- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- pr1mzejEE: Viszlát CoD2, CoD4, CS:GO!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
LOGOUT
Ez a topik a World of Warcraft világát érintő kérdésekkel, történetekkel és beszámolókkal foglalkozik.
►Hivatalos rendszerkövetelmények WoW-hoz◄
►Blizzard által támogatott videokártyák listája◄
Prohardveres, Blizzard in game Community
WoW Token goldárfolyama
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrGonzo22
őstag
válasz
Cathfaern #36699 üzenetére
A /in parancsra ez nem teljesen igaz. Persze magát a macrot itt is gombnyomással kell elindítani, de utána már a megadott időpontokban magától fogja csinálni az utasításokat. Amíg nem volt DMB, addig ez egy jó kis eszköz volt az időhöz kötött boss képességek jelzésére, vagy egy kis dps számolással a boss hpjának arányában triggerelt képességek, fázisok közelítőleg pontos jelzésére. De Eregosra is ez volt a helyes választás a TS macroba. Nyilván rengeteg hátránya van, pl. egyszerre kell indítani a boss aggrozásával, különben a kettő szétcsúszik.
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
lumpen_stex #36697 üzenetére
Macro csakis gombnyomásra vagy klikkre indulhat el (szóval biztos nem volt olyan se, ami hunter petet újrahúzná amint meghal). Illetve ez alapvetően igaz bármire: a karaktered csakis akkor csinálhat bármit is, ha a felhasználó sajátkezűleg indítja el az akciót (amennyiben pedig egy külső programmal szimulálsz gombnyomást, az botozásnak számít).
-
SE_Fan
tag
-
capafog23
őstag
Nektek nem szedett le a launcher valami 500mb-os akármit?
-
H.O.D.
senior tag
Valaki nem tud olyan addont, ami nem kiteszi egy boxba egy item leírását anélkül, hogy be kellene kiabálni a nevét valamelyik channelre?
A lányeg, hogy ne tooptip legyen, hanem egy új frame, ami ott is marad.
-
H.O.D.
senior tag
válasz
lumpen_stex #36692 üzenetére
Ezeket általában elég hamar megfogják, főleg, ha a bot olyan szar, hogy futás közben írkál a world channelre. Így fogták meg, úgy tudom.
Kiváncsi vagyok, mennyi ban jár érte.
-
lumpen_stex
aktív tag
azt irt avalaki a gulild chat-be, hogy sok régi playert bannoltak tegnap valami "archeology booting" miatt. mi a fene az?
-
Silverss
aktív tag
Hálás lennék annak aki linkelne nekem egy olyan oldalt ahol ki van gyűjtve az egzotikus (nem TGC) mountok/petek listája és beszerezhetősége. a WoWArmory nekem nagyon nem jön be, főleg, hogy semmit nem találtam ott ahol meg van jelölve.
-
Healbacsi
őstag
válasz
Cathfaern #36681 üzenetére
Igen ez termeszetesen igy van, hogy instaban egyenileg kezelik az agro rangeket. A multban sok esetben volt ilyen nerf foleg bossok eseten.
H.O.D. : Herbazas eseten csak a szintkulonbseg szamit, illetve a szedes alatt mennyire keresztezed a mob utjat. Lehetseges, hogy a masik jatekos ugyesegbben all a novenyhez a mobhoz viszonyitva, igy mire agrozna mar reg felmountolt. Egyedul banyaszasban volt regen egy valtoztatas, hogy a banyak melletti mobok picit nagyon range-bol agroztak. Onnantol kezdve, hogy a banyabol is 1 gatheringgel kiszeded az ore-okat, mar ennek sincs semmi jelentosege.
Ne repulj ra feltetlen a nodra, hanem probald max range-bol leszedni, gyakorlatilag melee rangebol szedheted (5-6 yard). -
Silverss
aktív tag
válasz
kenesei1982 #36675 üzenetére
Fúú de utálom a fishinget.
Először tök izgalmas, hogy mindenféle recepteket lehet kifogni, extra képességű itemeket lehet belőle kinyerni, meg, hogy mindenhol más tárgyakra bukkan az ember. (Esetleg Mountokra, companionokra. Pl: teknős) de amikor már a skillemet húzom, vagy acsira vadászok 3 órán át nem történik SEMMI!Bezzeg öcsém megjelenik, 3 perc után kapja az acsikat, a skill pedig csak hasít felfelé. Nekem valamiért teljesen lassan fejlődik a skillem.
/off A Wand skillem 399-en megállt, bármit teszek nem mozdul. De, hogy miért?
