Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#85352) MadMancs válasza Beniii06 (#85344) üzenetére


MadMancs
veterán

Itt a pont.
Vodafon tv-t irt fórumárs, viszont azért írtam amit írtam mert azt írta hogy Tv-n keresve rendben van az adás. Gondoltam akkor iptv kilőve marad a dvb-c. De szerintem egyszerűbb az a verzió hogy DVB-C = upc, iptv=VodaTV. Rengeteg embernek telenor = pannon, telekom = westel, t com, t home stb. Sok sok éves márkanevek, ez maradt meg az embereknek. Tegnap felhívtam 1270, rutinból azt mondtam hogy UPC szolgáltatással kapcsolatban, és happy home comfort 300 csomag ( my upcvodafone mar Vodafone Home Comfort ot ír) amivel kapcsolatban bla bla bla. Pedig se a szolgaltatasnév se a csomagnév nem létezik már, de nem szőröztek rajta tudták miről beszélek.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#85353) woodworm válasza Beniii06 (#85344) üzenetére


woodworm
veterán

A matáv, t-home, telekom vonalat még meg is értem, de a hello hd, upc direct szálai max a jelenlegi tulajdonosnál értek össze, nem?

(#85354) kezo0 válasza kenwood (#85332) üzenetére


kezo0
addikt

Bár a kérdés megfogalmazásának módja azt sejteti, hogy úgysem tudlak meggyőzni, mivel kialakult véleményed van ebben IS, azért leírok pár indokot. ;)
Pl. a szolgáltató nem lát bele közvetlenül a belső hálózatodba, mert a saját routered egy plusz védelmi vonalat képez a WAN és a belső hálód között.
Vagy pl. fix IP-címet tudsz kiosztani az eszközeidnek, ami néha igen hasznos, sőt, egyes eszközök normális működéséhez elengedhetetlen. Vagy pl. be tudsz állítani QoS-t, azaz a rendelkezésre álló sávszélesség felhasználását/kiosztását priorizálhatod az eszközeid között.
Továbbá egy saját router szerencsés esetben sokkal gyakrabban kap biztonsági (és egyéb) frissítéseket, mint a szolgáltató HGW-je. (Mióta is van ugyanaz a fw a Connect Boxokon?)
Remélem, nem azzal fogsz válaszolni, hogy ezek egyike sem érinti az ún. "átlag usert".
De egyébként is: tessék megnézni a Compal menüjét, és összehasonlítani egy normálisabb SoHo router menüjével - a különbség önmagáért beszél.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#85355) kenwood válasza kezo0 (#85354) üzenetére


kenwood
veterán

Ok, igazad van.

Csak annyit kerek, ha a szomszed megker, hogy allitsd be neki a QoS-t, akkor mondd meg, hogy nem ersz ra, mert keresed a router menujeben az opciot, amivel a fix ipket osztja :D

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#85356) kezo0 válasza kenwood (#85355) üzenetére


kezo0
addikt

Elég lett volna csak annyit válaszolnod, hogy „OK, igazad van”, mert ugye ez a lényeg. :)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#85357) Beniii06 válasza MadMancs (#85352) üzenetére


Beniii06
őstag

"szerintem egyszerűbb az a verzió hogy DVB-C = upc, iptv=VodaTV"

+1
Szerintem is célszerű ennél maradni, mert az egy dolog, hogy ha valaki kérdez és nem tudja pontosan megfogalmazni a kérdést azzal nincsen semmi gond, leírja milyen csomagban van és úgy lehet válaszolni rá, de ha keverjük a "vodafone happy home iptv horizon" vonalat, annyiből, hogy box nem fog kiderülni miről van szó, mert ugye connectbox is van és akkor hogyan válaszoljon a kérdésre az ember probléma.

Aki sérelmezte az egészet, az azért van mert vodás dolgozó és presztízs kérdés, hogy akkor "mostmár a óvodaé minden", de ne is folytassuk, nincs értelme és a helye sem itt van. :U

"Got any other secret weapons?"

(#85358) Beniii06 válasza woodworm (#85353) üzenetére


Beniii06
őstag

Szerencsére nekem kimaradt a műholdas rész, illetve egy idő után már nem tartottam számon ezek hova tartoznak, de a mai napig beszédben felhozódik még mindig, pedig ha jól tudom rövid időn belül felvásárolták/megszüntették ezeket is, de akik volt egyszer is előfizetőjük, az úgy is szokta meg.

