Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-23 11:57:24

LOGOUT.hu

Vodafone (ex UPC Magyarország Kft.) (analóg / digitálisTV, internet, telefon)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#65801) 4Grider válasza pjen (#65797) üzenetére


4Grider
nagyúr

Pedig pont a fordítottját látom (és gondoltam, hogy sokan a Retek szakadozására fognak gondolni, pedig nem az a gázosabb). A Fishing&Hunting este 8 óra körül nézhetetlen, míg a jóval nagyobb nézőtáborral bíró Retek Klub vagy Duna tv simán nézhető.
Ha már ismeretterjesztő csatorna: Az NG sem híres arról, hogy este 7 és 9 között akadásmentesen nézhető lenne.

(#65802) erahurka


erahurka
félisten

Srácok írtam a UPC-nek tegnap este 9 fele az oldalukon keresztül, de még nem jött visszaigazoló e-mail. Várjak még vagy írjak újra? Elvileg az oldal visszaigazolt hogy blablabla és jön majd levél.

(#65803) pjen válasza 4Grider (#65801) üzenetére


pjen
félisten

Nálam pont fordítva szokott lenni.Egyedül a Spektrum ami nyűglődik.

(#65804) 4Grider válasza pjen (#65803) üzenetére


4Grider
nagyúr

A lényeg: A Horizon Go időszakonként túlterhelt, így bizonyos adók, bizonyos időszakokban nézhetetlenek rajta. Nekem a F&H tűnt fel, hogy iszonyat gáz este 7-9 óra körül. És ha egy ilyen rétegcsatorna ennyire akadozik, akkor a nagyságrenddel nézettebb csatornák - azonos sávszélesség esetén - nézhetetlenek lennének, és már zúgolódna a felhasználók zöme.

(#65805) ztsoft válasza erahurka (#65802) üzenetére


ztsoft
őstag

Szia!

Nekem nem jött semmi visszaigazoló e-mail, csak a már említett visszaigazolás az oldalon, pár nappal később hívtak mobilon a bejelentés miatt.

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#65806) Ic0nic. válasza mlinus (#65784) üzenetére


Ic0nic.
újonc

Írtam már korábban emailt nekik, éppen ma jöttek ki (telefonon nem is jelezték, még jó, hogy kinéztem), hoztak egy másik modemet, hogy hátha, de ugyanaz maradt minden. Állításuk szerint pingre nincs garanciájuk, máshol is volt ilyen probléma, szóval fogadjam el és dugjam a fejem a homokba...a részükről nincs megoldás. A technikus széles mosollyal fogadta, hogy játékon belül ugrik a ping (bármelyiket indítom el), viszont a cmd-ben pingelés (indexet pl.) csak egy kis delayel jeleníti meg a ping ugrást...(ezt se értem miért van így), nem ugyanazon időben, mint a játékban. Elmentek...minden maradt a régi.

[ Szerkesztve ]

(#65807) pjen válasza 4Grider (#65804) üzenetére


pjen
félisten

Sajnos lényegében igazad van+UPC pénzért sem ad elég beltéri, így behúztam a Digit is. Ha lejárt a hüség majd átgondolom hogyan Tovább.

(#65808) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Sziasztok!

Nekem a Technicolor modemmel van problémám. Bizonyos webszolgáltatások nem működnek bizonyos eszközökön, olyanok mint a Skype telefonon, vagy a Win 10-es, vagy a beépített levelezőkliens windowson, vagy például a Twitch stream nem akart elindulni. Ez az állapot tart már egy ideje, csak mivel nem nálam van jelen a probléma, eddig nem foglalkoztam vele.
Esetleg tudtok segíteni? Valahogy az volt a megérzésem, hogy amikor furcsa weboldal feloldási problémák vannak, akkor a DNS-t írjam át a google DNS-ére, viszont nem találtam ilyen opciót a routerben. Illetve be van pipálva a beállításokban a WAN blocking, az mit csinál?
Segítségeteket köszönöm! :R

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#65809) ArthurShelby válasza Cucuska2 (#65808) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Az IP ipv4, vagy IPv6? Az IPv6 szokott ilyen anomáliákat okozni a upc-nél

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#65810) Cucuska2 válasza ArthurShelby (#65809) üzenetére


Cucuska2
őstag

IPv6! Csörögjek ÜFSZ-re?

