Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Xbox tulajok OFF topicja

Hozzászólások

(#54751) ρσгτσ válasza Bep (#54750) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Dízelt azért próbálom kerülni, mert azokkal nem túl jó dolog a sok rövid használat....Bár a Saxo elég régi modell, az még a kötelező részecskeszűrős korszak előtt volt. Gondolom abban sem volt.

C1/107/Aygo ilyen 5-6 literes városi fogyasztást csinál benzinnel. Amire ha rádobok még egy kicsit a sportos vezetéssel, akkor is jó vagyok.

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54752) Bep válasza ρσгτσ (#54751) üzenetére


Bep
senior tag

A Saxo dízele igénytelen. Semmivel sem problémásabb, mint egy benzin motor., ennél még nem számít a város. Túl öreg ahhoz, hogy problémás legyen. Full városi fogyasztása is inkább 4-4,5l.

(#54753) icemad válasza ρσгτσ (#54743) üzenetére


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Wolksvagen lupo? Az is kicsi, könnyű, van hozzá alkatrész, és egész jó a fogyasztása. Lényegében egy mini polo vagy golf...

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

(#54754) ρσгτσ válasza icemad (#54753) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Na, az mondjuk nem rossz, bár kicsit öregecske, aminek tetszik az eleje. Van abból a 3L TDI, csak nem tudom mennyire kényes a motorja.

Ez nekem annyira csúnya, hogy már szép. :D

Szerk.:
Látom tuningban is népszerű (volt?):


[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54755) ρσгτσ


ρσгτσ
őstag

Meghalt Sinéad O’Connor

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54756) Bep válasza ρσгτσ (#54754) üzenetére


Bep
senior tag

Fiat Grande Punto 1.2 8V? Esetleg Panda

Vagy akkor ott már a csikvecsentó :DDD Azzal rabolni is lehet :D

(#54757) ρσгτσ válasza Bep (#54756) üzenetére


ρσгτσ
őstag

A Grande Punto már egy nagyobb kategória. De mindig tetszett az első lámpája, meg amúgy szerintem jól néz ki. Viszont félek, hogy többet találkoznék a karosszériás haverommal, mint kellene. :D

Ő már mondjuk a Jazz -zel versenyezne, és ott nekem nem lenne kérdés, hogy melyiket válasszam. :) Bár még nincs végleges döntésem a mini autók mellett, csak hát nagyon hajlok abba az irányba.

Panda meg a rablós autó sem az igazi. :D

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54758) koncsik válasza ρσгτσ (#54755) üzenetére


koncsik
MODERÁTOR

Volt vele baj, sajnos (PTSD gyerekkori (szexuális) bántalmazás miatt, emiatt tévesen bipolárisnak gondolták... ezokból 2012-ben az SNL-ben széttépte II.János Pál fényképét, ezzel a karrierjét is...
Sinead O’Connor Remembers Things Differently
(bocs, ha nem nyílik meg a cikk)

Eladó játékaim (LEGO, Switch, PS4): https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/koncsik/index.html

(#54759) ρσгτσ


ρσгτσ
őstag

(#54760) Guitar14 válasza ρσгτσ (#54759) üzenetére


Guitar14
senior tag

Kicsit pofátlanságnak tartom, hogy "ezentúl szinte minden esetben az autót vezető, kárt szenvedett fél lesz a hibás vadgázolás esetén"
Egyre több út épül, az olyan nagyobb városok környékén ahol rengeteg gyorsforgalmi/autópálya épült a közelmúltban a környéken (pl. Győr) a vadak nem tudnak másmerre vonulni csakis közúton keresztül. Egyre gyakrabb és gyakrabb lesz a vad átkelés a közutakon.

Gazdag úthálózat mindenfelé, XY megy éjjeli műszakba dolgozni sötétben szabályosan 90 km/órás sebességgel külterületen aztán úgy is kiugorhat az utolsó pillanatban egy vad, hogy az akár el is pusztul és rommá töri az autót. Aztán XY meg csak néz, hogy szabályosan közlekedett, épp még vadat jelző tábla se volt kint de mégis elütött egyet.
Van másfél milliós kár autóján és még azta szerencsétlen vadat is ki kell fizetni a társaságnak. (kb 200 ezer forint legutóbbi hallomásom szerint egy vadász kollégától)

Ha nem totálkáros az autó kíváncsi vagyok ki fog rendőrt hívni. :U Felér egy olyannal, hogy 150-re felgyorsítok 70-es táblánál aztán direkt belemegyek a trafiba, hogy büntit kapjak.
Vadgázolással már segédkeztem egy éjjel folyamán egy srácnak, ott is ment a dilemma, hogy mi legyen mert nem volt totálkáros az autó és a vad ugrott bele az anyós oldali ajtóba, nem ő ütötte el.

