2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Technika MC106 - Első benyomások

    Mindig is szerettem volna egy saját mikro Hifi-t. Mivel nem vagyok HiFista, pénztárcám sem engedné, a Music Centerek anno vonzottak (főleg a sokszáz Wattos, külön mélynyomóval szerelt variánsok, de úgysem használnám ki őket. Így a vágyam az apró kategóriára korlátozódott. Mikor megláttam az újságban, egyből megtetszett Így hát:

    Megvettem. Bár csak kiállítási darabot sikerült megkaparintanom, köszönhetően a sok gondolkodásnak (vitték, mint a cukrot), de még fóliás volt, szóval nincs probléma.

    Ezek az első benyomások róla: ennyiért jó vétel volt.

    Mit kell tudni a márkáról?

    A Technika a Tesco saját márkája, hasonlatosan a Value illetve a Tesco színes termékcsaládhoz. Technika terméket csak a Tescoban lehet vásárolni (újonnan), a garancia is itt érvényesíthető, egy év cseregarancia vonatkozik a termékekre. A gyártó ismeretlen, nem szerepel sem a dobozon, sem a készüléken.

    És a készülékről?

    Induláskor így köszönt minket:

    Folytatás...

    Samus 12 éve 8

  • Technika, mint márka?

    Van ez a Technika nevű márka, ami csak a Tescóban kapható. Mi az általános vélemény róla? Árához képest milyen a minőség? Láttam egy mikrohifit, elég jó áron, érdekelne., hogy megéri-e? Nem várok csúcsminőséget, csak legyen használható és jól nézzen ki. Igazából inkább dísz lenne, Egy régi álmom, hogy legyen saját hifim. Még ha idezőjelben is hifi.

    Kérem mellőzni a gyűjtsek még és vegyek egy márkásat, illetve használtan egy márkásat típusú hozzászólásokat. Az érdekel, hogy mi az általános Vélemény a Technika márkáról.

    Ma (12.17) voltam a pécsi "nagy" Tesco-ban. Összesen egy darab volt az említett eszközből, az is kiállítási darab...viszik, mint a cukrot, az összes többi mikorhifiből volt dobozszámra...Nagyon jól néz ki, tuti veszek egyet :)

    Samus 12 éve 1023

  • Következő teljes játékunk: Half-Life 2

    Még múlt hónap vége felé, mikor néztem a GS oldalát a teljes játékot kutatva, az akkori számról szóló hírben azt írták, hogy a decemberi szám teljes játéka egy nagy durranás lesz. Végül nem vettem meg a novemberit, de érdekelt, mi az a nagy durranás. Most pedig beleolvastam az újságba (más forrásból), és mit látok a végén? Half-Life 2. Már tudom, mi lesz a karácsonyi ajándékom.

    Már csak a Bioshock-ot várom, az lenne az igazi :)

    Samus 12 éve 32

  • Ködlámpát, de milyet?

    Kell a ködlámpa. Sokat autózok, sajnos többségében éjszaka, és most jött el az idő, hogy kell kiegészítő világítás, mert az állandó köd kezd nagyon idegesítő lenni.

    Sokat nem akarok költeni, mert igazából nem tudom mennyire hatásos köd ellen a ködlámpa. Természetesen "neves" kínai gyártók termékei közül szemezgetek, mert a gyári szett 22k lenne, a beszerelés pedig még egyszer ennyi, mert a lökhárítót is cserélni kellene (nincs benne hely a lámpának). Így nyakamba vettem a netet, és körbenéztem.

    A lényeg: megéri többet (kétszer annyit) költeni projektoros ködlámpára? Kisebb (ez fontos), jobban néz ki, és állítólag jobban is világít, és nem vakítja a szembejövőket. Mennyi igaz ebből?

    UPDATE: mivel konkrétan egy érv sem szólt a ködlámpa mellett, így kissé más vizekre eveztem. Vagy veszek egy egyszerű kis "univerzális" ködlámpát, vagy egy nagyobb fényerejű LEDes terméket. Találtam 28 LED-es kiegészítő fényt. Hogy mennyit segítene, nem tudom, az biztos, hogy fénye van. A helyzetjelzőkben sima négy SMD LED-es T10es "izzó" van, és elég tekintélyes fényereje van önmagában is.

