2024. április 19., péntek

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Acer Extensa 5620Z

    Nos, miután rájöttem, hogy igencsak kevés pénzből kel magamnak jó notit vennem, elkezdtem nézelődni, hogy mit kapok 100 ezer magyar valuta alatt (vagy ennyiért). Persze az EEE PC áradatot kapásból kihagytam, mert nem érdekel, jöttem az olcsó Fujitsu-Siemens gépek, de ezek mindegyike cerkával volt felszerelve, és extrák terén, hogy is mondjam, igencsak gyérül álltak (ha valamiben nincs mikrofon, manapság már eléggé gáz), ekkor dönöttem úgy, hogy akkor Acer, bár sokan nem szeretik, de mégis itt van, találtam egy egész pofás példányt (értem ezt a belső felépítésre, és a korításre), a címben is említett, Extensa családból származó 5620Z -t. Belsőre (ha valaki nem ballagott el a linkre), egy T2390 DualCore proci, és 1GB RAM csücsül, egy 120GB-s HDD társaságában, van benne mikrofon, VGA webcam, és 5in1 kártyaolvasó, ami olvasa az XD karikat is, számomra ez nagyon fontos és jó tulajdonság (Olympus fényképezőm van). 4 USB 2.0 kapu, Firewire, Gigabites LAN, 56k modem, Expresscard(54) és PCMCIA kártyahely is van rajta, egyedül a Bluetooth hiányzik, de sebaj, túlélem. Ránázásre egész jó gépnek tűnik, csak nekem is fenntartásaim vannak az Acerrel szemben, megnéztem az apróhidetéseket, és megdöbbenve láttam, hogy jóval több FS gépet adnak el, mint Acer-t. Ebből levontam a tanulságot, és eldöntöttem, nekem ez is megfelel.

    Folytatás...

    Samus 16 éve 8

  • Notebook mizéria

    Üdv mindenkinek,

    Notebook vásárlására adtam a fejem, vagyis adnám, de nem tudom, melyiket válasszam. Elolvastam spyduckMegbízható notebookok” című írását, Ő is adott tippeket.
    A probléma a következő: a noteszra maximum 120 ezer magyar forintot szánok, lehetőség szerint szereplejen a Digistar listáján, mivel Pécsen fogom venni, nem rendelem.

    Mire fogom használni, és miért kell nekem noteszgép?

    Legfőképp netezésre, és filmnézésre. EEE PC és MSI Wind kilőve, mert pici a megjelenítő (igaz, akkumulátoros üzemidőben verhetetlenek). Fontos szempont a hordozhatóság, vagyis legalább 2 óráig döcögjön el filmnézés alatt (mondjuk 30-40% fényerővel). További szempontok, amik lényegesek, Wifi (ez ma már alap), Bluetooth, kártyaolvasó (minimum SD, de jó lenne, ha XD, és SDHC karikat is enné), Firewire (akár a mini 4 pin-es is jó), és ha lehet akkor valamiféle digitális kimenet (legjobb DVI lenne, de ennek hiányában a HDMI is jó), összekötendő a monitorommal (Samsung 731BF, DVI/D-SUB), bár ha csak VGA (D-SUB) van, az sem akkora tragédia, továbbá beépített Webkamera is jó lenne. Nem fogok aktívan játszani, csak nagyon néha jó régi játékokkal (RTCW, NFSU pl.), nem szándékozom HD videók megtekintését sem, videó vágást sem, azt asztali gépen

    Folytatás...

    Samus 16 éve 39

  • Mac Air PRO iphone5555 javított tesztje

    Gondolom olvastátok iphone5555 írását, azóta sajnos törölték (MOD: a felhasználót is törölték, így nem tudtam vele kapcsolatba lépni, ergo hiába dolgoztam :'( , de sebaj, berakom az EREDETI írást is, ami a kitiltott felhasználó billentyűzetéből származik. (kb 15 percig volt meg..nem is tudom, miért...), de a hozzászólásban megemlítettem, hogy javítom, csakis azért, hogy nehogy valaki azt higyje, hogy csak járatom a számat, szűk egy órán belül ezt hoztam ki az egészből. Nagyon durva volt, word meghülyült mikor betettem az írást, minden szó hibás volt, volt pár szó (billentyűzet), ahol 3 hiba is volt egyetlenegy szóban. Jah igen, SOHA nem fogtam, és még nemis láttam ilyen gépet, még távolról sem, ergo fogalmam sincs, hogy milyen lehet, az eredeti írás alapján csináltam, azt javítva, elég sokat töröltem, és írtam is hozzá, PM-ben megkerestem az eredeti szerzőt is. Kérek mindekit, ne kíméljen. Beszóltam, és megmutattam mit tudok látatlanban (az MX1000 teztem jó lett, erről sok visszajelzést kaptam, amit ezúton is köszönök, de persze ilyennel rendelkezem...)
    következzék a nyers szöveg, kiemelés, és minden egyéb nélkül.

    Macbook Pro - Az Erő testet ölt

    Folytatás...

    Samus 16 éve 28

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.