Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#6051) Fire/SOUL/CD válasza ANT (#6050) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Próbáld ki ezt, hátha ezzel sikerül: [link]
Nekem nincs ilyen kártyám, elindítottam a telepítőt, lefutott, újraindítást kért(amit persze nem tettem meg :DDD ), de lehet, hogy "csoda" történik és életre kel vele a kártya.
(W7 x64 alatt)

Ha meg próbáltad ezt a drivert, akkor sorry...

Fire.

[ Szerkesztve ]

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#6052) remington2


remington2
senior tag

Hali!

Segítséget szeretnék kérni: ha hibernálom a rendszerem, és újra bekapcsolom (dehibernálás :DDD ), 2-3 percen keresztül kerreg a vinyó. Ezt mindig csinálja, de néha "csak úgy" is elkezdi, időnként dvd-írás kellős közepén. Hogy mit csinálhat, fogalmam nincs, az indexelést már kikapcsoltam, valami ötletetek nincs?

They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

(#6053) hackeeeee válasza remington2 (#6052) üzenetére


hackeeeee
Jómunkásember

Ha sok dolog futott hibernálás előtt, akkor előfordulhat, hogy 1 ideig darálja a vinyót... Szerintem.

Véleményem szubjektív...

(#6054) Morden24 válasza remington2 (#6052) üzenetére


Morden24
nagyúr

Ja.

Megnyitod a resource monitort, és megnézed, hogy mi eszi a lemezt, amikor éppen kerreg.

Egyébként hibernálás után gondolom a pagefile-ba kiírt dolgokat olvassa vissza, meg újraindítja a process-eket.

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#6055) Sub-ZeRo válasza V.Stryker (#5999) üzenetére


Sub-ZeRo
nagyúr

Szóval azt mondod, hogy win telepítése előtt nyugodtan beállítom AHCI-re és felfog rá menni win, minden féle AHCI driver telepítése nélkül?
Értem.
Az ncq-t meg amin van a win, az tudja. A többi nem

"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."

(#6056) moonman válasza Fire/SOUL/CD (#6007) üzenetére


moonman
titán

"ami a Raptorokat is megeszi reggelire sebességben), szóval ilyen HDD esetén érdemes kipróbálni amit korábban írtam, mert gyakorlatban úgy tűnik hogy a prefetch/előtöltés mint ha "lassítaná" ezeket a HDD-ket... "

én olyan HDD-t még nem láttam, ami a RAM-nál gyorsabb lenne.

(#6057) moonman válasza hackeeeee (#6011) üzenetére


moonman
titán

az indexelés egy service, "Windows Search" néven fut. azokkal a pipákkal nagyjából semmire nem mész, mert csak kompatibilitásból maradtak ott.

(#6058) moonman válasza bpx (#6012) üzenetére


moonman
titán

menj a vezérlőpultba, programok - Windows összetevők be és kikapcsolása, majd kapcsold be az Internet Information Services (IIS) ftp részét. (kellhet még hozzá pár egyéb összetevő, attól függően, hogy hogyan akarod használni.)

ezután a felügyeleti eszközökben megjelenik az IIS Manager, ott tudod konfigurálni az FTP-szervert.

szerk: ez a #6043-ra lett volna.

[ Szerkesztve ]

(#6059) moonman válasza janos1988 (#6022) üzenetére


moonman
titán

direkt van így, ne foglalkozz vele.

http://support.microsoft.com/kb/256614/hu

(#6060) moonman válasza ANT (#6048) üzenetére


moonman
titán

elképzelhető, hogy a gyártó megvonta a támogatást, igen. nézz körül Microsoft Update Catalog-ban, hátha.

(#6061) ANT válasza Fire/SOUL/CD (#6051) üzenetére


ANT
őstag

Köszi a tippet!
Bár ez valami patch-féleségnek tűnik, mindenesetre felment. Eszközkezelőben is megjelent a digit.kártya. :D

Majd az igazi próba a Studio12 szoftver telepítése után lesz.
Még 1x thanks.

''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika

(#6062) mobbo


mobbo
senior tag

particionalnam a vinyot a beepitett cuccal
sajna azt irja ki hogy a legkisebb meret 75giga lenne (zsugoritas utan)

de en 30gigas particiot szeretnek csinalni a w7nek
ilyenkor mi a megoldas?

(#6063) nfsu17


nfsu17
veterán

BUÉK, megint én.

Múltkor ugye "turkáltam" a visszaállítási pontok körül, visszavettem a méretét 2,5GB-ra, kaptam egy kis helyet, aztán beláttam, hogy jobb a békesség, nem avatkozok bele a dolgába, X méretnél úgyse fog többet elnyelni. Szóval visszaraktam (talán) az alapra.

