Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 06:43:03

LOGOUT.hu

Gitáros topic ♪♫ eddig összegyűjtött tapasztalataink itt.
(gitár-, erősítő-, effekt- és húrválasztásról, hangkártyákról)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#23101) Plazmacucci válasza brickm (#23098) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Szép! Szin/pác milyen lesz? Top miből van? :)

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#23102) Eastman válasza brickm (#23098) üzenetére


Eastman
őstag

Szép munka! Kívánom, hogy szóljon így:

https://www.youtube.com/watch?v=jhdFe3evXpk

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#23103) brickm


brickm
őstag

jávor top, szélen csíkos, középen vonalas. Nagyon adja. A színe valami olyasmi lesz, hogy legszéle egészen sötét feketés vörös, befelé kicsit vörös, narancssárga majd középen egészen sárgás. szeszpácra gondoltam. De még formálódik a színvilág. Nem akarom túl sötétre csinálni, mert eltakarná a szép csíkokat, de a nagyon világos top se boldogít különösebben.
Majd egy próbadarabon fujkálok aztán meglátom melyik a nyerő.
Az már tuti, hogy sellak lesz rá első két körben labdázva, majd a többi fújva, mert az előző is azt kapott és bitang kemény. Azt hittem sérülékenyebb lesz, amikor felvittem még elég érzékeny volt, körömmel benyomható. De mikor teljesen megkötött...fú. Mint az üveg.:D
És legalább nem büdös mint a nitro-cellulóz. Na azt sokáig szagoltam a kőrisen.

Eastman
Köszönöm! Remélem addigra elkészül az új erőlködő is, aztán szabadtéren megzengetem az új párost, had őrüljenek meg anyámék macskái. :))

[ Szerkesztve ]

(#23104) bigrob válasza brickm (#23098) üzenetére


bigrob
őstag

Még még még :DDD
Imádom ezeket a képeket, főleg ha egy honfitárs készíti :) :C :R

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

(#23105) Bobrooney válasza Bencsizy (#23094) üzenetére


Bobrooney
senior tag

Casio nekem nagyon nem jött be, a Yamaháknak szebb a hangja többnyire, de abból sem az NP széria hanem a P45 v feljebb. Olcsóbb kategóriákat pedig ne is nézd mert szerintem meg fogod bánni.
Roland FP-30 közel 200ezer ft-os áron, is jó vétel, én nem szerettem volna annyit kiadni érte így lett a P45.
A 200 és feljebb lévő zongoráknak szebb hangjuk van és több adott funkció érhető el.

(#23106) nesa válasza brickm (#23098) üzenetére


nesa
veterán

Szép, én a Tuskót leszoktam hagyni, engem zavar meg nincs is rá szükség.

(#23107) kemotox válasza brickm (#23100) üzenetére


kemotox
addikt

[link]
Ezeket a kis henger rézdrótokat meg csak a kép kedvéért gyártották le, amúgy azóta sem lehet sehol sem ilyet venni :D

Az a vöröses sárgás dolog nagyon jól hangzik. Siess a munkával és fosd a képeket! :D Kíváncsian várjuk. Szép munka!

[ Szerkesztve ]

(#23108) Bencsizy


Bencsizy
csendes tag

Ertem, koszi mindenkinek!
A fatar az 12 eves haszalt lenne, elektronikaja ki tuda meddig birja,ezert vacillalok. Casio privia px-150 lenne egesz jo aron(125k), es annak egesz jok a tulajdonsagai, de akkor lehet leteszek rola a hallottak alapjan. Yamahat nem talaltam ebben az arkategoriaban, Roland FP-30at talaltam meg 185-ert, illetve a Korg SP170et 150-ert. Megprobalom a helyi boltokban kiprobalni oket, aztan meglatjuk, bar nem jatszottam meg igazi zongoran sokat, igy keves a viszonyitasi alapom.

