2021. január 17., vasárnap

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

 • Egyéni arckép, de melyik?

  Végre, hosszas várakozás, és jó négy év után eljutottam oda, hogy őstag lettem. Nem volt figyelmeztetésem, kitiltásom, így jogosult lettem egyéni arcképre. A megfelelő topikban ezt meg is erősítették, kérvényem elfogadták.

  Régi vágyam, hogy nickemhez illő képem legyen, egy Serious Bomb. De nem egyszerű a döntés, millió változata van...Párat kiválogattam, és azt kérdezném, melyik legyen? Melyik lenne a jobb, melyik illene jobban a fórumba?

  (persze fekete háttér nélkül)

  Én leginkább az eredeti felé hajlok, ami ez, mind színben, mind formában (hasonló a másodikhoz, de nincs körvonal):

  Szóval?

  Samus 10 éve 23

 • Bioetanol

  Kinek mi a véleménye eme üzemanyagról, használja-e valaki? Egy átlagos négy hengeres injektoros autóban mennyire lehet keverni a sima üzemanyaggal? Jár-e valaki ilyen "kevert" üzemanyaggal?

  Samus 10 éve 16

 • Dísztárcsa

  Vételeznék valamiféle dísztárcsát a masinára, csak nem tudom, milyen legyen. Igazából a kínálattal is bajban vagyok, elég sok helyen utánanéztek, de a Dísztárcsa.com-on találtam a legolcsóbban (és a szállítás is csak 1450). Nos, amik így első körben tetszenek:

  ARGO Giga

  ARGO Racing

  Jacky Prince

  Jacky Discovery

  Jacky Discovery R (talán grafitban szebb is)

  ARGO Mondial

  ARGO Racing

  Folytatás...

  Samus 10 éve 24

 • Nem mondom el senkinek, elmondom hát mindenkinek

  Mióta meghallgattam a Children of Distance - Emlékezz Rám 2 című számát, róla álmodom. Vagyis igazából már előző nap is róla álmodtam. Szomorú. Aki nyomon követi a bejegyzéseim, vagy ismer valamennyire, tudja, miről beszélek. A volt menyasszonyomról.

  Egyszer arról, hogy újra együtt lehetünk, ott vagyok, egy hasonló házban, de mégsem abban. Mondtam neki, hogy az életem az övé. Azt kérdezi: "adjam vissza"? -Nem. Csak vigyázz rá. A szobája mintha tükörképe lenne. Az ágyon fekve beszélgetünk, megkérdezem, hogy többé nem fogsz elhagyni?: -Ezt még nem tudom megmondani, fél napja, hogy újra megismerkedtünk...Ekkor a mostani barátnőm néz be a szobaajtón, ami amolyan homályosított üveg, nem látom pontosan, de tudjuk jól mindketten ki van a túloldalon. Néz, majd elmegy. Vicces, de a húga és öccse teljesen más, mint aki igazából, máshogy néznek ki. Az anyjával beszéltem pár szót, az apjának köszöntem, ők ugyanolyanok. És ennyi.

  Folytatás...

  Samus 10 éve 6

 • Megérkezett a fizetős Market hozzánk is

  Ma vettem észre, mikor épp böngésztem, hogy FREE mellett árak is szerepelnek. Úgyhogy mostmár mindent el lehet(ne) érni, de sajnos mégsem. Bár még nem próbáltam, de a "Webtisztán" blog addott bejegyzésében írják, hogy a fizetésnél még sok esetben nem választható ki Magyarország. Majd idővel...

  Valaki észrevettem már egyébként?

  Samus 10 éve 6

 • BH08R Bluetooth headset bemutató

  Bemutató a világ második legolcsóbb Bluetooth headsetjéről.

  Tovább a teljes címlapos íráshoz...

  Bemutató 10 éve 15

 • RIOS hiba, vagy egyéni probléma?