Vigyázzatok magatokra, az értékeitekre és különösen figyeljetek beláthatatlan útmelleti területeken az éjjel folyamán.

Stick around. I'm full of bad ideas. - Isaac Clarke | Xbox:GuitarXIV | PS:guitarxiv

(#54761) Bep válasza ρσгτσ (#54759) üzenetére


Bep
senior tag

Amikor az utak többségében már lassan nem csak a vaddisznót, hanem már egy kisebb szarvast/őzet is úgy csapsz el, hogy észre sem veszed, mert a közút kaszálása abban merül ki, hogy megvárja míg elszárad és akkora a gaz már kétszámjegyű főútak mellett is, hogy ha akarnék én el tudnék bújni benne.
Biztos nem a vadász lobbi van mögötte. Nem is merek gondolni rá. Tudom, hogy felesleges.

Amúgyse lenne ki az autósna fizetne kárt, mert ezek a vadászok úgy is egymást lövik le és így általában és előbb-utóbb elfogynak.

Nekem is volt ismerős aki szabályokat betartva közlekedett, de hát ugye sebesség megválasztása ilyenkor mennyi?? mert elédugrik 10 méterről akkor simán durr 50-el menve is és te vagy a hibás. És neki is a jobb hátsó ajtónak ment neki. A kéder gumiban még a szőre is benne maradt. Nem is látta, hogy ugrik... De a törvény szerint mit keresett éppen azon a ponton az autója. Perkáljon a köcsög pógár. Legalább GTK esetén kell vennie egy újabb járművet a már adozótt fizetésén amiből fizetheti az újabb vagyonszerzési (gazdagodási) sarcot. Ami után kifizette a vadpöri árát.

Elém még a 4T Tabimnál volt a legközelebb. Akkor 75-el zúztam az éjszakában Pincehely előtt a 61-n és 1 azaz egy fényvisszaverős oszlopnyival ugrott ki balról jobbra át. Mire a féket nyomtam már előttem volt. Szerencsére nem jött senki szembe, elrántottam a bal oldali padkáról szedtem össze a kocsit. Az se tudom milyen közel volt. Az tudom, hogy a búza mezőt világítottam telibe.

Volt olyan is, mikor munkatársam fél éves Corollaját zúzta egy le. Pont előzőtt egy buszt, ami 40-el ment. Ő 55-60-al előzte ki. És amint a busz elején túlért jobbról átfutott egy vaddisznó amit nem is láthatott a busz miatt. A busz is megállt, visszamérték. Szerencséje volt, mert akkor a kihelyezett tábla felirata után volt 50 méterrel. De így is cascora ment az milliós kár.
Igaz volt amiben a vadásztársaság rendes volt úgy, hogy látta, hogy az autós nem tudott mit tenni, de hát a jog ugye az autós hátsóját akarja megrakni általában, és követelhették volna a vad árát, de eltekintettek tőle. Igaz volt egy GTK-s autója...

[ Szerkesztve ]

(#54762) ρσгτσ válasza Guitar14 (#54760) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Sajnos az a baj, hogy nappal is van rá esély....én pont olyankor találkoztam egy nagyvaddal. Az persze mák volt, hogy méterekkel előttem ugrott át.

Ráadásul pont "most" ősszel jön a kritikus időszak. Nekünk persze megint van egy betervezett pécsi út, plusz Somogyba is megyünk, meg a horvátokhoz is átugrunk. Arra meg elég sok a vadgázolás...

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54763) ρσгτσ válasza koncsik (#54758) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Igen, erre az esetre én is emlékszem. Kíváncsi leszek majd a halál okára. Neki az utóbbi évek is elég durván teltek...a 17 éves fia például tavaly halt meg. Öngyilkosság...

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54764) Bep válasza ρσгτσ (#54762) üzenetére


Bep
senior tag

Hát itt Somogyban kell vigyázni az biztos. Csoportos átvonulások, 67-es mellett többször megálltunk és a lámpa fénye, ahogy bevilágította az út melletti területet megszámlálhatlan szarvasok 100-150 méteres körzetben.

(#54765) ρσгτσ válasza Bep (#54764) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Megyünk le egészen a horvát határig. M6 Pécs, aztán később tovább a 6 -os úton somogyba. Viszont e tekintetben az sem túl jó szakasz.

Visszafelé az a terv, hogy az M7 felé megyünk, mert arra gyorsabb. Így viszont elég necces téma ősszel, mert el is kell jutni az autópályáig...