Na, ettől kezdve (szerintem) nem hajlandó a napi egyszeri mentés megcsinálni (mondjuk 0:00-ra van belőve, de ekkor gép nem megy, így gőzöm sincs mikor csinál mentést), de ami a legbosszantóbb, hogy programok telepítésénel sem készített múltkor.
Pl feldobtam photoshopot, google földet, egyikre se csinált bejegyzést.

Pár nappal azelőtt meg reggel 9-kor össze vissza telepítgettem és 20 percen belül 4-et is csinált. :(

"A rendszer-visszaállítás eszköz megnyitása" menün belül néztem, azon belül is, "másik pont kiválasztása", tovább > "további visszaállítási pontok megjelenítése".
Itt 28-ai az utolsó, bár 31-én nem voltam itthon, de 30-án telepítgettem azt a 2 említett programot, és ugyan ezen a helyen megjelenik a pár nappal ezelőtti reggel 9-es 4db mentés ami pl AVG telepítés/eltávolítás volt. :F

Lehet ám, hogy ez így is normális, de azért megnézném, ahogy magától ment, mert most érzésem szerint nem csinál. :U

Köszi. :R

(#6064) Negative válasza Negative (#6047) üzenetére


Negative
tag

32 bitesen is ugyan ez a gond, 3 féle driverrel is.
Így megy vissza a 64 bites, majd remélhetőleg vmi új driver megoldja a dolgot, bár így is alig észrevehető.. és nemis minden ablakkal csinálja ezt. hát ez van.

(#6065) moonman válasza nfsu17 (#6063) üzenetére


moonman
titán

nincs "belőve" semmilyen időre, talán korábban már írtam is, hogy 24 óránként egyszer készül visszaállítási pont, feltéve, hogy a gép üresjáratban van.

programok telepítésénél sem fog mindig csinálni, pl. Total Commander-nél biztos nem, mert nem nyúl bele a rendszerbe. a telepítőnek vagy Windows Installer-t kell használnia, vagy külön kérnie kell a funkciót.én egyelőre nem aggódnék, ha a beállítás jó és az ütemezés is a helyén van, akkor várj még pár napot.

(#6066) Skyer


Skyer
senior tag

Sziasztok. Érdekes kérdés amire 2 napja keresem a választ és tucat formatáláson tulvagyok már emiatt. Ugye mind tudjuk hogy a Win7 is mint a Vista is egy élményindex segitségével méri fel a "hardver erejét", ugyantudjuk hogy kicsit hamis a dolog de mégis ad valami körképet. Nekem egy Athlon 2 X4 Propus magos cpum van amin feloldottam a Level 3 cachet van mellette 2x2gb adata 1333mhz es ddr3 ram dualban, 5750 es sapphire vga, és most jön az érdekes: WD 640GB os SATA2 es winyo. Ugye tudjuk azt is hogy a Win7 nativan támogatja a sata lemezeket ergo nem kell hozzá driver. Namost nekem az alaplap miatt (Asus m4a785TD-V EVO) Amd sata AHCI vezérlő is letölthető amit feltéve nem nativ ataként hanem SATA disk ként látja a HDD-t a Win. Nade az élményindex ekkor is csak 5.9 et ad a HDD-re mintha felse lenne téve vagy átse kapcsoltam volna a biost AHCI modba. a memoria 7.4, cpu és vga 7.2. tehát minden 7 felett van mégis a winyo 5.9 re lerombol. Miért? egyszer már volt az is 7.3 de többször nem. Probáltam integrálni a drivereket kábelt cseréltem de semmi. Ha másik VGA drivert teszek fel mint amit gyárilag adtak akkor a VGA 6.0 ra zuhan vissza. Ergó fingom sincs hogy a legujabb driver mér szarabb. Ha valaki találkozott már hasonlo gonddal és megoldotta légyszi irja le! Köszi előre is nagy help lenne!

Honlaptervezést,számitógépszerelést,webprogramozást vállalok!

(#6067) Fire/SOUL/CD válasza moonman (#6056) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Természetesen ebben egyetértünk, nem arról van szó, hogy a RAM gyorsabb-e mint egy HDD(persze hogy gyorsabb), hanem arról, hogy az a plusz idő tűnik el, amíg a prefetch adatok létrejönnek, illetve, hogy ezeket nem kell betölteni a memóriába. Sok fájlnál(és nálam sok van, mivel Adobe CS4 sorozat, AutoCad, stb stb szoftverek is vannak(csak ez a 2 szoftver több tízezer fájlt pakol fel) ott van dolga a prefetchnek rendesen, arról már nem is beszélve, hogy elég tekintélyes méretű a prefetch által létrehozott "lista".

De mint mondtam ez nem kötelező és nem is célszerű megoldás(mármint index és előtöltés letilt), mert átlagos konfignál nem segít, viszont nálam gyorsabb a rendszer így.

