2024. május 23., csütörtök

Gyorskeresés

"Táccs", avagy az érintőképernyős telefonok

Írta: | Kulcsszavak: Samsung . S5230 . Tocco Lite . Star . LG . KP500 . KP502 . érintőképernyő . touchwiz . s-class

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bő egy évvel ezelőtt nagy telefonvásárlási láz tört rám, mindenáron mindentudó készüléket akartam...erősen gondolkodtam PDA-telefon beszerzésén is, de ezt elvetettem, mert nem volt annyi pénzem, hogy egy "mindentudó" modellt megfizessek, az elérhető árúaknak pedig a tudása nem felet meg. Mert hát olyan kellett, hogy: GPS (lehetőleg működjön Garmin vagy iGo termékkel), Wifi, autófókuszos kamera 3+ megapixel, videofelvétel 30 fps (lehetőleg VGA vagy nagyobb felbontás) rádió, 3.5" jack (de legalább 2.5"), majd miután belemélyedtem a tesztekbe, rájöttem, nekem Symbian kell. Mert az okos. Nagyon.

Ezeknek 90%át nem használom. Amit igen, az a lista rövid: jack csatlakozó, néha fényképező, szökőévente egyszer a GPS, esetleg Wifi az Árkádban, ha várok a buszra...

Tehát a "táccsszkrín" kategória kiesett. Végül egy N82-re tettem le a voksom. De sajnos nem jártam túl jól, de ez egy más történet. Vagyis igen, de ez pedig egy újabb másik történet.

A napokban a volt barátnőm vett egy új telefont a régi ezer éves, aktívan kipingált, leharcolt Samsung telefonja helyett. Egy Samsungot, egy S5230-at. Az olcsó tapis tepsit. Mikor megláttam, egyből elkértem (ekkor még nem tudtam milyen, de hónapok óta arról beszélt, hogy új mobilt vesz a nyáron összeszedett kis pénzéből), nyomkodtam, nézegettem. Magával ragadott. Annyira vicces ez az újjal történő működtetés. Észre sem vettem, de én is azt böngésztem, hogy hol kaphatnék elérhető áron egy ilyet...

(A két "Táccs")

és

A képek a Mobilaréna tesztjéből származnak, képre kattintással elérhetőek a tesztek.

Az ára jelenleg 38 000 pénz kártyafüggetlenül (különbözeti adózással), egy év gyártói garanciával, fekete színben, az OrigoGSM-ben. Minden másik helyen (eBolt, Aqua) 44 000 a fekete és 38 000 az ezüst vagy fehér (ha nem kellene ÁFÁ-t fizetnem, majdnem 30 000-ből megállna...). Rejtély, hogy miért drágább a fekete. Sajnos a telefonos boltokban sem olcsóbb, nem beszélve arról, hogy igencsak kétes eredetű is lehet...

Vodafone-nál, ahol jelenleg is vagyok, 30 000 pénz Vitamax csomagban.

Valami hihetetlen idióta vagyok. Mindig kell valami új, amivel lekötöm magam. nem dohányzok, nem iszok, nem bulizok, nem járok sehová, ez az egy káros szenvedélyem van...

Kérdés: ki mit gondol az érintőképernyőről. Aki ilyet használ, mi a véleménye róla? Aki esetleg pont ezt a készüléket használja, mit gondol róla?

Hozzászólások

(#1) gabor85


gabor85
őstag

nem bulizok, nem járok sehová. Mondd, nem őrülsz bele? El se tudnám képzelni a hétvégém haverok nélkül, csajozás nélkül... :D (bár ez a hétvége kivételes)

[ Szerkesztve ]

(#2) Samus válasza gabor85 (#1) üzenetére


Samus
addikt

Nem. Nem az én világom egyik sem. Kivéve a csajozás, de azt pedig nem buliban. Meg fogsz lepődni, de én az amolyan "könyvári" lányokra "bukok..."

