Hirdetés

2024. június 1., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:24:18

LOGOUT.hu

Vírusirtó Topic 2019

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#59367) #86564352 válasza hellan (#59363) üzenetére


#86564352
törölt tag

Nem kell újratelepíteni Windows-t ha arra gondolsz, ez csak reklámos beetető csali, nem konkrétan a gépen pusztító malware. Egy browser history és cookie törlés ha megnyugtat annyi elég. És persze adblocker beállítás.
Szóval a rosszfiúk megcsinálják a káros kóddal a reklámot, felrakják egy adnetworkbe aztán a balfasz portálok ellenőrzés nélkül adják el a felületüket az ilyen külsős reklámhálózatoknak és ott becsusszan a káros javascript. Az index is beszopta többek közt.

"Az I2 esetében a szombat-vasárnapra időzített támadássorozatért egy külső szolgáltatónál elhelyezett, rosszindulatú kódot rejtő reklám volt a felelős, amit azonosítása után letiltott az Index2 technikai csapata. A támadás azonban minden olyan weboldalt érint, ami jelenleg is tartalmazza az efféle hirdetéseket, ezért érdemes óvatosnak lenni (mint mindig)." [link]

Érdekelne ezek után megnézik majd előre mi is kerül ki az oldalukra vagy szerződést bontanak a hibázó adnetworkkel (meg sem nevezik), vagy megy minden tovább bocsi figyeljetek dologgal letudva?

Egyszeri usernek pedig nem esik le az eltérített gagyi webcím, sem a kamu szöveg, sem a bankkártya adatok kérése. (én nem találkoztam vele igaz a sima indexen járok csak általában, többnyire angol oldalakat nézek vagy bizonyára az Adguard vagy a Smartscreen megfogta ha volt valahol)

Az a szerencse ez csak ilyen bankkártya adathalász gagyi volt, tényleg csak a nagyon hátrányosak dőlnek be ilyennek. Mi van ha a következőnél már user beavatkozás nélküli káros kód mehet ki a honlapra?

Nem tudom hova vezet ez, minden oldal fizetős lesz, limitálják az ingyen olvasható cikkek számát vagy mind könyörögni fog user kapcsolja ki az adblockert ha van. Az egészet a kapzsiság tette tönkre, a kutyát nem zavarná ha a hírportál saját maga a saját domainjéről felelősséget vállalva mutatna normális, ízléses, nem zavaró oldalanként 1-2 hirdetést, de a 10-20 bullshit hangos ugrálók és villogó popup lófaszok és animgifek irányba mentek inkább kiszervezve külső cégeknek ellenőrzés nélkül lényeg csak pénzt adjanak a felületért.

Nem fogják fel gáz esetén nem a külső partner adnetwork reputációja fog esni, hanem az övék. Régebben a New York Times is belefutott ebbe többek közt, hiszen egyszeri user csak azt érzékelte ő csak híreket olvasott nem járt semmilyen kétes oldalon.

Ezért hiába könyörög egy oldal kapcsoljam ki a reklámszűrőt, a biztonság fontosabb, először a tartalomgyártók és a reklámipar takarítsa le a szaros cipőjét és akkor esetleg megfontolom beengedem-e a házamba, ha nem akar tiszta lenni akkor nem érdekel a tartalmuk sem, mindig van másik információforrás.

Azt hiszem ebben a topikban vagy a reklámszűrősben is írta valaki a gemius kérdőív szarságot itt a prohardveren, na én azzal sem találkoztam mert az Adguard logban megnézem és látom a hit.gemius fost szépen blokkolta a Tracking protection filter.

Még arra sem képesek az előfizetést kérő oldalak, pl. Ars Technicánál láttam egyrészt túlzó az árazásuk, másrészt ha már valaki egye-fene támogassuk őket alapon előfizet akkor is az oldalon ugyanúgy fut több tracker mert adfree előfizetést mondtak ők, nem azt abbahagyják a követést és profilépítést. Még arra se jöttek kutya se fog egyesével előfizetni regisztrálni, hanem nekik kéne összállni csomagot árulni egy központi helyen kedvező áron. (USA-ban az Apple próbálkozik most ezzel Apple News+ szolgáltatással)

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Vírusirtó topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.