[ Szerkesztve ]

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#65811) kabelmania27 válasza Cucuska2 (#65810) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Vagy my upc oldalon tudod kikapcsolni vagy 1221 csak internethiba menüpontban.

(#65812) mlinus válasza Ic0nic. (#65806) üzenetére


mlinus
őstag

Nem szabad feladni.

Előbb utóbb el fog jutni a panaszod egy felsőbb szintre ahol komolyabban veszik. Ha csak játékba jelentkezik a jelentősebb ping ugrás, akkor valószínűleg tényleg egy fejállomási beállítás lesz a ludas. Mivel játékok általában udp csomagokkal operálnak, ezért valószínűleg az udp protokollal van valami probléma.

A "ping garanciát nem vállalunk" duma már 10 éve is ciki volt, de ma amikor aztán tényleg teljesen természetessé vált az online játék, már aztán tényleg.

ez off lesz de leírom hogy nekem a hwr telecomnál volt az, hogy icmp/tcp kapcsolatoknál 400ra ugrált a pingem, de ha udp kapcsolatokat indítottam (pl online játék) akkor megjavult addig amíg nyitva volt.... hónapokig ment a herce hurca mire végre elkezdték komolyan venni. Aztán megjavult. Rosszul volt bekonfigolva az arris cmts-ük...

nagyon vicces volt ping plotteren nézni hogy egész nap ugrált a ping, kivéve amikor online játszottam.

[ Szerkesztve ]

(#65813)



addikt

nektek bejön my upc oldal?
2 napja gateway timoutot kapok, többféle helyről és gépről is próbáltam már

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#65814) Cucuska2 válasza kabelmania27 (#65811) üzenetére


Cucuska2
őstag

Köszönöm, szuperül megy!

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#65815) ztsoft válasza (#65813) üzenetére


ztsoft
őstag

Nálam most jól működik (nem dobál ki, nincsenek hibás linkek). Még a számlákat is behozza! :C

Jó dolog fontosnak lenni, de fontosabb, hogy jók legyünk.

(#65816) Watercolour válasza ArthurShelby (#65809) üzenetére


Watercolour
aktív tag

Bocs, hogy belekötök, csak nem szeretném, ha téves információ terjedne ezzel kapcsolatban.

A probléma valódi oka az, hogy a UPC "Dual Stack Lite" nevű megoldást használ az IPv6 rolloutra. Amikor a UPC köznyelven szólva "átrak IPv6-ra", akkor valójában az történik, hogy szó szerint átrak IPv6-ra, tehát a natív IPv4 kapcsolatod szimplán megszűnik.
Természetesen ez a mai világban elfogadhatatlan lenne, hiszen az interneten használt szolgáltatások nagyrésze csak IPv4-en elérhető, ezért ebben a módban számodra a UPC az IPv4 kapcsolódást úgy oldja meg, hogy a natív IPv6 kapcsolatod felett létrehoz egy IPv4 tunnelt a saját LSN-jéig.

Miért okoz ez problémákat?
- Az LSN miatt megszűnik a publikus IPv4 címed(címeid), NATolva leszel. Nem fognak működni a port forwardok, nem tudsz kapcsolatot fogadni az internetről, csak az internetre kifelé indítani ("nem leszel aktív" torrenten).
- Minden IPv4 csomagod egy IPv6 csomagba van csomagolva, tehát az eddigi 1500-as MTU-d 1460-ra csökken (40 byte elveszik az IPv6 fejléc miatt). Ezekután, ha küldesz egy IPv4 csomagot, ami nagyobb, mint 1460 byte, a router a kliensednek egy ICMP Fragmentation Needed üzenettel válaszol. Ha a csomagodon a DF (Don't Fragment, ne tördeld) flag be volt állítva, és az adott alkalmazás/eszköz/bármi ezt nem tudja helyesen lekezelni és újraküldeni a csomagot, akkor a csomagod szimplán és némán elveszik.
Ez a fő oka annak, hogy különböző nehezen diagnosztizálható okból szimplán "nem működnek" szolgáltatások, ha a UPC bekapcsolja nálad az IPv6-ot.