(#23109) brickm válasza nesa (#23106) üzenetére


brickm
őstag

Nekem kifejezetten szivem csücske a tuskó, olyan mint egy hajó orra. Gondolkodtam a mély bevágáson, hogy könnyű legyen odaférni kézzel, de hiányozna ott a derékszögek és ívek tömkelege.

kemotox
A képen látható tekercseket az allparts meg a stewmac tekeri le ilyen kis gurigákra. Viszont onnan gondolom elég jó postaköltséggel jön a cucc, így nem lesz filléres tétel a hangszedő.
Illetve hazai körökben gyakorlatilag minden huzalkereskedővel beszéltem már legalább egyszer, sehol nem kaptam kisebb tételben (értsd 2000-2500méter\guriga) huzalt, csak 10kg-os kiszerelésben.
Legközelebb ausztriában kaptam 0.005mm-es huzalt, de az is 5400m-nyi, és majd 9 ezer forint volt. Keresztmetszetben meg elég szerény a kínálat.

Megnéztem közbe stewmac-en a huzalt, az egyik(42AWG) 9800Ft +posta, a másik (43AWG) 13ezer +posta. És mindkettőn kb 7500m van

Más:
Valaki ismeri ezeket a hangszedőket?:
[link]
A rendes hátlemezes változatát, amin nincs ilyen otromba műanyag kupak ismerem, de ezt most láttam először. Dupla slug mindkét oldala, illetve nincs önálló lába. Viszont lehet lesz egy ilyen párosításom. Érdemes gitárba tenni?

[ Szerkesztve ]

(#23110) kemotox válasza brickm (#23109) üzenetére


kemotox
addikt

Akkor sem 150 rugó

(#23111) kemotox válasza kemotox (#23110) üzenetére


kemotox
addikt

Nah fos mobilnet miatt kicsusztam a szerkesztesbol. Szal tudom hogy nem olcso, de azert messze van a 150tol a dolog, nem kell szegeny lelkes embereket riogatni :D
Amugy meg siman elkepzelheto, hogy tud az ember bugazni nehany meter. Apropo. Szerinted hany meter a minimum amivel erdemes nekiallni?

(#23112) brickm válasza kemotox (#23111) üzenetére


brickm
őstag

Persze, azért írtam csak, hogy azért közel sem filléres tétel, még egy single coil sem, hacsak nem valami mágneskapcsolóról bontott huzallal csinálja az ember, meg közönséges papírírószer boltban is kapható kerámia mágnessel. De az elriasztás álljon tőlem a legtávolabb.

Attól függ milyen szedőt tekersz és milyen huzalból. Egy vintage output humbuckerhez tekercsenként kell kb 1000-1200méter huzal.AWG42-vel számolva. Ezzel érsz el kb tekercsenként 4-4.5kOhm DC ellenállást. De nagyban függ a tekercselés feszességétől, mert a lazán tekert tekercs összességében sokkal kisebb indukcióra képes.
Egy nagyjelű hangszedő ennek többszöröse is lehet, mondjuk vannak 17-18kOhm.os humbuckerek is, amihez ugye 8-9kOhm tekercsenkénti ellenállás kell, ahhoz 2000-2500m huzal kell.

Vintage output alatt nem érdemes próbálkozni, mert hiába az ellenfázisú kötés, a zajkioltás sem megy a végtelenségig, egyre zajosabb és halkabb lesz a hangszedő. Plusz egy ilyen kis vintage humbucker híd pozícióban elég éleskés.

Őt érdemes meghallgatni nyaki és hídi pozícióban mennyivel másabb.

[ Szerkesztve ]

(#23113) Bobrooney válasza Bencsizy (#23108) üzenetére


Bobrooney
senior tag

Yamaha P-45 hidd el jobb vétel mint a Casio, egymás mellett volt a 2 így tudtam kipróbálni őket. Állványon lehet spórolni mert szerintem egy asztalos olcsóbban megcsinálja.

(#23114) Bencsizy válasza Bobrooney (#23113) üzenetére


Bencsizy
csendes tag

Utánanéztem ennek a darabnak, amit írsz, viszont az csak 64 polifóniás hangszer, én úgy olvastam itt neten. Casio-ból a CDP vagy a Privia szériát próbáltad? Állítólag az előbbi jóval silányabb minőségű, utóbbi viszont már középkategóriás elvileg.

Billentyűzete volt másabb amúgy, vagy a hangzása?

