2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Vakcinablog

    Kezdetek (2021.04.01 / 13 óra)

    Ma délután háromnegyed egykor megkaptam az első adagot. Orosz lett. Vektoralapú, bevált technológia, elfogadtam.

    Egy ici-picit fájt a helye egy pár óráig, de sokkal rosszabb volt, mikor le kellett tépni a felragasztott vattapamacsot. Azt véradásnál is utálom, tudnillik, rendes férfihez illően akad rajtam szőr. Amit a ragasztószalag eltávolít a letépés pillanatában. Véradásnál ráadásul a hagyományos, széles barnát kaptam legtöbbször (ritkábban a keskenyebb fehéret), amin még van ragasztóanyag bőven.

    Esetleges mellékhatásokról a továbbiakban emme bejegyzés bővítésével tájékoztatom a nagyérdeműt.

    Ha nem írnék semmit, akkor az azért van, mert az történt. A következő Április 21. napján esedékes. Természetesen pont szolgálatban leszek, meg is lepődtem volna, ha szabadnapomra esik.

    Update 1 (2021.04.02 / 07 óra)

    Aznap este (10 órával később), másnap reggeli (18 órával később) állapot: fáj a helye. Érezhetően duzzadt, és nyomásra fáj. Lehet, hogy csak rossz pontot találtak el. Fejfájás minimális volt kora este, talán csak placebo hatás miatt, de a helye kellemetlen, kar mozgatásra is fáj (bal vállba kaptam). Egyelőre ennyi, ez legyen a legnagyobb gondom. Levertséget nem tapasztalok.

    Update 2 (2021.04.03 / 07 óra)

    Folytatás...

    Samus 3 éve 54

  • Chrome 64bit Androidra

    Most jött velem szembe a két napos hír: [link]

    Röviden a két feltétel. Android 10 minimum, és 8GB RAM minimum.

    Csak nekem kissé overkill ez a "gépigény"? Vagy ennyire le vagyok maradva, és a 8GB már általános a telefonokban?

    Samus 3 éve 13

  • Windows 10

    Ki kell írnom magamból, mert már kezd telelenni a hócipőm.

    Nagyon nehezen hagytam ott anno az XP-t. Stabil volt, mint a beton. Mikor lejárt a támogatás, még egy évig használtam, majd az akkori barátnőmnél találkoztam élőben a hetessel. Rávettem magam, váltottam.

    Megszerettem a hetest, az új felület már a Vistában is tetszett (még a béta verziót próbáltam rövid ideg, virtuális gépen, teszt jelleggel), itt úgy éreztem, kicsit XP, kicsit Vista, és a biztonsági beállítások, Group Policy mind a Windows Server-t idézte (akkoriban fejeztem be a technikumot, Server 2008R2-n (is) tanultunk).

    Aztán eljött az idő, muszáj volt váltani, mert a Doom Eternal nem indult el Win7 alatt. A 7 körülbelül olyan stabil volt, mint az XP, hét év alatt összesen 3 kékhalálom volt, és három alkalommal telepítettem újra (ebből egy az Ultimate-ről Home-ra váltás miatt, egy pedig SSD-re váltás miatt). Beszereztem a 10et, mert muszáj volt. Próbáltam telepíteni, de nem sikerült bootolni a pendrive-ról, fogalmam sincs miért. Jó, akkor frissítsünk, úgyis nagyon ajánlgatta, milyen jó az nekem.

    Folytatás...

    Samus 3 éve 77

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.