2024. május 24., péntek

Gyorskeresés

Egészségbiztosítási járulék fizetése magánszemélyként

Írta: | Kulcsszavak: TB . egészségbiztosítás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok,
sürgős segítségre lenne szükségem. Végeztem tanulmányaimmal, pályakezdő lettem. Regisztráltam a munkanélküli központban is. Viszont az egészségbiztosítási járulékot magamnak kellene fizetnem, amíg nem állok munkába. Ez eddig mind szép és jó, de valahogy fogalmam sincs, ezt hogy kellene megtennem. A neten kutakodva mindenhol csak azt olvasom, hogy fizetnem kell x összeget (4500 körül), de azt, hogy milyen nyomtatvány kell ehhez, vagy hogy valósítható meg a dolog. Légyszí, ha valaki közületek tudja, mit kell tennem, esetleg Ő maga is fizet ilyen járulékot egyénileg, kérem mondja el, mit kell tennem.
(Írtam az APEH-nak is, várom a válaszukat...)
Köszönet.

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
addikt

Pofátlan első hozzászólás, mert fontos lenne.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2) Csemike


Csemike
csendes tag

Próbáld meg őket elérni. [link]

(#3) _balázs_


_balázs_
csendes tag

Hello,a helyi önkormányzatnál kellene érdeklődnöd nem az apehnál,azoknak ne fizess semmit ha nem muszáj :U ,anno én kaptam az önkorinál egy nyomtatványt,kitöltöttem, beadtam,és megkaptam az eü hozzájárulást, nem kellett fizetni semmit,az a baj azt nem tudom ,hogy ez általános Mo.on vagy önkormányzatonként/településenként változó :F .

[ Szerkesztve ]

(#4) Samus válasza _balázs_ (#3) üzenetére


Samus
addikt

Szerdán megyek (csak ekkor vannak helyben) az Egészségbiztosítási Pénztár kirendeltségéhez, remélem ott elintézhetem, amit kell.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#5) Vladi


Vladi
nagyúr

APEH-nek nem írsz, szépen besétálsz hozzájuk. Ügyintézőnek elmondod ugyan azt. Kitölteti veled a nyomtatványt, ad egy csomó csekket és mehetsz Isten hírével. Fizetni.

Jah ha nem, akkor kvázi lejár a tb kártyád. :DDD

De nekem valami olyan rémlik, hogy 3 hónapig még érvényes vagy mi. :F

[ Szerkesztve ]

Nem félünk! Nem félünk! Itthon vagyunk e földön. Nem félünk! Nem félünk! Ez nem maradhat börtön!

(#6) Samus válasza Vladi (#5) üzenetére


Samus
addikt

45 napig a lejárat után. Csak nekem már 28 letelt...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#7) #51736960


#51736960
törölt tag

én az apeh-be mentem be, ott kitöltöttük a papírokat és kaptam egy rakás csekket.
egyébként idén már 4950 forint, és folyamatosan emelik.

amúgy nem tudom, mi a ráknak fizetem, 2 év alatt egyszer voltam dokinál, akkor is félrekezeltek...
(meghúzódott a kezem, bementem, hazaküldtek, mondták, majd rendbe jön. 3 hét után már rohadtul fájt, bementem újra, röntgen, és kiderült, több ínszalag is szakadt, rögzíteni kellett volna, "de most már mindegy, menjek haza, majd elmúlik")

(#8) Dany007 válasza #51736960 (#7) üzenetére


Dany007
veterán

Egyetértek, én se tudom mi a szarnak is fizetek.
Eléggé lenézik az orvosok a betegeket. Persze ez általánosságban talán nem igaz, és talán a "betegek" is hozzájárultak ehhez a hozzáálláshoz.
Viszont engem ~ egy évig magas vérnyomással kezeltek, mielőtt pánikbetegség miatt bevittek volna a kórházba. Mivel a doki szerint ennyi idősen biztos nem stresszelhetek és nem lehetek ideges... :U Aztán persze kiderült, hogy az átlagnál kicsit magasabb vérnyomást is a stressz miatt van / volt.
A legdühítőbb az volt, amikor időpontot adott a doki 4-re (4-ig van rendelés), aztán amikor bementem végig az órát nézte, hogy mikor húzok már el a f***ba.
Ettől függetlenül viszont ~ 5 éve nem voltam orvosnál.

(#9) potyautas


potyautas
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Nekem akárhogy számolom, már több mint egy fél éve nincs biztosításom. Hamarosan 57 leszek. Ebben a korban már azt hiszem, felelőtlenség ez a részemről. Hál'istennek semmi bajom. Papírom van róla, hogy "terheletlenül panaszmentes". Viszont terheletlenül nem is keresek semmit. Na, ezért nem fizetek.

(#10) dízelracer válasza potyautas (#9) üzenetére


dízelracer
senior tag

Holnap reggel fogd magad sétálj be az illetékes polgármesteri hivatalba keresd meg a jegyzőt és közöld vele, hogy anyagi helyzeted miatt képtelen vagy fizetni a TB-t ezért kéred, hogy szociális alapon az önkormányzat fizesse helyetted. Ez nekik semmibe nem kerül mert az államtól visszakapják azt a pénzt. Ott helyben ki kell tölteni egy kérvényt majd ezt követően kiállítanak neked egy igazolást, hogy 1évig a helyi önkormányzat révén biztosított az egészségügyi jogviszonyod. Ez minden egyes magyar állampolgárnak életében egyszer alanyi jogon jár, csak ugye erről mélyen hallgatnak...

Samus: lépd meg te is ezt. Ne fizess "feleslegesen". Ha valami jár, akkor jár. Ki kell használni. Az állam is kihasznál majd téged XY éven át. Fizetsz még majd eleget állambácsinak a munkával töltött éveid alatt. A századik bőrt is lenyúzzák az emberről a nagy semmire. :U

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.