2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Melodeath metál

    Van itt a fórumon olyan elvetemült kolléga, aki az említett stílust részesíti előnyben?
    Konkrétan hallgat valaki ilyen stílusú zenéket?
    Ajánlatokat várnék a műfajból (youtube-on már körbenéztem). Fontos, hogy dallamos legyen, nagyon.

    Egy-két példa, hogy mire gonolok:

    SuidAkrA - The IXth Legion

    Insomnium - Mortal Share

    Bejött még nagyon a Machinae Supremacy által játszott úgynevezett "SID" metál, főleg a Dark City, sokak szerint nyávogós a zenéjük, de nekem épp ez tetszik.

    Tehát, ha valaki az ünnepek alkalmával is inkább ilyesféle muzsikát hallgat, nem azokat a ..."zenéket", amit például a Tecsóban is agyon játszanak, kérem írjon egy hozzászólást, és tüntessen fel egy-két kedvencet.

    Nem vagyok szögecses, bőrkabátos tag, csak hallgatom, tudom, furcsa...

    Samus 13 éve 4

  • Elkapott a kis zöld robot

    A tegnapi nap folyamán beszereztem életem első érintőképernyős telefonját, és egyben első Andoid rendszerű telefonját is. Magenta szolgáltatónál, két év hűséggel, részletfizetve (egyszerre nem kellett sokat otthagynom).

    Mit is mondhatnék. Teljesen magával ragadott. A sebessége, a gördülékenysége. Bár a jóminőségű kamerát hiányolom, nyilván nem nem várhatok olyan minőséget, mint az N82-től, amit akkoriban (lassan 3 éve) több mint négyszer ennyiért vettem.... Azt adja, amire számítottam, sőt, egy picit túl is szárnyalja az elképzeléseim. Én már 2.1el vettem, ezt a matrica is büszkén hirdeti már a dobozon is. Szerencsére semmi sem emlékeztet a Magentára, csupán egy indító és leállítási animáció (amit szívesen kigyomlálnék). Egy zavaró dolog van, hogy kikapcsoláshoz nem elég hosszan nyomni a szükséges gombot, ki kell választani a Kikapcsolás opciót, majd még egy igent is kell nyomni. Hiába fekszem a megfelelő gombon, magától nem kapcsolna ki...Mondjuk nem mintha sűrűn tervezném kikapcsolni. Épp ezért egy "Újraindítás" opció elfért volna...A kijelzőn érezni, hogy rezisztív (egy X8-al összehasonlítva érezni igazán, bár ott még mindig nincs 2.1, és akinek nem jön be az SE saját UI-ja...), de a legjobb minőségűből, egy 5800-t porba aláz kezelhetőség szempontjából.

    Egyenlőre ismerkedem a rendszerrel. Reményeim szerint jó barátok leszünk a jövőben.

    Folytatás...

    Samus 13 éve 12

  • MyAudio MA X14 FM Transmitter

    Miután nemrég voltam a MediaMarkt-ban, és megnyomkodtam pár érintős telefont, újra elkapott a „tapimánia”, ráadásul „Családbarát Kedvezmény” miatt előfizetést is kötni fogok, elhatároztam, hogy veszek egy Droidot, így, olcsóbban. Igen ám, de ezt az új fejegységre félretett pénzből teszem. Addig egy áthidaló megoldáson kellett gondolkodnom, eszembe is jutott az FM Transzmitter nevű technológia, bár régebben túl sok jót nem hallottam róla. Olcsón akartam beszerezni egyet, ám mielőtt Hardverapróra eljutottam volna, az új „A legkisebb is számít” újság büszkén hirdette, hogy itt lesz, 2000 pénzért. Távirányítóval. Meg is vártam az akció kezdetét, majd reggel el is mentem megvenni. Az újságban hirdetett típus nem volt, helyette egy másikat kaptam, ami 3000 pénz volt. Sebaj, sokkal jobban néz ki, és még így is elég olcsó volt.