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54766) csuvicsuva válasza Bep (#54764) üzenetére


csuvicsuva
őstag

Nagy vadak jönnek és itt maradok, itt maradok örökre,
A 67-es út mellett az árokparton ülve :DDD

"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"

(#54767) Vertigo18


Vertigo18
addikt

Tegyük hozzá, hogy 1965 környékén Magyarország nemesvad állománya egy tanulmány szerint 17.000 körül mozgott. 2016-ban ez a szám 53.000 felett volt.

Az ezért az ágazatért felelős személyek mesterségesen felduzzasztották az állományt, hogy kellemesen tudjanak vadászgatni/vadásztatni, emellett pedig nem foglalkoztak a károkkal, amiket pl. az autósoknak okoznak.

Minél több embert ismerek, annál jobban szeretem a kutyámat...

(#54768) ρσгτσ


ρσгτσ
őstag

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54769) oriic válasza ρσгτσ (#54768) üzenetére


oriic
HÁZIGAZDA

Majdnem. :D Kocsi-kocsi, csak a körítés más. ;]

Live-Die-Respawn

(#54770) ρσгτσ


ρσгτσ
őstag

Autóra szerelhető vadriasztóból talált valaki olyat, ami tényleg hatékony? Most elsősorban olyan autós véleménye érdekel, aki rendszeresen jár olyan szakaszokon, ahol szükség van ilyenre.

Bár elég nehezen mérhető, hogy valójában mennyire hatékonyak ezek...

Másik kérdés, hogy mennyire zavarja mondjuk az autóban ülő kutyát? Akinek kifejezetten jó a hallása...

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54771) ρσгτσ válasza oriic (#54769) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Azt biztos, hogy nagy lesz a meglepetés, amikor a "tudatlan" apuka megveszi ajándékba a gyereknek. :D

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54772) homerhamm válasza ρσгτσ (#54768) üzenetére


homerhamm
addikt

Gondolom ez már a remaster.

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#54773) RudY válasza ρσгτσ (#54770) üzenetére


RudY
addikt

Importőrként és forgalmazóként egy erdész cimborámat idézném: "Ahol a vad át akar menni, ott át fog menni!" Soha nem voltak és kb. soha nem is lesznek bevizsgált és garantált védelmet nyújtó eszközök, se menetszeles, se elektromos. Legfeljebb csökkenthető az esély, ha békésen bóklászik az út mellett és akkor - valószínűleg - nem ugrik meg, de ha valamitől már megijedt, akkor menni fog és semmi nem tartja vissza.
Igazándiból azért nem is tesztelhetők eredményesen ezek a kütyük, mert nincs két hasonló idegállapotú és helyzetű (vad)állat.
Az mondjuk tény, hogy egy hörgős kipufogós elé kevesebb eséllyel ugranak ki, mint egy csöndes elektromos autó elé....kvázi többet ér egy könnyen le- és fölszerelhető kipufogós "turbósípos" visítós biszbasz, ha olyan környéken jár az ember rendszeresen. :DDD

[ Szerkesztve ]

(#54774) ρσгτσ válasza RudY (#54773) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Azt gondoltam, hogy egyik sem lesz 100 százalékos, de ha némileg csökkenti az esélyt már az sem rossz. Minden százalék számít. Főleg, ha gyerekek is ülnek az autóban.

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54775) RudY válasza ρσгτσ (#54774) üzenetére


RudY
addikt

Ahol vadjelző tábla van, hiába lehet 90, inkább 50-re veszem vissza, ha valaki előzni akar segítem, hadd menjen. Nagyjából ez a helyzet a menetszelesekkel: [link]
Ha valamelyik igazán hatásos, akkor szerintem inkább az elektromos lehet: például a Hornet

[ Szerkesztve ]

(#54776) ρσгτσ válasza RudY (#54775) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Pont ezt az utolsót néztem tegnap. :D

Viszont a legnagyobb bajom az, hogy valószínű nem tudok olyat venni, ami nem idegeli szét az autóban ülő kutyát is(?). Mármint azok közül, ami némileg hatásos is.

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54777) RudY válasza ρσгτσ (#54776) üzenetére


RudY
addikt

"Mivel a Hornet hangja lakott területen zavarhatja a lakosságot, javasoljuk, hogy csak olyan helyeken használja, ahol fennáll az őzekkel való találkozás veszélye." :DDD
Van rá esély, hogy a kutya is megmakkan tőle és végig vonyítja az utazást. :U

[ Szerkesztve ]

(#54778) ρσгτσ válasza RudY (#54777) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Igen, ezt én is egyből kiszúrtam. :D

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54779) Bep válasza RudY (#54775) üzenetére


Bep
senior tag

Amúgy a probléma már az, hogy most már autópályán is simán gatya, ha elcsapsz egy betévedtet állatot. Nem csak a fő és mellékutakon.