(#23115) Bobrooney válasza Bencsizy (#23114) üzenetére


Bobrooney
senior tag

Digitális zongoránál elsődleges szempont számomra a zongora hangja, nem nagyon szórakozok a különböző hangzásokkal. Konkrétan ezzel hasonlítottam össze.
De a Privia már árban is feljebb van, tehát akkor ne a P-45-el hasonlítsd, hanem a P-115-el. De ezen az áron lehet a Roland-ot vettem volna.
Direkt zongorás boltban próbáltam itt Győrben, ők nem ajánlották semelyik Casio-t, pedig volt nekik dögivel, sőt van ami már készletkisöprős (amit linkeltem is).

(#23116) haxiboy válasza brickm (#23100) üzenetére


haxiboy
veterán

Elég sok helyen találtam kg-ra kapható tekercshuzalt különböző méretben. Nálunk a helyi "mindenes" boltban is lehet kapni 1000 félét szintén kg-ra.

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#23117) brickm válasza haxiboy (#23116) üzenetére


brickm
őstag

Hát kérdezd meg a méreteket, ha van awg 42 és 43 akkor még engem is érdekel. Tényleg körbetelefonáltam az összes fellelhető huzalost amit a neten megtaláltam\ajánlottak fórumokon és semmi.

(#23118) nagyArc válasza brickm (#23117) üzenetére


nagyArc
tag

Nem akarok belekontárkodni, de az ebay-en lehet rendelni kis tételben is:
http://www.ebay.com/bhp/42-awg

[ Szerkesztve ]

(#23119) brickm válasza nagyArc (#23118) üzenetére


brickm
őstag

Nyugodtan, én meg elmondom számomra ez miért nem bestbuy. pl a linkelt példány alig 4000m, ami a kisebbik baja, viszont a 12dolláros önsúlya mellé társul egy dupla akkora posta.
Valahogy én nem szeretek olyat venni ebay-ről aminek drágább a szállítása(JÓVAL) mint maga a termék ára. LEgalábbis nem ilyen irracionális 10-20dolláros szállításokkal. Mert egy 10dolláros cuccra ráfizetni 10-12dollárt még ok, de 12-re 25-öt... A másik hogy amcsiból ebay-en keresztül egyszer rendeltem, nem ért ide soha. A pénzt végüól visszakaptam a paypal-tól, de 2-3hónap eltelt addig, és 60k-ról volt szó.
Illetve gyakorlatilag ha ezt veszed drágábban jössz ki mint az ausztriai distrelec-től vennéd, mert náluk a 8ezres árban már benne van a szállítás 2napon belül ráadásul futárral. És 1400 méterrel többet kapsz. Ezt se azt se írhatod le adóból, szal...Még mindig nincs meg a legjobb megoldás a kérdésre.

(#23120) haxiboy


haxiboy
veterán

Sziasztok. Barátnőm húga vett egy pár ezer forintos ukulele-t. Az lenne a kérdés hogy normális ha felülről a harmadik húr eléggé laza?

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#23121) nesa válasza haxiboy (#23120) üzenetére


nesa
veterán

Ez most komoly kérdés, vagy csak vicc?

(#23122) haxiboy válasza nesa (#23121) üzenetére


haxiboy
veterán

Pár ezer alatt 15k körülre gondoltam a többihez képest egész olcsó volt.

Viszont még sosem volt a kezemben ezért nem tudom milyennek kell lennie.
Gitárhoz képest, behangolva a harmadik húr sokkal lazább mint a többi. Tényleg nem tudom milyennek kell lennie, hangban ok de érzésre fura...

Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)

(#23123) nesa válasza haxiboy (#23122) üzenetére


nesa
veterán

Lehet nem pont odavaló a húr azért ilyen.

(#23124) nap válasza Bencsizy (#23094) üzenetére


nap
addikt

Mai fejjel Roland F-20-at vennék.

browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

(#23125) nap válasza nap (#23124) üzenetére


nap
addikt

Az sp170 kitünő hangszer, de nagyon fapados. Lehet hangolni, transzponálni, de metronom már nincs benne. A billentése az egyik legjobb a 200 alatti kategoriában. Annó megnéztem vagy 20 hangszert, Yamahákat, Casiókat, Rolandokat, Korgokat, nonémeket. Egyedüli ellenfele a F-20 maradt, de annak nehezebb volt a billentése, és az ára is, az sp170-nek szebb volt a zongorahangja.

browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...

