2024. április 27., szombat

Gyorskeresés

Blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]   [ ÚJ CIKK ]

  • Mátrix: Feltámadások

    Szubjektív beszámoló következik, nem is szánom kritikának, inkább egy vélemény.

    Imádtam a Mátrix érát, a történetet lebilincselt, a megvalósítás, a karakterek, Az első két rész a kedvencem, a harmadik végén a harc egy kicsit elnyújtott volt, de Smith monológja a Miértekről máig bennem van.

    Nagyon örültem, mikor bejelentették a folyatátást, hogy mégis kezdenek valamit a legnagyobb kérdéssel (Mi történt Neo-val?), hogy talán kapunk egy új sztorit, de már a trailerek közben benne volt egy olyan érzés, hogy én ezt már láttam valahol.

    Innen SPOLER.

    Sajnos a film nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Az új "Morpheus" egy vicc volt, nagyon nem kellett volan erőltetni, vagy felkérték volna Laurence Fishburne-t, vagy teljesen ki kellett volna hagyni. Az új karakterekről az égvilágon semmit nem tudunk meg, mindenki olyan szinten jelentéktelen, hogy az szót sem érdemel. A végén a tetovált fiatal leányzó, aki a Trinity megmentésére indított akció előtt közölte Neo-val, hogy adásszintre kerültek, szóval róla azt hittem, hogy a két főhős lánya (akár ezt is beleszőhették volna), de persze csak egy statiszta, pár sorral.

    Folytatás...

    Samus 2 éve 28

  • Sencor garancián túli szerviztapasztalatok

    Történt egyszer régen, úgy öt éve, hogy a Mol és a Sencor összeállt, és matricát kaptál tankolás után, amin akkor épp konyhai eszközöket lehetett venni kedveménnyel. Feleségem nagyon szeretett volna egy tálas mixert, mert tud dagasztani is, neki pedig az nem megy. Mivel egyébként is az említett kúthoz jártam akkoriban, be is újítottam karácsonyra egy gépet. Sok reményt nem fűztem a dologhoz, mert a szememben a Sencor nem túl nívós márkának számított. De a gép tette a dolgát, igazából úgy 4 évig nem volt gond vele, ezév elején viszont egyszercsak egy kattanás közepedte megállt. A hajtás ment tovább, csak épp a keverőszár nem forgott.

    Szétkaptam, mert azt nagyon szeretem csinálni. Nem túl nagy meglepetésemre szinte minden műanyag volt benne. Egy acél fogaskoszorú, egy acél fogaskerék (és kettő műanyag) a bolygóműben, ennek a tengelye acél, illetve az ezt a ferde fogazású kereket hajtó fogaskerék acél. A hajtás áttétele fogazott szíjjal megy, minden műanyag egyébként. Lényeg a lényeg, a nagy ferde fogazású fogaskerék, ami a bolygóművet hajtja, szimplán kettétört. Egybe van ötve a bolygómű hajtástengelyével. Fogtam a pillanatragasztó+szódabikarbóna kombót, és a Soudal féle szálerősített T-Rex ragasztót, meg némi drótot, és összeapplikáltam a kettétört fogaskereket. Nem illeszkedett pontosan, a félbetört részeknél a ferde fogazás miatt el voltak csúszva a fogak, illetve egyik oldalon egy fél fog hiányzott is.

    Folytatás...

    Samus 2 éve 10

  • Mi a náthás van?

    Fórum nézetben a jobb alsó sarokban megjelennek random Hardverapró hirdetések. Egy ideje nézegetem a VGA-kat, most épp ötöt ajánlott. Aszongya'.

    XFX RX480 8GB 140k (újkorában nem volt ennyi)
    ZOTAC AMP NVIDIA GTX 1080 Ti 11GB 240k
    Gainward GTX 1080 Phoenix GLH 179k (ebből 3 is van a tagnak, tuti nem bányászott, csak a 3-Way SLi miatt lehetett)
    MSI GeForce GTX 1060 6GB (Armor sorozat...) 110k

    Egyik hirdetés sem írja, mennyi idősek a portékák, egy-egy említi, hogy nem bányászott vele, képek csak Google-ből vannak főleg (kivéve a Zotac kártya).

    Egy GTX960 2GB is ér elvileg 40k pénzt (van egy MSI Gaming sorozatú kártyám).

    Komolyan, ha nem játszanék, felraknám az RX570-et én is egy százasé' (MSI Gaming X, 4GB, gyári doboz, mindennel, még a piros kimenet takaró pöckök is megvannak. Egyébként ugyanez igaz a 960-ra is), csak kár, hogy most kb. semmire sem lenne elég amit kapnék érte.

    Syberia 2 Steam kulcs is akad 2500 pénzért, több darab is (úgy kb. 3 havonta adják ingyen valahol). Ennyire azért nem pofátlanok az emberek. Az ingyen megszerezhető BF1/5 az akció után három héttel mentek 1 dollárért...

    Samus 3 éve 46

  • Dirkschneider & The Old Gang

    Minap szembe jött velem Youtube-on a címben említett formáció egy dala, majd rögtön után egy másik. És teljesen megfogott. Rövid keresés után találtam információt, hogy a nagyöregek nem ma kezdték a pályát, akad munkásságuk bőven, ami szintén tetszetős (az Accept annyira nem, de az U.D.O. nagyon hasonló hangzásvilággal bír). Tehát heavy metal kedvelők, egy kis csemege. A formációnak jelenleg egy 3 dallal rendelkező maxija jelent meg, Arising névvel az AFM Records gondozásában.

    Samus 3 éve 3

Hirdetés

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.