Én is így szoktam itt Somogyban, de hiába veszed vissza 50-re, ha szinte ő jön neked oldalról, akkor így is, úgy is bumm. Max nem tépi le a fél elejét.

(#54780) Micsurin válasza Bep (#54779) üzenetére


Micsurin
nagyúr

Erre volt havernak az a megoldása az F150-el és a gallyazóval elől, hogy körbenézett aztán senki sehol... lett őz pöri. :DDD

The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.

(#54781) RudY válasza Bep (#54779) üzenetére


RudY
addikt

Autópályán "rátapadok" tempomattal a török kamionosra az megvéd mindentől is (vagy nem). :DDD
Balaton-felvidéken, Keszthely és Szigliget között vannak necces helyek, főleg ősszel, de arrafelé olyankor szinte már mindenki csigatempózik a melegebb részeken.
A legjobb nyilván ilyesmi lenne,
, de gyanítom hamar kiszednének.

(#54782) homerhamm


homerhamm
addikt

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#54783) Phoen|x válasza homerhamm (#54782) üzenetére


Phoen|x
őstag

Nekem a "sun cow" és a "kitchen get neck" a kedvencem

Go Gunners!

(#54784) homerhamm válasza Phoen|x (#54783) üzenetére


homerhamm
addikt

One sir a far c'mon.

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#54785) Phoen|x válasza homerhamm (#54784) üzenetére


Phoen|x
őstag

Ez se rossz. :DDD

Go Gunners!

(#54786) homerhamm


homerhamm
addikt

Jó ez a bing képgenerátor. " God of War dizájnú Xbox Series X."

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#54787) Steve1207 válasza homerhamm (#54786) üzenetére


Steve1207
veterán

Ettől függetlenül szépen fejlődnek, de még mindig a legjobb megoldás githubról egy stable diffusion a különböző modellezőkkel. Feldobsz egy git-et, telepíted, pár dolgot beállítasz, onnantól kb csak a megfelelőségi promptokat és a negatív promptokat kell megadni, aztán finomhangolva legenerálod 20-25 lépésben, annyiból már egész jó eredmény érhető el.

.

(#54788) ρσгτσ


ρσгτσ
őstag

Jó ez a Tekken 8. Jobban tetszik a stílusa, mint a Street Fighter 6 -nak és a Mortal Kombat 1 -nek. Adja a játéktermi hangulatot.

Csak kár, hogy mindenki szarrá ver benne. :D Lelkes vagyok a bunyós játékoknál, de nem szeretem az online módokat.

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54789) homerhamm válasza Steve1207 (#54787) üzenetére


homerhamm
addikt

Viszont ez még telefonról is működik. :) Mindent tud szinte.

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#54790) csuvicsuva válasza homerhamm (#54786) üzenetére


csuvicsuva
őstag

Gox Dox for Exü Boxü! :R

"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"

(#54791) homerhamm válasza csuvicsuva (#54790) üzenetére


homerhamm
addikt

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#54792) Steve1207 válasza homerhamm (#54791) üzenetére


Steve1207
veterán

Maradjuk a realitás talaján :DDD

[ Szerkesztve ]

.

(#54793) homerhamm válasza Steve1207 (#54792) üzenetére


homerhamm
addikt

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#54794) Steve1207 válasza homerhamm (#54793) üzenetére


Steve1207
veterán

Végre egy Tekken, ami bejön :D

.

(#54795) ρσгτσ válasza homerhamm (#54793) üzenetére


ρσгτσ
őstag

Ezt neked "csináltam".

[ Szerkesztve ]

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54796) homerhamm válasza ρσгτσ (#54795) üzenetére


homerhamm
addikt

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#54797) ρσгτσ válasza homerhamm (#54796) üzenetére


ρσгτσ
őstag

ZX Spectrum - Commodore 64

(#54798) csuvicsuva


csuvicsuva
őstag


Úbazmeg :U

[ Szerkesztve ]

"Nincsen más, csak a hit és a dac / A tiéd csak az marad, amit másoknak adsz"

(#54799) homerhamm válasza csuvicsuva (#54798) üzenetére


homerhamm
addikt

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei! Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#54800) icemad


icemad
nagyúr
LOGOUT blog

Ezeket telefonon hogy csináljátok?

Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!

Útvonal

Fórumok  »  Lokál  »  Xbox tulajok OFF topicja
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.