(#23126) Bobrooney válasza nap (#23125) üzenetére


Bobrooney
senior tag

Közben már kijött az F-30, bár nem tudom mi a különbség.
De menjünk át ide beszélgetni, amúgy is oda való téma, és halott a fórum is.

[ Szerkesztve ]

(#23127) kemotox válasza nap (#23125) üzenetére


kemotox
addikt

Metronom hianya legyen a legnagyobb baj, az ugy is ott van mindenki zsebeben. (okostelefon)

(#23128) Eastman


Eastman
őstag

Pengető árak Pesten: [link], kapcsolat: [link]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#23129) Eastman


Eastman
őstag

A lány, aki minden hangot megtanult.

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#23130) BluEyes


BluEyes
őstag

Kis libabőr 1974-ből [link]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#23131) GoTReX


GoTReX
őstag

Srácok ,kezdőként az első 3 bund/ 3 legvékonyabb húron már elég jól eljátszadozom a netes oktatással, viszont afelett már gyakran szarul pozícinálok és rossz húrt fogok le. Gyakorlással ez az érzék is kialakul majd? Vannak olyan gyakorlatok amivel ezeket fejleszthetem (tudjam biztosan hova fogok le) ? Neten azt találtam rá ,hogy mutató-középső-gyűrűs új egy-egy bundon és váltva pengetve szépen fel e mély E-ig majd vissza e-ig és így tovább az összes bundon. Holnap felkeresek egy helyi gitártanárt 2hét/alkalom időt ki tudok szorítani munka és edzés mellett, a javaslatotokra. 3.000 HUF/h árat kaptam. :U

BluEyes: Nem az én világom ,de nagyon kellemes. Itt még gondolom nem a gép filterezte a hangot. ;]

[ Szerkesztve ]

XBOX ID: GoTReX #4839 KERESEK: JÓÁRASÍTOTT BLUE Switches billentyűzetet

(#23132) Eastman válasza BluEyes (#23130) üzenetére


Eastman
őstag

Ja, most nézem. Milliószor hallottam, kiskorom óta a kedvencem. Haverom is játssza minden koncertjén kb. 30 éve. Kár, hogy ebbe a felvételbe a perkás belekopácsol. Pege Aladár rakja alá a Jazz Bass-el. :R

Kovács Kati korának legjobbja! (Ahogy Szabo G. és Pege is.)

Köszi, hogy linkelted, kellemes!

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#23133) brickm


brickm
őstag

Na a mai 8órás gitárbarkács kb kuka, a maszkolás alá bement a festék, amivel a gitár oldalát festettük, citlingelve se jön le az 5mm-es fehér peremről. Bár csak itt-ott lett csíkos, de ezt nem fogom felvállalni más előtt, úgyhogy recsiszolás, újramaszkolás vár rám. Ezután fújom. Pedig direkt gyorsan kötő szeszpácot alkalmaztam. Hiába.

(#23134) Eastman válasza BluEyes (#23130) üzenetére


Eastman
őstag

Gabor Szabo - Thirteen !

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#23135) Eastman válasza brickm (#23133) üzenetére


Eastman
őstag

Nem hangzik jól. Jobbulást!

Csek disz.

GoTReX

Próbáld bevonni majd a kisujjad is úgy, hogy az első négy fekvésre jusson egy-egy ujjad (ha jól értem, hogy a skálázásnál akadtál el).

Persze, fejlődsz majd, lassan ráérzel csak gyűrjed! Vezetésnél sem nézed a váltókart, hanem „érzed”... Fogadd meg a tanárod IRL tanácsait! Mindenkinél van szebb és jobb, de biztosan felépíti rád, az aktuális tudásodra a leckéit, fejlődsz majd, ha kitartó vagy.

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#23136) BluEyes válasza GoTReX (#23131) üzenetére


BluEyes
őstag

GoTReX
Persze, nem is kell, hogy a "te világod" legyen, hisz 42 év a könnyűzenében szinte értelmezhetetlen időbeli távolság. Annak viszont nagyon örülök, hogy nyitott vagy, és meghallod a jóságot! :R Hát ja, amennyire tudom, ezeknek a zenészeknek még nem kellettek ilyen tehetségpótló eszközök, tudásalapú zenét játszottak :D
Nyugi, a kéz olyan mozgásokat végez, és olyan izmokat használ, amit korábban nem. Csináljad, gyakorolj, be fog állni a kezed.

