Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2024-04-13 09:39:52

LOGOUT.hu

A Topik fő témája a hazai bankok (kivéve az OTP):

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#20351) INGJOKE válasza ACE- (#20350) üzenetére


INGJOKE
veterán

Ezt láttam, hogy tudja, de ezzel mi a baj? :)

(#20352) cocka válasza ACE- (#20350) üzenetére


cocka
veterán

Én igazából azt nem értem ebben a funkcióban, hogy ebből miért kell sportot űzni? Másik fórumon írta valaki, hogy "egy csomó gbitelnivalóm lenne".

Ugye az a szolgáltatás lényege, hogy a regisztrált kártyáid közül a fizetés előtt ki tudod választani, hogy melyiket terheljék.
Na most egyeseknek tényleg az a hobbija, hogy nem ám beállítanak max. 2-3 kártyát és azok közül eggyel max. kettővel fizetnek mindenhol, hanem minden fizetéskor változtatgatják vagy változtatgatnák, ha eszükbe jutna? Aztán utólag meg megy a tilitoli?

Azt szerintem elég nehéz kimagyarázni, hogy jajj megint elfelejtettem másik kártyára váltani. Valószínűleg akinek annyi kártyája van, az úgy is szarásig van pénzzel, akkor nem mindegy melyiket terheli a rendszer? Utána meg mivel egy bughalmaz az egész nyígnak, hogy milyen sokáig tartja vissza a gonosz Körv varjú a pénzüket.

Azt meg végképp nem értem, hogy ha egy csomó ember tudja, hogy bugos, akkor miért használja annak ellenére is? Biztos mazochisták, szeretnek idegeskedni vagy szeretik, ha kétszer terhelnek be egy tételt a számlájukra, aminek a második verzióját ki tudja hány hét múlva kapják vissza.

(#20353) ACE- válasza cocka (#20352) üzenetére


ACE-
addikt

Nem tudom honnan veszed hogy bugos, nekem még soha nem jelentkezett a "bug". pl. akinek több hitelkártyája van, annak tökéletes. Mondok egy egyszerű példát. Erste Max. kártya havi 200ezres kerete adott hónapban már betelt (vagy a 30ezres tankolós keret), de neked tankolnod kell. Tankolsz, vásárolsz a Curve kártyával, mögötte a betéti kártyáddal.
Amikor jön a 10-e, a fordulónap, akkor ezeket a vásárlásokat szépen Gbit-eled a hitelkártyára, és már előrébb is vagy a havi 200ezer kihasználásában.
De ott van a Vivid, ott is tökéletes, mert ott pl. nem mindig azonos a visszatérítési lehetőség, amikor van épp az adott kereskedőtől, akkor átrakod a Vivid kártyára a vásárlást, és megkapod rá a visszatérítést. De van akinek több hitelkártyája van, vagy van az asszonynak is, arra is jó.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#20354) pictigjis válasza cocka (#20352) üzenetére


pictigjis
senior tag

a gbit arra (is) jo, hogy optimalizald a kolteseidet/visszateriteseidet. ha ezt magyarazni kell, az reg rossz :) szerintem itt kevesen vannak, akik "szarasig vannak penzzel", megis hasznaljak ezt a funkciot. mondhatni, ez a curve legfontosabb funkcioja, apple payben amugy is ott van az osszes kartyam

(#20355) cocka válasza ACE- (#20353) üzenetére


cocka
veterán

Ezekhez a játékokhoz valahogy nem lenne türelmem. Idegesítő lenne állandóan ezzel foglalkozni.

(#20356) ACE- válasza cocka (#20355) üzenetére


ACE-
addikt

Akkor bizony neked ez a funkció nem való, én sok 100 eurót kerestem így csak Vivid meghívókkal, ERSTE hitelkártyával meg átlagosan havi 5ezer HUF-ot, nekem jól jön, Te meg ezek szerint "szarásig vagy pénzzel"...

[ Szerkesztve ]

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#20357) cocka válasza pictigjis (#20354) üzenetére


cocka
veterán

Pedig az biztos nem keveset keres, aki megengedhet magának nemcsak 1, de több hitelkártyát is.

ha ezt magyarazni kell, az reg rossz

Akkor nekem rossz. Legalább tudatlanul fogok meghalni.

(#20358) cocka válasza ACE- (#20356) üzenetére


cocka
veterán

Nem, csak tisztában vagyok azzal, hogy mi a következménye, ha kezembe kerül egy hitelkártya. Úgy emlegetitek itt a hitelkártyát, mintha a legtöbb ember számára valami teljesen természetes dolog lenne a használata. Ja hogy beszippanthat az adósságcsapda, az mindegy... majd száz év múlva sikerül visszafizetni, ilyen csudálatos átlag alatti fizetések mellett.