Tömörítve:
Nem maga az IPv6 a hibás, hanem ahogy a UPC megoldotta az IPv6 támogatását. (Tehát a UPC.)

(#65817) zoltanz


zoltanz
nagyúr

CBN CH7465CE connect boxot, mennyi időnként érdemes factory reset-elni, vagy ti mennyi időnként szoktátok?

[ Szerkesztve ]

Manapság egy előnye van ha nem vagy szegény, színvonalasabb ellenségeid lehetnek

(#65818) Louro


Louro
őstag

Na megosztom itt is a sztorim.

Állítólag régóta megemelték a net sávszélességét. Még reklámozták is, ha jól emlékszek. 120-ra, ha jól emlékszek. Na a korábbi 30 Mb helyett jó, ha 15-20-at élvezhetünk. Tudom-tudom, ott a garantált halandzsa. De belváros és..

Baromi régóta talán 10+ éve már UPC van bekötve. Régen, még az adatforgalommérős korszak óta. Zenész voltam én is. (Ezt csak az igazán veteránok érthetik.) Sokáig a szolgáltatás felett kaptunk mindig sávszélt. Igaz nem sokkal, de ha 10Mb volt, akkor 11-et kaptunk.

Aztán jött egy kedves hívás, hogy milyen szuper lehet nekem. Modemcserével járt. Megígértettem vele rögzített hívásban, hogy a minőség nem romlik. Na azóta küzdelem. Volt, hogy hetekig szolgáltatás nélkül maradtunk. Most meg megint rögzítettem panaszt a neten keresztül, de kb halottnak a csók. Semmi reakció. Alig várom, hogy leteljen a hűségidő és szétnézek a piacon.

Úgy érzem romlik a szolgáltatásuk minősége. Minden téren. Pedig régen nagyon büszke UPC-s voltam.

Mess with the best / Die like the rest

(#65819) Cucuska2 válasza Watercolour (#65816) üzenetére


Cucuska2
őstag

Gondoltam nem az IPv6-tal van a baj, hanem hogy nem képesek a legacy szabványt megfelelően implementálni. Az IPv6 marha fontos lenne az internet jövője szemszögéből, csak pénzbe kerülne a fejlesztése, és kiadni nem szeretünk, viszont kapni a pénzt jó. :N

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#65820) ArthurShelby válasza Watercolour (#65816) üzenetére


ArthurShelby
addikt

Pontatlanul fogalmaztam (megint, mint a live linuxnál).
Tudom, hogy nem az ipv6-tal van a baj, hanem a upc ipv6-jával, vagyis a upc-vel, bár ilyen pontosan és részletesen nem ismeretem a problémát (szóval ez számomra tanulságos volt). Csak előre nem tudom leszűrni, hogy kinek mennyire kell magyarázni/részletezni/egyszerűsíteni.

A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat

(#65821) moddingR


moddingR
aktív tag

Sziasztok!

Ha csak 1 TV van, akkor nem kell kártya vagy box, ahhoz, hogy meglegyen a 98+32HD csatorna?

[ Szerkesztve ]

(#65822) kabelmania27 válasza moddingR (#65821) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
Egy tévére is kell kártya vagy box ha mindent szeretnél nézni, digital bronze/gold előfizetésnél az első eszköz ingyenes, bronze csomagnál nincs eszköz de ettől még kb 26 kódolatlan digitálist+az analógot tudod nézni.

