2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • FM-transmitter

    Üdvözlet,
    elsősorban azoktól a kollégától szeretnék segítséget, illetve tanácsot kérni, akik FM-transmitter nevű eszközt használnak autójukban. Tervezek venni egyet, mert a fejegységen nincs AUX bemenet, kazetta adaptereket pedig nem hajlandó kezelni (Sony XR-C6100R a fejegység). Néztem a neten többfélét, amin megakadt a szemem, az a Soundfly SD és Soundfly AUTO nevű készülékek, mindkettő képes sztereó átvitelre, RDS képes (ez jó pont), SD kártyát is kezel a jack bemeneten kívül, és még távirányítója is van. Mindezt kemény 8000 magyar valutáért...
    Akik használnak ilyen eszközt (nem pont ezt a márkát), mi a véleményük róla? Hatékony? Jó, tiszta a vétel?

    Samus 15 éve 8

  • Énekeljünk együtt

    Még nagyon régen (azt hiszem középsuli elsőben) egy haverom mutatta ezt nekem. Emlékszem, soha sem találtam meg utána, de most ráakadtam. Egyszerű, de nagyszerű. Ha szomorú vagyok, a Folk/Death/Doom/Industrial/Funeral Metál mellett ez is feldob.

    Énekeljünk Együtt

    (Némítás a jobb felső sarokban, érdemes kipróbálni.)

    Aki el tudja énekelni a szöveget, hiba nélkül, azt meghívom egy virtuális sörre.

    Samus 15 éve 10

  • Az élet nagy dolgai

    Nemrég iWiW-en írtam egy üzenetet egy lánynak, válasz volt, épp "ismerkedtünk". Valahogy beszédes kedvünkben voltunk, írt pár személyes dolgot, én pedig elárultam Neki egy titkot. Akkor fogalmaztam meg ezt, ami azóta a profilomban is kint van. Számomra felfoghatatlan dolog a végtelen, mint fogalom. Ez valószínű a Mátrix című alkotásból ered. Régen utáltam azt a filmet (mindent utálok, ami siker, de még nem volt hozzá szerencsém, így vagyok az Apple termékekkel is), egész addig, amíg meg nem néztem. Azóta kedvencem lett. Hihetetlen dolgok vannak benne, amit ugyanakkor még igaznak is lehet hinni, gondolni. Itt most nem arról van szó, hogy tudsz repülni és kilómétereket ugrani, meg időt lelassítani. Sokkal több mondanivalója van a filmnek. Végül a harmadik rész rakta fel a pontot az i-re. Mert bár elég érdekes vége lett, Smith és Neo monológja azóta is híres, bennem is mély nyomot hagyott. Kicsit elkalandoztam. Tehát végtelen. Nem hiszek benne. Mert: "minden, aminek kezdetet van, véget is ér."
    Jöjjön a rövid szöveg, majd egy kevés magyarázat.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 11

  • Nyertem az Ausztrál lottón!

    Nem tudom, meddig marad meg ez a bejegyzés, van már pár ilyen, de ezt most (pár napja) kaptam, szép 18as Comic Sans MS betütípus (az első "formázott" Spam), kár, hogy a Spam között landolt. Nem tudja ez a Gmail, mi a jó :D

    A szöveg:

    feladó: carol sweet <mrs.sweet1113@msn.com>
    válaszcím: rev.fr_markedward@ymail.com
    címzett: -én-
    dátum: 2009. szeptember 7. 3:50
    tárgy: Gratulálunk! Award 2009 Notification (forduljon a követelések ügynök.)
    küldő: msn.com

    FROM THE DESK OF THE Vice President INTERNATIONAL PROMOTIONS / PRIZE AWARDS OSZTÁLY AUSTRALIAN INTERNATIONAL nyereményjátékok LOTTERY CORPORATION.

    COOL STREET
    Paul Green VULLE Ax34587,
    Ausztrália.
    Ref: 435062725
    Gy.sz.: 7050490902/189
    Gyoztes no: GB8101/LPRC

    GRATULÁLUNK!?