Az egy más kérdés, hogy van egy leheletvékony réteg, aki ezt megengedheti magának. Csak szerintem épphogy nem vagyunk egy "súlycsoportban", ami a pénzt illeti.

Az ugye mond valamit, hogy addig nyújtózkodj, amíg a takaród ér? Tisztában vagyok a takaróm hosszával. Ez olyan nagy probléma?

(#20359) pictigjis válasza cocka (#20357) üzenetére


pictigjis
senior tag

csak olyan hitelkartyaja legyen az embernek, ami ad visszateritest, es lehetoleg sokkal tobbet annal, mint amennyi az eves kartyadij. ez nem olyan nagy feladat

a hitelkartya pont ugyanolyan, mint a beteti kartya, ha esszel hasznalja az ember. egy hitelkartya fenntartasa nem "gazdagsag" vagy "szegenyseg", hanem penzugyi kultura kerdese. ha hitelkartyad van, akkor sem kell kidugnod a labad a takaro alol, nem is ertem az ilyesmit

sulycsoportokrol legfeljebb a hitelkeretek nagysaga alapjan lehetne beszelni, de ez mar irrelevans

[ Szerkesztve ]

(#20360) ACE- válasza pictigjis (#20359) üzenetére


ACE-
addikt

Így van, minden szavaddal egyetértek, csak annyit költök, amennyi pénzem van, így aligha kerülök adósságcsapdába, persze én tudok gondolkozni...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#20361) cocka válasza ACE- (#20360) üzenetére


cocka
veterán

Nehéz információk nélkül gondolkodni. Matematikáról sem lehet úgy gondolkodni, hogy nem tudsz az elméletről semmit.

De tudod mit.. van egy jó tippem! (ha tudsz, akkor rossz volt a példa)

Írj egy arab mondatot a saját kútfődből úgy, hogy nem tudsz arabul. Google fordító használata nyilván nem ér.

Én is mondhatnám, hogy vannak nagyon jó arab nyelvleckék a neten, miért nem tanulsz meg arabul? De korántsem biztos, hogy elég az egy saját összetett mondathoz. Vagy legalábbis ahhoz, hogy értsd, hogyan működik a nyelv.

A tanulás így nem igazán megy. Az elején muszáj, hogy valaki segítsen. Olyan nincs, hogy olvasgatok és akkor majd megtippelem, hogy szerintem melyik hitelkártya éri meg nekem. Aztán kiderül, hogy mégse. Főleg, hogy tétje van.

És szerintem pénzügyi KULTÚRÁról csak akkor lehet beszélni, ha az emberek jelentős részének már van kellő pénzügyi alaptudása ahhoz, hogy ilyen kérdésekben objektíven, a maga számára a legkedvezőbben tudjon dönteni. Kezdve azzal, hogy kell-e nekem egyáltalán hitelkártya. Vagy ha már hitelekről van szó... egyáltalán hitelkártya kell-e nekem vagy vmi más?

(#20362) Veron


Veron
őstag

srácok, kis segítséget kérnék.
Erste bank meglehetősen felhúzott, akiknél egyébként 20 éve számlám van, és szeretnék bankot váltani. szupernulla-george kombót valamelyik bankszáma-mobilapp kettős túlszárnyalja olcsóságban és használhatóságban? a cib eco és rafi prémium gold 2.0 között vacillálunk.
feleségemmel közösen használnánk, két kártyával és feltétel, hogy mindketten tudjunk vásárolni/autentikálni egy felhasználóbarát mobilapp segítségével. sokat vásárolunk neten, van jó pár csoportos beszedési megbízás és állandó megbízásunk. a fizetések is ide érkeznek természetesen.
van használható alternatíva?
kösz!

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#20363) dptrsk válasza Veron (#20362) üzenetére


dptrsk
addikt

A rafi egy folyamatos ajánlat.
A cib eco bankmonitor egy 2 évig tartó lehetőség.

CIB esetén van PUSH értesítés, rafinál kb. 2-300 forint a havidíja és jelenleg SMS van, nem PUSH.
A CIB App többször gyengélkedik(+sok az elírás/kezeletlen hiba benne), mint a Rafi, mindkét app azonnal mutatja a költéseket, a Rafi felhasználóbarátabb(szerintem), kevesebbet tölt és kényelmesebb a felület használata.