    Kicsit kételkedve téptem szép a csomagolást (egy műanyag csomag az egész), majd be is dugtam a szivargyújtóba az eszközt, és rákapcsoltam a gyújtást. Elindult, és „Üres eszköz”-re panaszkodva nem csinált semmit. Nyilván, mert semmit sem raktam bele. Elővettem a telefonom, és a kapott 3.5” jack kábellel összekötöttem az eszközt és a telefont. Elindítottam a zenét, és a rádión behangoltam a 108.0 frekvenciát, mivel ez az alapból beállított (ami nekem meg is felelt). Csodálkoztam, de a zene tisztán és érthetően szólt, bár picit halkabb volt, mint a sima rádióadás. És sztereóban jött.

    Folytatás...

    Samus 13 éve 1

  • Stuck...

    Megint elkapott a tapimánia.

    Van az LG Otimus GT540
    Van a Sony Ericsson X8
    Meg van valami ZTE Blade

    -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Optimus: tetszik, mert szép, gyors, amit igényelek, azt tudja, de...
    ...de a videófelvétel csak 15 fps-el megy, ami nem túl meggyőző.

    X8: elvileg megkapja a 2.1et, kíváncsi vagyok cserélhető lesz-e a belső menürendszer színe, a kékről kicsit másikra. Egyébként mint az Optimus, annyi különbséggel, hogy itt jó a videófelvétel, ellenben a fényképek eléggé gyér minőségűek

    Folytatás...

    Samus 13 éve 6

  • Nokia N82 és a frissítés

    Tegnap frissítettem a telefonom szoftverét. Még a gyárilag rajta lévő v20-ast használtam, jó volt, nem is akartam frissíteni, mert minek. Megvolt hackelve, installserver, egyebek, minden szép volt. Aztán tegnap valahogy rám jött a frissíthetnék. Olvastam, hogy gyorsabb lesz a rendszer, meg a kamera optimalizálás, így rávettem magam.
    Annak tudatában, hogy az N82 fórumban is volt róla szó, van egy hibás széria, ahol a készülékek frissítés közben elhaláloznak, 80%os arányban (szervizben is!). Mindegy, megjátszom. Max veszek egy C6-ot előfizetve a Trénél...Kábel elő, PC Suite indít, de nem ám úgy, kell az NSU, mert ez a Suite valamiért semmit sem tartalmaz...Mindegy, leszedtem, de akárhányszor próbálkoztam, soha nem tudta "letölteni a telefon adatait", nem ismerte fel a készüléket. Jó, akkor OVI Suite, bár rühellem, de elkezdődött a procedúra. Persze csináltam komplett biztonsági mentést előtte, biztos, ami biztos.

    Letöltötte a laza 115 megás frissítést, és hadd szóljon. A kijelző szépen el is sötétült, és vagy 5 percig láthatóan semmi sem történt. Már kezdtem parázni, aztán egyszer csak megjelent: az új szoftver száma, alatta Test Mode felirat, és a Nokia jelzés. Hurrá, mondom én. Majd közli az OVI, hogy végeztem, a telefon újraindul, állítsam be, amit kell, majd tegyem Suite módba. Oké. PIN kód be, erre a pofámba vágja, hogy: "Készülékindítás sikertelen, forduljon a márkakereskedőhöz." Fordulj fel, mondtam.

    Folytatás...

    Samus 13 éve 3

  • Fejegység.

    Jön a Karácsony. Bár semmi köze hozzá, de gondoltam meglepem magam egy új fejegységgel, amit már egyébként elég régóta tervezek. Ha lesz rá keret (mármint marad a fizetésből)...Ami érdekel: felsorolok pár márkát, kinek mi a véleménye. Fontos lenne, hogy CD-s legyen (tudom, tudom), előlapi AUX kötelező (bár ez lassan alap), RCA kimenet szükséges lenne (később egy szubcsővel bővül a helyzet reményeim szerint), USB nem hátrány. CD-text és ID3 tag ismeret is jó, bár ez is lassan alap. Levehető előlap kötelező, mert egy 16 éves Suzukit simán feltörnének egy ilyen fejegység miatt...