"Got any other secret weapons?"

(#85359) Beniii06 válasza kenwood (#85349) üzenetére


Beniii06
őstag

Nem kell elhiggyen semmit sem a szolgáltató, majd kijön a technikusuk, rámér ő is és látja a konkrét értéket, DE ha akkor nem jelentkezik a probléma, csak később 1-2 napon belül akkor a hibajegy újranyittatásának van alapja, ha lezárnák, illetve aki kimegy, annak is megmutatod az eredményeket, hogy melyik időszakban van a probléma, ez nekik is segítség a probléma elhárításában és ha így is lezárnák a hibát, akkor fordulhatnál nmhh stb megfelelő helyekre és ott sem bemondásra fogod mondani, hogy "nincs meg a sebesség", hanem lesz kézzel fogható eredmények sorozata a kezedben. :U

"Got any other secret weapons?"

(#85360) zolee001 válasza kezo0 (#85354) üzenetére


zolee001
őstag

Pár dolog téves
Fix ip-t lehet a szolgáltatói eszközökön is beállitani akár MAC alapján akár teljes DHCP kikapcsolásával

"Továbbá egy saját router szerencsés esetben sokkal gyakrabban kap biztonsági (és egyéb) frissítéseket, mint a szolgáltató HGW-je"
Tévhit,automatikusan érkeznek az updatek pl a Connect Boxra ugyanakkor a rouert gyártók maguk döntik el meddig supportálják a termékeiket,lásd D-Link balhé mivel pistikék tudják feltörni a termékeiket a cég válasza pedig az volt,hogy már nem supportált a termék,vegyen másikat

"Pl. a szolgáltató nem lát bele közvetlenül a belső hálózatodba, mert a saját routered egy plusz védelmi vonalat képez a WAN és a belső hálód között"

A szolgáltató felelösége az ö eszközéig tart,hogy utána mit müvel a user ahhoz semmi köze,ugyanakkor a felcsatlakozott eszközöket látja,router modban a CB egy modem/router,modem modban csak modem az utána akasztott home router semmiféle "védelmi vonalat" nem képez,arra van feltalálva a tüzfal,tulajdonképpen a CB is router modban és a soho router is semmiféle route funkciót nem lát el csupán NAT-ol
Tulajdonképpen ajánlott saját (minöségi) eszköz használata a CB modem (bridge) modban de a hibáit nem érinti,egy nulla bájtos udp csomaggal bármelyik CB tulajt le lehet takaritani a netröl (modem hangout)

(#85361) Csabi1984 válasza Thusor (#85340) üzenetére


Csabi1984
addikt

itt ahol lakunk most nagyon tré a net! Lassan tér magához a google. is :(

(#85362) kezo0 válasza zolee001 (#85360) üzenetére


kezo0
addikt

"Fix ip-t lehet a szolgáltatói eszközökön is beállitani akár MAC alapján akár teljes DHCP kikapcsolásával" - akkor gondolom, én csak azért nem látok most ilyen lehetőséget a Connect Box menüjében, mert modem módban használom.

"automatikusan érkeznek az updatek pl a Connect Boxra" - hát ennek semmilyen bizonyítékát nem látni a menüjében, sem a logban, sem a fw verziószámában. Tán fél éve változott a fw-verzió, előtte meg nem is tudom, milyen régen volt frissítés. Évek óta nálam van az eszköz, egy kezemen meg tudom számolni, hányszor frissítették. Az AC68U-m szintén sok éves, és a mai napig érkeznek rá a frissítések havonta-kéthavonta.

"A szolgáltató felelösége az ö eszközéig tart,hogy utána mit müvel a user ahhoz semmi köze,ugyanakkor a felcsatlakozott eszközöket látja,router modban a CB egy modem/router,modem modban csak modem az utána akasztott home router semmiféle "védelmi vonalat" nem képez,arra van feltalálva a tüzfal" - 1. modem módban is látja a szolgáltató a felcsatlakozott eszközöket, akár beléjük is tud nézni? 2. A saját routeremnek van tűzfal funkciója, van ilyen a Compalban is?

"Tulajdonképpen ajánlott saját (minöségi) eszköz használata a CB modem (bridge) modban de a hibáit nem érinti,egy nulla bájtos udp csomaggal bármelyik CB tulajt le lehet takaritani a netröl (modem hangout)" - ezzel én sem vitatkozom. Nem is a sérülékenység kivédése miatt ajánlottam a saját routert.