Multiuser tapasztalatom egyik számlával sincs, de szerintem mindkét esetben megoldható, hogy ketten a saját nevetekben kezeljétek(meghatalmazott pl. ).

Ha valós társtulajdonosi jogviszony kell, akkor Gránitnàl van olyan, máshol már nem nagyon… sok jelentőssége nincs, de ha valamiért fontos, akkor más bankok kb kilőve, mert ott egyik tulajdonos és a másik (teljes jogú) meghatalmazott lesz. (A jogszabályi 150e felvétel miatt sokaknak nem közös a számla, hogy 2*150e felvehető legyen, valószínű ezért is halt ki ez a két tulajdonosi viszony.)

(#20364) kleinguru válasza Veron (#20362) üzenetére


kleinguru
addikt

Mindkettőt használom. A fő számlám a raif. Sokkal jobban használható a mobil appja. Sajnos nincs push. A cibnél van, de nagyon megbízhatatlan.

Raiffnál megoldható a 2 külön auth, de nem társtualjdonosként, hanem rendelkezőként.

Ajánlom párhuzamosan mindkettőt, ha csak egyet kell választani, akkor raiff.

A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!

(#20365) Veron


Veron
őstag

Köszönöm.
Mindkettőnél működik a biometrikus azonosítás online vásárlás esetén?
Valakinek van összehasonlítási alapja szupernullával?

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#20366) pictigjis válasza Veron (#20365) üzenetére


pictigjis
senior tag

a raiffeisennel biztosan mukodik - bar csak egy szamlatulajdonossal ismerem a mukodest, nekem van egy sajatom, meg a felesegemnek is egy sajatja

(#20367) merqree válasza Veron (#20362) üzenetére


merqree
őstag

Mi a Raiffeisen banknál vagyunk, a feleségem a tulajdonos, nekem teljes "felhatalmazásom" van.
Mind a ketten függetlenül kaptunk hozzáférést a számlához, mobil applikációhoz, külön kártyánk van, mindketten használjuk a RaiPay-t....

(#20368) Veron válasza merqree (#20367) üzenetére


Veron
őstag

SMS díjak hogyan alakulnak kártya- és számlamozgásról?
Kártyás vásárlás ingyen van? Mert nem minden csomagnál ez a helyzet.

[ Szerkesztve ]

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#20369) merqree válasza Veron (#20368) üzenetére


merqree
őstag

Kártyás vásárlás díjmentes (miért is kellene érte fizetni?), sms szolgáltatás díja 4x164 forint. Azért 4, mert feleségemnek is és nekem is "Kártya info" és "Számla info" szolgáltatás. Mindegyik szolgáltatás 164 forint/hó, sms számától függetlenül.

(#20370) Veron válasza merqree (#20369) üzenetére


Veron
őstag

Az jó.
Erstenél van havidíj és SMS darabdíj is.
De a legidegesítőbb mégis az, hogy feleségem vagy a közös számlánk funkciót látja a mobilappban vagy autentikálni tudja magát vásárláshoz. A kettő együtt nem megy.

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#20371) ACE- válasza Veron (#20370) üzenetére


ACE-
addikt

Erste-nél 250 Ft a mobil app értesítés. És biztos vagyok benne hogy teljeskörűen működnie kell a mobil app-nak is, de nyilván 1 kártyához csak 1 mobil app vagy telefonszám kapcsolható a vásárlási hitelesítéshez.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#20372) margithid


margithid
veterán

Melyik bank váltja általában a legkedvezobben a dollárt és eurót?
Raiffeisennél van euro és dollar szamlam, előnye, hogy nincs számlavezetés, de váltás drága.
Gránit banknál gondolkodom egy forint és euro számla nyitásban. Ez elég jó kondíciókkal rendelkező bank, ugye?

(#20373) .tnm válasza margithid (#20372) üzenetére


.tnm
addikt

A gránit elég jól vált, de a fintech-eknél nem jobban (revolut, wise...).

It's a rare occurrence, like a double rainbow, or someone on the Internet saying, "You know what? You've convinced me I was wrong."

(#20374) margithid válasza .tnm (#20373) üzenetére


margithid
veterán

Ahogy nézem az opt, mkb, budapest bank vált a legjobban, nem?
Igen, revo és wise jól vált, de nagyobbösszeget nem mernék átváltani rajtuk.