Eastman
A csitári hegyek... amikor a Billy Cobham magyar népdalra üti... ejj de szép is ez :)
Tudtam ám, hogy jössz, hisz Szabó Gábor játszik ;) :R

[ Szerkesztve ]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#23137) GoTReX válasza BluEyes (#23136) üzenetére


GoTReX
őstag

BlueEyes: ;)

Megtörve a csendet bedobok egy dögös kiscsajt. Szerintem rendben van :K Nektek van esetleg YT-n saját felvett anyagotok?

XBOX ID: GoTReX #4839 KERESEK: JÓÁRASÍTOTT BLUE Switches billentyűzetet

(#23138) brickm válasza GoTReX (#23137) üzenetére


brickm
őstag

csak az a gitárszand ne lenne annyira borzalmas :D:D

(#23139) GoTReX válasza brickm (#23138) üzenetére


GoTReX
őstag

Szerintem nem rossz. A lány gitárhangja/felvétel, vagy az eredeti sem tetszik?

XBOX ID: GoTReX #4839 KERESEK: JÓÁRASÍTOTT BLUE Switches billentyűzetet

(#23140) Plazmacucci válasza GoTReX (#23137) üzenetére


Plazmacucci
félisten

Valami zenét is játszhatott volna.

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#23141) GoTReX


GoTReX
őstag

Jajj nemá' srácok! :D Na dobjatok valami "zenét", de ne Itzak Perlmantól a Pur una cabezat, hanem amit tényleg hallgattok napi szinten.

XBOX ID: GoTReX #4839 KERESEK: JÓÁRASÍTOTT BLUE Switches billentyűzetet

(#23142) brickm válasza GoTReX (#23139) üzenetére


brickm
őstag

A lány felvett gitár hangja a az r. Azon amit linkeltél. A papa roach last resort pl jó...meg a metallica és system of a down is jól szól. Nem mellesleg a last resort a kedvenc számom abban a kategóriában...a nem is tudom milyen műfajban amit tolnak 😁

(#23143) Plazmacucci válasza GoTReX (#23141) üzenetére


Plazmacucci
félisten

[link]

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#23144) Eastman válasza GoTReX (#23141) üzenetére


Eastman
őstag

[link]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#23145) BluEyes válasza GoTReX (#23141) üzenetére


BluEyes
őstag

[link]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#23146) BluEyes válasza GoTReX (#23137) üzenetére


BluEyes
őstag

Amúgy nekem tetszik a vöröske, még az útja elején jár, ami hallatszik is, de a ritmusból már nem esik ki, hangok is megvannak. Nyújtások lényegét még nem érti, vibratoja is elég "szúnyogos", és csak simogatja, pirickálja a hangszert, hiányzik a dinamika, a "stenk" a kezeiből.
A sound tök lényegtelen szerintem, ha ez tetszik neki, akkor jójez.

[ Szerkesztve ]

Azért jó a tengerparton, mert ott csak 3 oldalról vesznek körbe hülyék.

(#23147) kemotox válasza GoTReX (#23141) üzenetére


kemotox
addikt

[link]

Szerk.: Jajj boccs, azt hittem ez Yngwie Malmsteen, úgy hasonlítanak egymásra.

Viccen kívül: [link] Rettenetesen rákaptam mostanában a korai Queen zenékre. Nagyon dögös rákendroll, balladaszerű, mindenféle témaváltásokkal teli zenék. Isteni.

[ Szerkesztve ]

(#23148) Humbucker


Humbucker
senior tag

Kegyetlen jó ez gitár hangzás

(#23149) brickm


brickm
őstag

Kalamazoo amp eleven van valakinek? Jó?

(#23150) bigrob


bigrob
őstag

Ennek a csajszinak milyen száundjai vannak :)
[link]

[ Szerkesztve ]

Nincs életlen fúrószár csak gyenge előtolás!

Útvonal

Fórumok  »  Kultúra, művészet, média  »  Gitáros topic (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.