Hirdetés

2024. április 28., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 05:19:58

LOGOUT.hu

Windows XP kérdések és válaszok

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#1019) DasH_001


DasH_001
tag

Sziasztok sziasztok!

Van nekem egy XP SP2 telepítésem ami már majd' 2 éve üzemelt teljesen korrekten, egészen két héttel ezelőttig, amikor is indításkor a következő hibaüzenetet kaptam, bootolás közben, kék háttérrel díszítve:

STOP: c000021a {Helyrehozhatatlan Rendszerhiba}
A rendszerfolyamat {SessionManager Initialization} váratlanul félbeszakadt. Állapot: 0xc0000034 (0x00000000 0x00000000).
A rendszer leállt.

(SessionManager: itt egybe van írva, de úgy a registry nem talált semmit, külön írva pedig a current control set-en belül tanyázik, feltételezem, hogy a programok indításáért felelős - sajnos pontosan nem tudom.)

Nagy örömöm közepette nyomtam egy bizakodó resetet, és a menüből kiválasztottam a csökkentett mód parancssorral nevezetű pontot. Az enter megnyomása után, és a betöltések listázásának végeztével a gép nekiállt valamit dolgozni, bár ezt csak a villogó dos kurzor és a hdd lámpa mutatta, főként utóbibból gondolom, illetve a hdd hangjából (250 GB Hitachi -> két partíció + 160 GB Samsung -> szintén 2 part.).
Ezután se szó se beszéd magától újraindult és utána már bejött rendesen a rendszer. (Talán chkdisk-elt?)

Néhány nap múlva ugyanez a probléma jelentkezett, de sajnos most nem oldotta meg a csökkentett parancssoros móka, ott is megkaptam a kék képernyőmet a szerelmeslevéllel. Az ntbtlog-ból kiderült, hogy az első esetnél nem töltötte be a rendszer erőforrásainak illesztőprogramjait, hanem a mup.vxd után kiakadt és csak bizonyos dolgokat töltött be, viszont a másodiknál már mindent betöltve dobta be a törülközőt, és utoljára a cdfs.vxd-t töltötte be.

A rendszerről egyébként annyit kell tudni, hogy kb fél éve alaplap+proci cserén(Abit AN8 Ultra, AMD Athlon 64 3700+) esett át és az okos google-nek köszönhetően találtam olyan leírást amivel xp újratelepítés nélkül ezt sikerült kivitelezni. Ez valószínűleg sikeres volt, legalábbis a teljesítmény szempontjából mindenképp (és az ntbtlog sem tartalmaz az előző rendszerből ismerhető eszközöket, így vszínűleg ott is stimmel minden).

Az említett hibajelenség után egy régebbi winchesterre raktam egy xp-t (erről írok most).
A nem működő win vinyójára ráereszettem egy scan disk-et (semmit nem talált), majd nekiálltam google-özni, hátha találok valami hasznosat (bár az első eset után is google-ztam egyet, de akkor se akadt semmi használható).
Sajnos semmi használható. Van olyan ami Norton GoBack problémáról ír (nem is volt); olyan, amelyik a winlogon és a csrss problémájáról; illetve ami NT4-hez ajánlja h csináljak egy párhuzamos installt és a hibás win registry-jét betöltve registry editorral nézzem át ezt a szekciót (current control set-ben van a session manager). Gondolom erre XP-ben nincs lehetőség.
Futott még egy olyan is, ami azt állította, hogy egy elég régi update (talán 2005-ös) okozza ezeket a tüneteket, a külföldi fórumok is főleg ezzel foglalkoztak, általában pl. előretelepített xp-s dell gépek/laptopok hibájaként felhozva. Illetve volt egy, ami egy memory dump-ra(memory.dmp) hivatkozott (xp csinálja leállításkor, azt írta), ami szép megoldásnak igérkezett, csak nem volt sehol egy ilyen file. :(

A behalás előtti nap system restore-jából átraktam a system32\config-ba a szükség dolgokat, természetesen átnevezgetve, de így is megkaptam a kék képernyőt.

Lényegében ennyi a problémám, igyekeztem pontosan leírni. Ha valaki tud valami használhatót/használhatatlant mondani az esettel kapcsolatban az legyen olyan kedves és tegye meg! :) De az is nagyon jó lenne, hogy ha átirányítana egy olyan helyre, ahova ez inkább való!

Előre is köszi: DasH

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows XP (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.