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#85363) kezo0


kezo0
addikt

Kérem a T. Vodafone box tulajokat, hogy aki ráér egy kicsit (és van olyan most, aki nem...? hihi), az legyen szíves lőjön már egy képet arról, amikor egy "rögzített" tévéműsor visszajátszásakor beleteker a lejátszásba. Érdekelne, hogy néz ki ilyenkor a felület, mit lehet látni és mit nem az adott műsor képéből, ill. mekkora az a bizonyos bélyegkép, ami segít eligazodni, hogy hol tart az ember a tekerésben. (Lehetne videó is, de tudom, az már tényleg túl pofátlan kérés lenne. :) ) Előre is köszönöm!

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#85364) zolee001 válasza kezo0 (#85362) üzenetére


zolee001
őstag

Igen,modem modban nincs NAT,nincs tüzfal és semmi

"automatikusan érkeznek az updatek pl a Connect Boxra"
Sajnálatosan én sokat tapasztaltam,munkaidö kellös közepén frissült,tákolták,foltozták a CB firmwarét

Természetesen van a CB-ben alap tüzfal funkció mint bármelyik soho "alap" routerben

(#85365) tomp válasza kezo0 (#85363) üzenetére


tomp
félisten

Én aztán ráérek. :DDD
Szabadságon vagyok(határozatlan ideig...)
Ha rögzített műsort indítasz el vagy Visszajátszott műsort(ami gyakorlatilag ugyan az) akkor nincs bélyegkép. Csak a számláló és egy idősáv van.
Ha viszont az élő adást állítod meg vagy tekered vissza ott már megjelenik a bélyegkép sáv.
videó

(#85366) kezo0 válasza tomp (#85365) üzenetére


kezo0
addikt

Hát köszi, ez így sajnos elég tré... Én szinte mindent rögzítve szoktam megnézni, és ha találomra kell egy felvételen belül megkeresni az engem érdeklő rész kezdetét ill. az áttekerendő reklámblokkok végét, az bizony komoly kényelmetlenségi ill. felhasználó-barátságtalansági faktor. :(

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#85367) huliganboy válasza MadMancs (#85339) üzenetére


huliganboy
addikt

Áh teljesen igazad van, horizont box, de már teljesen frissítette a Vodafone.

Mi lehet a megoldás, arra ha a splitter ekkorát csillapít?

Erősítő?

Köszi :R

(#85368) Lajosnagy17 válasza kali (#85343) üzenetére


Lajosnagy17
senior tag

A DIGI-t csak egy példának írtam, de az ő áraik fixek függetlenül, hogy hol laksz. Ezzel szemben a Telekom és a Vodafone erősen eltér falu vs. város viszonylatban.

(#85369) MadMancs válasza huliganboy (#85367) üzenetére


MadMancs
veterán

Ennyire sajnos nem vagyok szaki. Szerintem Kabelmania27 ha erre jár tud segíteni pontosabban Véleményén szerint erősíti segíthet, 1221 felhívása is, illetve csillapítás nélküli osztó használata is.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#85370) pjen válasza MadMancs (#85369) üzenetére


pjen
félisten

Olyan,hogy csillapítás nélküli osztó nem létezik.Bármi is van ráírva.Még a sima toldó is csillapít.

(#85371) gduck válasza kenwood (#85332) üzenetére


gduck
addikt

Ha az átlag usert érdekelné a biztonság, akkor rakna saját routert és nem egy szolgáltató által menedzselt eszközre bízná a belső hálózata biztonságát!

A saját routert jobban naprakészen lehet tartani és sokkal több funkciót tudsz rajta használni.

De igazad van, egy átlag usert ez egyáltalán nem érdekli :D

[ Szerkesztve ]

(#85372) Chrystall


Chrystall
senior tag

Nem tudja valaki, hogy Horizon Go-nál miért van, hogy frame-et ismétel és késik a hang? Össze vissza játsza a képsort a videóban. Pl.lejátszik 100 frame-et, utána visszaugrik és lejátssza megint ugyanazokat a frame-eket. A hang is állandóan elcsúszik, és van, hogy a képlejátszás felgyorsul, hogy a hangot utólérje. Kaotikus az egész.