[ Szerkesztve ]

(#65823) erahurka


erahurka
félisten

Na volt kinn a UPC-s fazon. Azt mondja van egy kábelszakadásuk a környéken, de két hónapja nem találják, mert nappal minden okés, valszeg csak akkor van gáz vele ha a közvilágítás bezavar neki. :Y Hát ilyen van? És miért nem lehet jelezni az előfizetők felé? Ja, hogy akkor mindenki kötbérigénnyel kopogtatna... Bazze ezt nem hiszem el...

(#65824) kabelmania27 válasza erahurka (#65823) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Szakadásnál sérül az árnyékolás így zajbetörés a feltöltési csatornákat zavarja ezért lehetnek problémák.

(#65825) rgeorge


rgeorge
addikt

Hitron eszköz modem módban belekavarhat a port forwardokba? A hitronhoz nem férek hozzá távolról, csak a mögötte lévő routerhez (tp-link Archer C8). A DMZ sem működik. VNC-t vagy RDP-t szeretnék egy fix ip-jű gépre.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#65826) Intruder2k5 válasza rgeorge (#65825) üzenetére


Intruder2k5
MODERÁTOR

Nem kavarhat be.

(#65827) rgeorge válasza Intruder2k5 (#65826) üzenetére


rgeorge
addikt

Köszönöm.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#65828) erahurka válasza kabelmania27 (#65824) üzenetére


erahurka
félisten

Félreérthetően írtam, a hiba okát értem, csak azt nem, hogy egy ekkora szolgáltató hogy kínlódhat rajta két hónapja. És egy szó nélkül beszédi a teljes előfizetési összeget miközben az egész környék panaszkodik. Megáll az ész. Én meg nem tudom használni azokat a webes szolgáltatásokat amire másnál előfizettem. :(((

Érik az a Telenoros korlátlan 4G backup...

(#65830) kabelmania27 válasza #45553408 (#65829) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Üdv!
42Mbit esélyes hogy 20Mhz sávszélességgel megy a kapcsolat, akkor lesz gyorsabb ha a kliens 40Mhz-t támogatja. Vezetéknélküli kapcsolatot a szolgáltató nem garantálja, lehet sokan használják azt a csatornát, ezzel a programmal tudsz keresni szabad csatornát.
Vezetékes kapcsolattal mérj speedtest.upc.hu oldalon.

[ Szerkesztve ]

(#65832) kabelmania27 válasza #45553408 (#65831) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Lehet a modem átállt másik csatornára (gyári beállítás auto) amit a telefon annyira nem szeret.

(#65834) kabelmania27 válasza #45553408 (#65833) üzenetére


kabelmania27
Topikgazda

Előfordul, hogy újra kell csatlakozni.

[ Szerkesztve ]

(#65836) o.gaby


o.gaby
tag

Itt a Liberty új boxa, amit elvileg mindenhol bevezet.
https://youtu.be/W0YQt6Dm2Cs

(#65837) szabogabor10 válasza o.gaby (#65836) üzenetére


szabogabor10
veterán

Végre. Remélem még idén.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#65838) kezo0 válasza o.gaby (#65836) üzenetére


kezo0
addikt

Már épp elkezdtem volna írni, hogy na persze, a Horizon box is úgy kezdődött, hogy Hollandiában meg Svájcban bevezettek egy 6 tuneres Samsung erőgépet, aztán mire eljutott hozzánk, addigra a Horizonból egy erősen lebutított hardveren futó, erősen lebutított, de a boxnak még így is túl erős szoftver lett, de aztán megláttam a videóban, hogy konkrétan megemlítik Magyarországot is, szóval akkor inkább nagyon-nagyon haloványan elkezdtem most reménykedni...

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#65839) woodworm válasza kezo0 (#65838) üzenetére


woodworm
veterán

Miben? Mutattak bármi konkrétumot, amiből azt a következtetést kehet levonni, hogy jobb lesz, mint a jelenlegi?