(#20375) Veron válasza ACE- (#20371) üzenetére


Veron
őstag

Így van, egy kártya - egy mobilapp elérés. Mivel a számla közös, ezért feleségem nem tudja használni, kivéve ha az én accommal lép be. Ekkor pedig értelemszerűen vásárlást nem tud hitelesíteni.
Lentebb állítottak alapján más bank ezt megoldotta 2021ben azért.
A mobilapp értesítés mit jelent pontosan?

[ Szerkesztve ]

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#20376) #81556480


#81556480
törölt tag

üdvözletem

vajon melyik bank ad legnönnyebben ( ha amugy minden normális feltétel adott) ad személyi kölcsönt ?

erste ezek között hová tartozik? könnyen vagy nehezen ad? melyik könnyebb nála?

Gondolok itt olyan elbírálási dolgokra amiket nem osztanak meg az átlagemberrel. ismerősöm szerint ha van szerencsejáték.hu-s fizetés/utalás, azt elkaszálják elég könnyen ( nekem nincs)

(#20377) Veron válasza #81556480 (#20376) üzenetére


Veron
őstag

Nekem az erste írd és mondd 10 perc alatt online elbírálta és megadta a 3m ft kölcsönt. Pedig néha tipszmiksz fizetés is megy a szâmlátôl.

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#20378) #81556480 válasza Veron (#20377) üzenetére


#81556480
törölt tag

Hétfőn igényeltem meg ersténél ( 15 éve ügyfél vagyok, stabil jövedelem, jövedelemigazolás csatolva, tiédnél kicsit több igényelve) és még nem jött meg. Az ügyintéző nő szerint minden rendben volt.

ahogy itt visszaolvastam valakinek 6 nap mulva utalátk. mivel ma a hatodik nap a vasárnap, holnap még várok, aztán jövőhét felé elkezdek más bankokban turnézni ;] Ha nem adják meg megszüntetem a számlámat náluk.

(#20379) Veron válasza #81556480 (#20378) üzenetére


Veron
őstag

Én is épp megszüntetni készülök a számlám náluk, majd' 20 éve ügyfelük. :)
Hihetetlen rugalmatlanok egyébként, de itt kivételesen gyorsak voltak és nem volt szükség személyes megjelenésre sem, pedig azt imádják.
Lehet az igényelt összegtől is sok függ, én viszonylag keveset kértem.

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#20380) ACE-


ACE-
addikt

Nálatok is döcög ez a csodálatos George?

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#20381) margithid


margithid
veterán

Wiseról szeretném fizzetni a TB-t.
Kell valamit tudnom róla, vagy simán megy?
Bankszámlaszám hozzáadva, közleményben adószám, kártyával pedig fizetnék.

(#20382) ACE- válasza margithid (#20381) üzenetére


ACE-
addikt

Ezt NAV-nak kell fizetni? Mert akkor egyszerűbb szerintem simán kártyával.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#20383) margithid válasza ACE- (#20382) üzenetére


margithid
veterán

Kártyával fizetnénk. Curve mögé rakott külföldi kártyával.
Vagy hogy érted?
Amúgy igen, navnak.

(#20384) ACE- válasza margithid (#20383) üzenetére


ACE-
addikt

Nem értettem milyen bankszámlaszámról és közleményről beszélsz, ha kártyával fizetsz...

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#20385) margithid válasza ACE- (#20384) üzenetére


margithid
veterán

Nem töltök fel a wise-ra pénzt.
Rögtön kártyával fizetekKedvezményezetek alatt lehet ezt csinálni.
Vagy rosszul látok valamit?

(#20386) pictigjis válasza margithid (#20385) üzenetére


pictigjis
senior tag

szerintem most már senki nem érti, mit is akarsz csinálni. hogyan akarsz bármit wise-zal fizetni, ha nem töltesz rá pénzt? én tényleg nem tudom követni

(#20387) ACE- válasza margithid (#20385) üzenetére


ACE-
addikt

Szerintem Te látsz rosszul valamit... Wise-al tudsz utalni, a wise-on lévő egyenleged erejéig. Ugyanígy tudsz a Wise-os bankkártyáddal fizetni szintén az egyenleged erejéig. Az egyenlegedet fel tudod tölteni a Wise-hoz utalással, van magyar bankszámla. De kb. ennyi.

Revolut (7000 Ft azonnali) Curve (5font)

(#20388) margithid


margithid
veterán

Hm, én ezt gondoltam, hogy bankkártyával is lehet feltölteni wise-ra pénzt és azt egyből küldeni NAV-nak.

Most próbálgatom.
Küldenék NAVnak 8000 Forintot és fizethetek google pay-jel és betéti kártyával is.