(#85373) modi válasza kenwood (#85338) üzenetére


modi
tag

A router fogyasztása alacsony.
Több áramot elszorunk máshol.
Elég csak az eszközök készenléti üzemódjaira gondolni...
Ez nem szempont szerintem.
De pl. A saját routeren, tudok csoportokat készíteni külön a gyerek külön a többi eszközre, és korlátozni, hogy mit tud elérni...
Van a CB-n is gyerekvédelem csak nem konfigolható olyan mértékben mint ami nekünk van Router.
Szerintem minden gyereket nevelőnek ez fontos és alap

[ Szerkesztve ]

(#85374) gyulazsolti


gyulazsolti
senior tag

Sziasztok!

A CB után ez jó választás lenne? ASUS RT-AC57U
Vagy ajánlás kb: 15000 Ft-ig.

(#85375) Beniii06 válasza gyulazsolti (#85374) üzenetére


Beniii06
őstag

Ez itt off és inkább itt kérdezd meg, van külön topikja.

"Got any other secret weapons?"

(#85377) gyulazsolti válasza Beniii06 (#85375) üzenetére


gyulazsolti
senior tag

Jó átmegyek

ish4d0w

Köszi.

(#85378) tomp válasza kezo0 (#85366) üzenetére


tomp
félisten

Miért a mostani boxon van bélyegkép?
Nélküle is könnyű tekerni. Nyilakkal fix időt ugrik a felvétel. Előre-hátra tekerővel meg másodperces tekerés van.

(#85379) gduck válasza tomp (#85378) üzenetére


gduck
addikt

Reklám "átugrásánál" nekem fontos hogy lássam hol tartok. És igen, a 11 éves PHILIPS boxon folyamatosan látom a képet tekerés közben ;) Cserébe viszont HD adást visszatekerni csak irtó nehezen lehet :DDD

[ Szerkesztve ]

(#85380) MadMancs válasza tomp (#85378) üzenetére


MadMancs
veterán

Szerintrm nem nem kellene nagy tudomanynak lenni hogy megcsinálják. Még a TV-men is látni merre járok. És még csak nem is bélyegkép hanem mint amikor VHS-t tekert az ember. Gyakorlatilag gyorsított lejátszás 2,4,8,16 és 32x és sebességgel. Pedig a TV média lejátszási lehetőségei alapból alapból elég fapadosak.

Kedvező árú mobil előfizetésekért keress bátran. +36708034865 <-- Tel/SMS/WhatsApp, http://mancsmobiltavkozles.hu , szabo.norbert@mancsmobiltavkozles.hu ,

(#85381) huliganboy válasza MadMancs (#85369) üzenetére


huliganboy
addikt

Hmm.. ezek lesznek..
Köszi

(#85382) tomp válasza MadMancs (#85380) üzenetére


tomp
félisten

Na most csináltam egy próbát. Amelyik felvételt még a box inaktiválása előtt rögzítettem ott nincsen bélyegkép. Amit már az újraaktiválás után rögzítettem ott van.
Érdekes.
Azért ne vegyük ide az offline "tekerést" az online tekeréssel.
Offline esetben ott van helyben a médiaforrás. Könnyebb közvetlenül róla olvasni és folyamatos gyorstekerési képet adni.
Voda TV-nél is a legjobb esetben pár száz méterre(ha budapesti vagy) van a szerver ahonnan indul a médiaforrás de az még megjárja a Voda IP hálózatát+Cache szerverét is.
Azaz lehet, hogy maga a kiszolgáló szerver ott van 200méterre tőled egy hatalmas Datacenterben de még +5km-t megtesz a műsor.
Folyamatos kép helyett jelenetképeket készít a szerver. Hasonlóan mint egy lemezes filmnél. Meghatározott időknél vannak rögzítve jelenetek amelyeket lehet látni a film menüjében is.

(#85383) gduck válasza tomp (#85382) üzenetére


gduck
addikt

"Na most csináltam egy próbát."

Nekem nincs bélyegkép felvételnél! Melyik csatornával teszteled?

[ Szerkesztve ]

(#85384) kenwood válasza gduck (#85379) üzenetére


kenwood
veterán

Egeret lehet kotni a boxra? Azzal picit egyszerubb a tekeres,mint valami szaros tavirnayitoval.en idegbajt kapok attol,amikor 3x tultekerem,meg 4x vissza tul,mire megtalalom a reklam veget.