ANT
Örülök, hogy összejött, legalább látszik a kártya. Remélhetőleg az utility is tudja kezelni rendesen. Azért ha összejön, ha nem, azért írj, ennyivel is többet tudok... :DDD

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

(#6068) pschio


pschio
őstag

tudja valaki hogyan lehetne fixálni azt, hogy a hálózati jelszavakat megjegyezze a gép? mert hiába pipálom be hogy hitelesítő adatok megjegyzése. köv ujraindításnál megint kell neki. és nem csak 1 gépen csinalja ezt, hanem az összesen amin win7 van.

''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''

(#6069) nfsu17 válasza moonman (#6065) üzenetére


nfsu17
veterán

Köszönöm ezt a segítséget is. :R

Úgy van belőve, hogy "rendszerindításkor", ez az egyik.
A másik: naponta éjfélkor (gép 99% ki van kapcsolva) és "ütemezésnél". Ezt nem tom mit jelent, de ezen én nem állítottam semmit, sőt a feladatütemezőben sem, csak a méretét állítottam ide-oda.

(#6070) konfar.dani válasza v.attis (#6000) üzenetére


konfar.dani
aktív tag

Szerintem ha már nem veszed meg jogtisztán, tegyél fel egy Ultimate-t. :U

Ebben a buhera cuccban amit itt írtál, kb. 200 féle trójai és egyéb férgek lehetnek, mellesleg jobb ha erről tudsz. Meg ugyebár kicsit se warez a cucc. :DDD

Los ángeles nunca mueren

(#6071) moonman válasza nfsu17 (#6069) üzenetére


moonman
titán

ha csak a méretét állítgattad, akkor nincs miért aggódnod.

(#6072) moonman válasza konfar.dani (#6070) üzenetére


moonman
titán

ugyanmár, oda van írva, hogy "THIS IS NOT A PIRATED WINDOWS 7 OPERATING SYSTEM. (i.e NO PATCHES OR CRACKS OR KEYS INCLUDED IN THE DVD)"

igaz, hogy utána mellékelik az oembios loader-t, de hát nem muszáj használni. ;]

meg az is oda van írva a fícsörlistában (többször is), hogy More Stable and Reliable, Low Memory consumption, Fast Booting Time, Improved the performance and reliability... szóval szerintem fasza rendszer lehet.

(#6073) remington2 válasza hackeeeee (#6053) üzenetére


remington2
senior tag

Ez valószínűnek hangzik.

(#6054) Morden24

Időközben nézegettem ezt a monitort, amikor elkaptam egy ilyen kerregési járatot, és úgy tűnik, mintha a fájlok között olvasna, különös tekintettel azokra, amelyeket nemrég másoltam / módosítottam. Lehet, hogy csak az automatius defrag . . .

Köszi a segítséget!

[ Szerkesztve ]

They see me trollin' / They hatin' / Patrolling they tryin' to catch me ridin' dirty . . . :D

(#6074) konfar.dani válasza moonman (#6072) üzenetére


konfar.dani
aktív tag

Hát ki kell próbálni.:)
Én nem fogom. :DDD

Los ángeles nunca mueren

(#6075) coqito válasza poirot (#6042) üzenetére


coqito
tag

Köszönöm így már működik! :C :R

(#6076) mobbo


mobbo
senior tag

bocs h ismetlem magam de itt allok es varok a valaszra:

particionalnam a vinyot a beepitett cuccal
sajna azt irja ki hogy a legkisebb meret 75giga lenne (zsugoritas utan)
de en 30gigas particiot szeretnek csinalni a w7nek
ilyenkor mi a megoldas?
:U

(#6077) sfdrakex válasza mobbo (#6076) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Mikor csinálod a particionálást? Már win7 alól? Vagy telepítéskor ?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#6078) mobbo válasza sfdrakex (#6077) üzenetére


mobbo
senior tag

w7 alatt szeretnem
jelenleg 1 particio az egesz vinyo

(#6079) moonman válasza mobbo (#6078) üzenetére


moonman
titán

Win7 alól nem fogja engedni egy bizonyos méretnél kisebbre, ugyanis előre számol a lapozó-, hibernációs fájloknak helyet, illetve belekalkulálja a shadow copy store-t is, szóval hagy rá bőven. :)

csináld inkább valami 3rd party alkalmazásból.

(#6080) Skyer válasza mobbo (#6078) üzenetére


Skyer
senior tag

Rászivnál mert a win7 nem tud logikai particiót létrehozni. Én XP telepítőlemezzel javasolnám mert ha azok után később XP-t telepitesz felcserélődnek a Cimkék és piszok nehéz ha nem lehetetlen helyreállitani adatvesztés nélkül. Tapasztalatbol beszélek higyj nekem fiú.

Honlaptervezést,számitógépszerelést,webprogramozást vállalok!