(#65840) kezo0 válasza woodworm (#65839) üzenetére


kezo0
addikt

Ha csak ez az egy igaz, akkor én erre a boxra várok évek óta. ;)

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#65842) szabogabor10 válasza woodworm (#65839) üzenetére


szabogabor10
veterán

Pl. sok tuner, beépített merevlemez, modem, és talán normális hardver. Szerintem tisztában vannak vele, hogy a Cisco boxnak kell végre méltó utódot hozni.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#65843) nicu71 válasza o.gaby (#65836) üzenetére


nicu71
addikt

Rájöhetnének ,hogy a Connectbox is eléggé nagy melléfogás lett,megérett a cserére máris...

"-Te jó ég,mindjárt 8 óra!!! - Amilyen éjszakám volt,még jó hogy nem 9 !?"

(#65844) woodworm válasza szabogabor10 (#65842) üzenetére


woodworm
veterán

Ez a videó több, mint egy éves, a felsorolt országok között akkor is ott szerepelt Magyarország. Valahogy mégsem jutott el idáig. Fel kéne ébredni, mielőtt a bilibe lóg a kezünk.

(#65845) kvik


kvik
csendes tag

Sziasztok!
Hetek óta küzdök egy upc-s mobilnet életre keltésével.
Kaptam sim-et, de négy telefonból plusz egy laptopból egyben sem működött.
Apn-t a leírás szerint beállítottam (illetve két beállítást is találtam), de hiába. Nem mutatja, hogy lenne kapcsolat. Egyedül a szolgáltató nevét írja ki, hogy UPC HU.
A sim ki lett már cserélve, az ügyfélszolgálat szerint aktiválva van. Ugyanaz a helyzet.
Közel egy hónapja ketyeg a szolgáltatás, de még egy bitet sem sikerült forgalmazni.
Van valakinek valami tippje? Apn konfiguráció?
Köszi!

(#65846) hawyka


hawyka
tag

Nincs benne modem...külön ethernet kábel kell (majd) ehhez is

[ Szerkesztve ]

(#65847) kezo0 válasza woodworm (#65844) üzenetére


kezo0
addikt

Tény, hogy már 2016 decemberében feltöltötték ezt a videót, de a pár nappal ezelőtti újbóli feltöltés alá már ezt írták:
“Already launched in the UK, our new TV box will soon be rolled out across our footprint...”.
Szóval bízzunk benne, hogy ezúttal nem véletlenül töltötték fel újra, és talán nem véletlenül van benne a videóban még mindig Magyarország neve is.

[ Szerkesztve ]

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#65848) szabogabor10 válasza woodworm (#65844) üzenetére


szabogabor10
veterán

Ahogy előttem is írták, ott a van az országunk továbbra is. Illetve az tagadhatatlan tény, hogy előbb-utóbb KELL egy normális boxot behozniuk, a Cisco-k / pláne a Philips-ek kezdenek csúnyán elöregedni, a horizon box meg egy nevetséges, normális eszköznek nem nevezhető ócskavas. Fűtőtestnek meg kártyaolvasztónak mondjuk jó.

[ Szerkesztve ]

iPhone 14 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen

(#65849) kezo0 válasza kezo0 (#65847) üzenetére


kezo0
addikt

Egyébként lényegében erről a boxról van szó (ez egy októberben megjelent teszt):
Virgin TV V6 TiVo box review

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

(#65850) kezo0 válasza kezo0 (#65849) üzenetére


kezo0
addikt

Bocs, kifutottam az időből, még ezt a novemberi hírt akartam linkelni, itt ugyanis többek közt ezt írják:
“The V6 launch is part of a pan-operational initiative by Virgin Media’s parent company Liberty Global to roll out ‘next-generation’ set-top boxes to most of the markets in which it is active – mainly in Europe and some in Latin America. Referred to internally as Eos, the box will carry the Horizon brand outside the UK. The wider rollout is due to begin in 2017.”

Beam me up, Scotty! There’s no sign of intelligent life down here…

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.