[ Szerkesztve ]

(#20389) cocka válasza margithid (#20385) üzenetére


cocka
veterán

Tudtommal azok az utalási partnerek, de nemrég néztem meg.. Ha nincs lóvé a számládon nem tudsz kártyával fizetni. Ez nem paypal. A Wise kártyája mögé kell a Wise számlán pénz. Sőt ha nincs lóvé a számládon átutalni se tudsz, ami egyébként sem valami olcsó.. ha jól rémlik valami fix 86 Ft.

(#20390) cocka válasza ACE- (#20387) üzenetére


cocka
veterán

De várjatok, mert van valami olyan Wise-os funkció, aminél nem is értettem hogy jön képbe a Wise. Talán utalásnál valami közvetítő szerepe van. Fel is tettem magamban a kérdést: OK, de ehhez minek a Wise? Nem emlékszem a funkció nevére. De megpróbálom megkeresni.

(#20391) cocka válasza margithid (#20388) üzenetére


cocka
veterán

Bankkártyás feltöltés Wise-ra:

8000 Ft hozzáadása kártyával: 37 Ft (0.46%)

Banki átutalás Wise-ra: 0, csak a bankod díja van, ha az kevesebb, mint 37, akkor inkább utalni érdemes a 8k-t.

Wise kártyával fizetés: 0 Ft

[link]

(#20392) margithid


margithid
veterán

Ezek nevetséges díjak. Igazából meg akarom szüntetni a forint számlám és azért nézzen wiset és revolutot is.
Mondjuk ettől függetlenül lehet nyitok egy gránit sztár számlát. Meg lehet egy eurosat is, fél euró a számla vezetési dij. Plusz egy kártya a forint számlához és ennyi az éves fenntartási díj. Elég korrekt

(#20393) cocka válasza cocka (#20390) üzenetére


cocka
veterán

Na megvan. Szóval ha a Send money-ra nyomsz úgy enged pénzt küldeni, hogy nem a Wise egyenlegeidből vonna, hanem bankszámládról vagy bankkártyádról (nekem mondjuk az sem világos, hogy mi a különbség, gondolom nem a Wise-os kártyádra gondol) és miután ez megvan, be kell írni az utalási partner számlaszámát. Bár azonos deviza nem lehet, szóval így érthető, hogy kvázi csak a konverzió miatt lép közbe, de nem igazán értem hogy a számládon lévő pénzről vagy az utalandó összegről hogyan szerez információt. Nem világos ennek a folyamatnak az eleje. Sajnos nem tudom élesben kipróbálni, mivel nincs más devizában számlám, amire utalhatnék.

(#20394) Dronte válasza ACE- (#20380) üzenetére


Dronte
aktív tag

Nálam ma reggel ment, mikor mentem megszüntetni az Erstés számlámat :))

(#20395) Veron válasza Dronte (#20394) üzenetére


Veron
őstag

mi lesz helyette?

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#20396) Dronte válasza Veron (#20395) üzenetére


Dronte
aktív tag

Raiffeisen Premium Gold 2.0-t nyitottam. Náluk még nem voltam :D

(#20397) Lauda


Lauda
félisten

Kemény ez az ertse bank. A szimpla bankszámla mellett van eseti lekötött betétem. Feltöröm az egyiket, mondom alacsonyabb összeggel lekötöm a többit, erre azt írja, hogy a számládhoz nem érhető el a betéti szolgáltatás. :DDD

(#20398) Veron válasza Lauda (#20397) üzenetére


Veron
őstag

olyan mintha az erstenek túl sok ügyfele lenne és balfék ügyfélkezeléssel próbálnák csökkenteni a számukat

"Hisztéria... Csak nők kaphatják meg, és csak férfiak halnak bele."

(#20399) Dronte válasza Veron (#20398) üzenetére


Dronte
aktív tag

Nekem a legmeglepőbb az volt, hogy eszükbe se jutott meggyőzni arról, hogy ne szüntessem meg a számlám. Bementem, mondtam hogy mit szeretnék, erre jött hogy rendben akkor X meg Y szükséges. Persze személy szerint örülök, csak nem ehhez vagyok hozzászokva :D még azt se kérdezték meg, miért és / vagy hova váltok.

(#20400) #81556480


#81556480
törölt tag

Csak hogy legyen egy pozitív erste hír: korábban írtam hogy már több mint egy hete igényeltem személyi kölcsönt ami még nem jött meg. Most hívtak hogy azért van, mert kedvezőbb sávba kerülök, menjek be aláírni újra és kb 10.000 forinttal kevesebb lesz a havi törlesztőm.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.