    Ami eddig szóba jöhet:

    JVC KD-R311 (nincs USB, cserébe 2 év garancia van), ezt 19990ért adják. Ennek USB-s verziója az R35, ami olyan 23000ért jön házhoz.

    KENWOOD KDC-4047UA érdekes ajánlat. Kenwood, mindent tud, ami nekem kritérium. Viszont nem ismerem a Pixmániát, de az már nem szimpatikus, hogy előre kell fizetni kártyával. Bár utóbbi 25000ért megvehetem ingyen szállítással, futárnak fizetve a TechniCar-tól.

    Folytatás...

    Samus 13 éve 6

  • Mi a titok?

    Előzmények, érintetlenül.

    Nem módosítom, pedig bőven ráférne, derültek itt ki dolgok...

    Ha megcsalnak, teljesen mindegy.

    Mondd, mi a titok?
    Hogy kell túlélni? Hogy kel túlélni, ha már erőd sincs hozzá. Hogyan? Mindent, minden érzésem kidobták az ablakon. Én nem érdemeltem meg még egy esélyt, én nem. Az előző igen, én nem. Mindent kidobott az ablakon. Nekem az életem volt ott, azért jegyeztem el, azért voltak terveink. Akárhányszor csak meglátok egy képet, vagy bármit, ami emlékeztet rá, elsírom magam. Nem percekre. Órákra. Mondd, mi a titok? Hogy lehet ezt túlélni? Nekem az életem részévé vált, hogy ott volt, és minden, amit jelentett. Most pedig csak a sötétség igyekszik betölteni az űrt. Én elfáradtam. Elfogyott az erőm, a lelkem, mindenem.
    Hogy lehet túlélni? Mondd el, mert nekem nem megy. Minden másodpercben őt akarom. Hiába áltatom magam. Ő kell, és minden, amit jelentett. Soha nem kaphatom vissza az életem. Nekem Ő az életem. Mondd, mi a titok?...

    Nem feltétlen illik ide, de vagy két órája ez az egy szám szól: Eminem feat. Lil Wayne - No Love

    No love lost, no love found

    Samus 13 éve 57

  • Nagy a baj

    Blog. Siránkozás következik, akit nem érdekel, el se kezdje olvasni, abban sem vagyok biztos, hogy sokáig aktív marad.

    10 hónapja vagyunk együtt. Időt kért. Már egy hete. Tegnap voltam Nála, és nagyon nem örült nekem. Részleteket nem írok, arra még a virtuális papír sem lenne elég. A hibás én vagyok. Ő sokat tűrt, de az utóbbi időben annyira depressziós lettem, hogy sajnos olyat tettem, amit nem kellett volna.
    idéznék egy email-t. Nem fontos ki a címzett, az érintetteken kívül összesen hárman tudják, hogy mi a helyzet (egyik mamám, a másik kettő nem rokon, hanem régi jó barát).

    Van is probléma. Most épp ott tartunk, hogy abban sem biztos, hogy lesz-e folytatás. Mindez az én hibám. Sikerült úgy megbántanom, hogy nagyon kiakadt. Volt már egy ilyen, de ez most nagyon komoly. Időt kért. Én pedig hétfő este óta minden nap annyit sírok, hogy a szemeim kiszáradnak reggelre. Az egészet én rontottam el a hülye depressziómmal. Mondott valamit, ami eszembe juttatott egy régi fájdalmat (ami máig tart, mert még mindig itt lakok), ez pedig annyira felidegesített, hogy mondtam, szerezzen fekete ruhát, megyek és felakasztom magam. Bőven volt időm most átgondolni mindent, és rájöttem, hogy valószínű életem (akármilyen is lesz még) legnagyobb hibáját követtem el. Nekem Ő nem egy nő volt, hanem A Nő. Füzetet akartunk kezdeni arról, mi volt az, amit vele csináltam először.