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#3) sagesz93


sagesz93
addikt

Jó a táccs, én karácsony környékére egy iphone-t szeretnék.
Volt lg kp500-m, (ugye ez a samu majdnem ugyanaz) és teljesen meg voltam vele elégedve, azóta bánom hogy eladtam. Most samu l700-t nyúzok, jó, de nem elég jó. Hiányzik a táccs :D
Ezért is kéne nekem az az iphone ;]

(#4) Samus válasza sagesz93 (#3) üzenetére


Samus
addikt

Én is nézegetem az LG KP500-at, némileg (pár ezressel) olcsóbb, mint a Samu. Csak sajnos kipróbálni nem tudom. Tetszik az N82 funkció dús rendszere, a Symbian, de alig használom ki a teljes tudást...A Samu pedig...ugyan nem olyan jó a fényképezője, de nappal azért egész szép képeket lehet vele lőni (bár egy LEDet zseblámpának elviselnék). Ami nagyon fájó, az a 3.5" jack hiánya. Átalakítót kapni ehhez és az LG-hez is 2500 pénzért, de az egy plusz egység...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#5) sagesz93 válasza Samus (#4) üzenetére


sagesz93
addikt

Nekem a kp500 az anyaghasználata miatt jött be jobban, valakinek ettől keltett játéktelefon érzést. De az a gumis műanyag igen is jó. Nem karcolódik, szóval nem látszik meg a telefonon ha esett 1-2-t.
Meg a menürendszer jobban tetszik még most is.
Nemtudom iphone-t próbáltál-e már, valahogy probálj ki egyet, sokkal jobb mindenben mint ezek a táccsok, az már multitáccs :DD

[ Szerkesztve ]

(#6) Samus válasza sagesz93 (#5) üzenetére


Samus
addikt

iPhone-hoz nem volt szerencsém, valószínű nem is lesz, a közelemben senkinek sincs. Valahogy ódzkodom az Apple termékeitől. Valószínűleg a túl nagy reklám és hype miatt. Bár ezt a Samsungot is eléggé reklámozzák, mint a "legolcsóbb" tapitelefont. Az LG pedig...nem voltak jó tapasztalataim vele. A DVD íróik mindenre jók, csak DVD írásra nem...Persze ettől még biztos tudnak telefont gyártani. Ami nem tetszik, az a kis QWERTY billentyűzet. Ami viszont igen, hogy jár hozzá ceruza, ami a telefonban van. Kézírás felismerés van rajta?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#7) joey04 válasza Samus (#6) üzenetére


joey04
titán

a közelemben senkinek sincs.
ez nem lehet kifogás :D . sok t-mobile boltban ki lehet próbálni, ha pedig csak maga a rendszer érdekel, akkor elég egy touchot megnyomogatni, az meg még több helyen van.

[ Szerkesztve ]

Ne baszogassák állami szinten az Apple, Google, Meta, MS cégeket!

(#8) sagesz93 válasza Samus (#6) üzenetére


sagesz93
addikt

van kézirás felismerés az lg-be. A bill-t meg jól lehet használni ceruzával.
Az LG-t is rengeteget reklámozták, csak a samu elött :D
És próbáld ki, nagyon jó az iphone.

(#9) Samus válasza sagesz93 (#8) üzenetére


Samus
addikt

Hmm...és milyen hatásfokkal működik a felismerés? A zenelejátszó widgetje mit mutat? (Arénás tesztben csak "Music Stop" és egy Play gomb volt...)
T-Mobile-ban már rág jártam, de akkor megnézem. Bár kétlem, hogy valaha is közelebb kerülnék egy iPhone-hoz annál, hogy képről nézzem. Számomra valahogy a kiejtése is olyan "drága".

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#10) sagesz93 válasza Samus (#9) üzenetére


sagesz93
addikt

70k használtan az iphone, (egy szelidebb darab) én is ilyesmire pályázok. És wifi, navi, rengeteg játék psp szinten, az UI meg király. Szóval ezért kell nekem. Én is ilyen állásponton voltam amin te, de miután cseréltem haverral egy hetet(én adtam kp500-t ő adott iphone-t ;] ) Teljesen megváltozott a véleményem.
A felismerést nem nagyon használtam, a qwerty bill.-t elég jó hatásfokkal lehetett használni(ujjal is lehetett egy kis megszokást igényelt).
A widgetje asszem elöző szám, pause, következő szám, és a szám címe, de inkább nézz jutyubon videókat ott vannak a widgetekről meg minden egyébről :)

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.