[ Szerkesztve ]

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#85385) tomp válasza gduck (#85383) üzenetére


tomp
félisten

Amelyik felvételnél van bélyegkép:
újraaktiválás utáni HBO HD, NatGeo HD, Mozi+ HD, Discovery Channel HD, RTL Klub HD.
Inaktiválás előtti felvételeknél nincs bélyegkép:
HBO HD, Mozi+ HD, NatGeo HD

Nem tudom mi az összefüggés. Van olyan felvétel amit még inaktiválás előtt rögzítettem és már nem tudom megnézni. Pedig még ugye 90napon belül vagyok. A box szerint "Nem lehet kapcsolódni a kiszolgálóhoz."
De ez még mindig jobb mint amit a Cisco csinált nálam. Összeomlott a HDD fájlrendszere így egy rakás felvétel ment a kukába...

(#85386) kezo0 válasza tomp (#85382) üzenetére


kezo0
addikt

A Cisco boxon nem csak az offline rögzített anyagok tekerésénél van teljes képernyős kép, hanem pl. a műsorvisszanéző használatakor is, pedig az igencsak online működik, és ha jól tudom, csehországi szerverről. Jó, hát egy kicsit darabos ilyenkor az oda-vissza tekerés, de arra azért pont megfelel, hogy lásd, hol tartasz a visszanézett műsorban. Szóval itt sem találomra kell előre-hátra ugrálni, de még csak nem is álló bélyegképecskék alapján. A bélyegképes tájékozódás – főleg, ha néha még az sincs – jókora visszalépés.

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#85387) tomp válasza kezo0 (#85386) üzenetére


tomp
félisten

Csak itt a VTV boxon gyorsabb a tekerés azaz fürgébb a művelet. Mire a Cisco-n áttekered a reklámot, a vodás boxon már javában nézed a műsort. :)

Itt maradt a Cisco-s időkből a távirányító. Pár hónapja lett cserélve azaz még eléggé új. Nem kell valakinek? Nem dobnám ki. :D

(#85388) huliganboy válasza huliganboy (#85337) üzenetére


huliganboy
addikt

Szerintetek egy ilyennel lehet erősíteni a jelet?

Ez van itthon...

Horizon box voda szolgáltatás,új bekötés ami ketté lett osztva és teljesen gyenge lett a jel.

(#85389) kabelmania27 válasza huliganboy (#85388) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Elvileg lehet, csak jól kell beállítani mert a 21dB lehet sok lesz amitől ugyanúgy akadni fog.
Csak akkor kösd be ha az erősítő előtti kettes osztó tévés kimenetére tudsz hpf szűrőt tenni, mert ha gond lesz a környéken a vissziránnyal a szolgáltató felmondhatja az előfizetői szerződést.
Ha leírod jelenleg milyen osztóval van elosztva a koax, van -e bekötve Fam/Attenuator feliratú csillapító és milyenek a modemértékek ki tudjuk számolni kb milyen a bejövő jelerősség.

[ Szerkesztve ]

(#85390) kezo0 válasza tomp (#85387) üzenetére


kezo0
addikt

„Csak itt a VTV boxon gyorsabb a tekerés azaz fürgébb a művelet. Mire a Cisco-n áttekered a reklámot, a vodás boxon már javában nézed a műsort.”

Ha lehetne, most szívesen kihívnálak egy reklámblokk-átugró versenyre. :) A Cisco nálam úgy van beállítva, hogy a jobb nyíl gombra 5 percet ugrik előre a műsorban, a bal nyíl gombra pedig 1 percet ugrik hátra, szóval nyilván nem csak a tekerést használom egy 8 perces reklámblokk átugrására, hanem mindezen gombok kombinációját. És elhiheted, hogy az évek során meglehetős rutinra tettem már szert, szóval nem biztos, hogy te néznéd hamarabb a műsort a vodás boxon. ;)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#85391) gduck válasza kezo0 (#85390) üzenetére


gduck
addikt

Nem lennének egyenlő feltételek a versenyben :D Ez egy nagyon jól használható funkció a régi boxoknál!

(#85392) inf3rno


inf3rno
nagyúr

500-as netem van, tudtok valamit mondani arról, hogy a 15 downstream és az 5 upstream channel normális? Valami olyasmi rémlik, hogy 6 upstream szokott lenni, de már régen néztem utoljára.

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#85393) kabelmania27 válasza inf3rno (#85392) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Igen, normális.
Területenként változik, hogy mennyi letöltési és feltöltési csatorna van.