    Folytatás...

    Samus 13 éve 1

  • LG LAC-2900RN

    Valaki használ ilyen típusú fejegységet? Elég jó áron lehet őket kapni, és elég jók a specifikációk (levehető előlap, CD-s, ID3 tag kijelzés, AUX bemenet, XDSS (LG hifiken nagyon jól működik)) Igaz, nincs SD és USB támogatás, se külön erősítő kimenet, de utóbbi könnyen pótolható jelszint átalakítóval. Most 16k-ért vesztegetik a Tesco-ban (itt PH!-n kapható 12k-ért, de megszívtam, egy hete 15k volt az Euronicsban). A következő kategória egy Pioneer DEH-2200UB lenne, de ez legolcsóbban is 23k, ennyit nem szívesen költenék.

    Samus 14 éve 10

  • Életem első saját autója

    Egy 1994es Suzuki Swift 1.3 GLX Sedan típusú személygépkocsi.

    Persze nem tökéletes, de ez szerencsére csak "csak" pár apró dolgon érezhető. A motor, váltó, kormány, futómű, kiváló állapotú, alváz is jó állapotú, nemsokára kap kezelést is. A bal fényszóró szétesett, alig világít (beázott is), a jobb tükör lifeg (eltört belül). Ezen kívül úgy megy, mint egy állat. 110-120at simán, és még van benne tartalék, majd egyszer pályán megnézem). A fogyasztását még nem számoltam, de 180 kilométert elment 4000 pénzből (MOL-nál tankoltam), elég dinamikus vezetés mellett (110 átlagsebesség városon kívül). Azóta kisakkoztam, de alig hiszek a szememnek (szerencsére a pénztárcámnak igen), mert ilyen tempó mellett 5.5 körül van a fogyasztás. Ez több, mint barátságos. Van centrálzár, de csak belülről működik, kintről nem (valami rossz, mert jobbról néha nyit, de ott sem mindig, belül viszont bármelyik ajtót zárva mindet zárja.). Idegesítő, hogy nincs a tompított világításnak visszajelzése (Barátnőmék '97-es (újabb típusú) modelljén sincs), és nem is jelez, ha leállított motor mellett megy a világítás.

    Folytatás...

    Samus 14 éve 35

  • Autóhifi, hangtechnikai kérdés

    Üdv mindenki,

    egy kérdésem lenne, megfelelő topik híján itt teszem fel, hátha kapok értelmes választ. Nos, adott lenne egy autó, melybe előre 2 db 10 cm-es hangszóró, hátulra 2db pedig tetszőleges méretű hangkeltő szerelhető be. Elől megvan a kettő 10 cm-es, a maga szolid 20W-os RMS teljesítményével. Hátulra tervezek kettő 60-80W (RMS) körüli két vagy háromutas hangszórót. A probléma, hogy a fejegység 4x45W-ot présel ki magából. De mi lesz így az elülső kettő hangszóróval? Magas hangerő esetén rövid távon beadják a kulcsot (membránszakadás). Van-e lehetőség valahogy arra, hogy megóvjuk eme kettő darab hangszóró épségét akkor is, ha épp felhangosítjuk a zenét egy rövid időre?

    Bocsánat az értelmetlen megfogalmazásért, remélem azért a lényeg kivehető.

    Samus 14 éve 16

  • Kutyás Kinder figurákat keresek

    Keresem az új kutyás Kinder tojás figurák közül a nőstény kutyákat, elvileg 3 fajta van belőle. Aki tudja a széria nevét, azt is örömmel venném. CSAK A NŐSTÉNY kutyák érdekelnek, egy puli, egy chihuahua és egy fehér valami. Akinek van eladó, kérem jelezze felém. Email, privát, hozzászólás formájában valahogy. Köszönöm.

    Samus 14 éve 7

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.