2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Hangszóró a PC mellé

    Kezd bennem érni a gondolat, hogy a régi Logitech Z323 szettem le kellene cserélnem. Nézegettem is, hogy mire lehetne. Kicsit többet szánok rá, mint anno, olyan 35 ezresig hajlandó lennék elmenni. A feltétel, hogy aktív legyen. Valami oknál fogva a sztereó szetteket nézegettem. Lehet, hogy azért, mert zavar a pici mélyláda a lábam mellett, vagy mert hiába vágyom óriási basszusra, zavar, ha csak dübörög valami.

    Képbe kerültek a nagyon belépő stúdió monitorok is (vájtfülüek most forduljanak el). De nem tudom, mire érdemes költeni.

    Amit eddig néztem:

    Mackie CR4 (a CR3 esetében sok a panasz a kevés mélyre, ebben kicsit nagyobb a driver)

    Edifier R1280T

    Folytatás...

    Samus 4 éve 59

  • Páramentesítés?

    Pára van a lakásban. Sok a növény, és most már bent teregetünk, ami nem segít a helyzeten. A nyári időszakban, mikor minden nyitva van (gyakorlatilag állandó a szellőztetés, és a ruhák is kint száradnak, 40-60% közötti a páratartalom, most viszont tartósan 70 fölött van, ami már sok. Penész még nincs (egy éve költöztünk, komplett renoválás, falak lekaparva, stb.), de ami késik...

    A lakás légtere nagyon durván 280m3 (92nm hasznos alapterület, ebből kb. 10 leesik fürdő és WC, ahol mindig van szellőztetés), 2.8m belmagasság).

    Ide mindenképp elektromos páramentesítő kell, a kérdés, hogy nekem elég-e a kicsi (=olcsóbb), ami 100m3/h teljesítményű, ilyet sok jó értékeléssel találtam 33k pénzért, vagy mindenképp erősebb kellene?

    Illetve akik használnak elektromos páramentesítőt, mi a véleményetek?

    Samus 4 éve 38

  • Adatroaming az EU-ban?

    Igazából tanácsot szeretnék kérni, és le is írom, miért.

    Jó magyar userként fizetek mindenért, mint a katonatiszt, van is szép adatcsomagom a Telenyomornál.

    A helyzet úgy hozta, hogy születésnapom alkalmából Feleségem meglepett egy prágai hétvégével. Örültem, mint majom a farkának, mert sohasem voltam még külföldön :)

    Megszervezett mindent előre, még szabadságot is kért a főnökömtől az én Drágám, szóval tényleg gondolt mindenre. Egy élmény volt, és vissza is akarok menni még egyszer, mert nem volt mindenre idő, amit szerettünk volna.

    A lényeg, hogy mivel Csehország Uniós tagállam, elvileg probléma nélkül értem volna el a világhálót bárhol és bármikor. utána is néztem, az adatkeretem teljes egésze felhasználható az Unió területén. Ami részben igaz is. Csakhogy olyan sebességgel ment a szörfözés, hogy ahhoz képest az 56k világbajnok sprinter. Komolyan. 4-8kb/s volt a sebesség. A Google Maps még aránylag jól vette az akadályt (kb. 5 másodperc volt a tervezés, ami egyébként egy pillanat szokott lenni), de ha bármire rá akartam keresni, az esélytelen volt.

    A kérdésem, hogy 2019ben tényleg itt tartunk, vagy valami nálam nem volt kerek? Tényleg kell vennem prepaid kártyát minden országban, ha ha netezni akarok?

    Folytatás...

    Samus 5 éve 14

  • BeOK TDS23-WP Wifi termosztát

    Már tavaly le akartam cserélni a békebeli MMG termosztátot, mert nagyon kevésnek bizonyult, bár működött szépen. Mindig arra vágytam, hogy távolról is tudjam piszkálni, vagy csak megnézni, mi a helyzet itthon.

    Nálunk a Computherm kínál Wifi gateway-t, amibe termosztátuk (T87) beilleszthető, és ha veszel hozzá kazánvezérlő modult (BDR) még működik is, illetve van egy Fluoreon klón, amit saját név alatt, dupla áron forgalmaz, tovább árulja a Somogyi és a Honeywell is (EVOHome széria). utóbbinak van egy high-end termosztátja is a témában (T6R), de az már kicsit más kategória. Akad még Bosch és Siemens is, de általános, hogy 20k alatt itthon nincs ilyesmi.

    Sokáig úgy voltam vele, hogy akkor megveszem a Q7RF-et, és lemondok a Wifiről. Aztán elkezdtem nézni, mi a helyzet a távol keleten.
    Hamar kiderült, hogy kismillió néven kapom meg ugyanazt. Két nagy márka különböztethető meg, a BeOK és a Fluoreon, a többi ezek klónjai. Az értékelések alapján a BeOK mindenhol dicséretet kapott, így az én bizalmam is feléjük vándorolt. Osztottam, szoroztam, és végül a TDS23-WP típusú lett a befutó, de igazából vehettem volna az EP-t is, mert kellett egy plusz relé (kontaktor lett) is a vezérléshez. A kazán egy régi álló Thermomax ÖV Color 35, alapfelszereltséggel. Egyszerű, mint a faék.

    Folytatás...

    Samus 5 éve 12

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.