  Kezdem már unni. Néha megadja magát az oldal, és nem futnak le rendesen a scriptek, ennek az lesz az eredménye, hogy új hozzászólásnál nincs továbbítás, de ami ennél is rosszabb, nem működnek a gombok szerkesztő módban (hozzászólás/új bejegyzés írása), egyik sem! A képbox sem jelenik meg. Mindegy, mire kattintok, semmi sem történik. Régen ezt megoldottam azzal, hogy töröltem a cache-t, vagy újratöltöttem az oldalt. Megjelent a képdoboz és minden működött. Most körülbelül tizedik próbálkozásra jó, kezdem nagyon unni.

  Mi a megoldás? Mi csinálja ezt?

  JAVA és FLASH a legfrisebb, Fox a legfrisebb, csak Flashblock van fent, Noscript nincs, a Javascriptek számára engedélyezve van a felugró menük módosítása vagy cseréje (ha mindent, engedek, akkor sem megy...)

  Ha Fox alatt nem megy, IE alatt sem. Ha Fox alatt megy, IE alatt is...egymástól függetlenül.

  Samus 10 éve 33

 • FLUOR - Mizu - Műelemzés

  A költő nem sokat teketóriázik, azonnal szituációba helyezi az olvasót az első két sorral.

  "Zúzunk az éjszakában
  én meg pár haver”

  A zúzás tevékenység tulajdonképpen nem jelent semmit. Talán a „létezünk az éjszakában” lenne a közérthetőbb formája. A költő szóhasználatát némi művészi túlzás jellemzi, mintha az éjszakában való létezést valamilyen erős hang, vagy fényhatás kísérné. A második sorból az is kiderül, hogy a költő nem egyedül csinálja a zúzást.

  A következő két sorban némi képzavar érezhető. A dolgok állásáról érdeklődik a hallgatótól, de a választ meg sem várva egy örök érvényű igazságot sző mondanivalójába, mely szerint ha menni kell, hát menni kell.

  „na mondd csak, mi a pálya
  ha hívnak, menni kell”

  Miután meggyőződhettünk a költő bölcsességéről, egy újabb képzavarral találjuk szembe magunkat:

  „régóta nincs kiút
  csak lányok és fiúk”

  A költő míves soraiban tudatja abbéli elégedetlenségét, hogy csak két neme létezik az emberi fajnak. Csak lányok, és fiúk, és ebből hiába is keresnénk kiutat. Aztán mégiscsak elégedett ezzel az állapottal:

  „nekem bejön ez a szitu”

  Ezek után tanúbizonyságot tesz – zsenge kora ellenére – hiperrealista látásmódjáról:

  „Csak akkor bulizom, ha úgy van
  és általában úgy van”

  Folytatás...

  Samus 10 éve 3

 • BH08R Bluetooth headset

  Megvettem. Annak ellenére, hogy egyszer régebben elálltam tőle, mert elvileg nem működik minden telefonnal. Persze, hogy nem. Azon a listán nem volt se a GT540, se Nokia, semmilyen, ehhez képest az N82-vel és a GT540el is simán megy, a droid külön történet, ha BT headsettel telefonálok, a hívás zöld-fekete háttere kék-fekete lesz, a zöld hívás szimbólum az állapotsorban, és a zöld hívásidő kijelzés kék lesz, nagyon látványos.

  A cucc pedig. Várható egy bemutató róla. Nagyon olcsó (2500 a Speedshopban), nagyon kínai, de működik. Igaz, hangosan kell beszélni, mert sűrűn hallom vissza a "Mit mondtál?" kérdést, de arra, amire használni fogom, jó lesz.

  Továbbá tegnap próbáltam ki életem első sztereó BT headsetjét is, full extrás, médiatávirányítós Nokia BH-214. Kristálytiszta hangzás a gyári agybadugós fülessel (!), hallható és érezhető basszusok, semmi háttér vagy alapzaj, 5 méter (közben egy téglafal) után kezd szakadozni a zene, de zaj ilyenkor sincs. Nyílt terepen, szobában, ha nincs fal, 6 méterre még simán hallgatható. Nagyon durva cucc, húgomnak vettem Ballagásra, nagyon szeret zenét hallgatni, de sohasem költött normális fülesre...