Állítólag többen is szenvednek hasonló gondokkal.Arcane Mage PvE
Frost Mage PvP -
Kharg
tag
Hú.
Tegnapelőtt visszatértem.
Röviden pár észrevétel:brutálisan gyors a leveling, két nap laza casual játék(értsd: délután ) után lvl35.
Két területet végeztem ki végig és 28as szintig jutottam.
Druidot kezdtem, hiányzik a swipe - majd 36tól jó lesz(mostmár csak tankolgatok, jó, instant behív a DF) és mellette miningot húzok(vagyis inkább a kiadásaim fedezésére)
6óra farm+DF-el összeszedtem 450goldot.
Hihetetlenül casualbarát a rendszer.
Hihetetlen sok retard van, főleg tankok. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
H.O.D. #36682 üzenetére
Ha mindketten 85-ösök vagytok, akkor alapvetően csak a lag lehet az oka. A másik playert, vagy a mobot nem ott látod ahol van valójában (ehhez elég ha a másik player lagzik, hiába tökéletes a te neted). Minimális mennyiségű spell van a játékban (mint a lentebb linkelt priest spell) amivel lehet a mobok aggro rangét csökkenteni, de ezek elég korlátozottak, illetve egyenként rá kell tolni minden mobra.
-
H.O.D.
senior tag
válasz
Cathfaern #36681 üzenetére
Az a része világos, hogy egyes moboké kisebb, egyeseké nagyobb, nem is ezért kértdezem, hanem azon megfigyelés miatt, hogy ugyanazon unit másképpen reagál rám, mint egy másik lvl85-ös playerre. Teszem azt, ő le tud szállni leszedni valami gather stuffot, míg én nem, de volt sok példa fordított esetre is.
Nyilván van ennek is éerelmes magyarázata és nem is érzem úgy, mintha holmi egyéni diszkrimináció áldozata lennék, csak kivánccsi vagyok
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Healbacsi #36680 üzenetére
Nekem az a gyanúm, hogy a Blizz mobonként tudja állítani az aggro range-et, ha akarja. Instán kívül nem szórakoznak ezzel, ott mindenkié egységes, de instán belül nagyon változatos lehet a mobok aggro range-e, főleg a bossoké.
Illetve tegyük hozzá, hogy a stealth megborítja az aggro range kezelést. Ugyanis nem csak simán lecsökkenti, hanem attól is függővé teszi, hogy a mob feléd néz-e. Ha nem (mögötte állsz), akkor lényegében ráléphetsz a sarkára mire észrevesz, míg ha előtte vagy, akkor már nagyobb távolságból is beaggrozik.
-
Healbacsi
őstag
válasz
H.O.D. #36674 üzenetére
Csak es kizarolag a mob es kozted levo szintkulonbsegen mulik.
Illetve papok tudnak nemikepp trukkozni ezen: http://www.wowhead.com/spell=453
Viktor777: Instaban kicsit maskent mukodik a body pull mint instan kivul. A moboknak es a bossoknak drasztikusan eltero lehet az agro range-uk. Gondoljunk csak Hydrosra ahol a tankoknak amig meg nem tanultak a pullt, addig invis potival charge-olva kellett behuzniuk a bosst, mert sima bodypullnal konnyen kiszaladt a nature-os reszre.
-
Wolverine
félisten
válasz
kenesei1982 #36678 üzenetére
Az ismerősödet is ki fogják dobni végleg, ha lebukik.
-
-
Arnold2
őstag
válasz
kenesei1982 #36675 üzenetére
Ne botolj mert a végén még kibanolnak.
-
Viktor77
titán
válasz
H.O.D. #36674 üzenetére
Stat nem. Egy időben volt egy olyan urban legend, hogy a Blessing of Salvation befolyásolhatja, de soha nem lett bebizonyítva. Ennek ellenére raktuk bőszen, ha valahol osonni kellett.
Alapvetően szintkülönbség, így van. Viszont van még valami, amire én nem tudok magyarázatot.
Konkrétan arra gondolok, hogy elmegyek egy pl. 10-es mob mellett, és rámmozdul, ha viszont ugyanilyen távolságban elmegyek vagy megállok egy 70-es mellett, az szarik rám.Legjobb példa erre, szoktunk menni guildtárssal MC-be. Öljük a dobálós bosst ott a nagy teremben. Ránkaggrózik még az atyaúristen trash is, de jön a másik boss (nem tudom a nevét, egy szobában patrolozik a dobálós bossal), átmegy! rajtunk, és mint ha mi sem történt volna, megy tovább.
Kenesei: Mondd, hogy rosszul értelek, és nem egy csalásban próbálsz meg segítséget kérni.
-
használt már valaki fishing bot-ot?
