdekes, hogy az airsoftgun.hu oldalán a leírás szerint az AK erősebb (370FPS/1.3J, mint az MP5(325/1J), holott a többi leírás, teszt és chrono mérés mást mutat, ezek szerint az említett AK (legalábbis az S verzió) 280FPS, az MP5 pedig chrono-val mérve is 315-330 közötti értéket lő. Igazából mindkettőnek van előnye és hátránya. Az AK tetszik, és elég sok minden kompaktibilis az azonos típusú, de Tokyo Marui gyártmánnyal, kivéve a cső, és a Hop-Up (BAX), ha itt elszáll a BAX, akkor nem nagyon lehet pótolni. Az MP5 pedig kicsi, 100%-ban megegyezik a TM azonos típusával, minden alkatrész pótolható onnan, viszont az akku stick, nem igazán cserélhető erősebb típusra (tuning nem lesz a fegyvereken). Várom véleményeteket, az említett típusok tulajdonosai véleményezhetnék kedvencüket. Minden kultúrált hozzászólást előre is köszönök. Kérem, csak az kommenteljen, aki tudja miről van szó. Köszönöm.

MOD: a fegyverek linkjei nem túl megbízhatóak, az elsőt pl már le is vették a kínálatból (Google tárolt oldalát tettem a helyére), nem szeretem ezt az oldalt, mert állandóan variálnak... Szóval ha nem létező termék" hibát kapsz, ne hibáztass, köszi. Más. Jöhetnek a FIX váltámaszos (Tus) verziók is, ellavírozok épületben azzal is, ha megfelelelően erős.

JG M4A1:

További MOD, ha esetleg valaki ide tévedne: az első link továbbra sem jó. Továbbá új fegyver került a kívánságlistára, Cyma AK47 Kalashnikov (Ez utóbbi nagyon bejön annak ellenére, hogy papíron nem túl erős, és nagy is)

Újabb MOD, képek a várható győztesről, egy AK74-ról, amit a Cyma gyárt (CM0.31)
Ez a legerősebb, és sokak szerint a Cyma legjobb AK-ja, nem rossz, picit plasztik kinézete van, de ettől még lehet jó. Kár, hogy NiCd akku van hozzá, ennek sajnos van memória effektusa. Ára 22e Ft.

(Fentről lefelé AK74, AK47, AK47 ß Spentaz)

(AK47 ß Spentaz és AK47)

(Cyma M14 SOCOM)

(Fentről lefelé M249, M14, M4 S-System RIS)

És közben arra is rájöttem, hogy 600 pixel szélesre méretezzem a képeket, így ezt is javítottam. Minden nap tanul az ember valamit. Továbbra is várom az észrevételeket, javaslatokat.

MOD: lecsaptam egy Cyma AK47 (Fix Tus) AEG-et Vaterán. Írtam is az eladónak, de még nem válaszolt. 22k lenne. Remélem korrekt lesz, és össze tudjuk hozni az üzeletet.
Ebből nem lett semmi. Nem volt neki, és egy hét múlva sem lett, vettem egy AK74-et mástól.

Továbbá, hozzáértők segítségét várom akkutöltő-kisütő és BB-val kapcsolatban egy másik "mizériámban". Továbbra is köszönöm.

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
addikt

Várom a hozzászólásokat, véleményeket, ötleteket.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2) Frenky87


Frenky87
aktív tag

Nekem anno AK-m volt, és nem bántam meg.
Bár azt hiszem az gyengébb volt, mint ami itt van. (AK-47S, behajtható válltámasz, fa-műanyag utánzat)

Jobban bejött, mint a csapattársak MP5/M4A1 fegyverei.

///

(#3) Samus válasza Frenky87 (#2) üzenetére


Samus
addikt

Mi volt benne jobb, vagy miért jött be jobban, mint pl az MP5 (vagy az M4A1, mert ez pedig hasonló az általam említett M733F-hez)?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#4) Frenky87 válasza Samus (#3) üzenetére


Frenky87
aktív tag

a fém borítás, ami kicsit masszívabb hatást keltett

plusz a feeling, hogy nem a "jó oldal fegyvere" van nálam ;]

///

(#5) Pukkancs


Pukkancs
tag

Szombaton fogok először airsoft-ozni, ha bejön a játék, akkor lehet, nekem is hasznos lesz ez az írás :D .

(#6) Samus válasza Pukkancs (#5) üzenetére


Samus
addikt

Biztos, hogy be fog jönni, feltéve hogy jól felöltözöl (nem, nem a hideg miatt XD). Automata vagy rugós gépekkel játszotok? Egyébklnt ha szado mazo beállítottságú vagy, ez a te sportod :D Ha nem, akkor sűrűn fogsz ordibálni, esetleg anyázni, nálunk ezek játék közben általánosak :DD Egyébként szerintem nagyon jó játék, igazi háború, vér nélkül, szeretjük, jó levezetni a feszültséget. És alapvetően "olcsó" sport, ha nem számoljuk a fegyverek árát.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#7) Pukkancs válasza Samus (#6) üzenetére


Pukkancs
tag

Tuti lesz ordibálás, meg csataüvöltés is, ahogy a havert ismerem :D . Öltözködésre meg odafigyelek. Amúgy meg automata fegyverek lesznek, de rugóssal már lőttek meg, annyira nem vészes, bár tuti gyengébb, mint az automata. Ja és levezethető feszültség is bőven van.

Ja én amúgy helyedben ak47-est vennék, de ez elég elfogult vélemény, mert én világ életemben ak mániás voltam :D .

[ Szerkesztve ]

(#8) Samus válasza Pukkancs (#7) üzenetére


Samus
addikt

Nem kis mértékben gyengébb, és megvan az a különbség, hogy rugós egy golyó, automata pedig általában 8-9 egy sorozatban. AK és MP5 is van a boltban, pont az az AK, ami nekem tetszik (a fabetétes szerintem ronda becsokható válltámasszal, a Kalashnyikov tethisz, de az nagy, épületharcnál nem jó), még várok a vásárálással, van rá egy hónapom.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#9) Samus


Samus
addikt

Persze a képek megint nagyok, 640x480 nagy... Mekkorára méretezzem akkor, hogy beférjen?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#10) Veatta


Veatta
aktív tag

Hali!

A behajtható válltámaszt nem preferálnám a helyedben, nem igazán lehet vele gyorsan és pontosan tüzelni kihajtott támasz esetében, mert a csuklási pontnál "megrogyik" ahogyan a vállgödrödbe szorítod.

Cimbim Hong Kong-ból rendelt AK-t pontosabb típusát nem tudom, postával együtt ha jól emlékszem 28 e volt, fél éve.

Üdv:
Veatta

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.