  Samus 10 éve 0

 • Axe egérpad

  A Tecsóban promóció van, az Axe szervezi. Bármely két Axe termék vásárlása esetén kapsz egy egérpadot, egy új Excite tusfürdőt és deo-t (mini méretben). Ha megvásároltad a terméket, a blokkot el kell vinni a promóciós standhoz (pécsi Tecsóban ez a 35ös kassza felé van, majdnem a virágossal szemben), bemutatni, irkálnak valamit, nevet és aláírást kérnek, és megkapod a "jutalmad". Úgyis kellett egy új egérpad, ez pedig csuklótámaszos. Nagyon kényelmes :D

  Samus 10 éve 8

 • Megszívat a technika

  Nem telik el nap probléma nélkül. A helyzet a következő:

  Van nekem egy Acer Extensa 5620Z gépem. A lecsukott állapotot jelző mikrokapcsoló egy kis mélyedésben foglal helyet, de sajnos nem nyomja be eléggé a fedél pöcke lecsukáskor (mióta elkoptak a zsanérok egy kicsit...). Megoldottam, tettem papírt a mélyedésbe, így már elégséges a dolog. De tegnap észleltem, hogy a papír annyira összenyomódott, hogy kevés. Nosza, akkor még mehet bele anyag. Meg is cselekedtem, lecsuktam, jó. Jó, mert a papír nem esik ki a mélyedésből. Így ment, lecsukva. Mielőtt indultam, lekapcsoltam. Volna, de ahogy felhajtotta, szörnyűség fogadott. Konkrétan a kijelző világításának hiánya. Mozgattam a tapipadot, nyomkodtam billentyűket, hátha csak nem tért magához, de semmi. Inverter vagy fénycső, már borítékoltam is magamban...Akkor kapcsoljuk le, ha hazaérünk, majd foglalkozunk vele. De hiába nyomtam a gombot ("fő"kapcsoló), semmi sem történt. Néztem, mint az okosok. Akkor billentyűkombináció. Úgy ment. Lekapcsolt. Kapcsolnám vissza, de nem reagál.
  Akku ki, majd be, hátha statikusan töltődött túl, és elege lett. Semmi.
  Elmentem, és már láttam szemeim előtt a szomorúságot, új gép kell, két évet bírt.

  Folytatás...

  Samus 10 éve 10

 • MR2 Petőfi

  Régebben (az utóbbi időben, akár így is fogalmazhatnék) elég sokat hallgattam rádiót, mivel az autóban csak egy kazettás+rádiós fejegység volt (de legalább Blaupunkt...). Volt egy helyi rádiónk, N-Joy néven futott (az országban már több helyen is fogható regionális jelleggel), eleinte jó volt, mert csak zene ment, reklám nélkül. Később kevés reklámmal, mostanság pedig, mintha a kettő kereskedelmi rádiót hallgatnám a reggeli idiótaságok nélkül. Mivel messze utaztam, így ameddig lehetett, N-Joy-t hallgattam, majd Class FM-et. Rádió1 nem tetszett (egyébként is csak Pécs közelében tudtam volna jól fogni), sok volt a "Disco's Hit". Aztán egyszer hallottam az orvosnál egy eddig ismeretlen számot, nyálas volt, de a szövege tetszett. Az MR2 Petőfin szólt. Érdekes volt az is, hogy amíg vártam (majd' egy óra, nem kommentelném), nem volt reklám. Semmi. Később érdekességképpen áthangoltam a rádiót az említett csatornára, és nagyon jó zene szólt. Egyre többet hallgattam, és egyre jobban megtetszett.
  Olyan zenéket hallottam, amit máshol nem. Reklám pedig szinte nincs, ha van, az is a rádió egy saját műsora.
  De ami miatt megszületett a bejegyzés, az a Support, vagyis a támogatás. Hihetetlen, hogy ilyen van az országban. Összesen háromszor írtam nekik, zeneszámot kerestem, ebből kettőt megtaláltam a segítségükkel.

  Folytatás...

  Samus 10 éve 18

 • Április 1

  Velem van a baj?
  Egyszerűen utálom az összes neves napot. Akkora a felhajtás, unalmas és idegesítő. Miért kell kamuhíreket közölni, vagy állítólag vicces dolgokat csinálni? Ki szerint vicces ez? Utálom a felhajtást, és a hype-ot...

  Samus 10 éve 6

Hirdetés

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.