(#85394) inf3rno válasza kabelmania27 (#85393) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Köszi! Ami még érdekel, hogy továbbra is Intel Puma van e a connect box-ban és hogy továbbra sem lehet e saját modemet kötni a UPC-s netre?

Van olyan játék, ami teljesen játszhatatlan, eltűnnek emberek benne fél másodpercre meg ilyenek. Ping teszt meg folyamatosan ilyen 300-as spike-okat hoz: [link] Nem tudom a kettőnek köze van e egymáshoz. Nincs valami program, amivel az ilyen hibákat debuggolni lehet?

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#85395) kabelmania27 válasza inf3rno (#85394) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Cb modembe még puma chipset van, fw frissítések óta stabilabb.
ITT olvashatsz a CB modemről.
Csak olyan modemet tudsz regisztrálni ami valaha UPC hálózaton volt.
Hardveraprón szoktak lenni cisco 3212 3208 3925 tipusok.
Jó még a tc7200 és az ubee tipus is, mert ezeknél is van bridge mód.
Régi tipus kevesebb letöltési csatornát használ ezért előfordulhat, hogy lassabb lesz a letöltési sebesség. Amennyiben több osztó van a modem előtt érdemes lenne az elsőbe átkötni hátha stabilabb lenne. Az is előfordul, hogy a játékszerver kapcsolatával van probléma. Milyenek a modemértékek?

[ Szerkesztve ]

(#85396) Beniii06 válasza inf3rno (#85394) üzenetére


Beniii06
őstag

Vezetéken csatlakozol a router-ra játék közben?

"Got any other secret weapons?"

(#85397) inf3rno válasza kabelmania27 (#85395) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Az elsőben van. Ez alapján néztem: [link] rendben vannak. Olyan 2008-2010 óta mióta Invitelről UPC-re váltottam játszhatatlan. Először azt hittem, hogy a géppel van a gond, de azóta már összeraktam 2-3 gépet eltérő alkatrészekből. Utána a monitorra gyanakodtam, de az is le lett cserélve. Magyarázatnak már csak a Windows 7 és a UPC maradt, és az utóbbi a valószínűbb, mert előtte XP-vel rendben volt, és az elvileg rosszabb, mint a Win7. Nem akarok régebbi router-re váltani, inkább akkor szolgáltató váltás lesz, ha tényleg ez okozza. Majd rákötöm direktbe is a bejövő kábelre, hátha a belső kábelezés a rossz, de eléggé odafigyeltem, amikor kihúztam, szóval arra is kicsi az esély. Csináltam még DNS tesztet, annál is az egyik UPC DNS szervert instabilnak mutatja, gondolom ezek miatt a 300-as ping spike-ok miatt:


[link]

Esetleg még lehetne connect box cserét kérni, meg lehet gond a külső kábelezéssel is, mert a UPC nem volt hajlandó földben elvinni, inkább rágányolta a ház falára, és leszakadt onnan valamelyik évben.

Amúgy miért Vodafone néven fut ez a topic?

[ Szerkesztve ]

Buliban hasznos! =]

(#85398) kabelmania27 válasza inf3rno (#85397) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Ha nem egyforma csillapításúak a kimenetek az osztón nézd meg, hogy alacsonyabb értékűben legyen a modem.
Szolgáltatóváltás nem biztos hogy segítene, mert más szolgáltatónál is szoktak hasonló problémák lenni. Kipróbálhatod a 1.1.1.1 / 1.0.0.1 dns beállítást hátha jobb lesz.
CB modemcserét érdemes kérni és megpróbálhatsz régebbi tipust.
Amennyiben csak egy játék akad nem a netkapcsolattal lesz gond.
Azért változott a topik neve mert a UPC-t megvette a Vodafone.

[ Szerkesztve ]

(#85399) kenwood válasza kabelmania27 (#85398) üzenetére


kenwood
veterán

Alig telt el par nap a fuzio ota,es mar zarojelben sincs ott, hogy upc a topic neveben.
Szerintem nagyon elhamarkodott dolog volt teljesen eltuntetni a upc kifejezest, sok csendes tagnak lesz nehezebb megtalalni igy a megfelelo topicot.

Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben

(#85400) inf3rno válasza kabelmania27 (#85398) üzenetére


inf3rno
nagyúr

Persze, hogy ott van, ilyesmire odafigyelek. A DNS-t hol tudom megváltoztatni?

Buliban hasznos! =]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.