    Kedves Lucky gyoztes,

    Ennek célja, hogy tájékoztatni Önt, hogy Ön nyert pénzdíj az ötszázezer AMERIKAI DOLLÁR ($ 500,000.00) 2009-es évre az ausztrál promotion.From Lottó Lottó beépített program.This van egy bónusz elosegítése lotto Ausztráliában, amely teljes egészében alapuló elektronikus A gyoztesek kiválasztása használó e-mail címek néhány oldalon.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 2

  • Youtube videó, az első

    Feltöltöttem életem első Youtube videóját.
    A 2009-09-06-os Zrínyi Emlékünnepség záróünnepsége utáni tűzijátékot vettem fel, gondoltam megosztom a nagyközönséggel. Először feltettem a sima MP4 formátumú fájlt (Nokia N82), de ennek szggatásos lejátszás lett az eredménye. Ekkor Any Video Converter nevű ingyenes, de nagyon hasznos programmal átkonvertáltam avi-ba (Xvid, eredeti 640x480@30fps, 2 mbps (ennyi volt az MPEG4 is)), ez már röccenés mentesen megy. Ajánlott HQ-ban nézni (tettem kis lufit, ami erre figyelmeztet). Ami érdekes, hogy az eredeti videó 7:10 hosszú, a feltöltött pedig 6:36, de végig megy a műsor, akár az eredeti. Ez mitől lehet?
    Ha valaki kíváncsi rá, megtekintheti itt: http://www.youtube.com/watch?v=Jl83rsWp69c
    Értékeléseket, kommenteket szívesen fogadok :)
    A minőségről annyit, hogy a zajtól eltekintve szerintem nagyon jó (viszonyítási alap egy miniDV kamera, bár ég és föld, ott semmi zaj vagy bevillanás, igaz, akkor teljesen sötét volt, itt pedig közvilágítás ment), bár vannak benne villanások (fehér, kék, hol fél képkockányi, hol egész, általában egy pillantásnyi, mikor robbannak a rakéták), ez valószínű az érzékelő játéka.

    Samus 15 éve 10

  • Bukósisak

    Megjött az új (és első) bukósisakom. Van öröm és bódottá' Nem egy nagy eresztés, Motowell márka, típusa OFJ Silver (ki nem találjátok a származását). Viszont szép. És szállítással együtt 5950 magyar valutáért kaptam. Vicces, de a használatira, amiben egyébként a magyar nyelv az első (és van benne még pár, de Angol kimaradt...), azt írja: A sisak biciklizéshez készült. Na bumm. Eléggé nem hasonlít a kerékpár sisakokhoz...ez a legnagyobb méret, XL, pont jó a fejemre. Szerintem robogóhoz tökéletesen megfelel.

    (Képek kattintásra nagyban nézhetőek, a fura méret az én hibám, 5 MP fele, Infranview batch módban 50%-ra állítottam a méretet). Az utolsó kép a bélést hivatott bemutatni, vakuval készült, és valóban sötétkék színű.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 0

  • A légy

    Elegem van a legyekből.
    Valami hihetetlen mód unintelligens rovarok. A méheknek megvan az a tulajdonságuk, hogy megjegyzik, merre jártak, hogy később visszataláljanak. Nos, a legyek nem ilyenek. Képesek bejutni a házba a létező legkisebb résen, szakadáson a szúnyoghálón, függöny alatt/felett/mellett, a lógós bizbaz között/alatt (ajtókon van, legyek ellen.). Bárhol. De kifelé egy nyitott ajtón sem találnak ki. pedig ki akarnak menni az idióták (neki az ablaknak szindróma). Akkor miért jöttek be? Tenni egy tiszteletkört? Régebben igyekeztem elkapni és kiengedni őket, csalni a fény felé, hogy menjenek ki a nyitott ajtón, de elegem lett. Szemtelen, pofátlan élőlények. Ha pedig megölök egyet, én érzem rosszul magam...

    Samus 15 éve 19

  • Motort vennék

    Igen, motort vásárolnék.
    Körülnéztem (és nézek naponta többször) a "nagyobb" hirdető oldalakon (motorhirdetes.com, kepesmotor.hu, motor.hu, hasznaltmotorok.hu, de valahogy nem találom az igazit. Vagyis találtam, de az ország másik végében van. Szállítás ilyen távolságra nem megoldható...
    Gondoltam megpróbálom itt is, hátha valakinek van eladósorban számomra megfelelő motor, vagy ismer olyat, akinek akad (szomszéd Pistike, nagybácsi, haver, kocsmáros :D, stb.).

    Maximum 55 000 magyar forintot tudnék rá áldozni (ha picit több, de lehet alkudni, az is jó :) ). Csodát nem várok, robogókról lemondtam, mert ennyiért normális működőképes robogót nagyon nem kapni. Ez jellemzően Simson kategória.
    Mire lenne szükségem:

    50 ccm hengerűrtartalom (lehetőleg ne tuningolt 70-80 legyen, mert aktív használatot nem nagyon bírják a régebbi kis blokkok).
    Motorikusan kitűnő legyen, ne akadozzon, csörögjön, szoruljon semmi. Ha gázt adok, menjen, ne gondolkozzon. A külső esztétikai állapota. Ne legyen széttörve. Ne hiányozzanak idomok. Ha a festés nem mai, az a legkisebb gond.
    Amit Simsonnal szemben támasztok: S51 B vagy Enduro, 1985 utáni évjárat, gyári négy sebesség, szintén kitűnő motorikus állapot, indexek. Erőteljes motor. A festést itt a legkönnyebb kijavítani, így ez nem meghatározó szempont (csak ne egye a rozsda).

