Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9030) .tnm válasza maestro87 (#9021) üzenetére


.tnm
addikt

Évek óta Gránit-os vagyok. Budapesten is csak két fiókja van, ebből csak a Westend-ben lévőben voltam. Kétszer. Először számlanyitáskor, másodszor mikor állandó lakcímem változott. (Ehhez muszáj volt személyesen, ha megelégedtem volna azzal, hogy csak az értesítési címemet írják át, akkor ehhez se kellett volna bemennem.)

A lényegre térve, készpénzfelvételhez ATM-hez kell vonulni. Mivel nincs saját ATM-je, ezért mindenképp idegen bankéhoz kell fordulni. Nagyobb összeg felvételénél nem árt ismerni, hogy melyik banknál mennyi a felvételi limit.

Befizetnem még soha nem kellett, és tudom is magamról, hogy nem is valószínű, hogy ilyen előálljon, ezek fényében mertem egy próbát tenni a Gránittal anno.

Múltkor én úgy jártam, hogy egy nagyobb összeget akartam felvenni és a K&H csak 150000-et hagyott az ATM-ből. Gondoltam több részletben veszem fel, de csak 3 részletig jutottam el. Utána megtagadta a az ATM (átszaladtam egy Erste ATM-hez és az se volt hajlandó pénzt adni.)

Felhívtam a telefonos ügyfélszolgálatot, ahol elmondták, hogy napi 3 felvétel a limitem (ami engem meglepett, mert 5 rémlett). 100 Ft-ért tudtam ezt ott telefonban megemelni. (Sajnos ezt netbank-ban és az android applikációban pont nem lehet állítani, napi felvételi limitet igen -ingyen.)

Ennek ellenére csak ajánlani tudom. Voltam OTP-s (fiatal voltam és balga), Erste-s, BB-s, most lakáshitelem megint Erste-nél van, mivel Gránitnál nem volt (gondolom azóta sincs) fogyasztóbarát lakáshitel. Szerintem sokat elmond, hogy inkább lemondtam a kamatkedvezményről az erste-nél, csak hogy az Gránithoz érkezzen továbbra is a fizum. Lehet, hogy olcsóbb lenne, de a Gránit egyszerű, átlátható és sose kerültem olyan helyzetbe, hogy ne tudtam volna fizetni legalább kártyával valahol (ha a telefonos fizetés esetleg épp nem ment) és a netbankba is talán kb. kétszer nem tudtam belépni, mindkét esetben pár óra múlva újra ment.

A telefonos app-nál néha vannak kisebb döccenések, de ha nem javul magától, akkor telebank segít.

Nekem nagyon tetszik, hogy ők ugyanannyira nem akarnak veled sz@rakodni, mint Te velük. Értsd: ha csinálnának valami pofátlan, vagy valami zavaros módosítást, akkor kilométeres sorok lennének az egyszem bankfiókban, és folyton csörögne a telebank. Ehelyett a dolgok 90%-át mindenki meg tudja oldani magának, a maradékra meg ott a netbank-ban a szabadformátumú levél, amiben szépen magyarul leírod, hogy mit szeretnél és másnapra valaki válaszol. Nekem eddig mindig az volt, hogy meg is csinálták, kivéve az állandó lakcím váltás, de ott is az értesítésit egyből át is írták. Sürgős esetben a telebank.

Az OBA miatt a "kisbank"-sága sem zavar.

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.