(#6081) mobbo válasza moonman (#6079) üzenetére


mobbo
senior tag

ok
akkor megprobalom partition magic-kel

(#6082) sfdrakex válasza mobbo (#6081) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Azzal ne. Easus Partition managerrel menj rá, mert a partition magic régi és Vistát se7ent nem szereti.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#6083) rdi


rdi
veterán

Üdv,
végre nekem is van win 7-em :))) enterprise.
A tp7 sajnos csak kis ablakban indul el, a rendszer a teljes képernyős módot nem támogatja üzenetet kapom.
Már kipróbáltam XP-és üzemmódban is de ott sem megy
A Dosbox meg nem az igazi megoldás.

Fej! Tor! Potroh!

(#6084) moonman válasza Skyer (#6080) üzenetére


moonman
titán

"a win7 nem tud logikai particiót létrehozni"

eh, már hogy ne tudna?

(#6085) moonman válasza rdi (#6083) üzenetére


moonman
titán

Vista óta nincs fullscreen support konzolban.

(#6086) Skyer


Skyer
senior tag

Valaki erre tud valamit vagy hagyjam a p**ba? :U

Honlaptervezést,számitógépszerelést,webprogramozást vállalok!

(#6087) mobbo válasza sfdrakex (#6082) üzenetére


mobbo
senior tag

oks
koszi

(#6088) Cicero


Cicero
őstag

Többször zavaró hogy a tálca mögé kerülnek ablakok amiknek nem tudok az ablakvezérlő gombjaira kattintani (a tálca a képernyő felső részében van). Vagy én állítottam el valamit, vagy el kellene állítanom? Hogyan, hol, én nem találom! Segítsetek légyszi! :P

Bugnak tűnik, mert szándékosan nem tudom annyira felhúzni az ablakokat, visszaugranak. WMP indulásnál szokott előfordulni. :(

[ Szerkesztve ]

(#6089) negyedes válasza Skyer (#6086) üzenetére


negyedes
addikt

Szerintem hagyd. Bar ha menozni akarsz akkor kinlodj vele. Nincs nagy jelentosege az elmenyindexnek.

Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor

(#6090) Skyer válasza negyedes (#6089) üzenetére


Skyer
senior tag

Szted akkor bátran probálkozhatom az új Videó driverekkel is? És az összes legujabb kiadott ati driverekkel? AZ AHCI, USB SZŰRŐ, NORTH BRIDGE, VGA, STB..?

[ Szerkesztve ]

Honlaptervezést,számitógépszerelést,webprogramozást vállalok!

(#6091) Nordic


Nordic
Közösségépítő

Win 7 alá tudtok olyan programot mondani amivel elveszett adatokat tudok visszaszerezni a vinyómról(pl. törölt adatokat)? Régen ilyen volt az Ontrack proffesional, de annak a legfirsebb változata se jó win7 alatt(nem lát semmilyen particiót).

(#6092) sfdrakex válasza Skyer (#6090) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Videó drivereket tedd fel a legújabbat, de a többi eszköz driverét ha működnek jól és eszközkezelőben is meg van minden ne piszkáld, jól felismeri a se7en általában az eszközöket.

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#6093) sfdrakex válasza Nordic (#6091) üzenetére


sfdrakex
nagyúr

Get Data Back ?

Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!

(#6094) Skyer válasza sfdrakex (#6093) üzenetére


Skyer
senior tag

Nekem olyan a konfigom hogy a win 7 alapbol semmit nem ismer fel :D Mivel annyira friss hogy semmit sem támogat még a win7 sem. Nem laptop.

[ Szerkesztve ]

Honlaptervezést,számitógépszerelést,webprogramozást vállalok!

(#6095) negyedes válasza Skyer (#6090) üzenetére


negyedes
addikt

Mar megvalaszoltak. Probalkoz a wind updateel. ha az sem talal akkor dezd letolteni a drivereket.

[ Szerkesztve ]

Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor

(#6096) mobbo


mobbo
senior tag

win7 alatt mivel tudom szabalyozni a prociventit esetleg a vga ventit?
abit is7-v2 az alaplap

(#6097) moonman válasza Skyer (#6086) üzenetére


moonman
titán

egyrészt a Windows Experience Index nem a "gép erejét" méri, hanem - a nevéből is adódóan - a Windows felhasználói élményt, ami akár azonos hardvernél is eltérhet több gépnél, függően a szoftverkonfigurációtól ésatöbbitől.

másrészt hagyd a picsába. :)

(#6098) moonman válasza Cicero (#6088) üzenetére


moonman
titán

és ha kikapcsolod, hogy a tálca always on top legyen?

(#6099) moonman válasza mobbo (#6096) üzenetére


moonman
titán

(#6100) Nordic válasza sfdrakex (#6093) üzenetére


Nordic
Közösségépítő

nem ismerem de kipróbálom.thx :)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.