    Folytatás...

    Samus 15 éve 30

  • Volt egy Álmom, de most tényleg :)

    Tehát, volt egy álmom. Szőlőben voltunk (családostól), a szomszéd szőlőben pedig szintén volt egy család, érdekes, mert az egész egy utcában volt, úgy éreztem, mintha otthon lennék, csak a mi házunk úgy nézett ki, mint a szőlőnk. A szomszéd családban volt egy lány. Nagyon jól nézett ki, gyönyörű karcsú alakja volt, nagyon szép arca, kicsit hullámos félhosszú szőkésbarna (világos, nem szőke, hanem annál narancsosabb árnyalat, fogalmam sincs hogy hívják, de nagyon tetszett) haja. Valamiért átmentem hozzájuk, beszélgettünk, nagyon jól kijöttem a családjával, és Vele is, olyan volt, mintha régóta együtt lennénk, az apja mutogatta a motorjait, volt neki Simson S51 és ETZ (na ez vajon honnan jött? :D), pár darab. Végül kettesben maradtunk a lánnyal. Nem volt 18+, volt viszont romantikus beszélgetés (igen, ilyen is létezik, bár az előző variáció sem lett volna rossz :DD). Elbúcsúztunk. Ezután a lány megjelent a szőlő bejáratánál, a kapuban, egy pasival a hátán (nem nevet, a csaj vitte a pasit, aki elég kigyúrt volt. No comment). És bejelentette, hogy ő itt a barátja. (ez a jelent megtörtént régebben még suliban, csak nem volt pasi, így ismerős volt a szituáció). Ezután a barátja elkezdett beszélgetni velem (mintha söröztünk volna...) ekkor felébredtem, pár perc múlva jött be Anyu a szobába, hogy segítsek beindítani a motort. 5 perce próbálja berúgni, önindítóval is, de semmi.

    Folytatás...

    Samus 15 éve 5

  • A Jogosítvány

    Megbuktam, másodszorra is. Hurrá...először rossz sávba érkeztem, másodszor pedig parkolásnál elkaptam a hátsó lökhárítóval a padkát...kiválasztottam az utcában azt az egyetlen három méteres helyet, ahol a padka pár centivel magasabb mint máshol. Pont fékeztem már, de nekigurultam. Kis karc, nem látszik, de persze csere lett, belőle (mármint oktató és én cseréltünk helyet).
    Hiába volt meg a KRESZ és rutin elsőre, ez a városi kifog rajtam...csak nem sikerült kihúzni a Pécs-Pécsvárad útvonalat (bár másodszor már mellette voltam. Az országúti a hetes, én hatost húztam...). Az elsősegély is megvan már...
    Következő vizsga ideje: augusztus 3. 9:45. Kérem a pécsieket, ha lehet, maradjanak otthonaikban, a saját biztonságuk érdekében :D

    Samus 15 éve 40

  • Simson

    A Simson S51 motorok...sokak gyerekkorát meghatározó motor volt, sajnos az én gyerekkoromból kimaradt. Én nem szereztem 14 évesen jogosítványt, és nem is motoroztam. Most viszont eljutottam arra a pontra, hogy kell egy motor. Olyan kell, amit könnyű javítani (ha összetörne), jól megy (a cél a 70 Km/h), "keveset" fogyaszt (4 liter alatt), ha meghibásodik (motorikusan), könnyű javítani, és váltója is van (a későbbiekben szeretnék "A" kategóriás jogosítványt, így gyakorlásképp kell váltós kismotor). Nézegettem Wikipedián a típusokat, ez alapján kialakítottam egy elképzelést
    .
    -1985 utáni legyen (lehetőleg 1990 körüli)
    -4 sebességes legyen, ne utólag beépített 4, hanem gyárilag a blokk négyes legyen
    -Tirisztoros gyújtású legyen (ez nem előfeltétel, csak jó lenne)
    -Index legyen rajta...
    -Lehetőség szerint Enduro típus legyen, mert tetszik a merevítés benne. (vagy sima B, de N semmiképp sem)
    -Ne legyen széthajtva (bár ez, hogy elmondják-e, vagy sem, az eladó jóindulatán múlik)
    -Lehet SR50 robogó is, csak ebből is a négy sebességes változat.

    Olyan maximum 60 000 forintig (ötven lenne a tökéletes) mennék el, az sem hátrány, ha Pécs vagy Kaposvár, esetleg Barcs környékén találnék megfelelő típust... (Baranya és Somogy megye)

    Folytatás...

    Samus 15 éve 50

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.