    Samus 12 éve 7

  • LG GT540 Optimus: egyedi ROM telepítése

    Először is: bármiféle szoftveres módosítás azonnali garanciavesztéssel jár. Továbbá nem megfelelően végzet flashelés tönkreteheti a telefont. Az alább leírtakat mindenki CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGÉRE végezze el. Én szóltam, nem vonhatsz felelősségre ha valami rosszul sikerült.

    Első lépés: Biztonsági mentés készítése a személyes adatainkról.

    Csinálj biztonsági mentést az adataidról (a programokat be tudod szerezni Marketről később, úgy a legjobb), főleg a telefonkönyvről és az SMS/MMS-ekről. Rootolt telefonnál erre az ingyenes "Mybackup root" alkalmazás tökéletes. Ha a telefonod nem root-olt, vagy nem tudod mit jelent a szó, jobb, ha neki sem állsz a folyamatnak. Ha mégis belevágsz, akkor innen töltsd le ezt, a telefonon az USB debug mód legyen bekapcsolva (Beállítások/Alkalmazások/Fejlesztés/USB debug mellé pipa), kösd össze a telefont a számítógéppel, csomagold ki, amit letöltöttél (a vírusirtók beszólhatnak, de az állomány nem fertőzött), indítsd el a futtatható .bat állományt, ezután egyértelmű, mit kell csinálni.

    Többen kérdezték, hogy hogy is lehet egyedi főzött ROMot telepíteni az említett masinára. Én hosszas utánajárás után csináltam meg.

    Folytatás...

    Samus 12 éve 74

  • Facebook probléma?

    Van egy problémám. Elég idegesítő. Eddig, ha jött egy üzenet "fészbúkon", szépen jelezte piros borítékkal a felső sávon az értesítéseknél. Mostanában, egy két hete viszont nem teszi. Csak bedob az üzenetek mellé egy számot (ennyi olvasatlan), a bal oldali sávba, és kész. Ez viszont nincs kiemelve, elég kicsi is, eléggé idegesítő, hogy eddig szépen láttam, ha van valami, most pedig nem. Nem is zavarna, ha nem használnám üzenetküldésre a rendszert, de nem így van. A probléma nem csak nálam áll fenn, így valószínű nem egyedi.

    A kérdésem, hogy ezt mi okozza? Semmiféle beállítást nem találtam, ami ezt szabályozza, csak arra van lehetőségem, hogy email értesítést kérjek.

    Samus 12 éve 20

  • Tablet helyett "nagy" kijelző?

    Felmerült az ötlet, hogy veszek egy tabletet, mert azzal milyen jó már ágyban netezni és filmet nézni. Egy ideig nézegettem a kínálatot, az egyetlen lehetőség, ami árban a legjobb, az a Wayteq (jelenleg egyetlen) gépe lenne. Ez kerül 45 000 magyar forintba. Ma reggel viszont, miközben megintcsak a telefonommal bújtam a netet, felmerült bennem az, hogy mi lenne, ha egy évvel ezelőtti csúcskategóriás gépet vennék, ami mára már csak középmezőny, ennek köszönhetően az ára is az. Ekkor töprengtem el, hogy ezzel megoldódna több más problémám is. Például lenne a zsebemben egy normális fényképezőgép is, mint anno az N82 idejében (a GT540 nem igazán erre való). A 3.7 vagy 4"-os kijelzőn már azért lehet érdemben netezni is, és esetenként filmet is nézni, a felbontás megvan hozzá, a kép élesebb, mert egy tabletnél kisebb kijelzőn van ugyanannyi képpont.

    Két eszközt találtam, ami szóba jöhet:

    Első a Google Nexus S, ami ugye egy Samsung termék. Semmi extra, bár nekem nagyon szappan formája van, a lekerekített hátlak nagyon nem szép, és csillog, mint...

    Folytatás...

    Samus 13 éve 48

  • Tisza cipő?

    Cipellőt szeretnék venni. Eddig mindig bőrcipőket hordtam, nem is volt velük baj, de most eldöntöttem, olyan cipő kell, ami tetszik, és minőségi darab. A műbőr cuccok kizárva, bőr lehetne, de nem találtam szép darabokat, ellenben velúrból igen. Tisza cipő terméket. Bár hihetetlen módon drága (Astoria és Cofort modelleket néztem). Kérdésem, hogy megérik-e az árukat. Akik használnak Tisza cipőket, mi a vélemény róluk?

    Samus 13 éve 25

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.