Hirdetés

2024. május 9., csütörtök

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Eredeti játékok OFF topik (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2015-02-27 09:59:50

LOGOUT.hu
Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#141006) Crus válasza i2k (#141003) üzenetére


Crus
őstag

Az vitán felül áll, hogy az nVidia árazása és húzásai az utóbbi években erősen gyomorforgatók, de a DLSS3 nagy fegyvertény. A 4090 árazása értelmezhetetlen... noha 80 TFLOPS-ot jogosnak érzem, hogy meg kell fizetni. De ez már amúgy is az a kategória, amit tényleg csak a legelborultabb és tehetősebb réteg engedhet meg magának. Mondjuk külföldön sajnos nem 3 havi, de kevesebb, mint egy havi fizuból megveheti magának egy mezei bolti eladó is... a legkínosabb EU-s országban élünk :-/

De igen... a DLSS3 és FSR azért lett elvárás, mert a programozói szakma irgalmatlanul felhígult és kis túlzással élve egy előre legyártott motorban pakolgatják és paraméterezik a dolgokat, optimalizálni a nagy részük nem tud, mert a kódot egyszerűen nem is ismeri. Egy designer felületen melózik egész nap.
Sokszor látok olyan hirdetést, hogy 6-8 hónap alatt, majdani 1+ millás kezdő fizetéssel van programozó képzés idehaza. Na most régen (80-90-es vége), ehhez a közmegegyezés szerint is min. 2 év nem ártott, de inkább 4, meg mocsok sok autodidakta lelkesedés.

A valódi programozókból nagyon kevés van. Ölnek értük és sok milliós fizuval dolgoznak be TÖBB helyre. Aztán kiégnek, mint a Tesco-s izzó 35 évesen és jurtába költöznek.

De nyugi... nem sokan mondhatják el magukról, hogy csúcs konfiggal tolják. Ott a Steam survey, abból jól ki is derül, hogy a többség eléggé alacsony szinten csapat.

Nem nagyon tud elmenni másra az erőforrás sajna, mint felbontás és frame, mivel erre van igény :-/ A mai tiniket ha megnézed hol vannak a gaming igényei... siralmas. A competitive miatt a magas framere lett nagy igény, a tehetősebb réteg meg a küllemre hegyezi.

A játékkészítés akkor volt fénykorában, amikor gamerekből lett programozók, szívvel-lélekkel alkottak... aztán ebből megérdemelten meg is gazdagodtak. Jó ideje már nem ez a világ van. Mennyiség van és eyecandy, meg persze rengeteg wannabe az indie fronton, akik szemetet gyártanak. Nagyon felhígult ez az egész.

Hát ja... nálam se a megmentő szerepében az Epic, se az UE.

Egyébként erre az egész problémára az egyik leggazdaságosabb megoldás egy konzol, hozzá valamelyik előfizetéses modell és le van tudva a gaming igény a teljes genre.

Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other.

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Eredeti játékok OFF topik (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.