Mr fish it -et néztem. Tegnap 7 órán keresztül álltam dalaranban a kútnál h achi is legyen a skilhúzás közben, de az agyam már cseppfolyósodott a végére. -
H.O.D.
senior tag
Hi, lenne egy kérdésem egy játékmechanizmussal kapcsolatban.
Az aggro range csak a player és az enemy unit közti szintkülönbségen alapul, vagy befolyásolja valami més is? Esetleg létezik valamelyik stat befolyásolhatja?
-
vpeeter
csendes tag
Érdeklődnék hogy resto druidának érdemes-e már mastery-re reforgolni?
-
Buddhha
tag
válasz
lumpen_stex #36671 üzenetére
Próbáljátok ki ezt:
/petpassive [mod]
/petdefensive [nomod]
/use Trinket-neve [nomod]Ha minden igaz, két egymás utáni kattintással működik... Ha közben nyomvatart valamilyen módosítót, akkor passive-ba rakja a petet, ha nem akkor elsőre defensive, másodikra trinket használata...
A két kattintás között a gcd-nek el kell telnie!
Remélem működik...
Üdv!
Buddhha (@Bloodscalp) -
Lirion
addikt
válasz
lumpen_stex #36660 üzenetére
Be kell fogni egy stealthelő macskát és defensive-re kell állítani.
-
Wolverine
félisten
válasz
ígyvanferi #36666 üzenetére
Az expertise-nál a 26-ot célszerű elérni. Amire nincs szükséged, az a crit és a haste, ezek reforge-olhatóak, ahogy feljebb is írták. A Blood Parasite-on hagyj pontot, a healjük nem árt. A hit jó kérdés: nyilván nem árt a 8% összeszedése (több nem kell, a spell hit magasabb capjét passzívan kipótolja a spec), de nem vagyok benne biztos, hogy 346-on megoldható anélkül, hogy komolyabb avoidance-et vesztenél.
-
SimS
senior tag
válasz
ígyvanferi #36666 üzenetére
-
Onamish
csendes tag
válasz
lumpen_stex #36665 üzenetére
A térképen rajta van a pontos helye, azon a linken, amit írtam. Nem qm, hanem supply officer. És mégiscsak jól emlékeztem, hogy van lila is, igaz csak wrist, lvl 40-től. Ez a hordás wg.Ez meg az allis.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
kenwood #36654 üzenetére
Miből vegyem el az a 4 pontot? Abomination's Might és Blood Parasite tűnik így elsőre a feláldozhatónak. Csak a cipőm dps, arról és a fegyverről reforge-oltam parry-t/mastery-t.
Ha cd-n van az Outbreak, csak akkor csinálom diseaseless, azzal azért feldobom. Jó az a -20 % AS, -10% dmg.
A Strangulate-et még nem használtam behúzásra, ez jól hangzik.Jelölni szoktam a célpontokat, cc-t is kiosztom pull előtt. Ugye már sokszor végigmentem az instákon, ilyen szempontból ismerem őket.
Wolverine: a reforge-ot visszacsináltam. Ezek szerint az expertise-zal, hittel nem kell foglalkoznom? Exp még csak-csak akad, de hit 2,78%. Bár ha jobban belegondolok, a dps nem engedheti meg magának a kiesést, tanknál jobban tolerálható, DnD, disease-ek akkor is megfogják őket, taunt nem missel (Death Grippel mi a helyzet?).
-
Onamish
csendes tag
válasz
lumpen_stex #36661 üzenetére
Vannak alacsony szintűek is. Gyűrű, nyaklánc, cipő, öv, asszem ennyi van. Warsong gulch és arathi basin "quartermastereknél" lehet venni. (Azért raktam idézőjelbe, mert nem ez a nevük, de most nem jut eszembe.) Az arathi basinesek, ally és a horda is, az arathi highlandsen vannak, ahol a flight masteres táborok vannak.(Itt van a cipő, és az öv, mindegyik lila, jobb, mint ami a dg-kben esik adott szinten, de resit nem adnak.) A hordás wg northern barrens északi részén, az allys pedig asszem ashenvaleben van.
Hát ja a heirloom eléggé tönkre vágja a pvp-t, akkor jó, ha mindkét csapatban ugyanannyi van.
Nekem olyan van gyakran, hogy a heirloomos viszi el dg-ben, ami kellene. (shoulder, chest) De láttam már intellectbe öltözött huntert is.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
Wolverine #36626 üzenetére
a pet-et simán megveszik egyébként is. a papagáj, bagoly vagy a macska ami 80 ezüst simán elmegy 40 aranyért is jobb napokon...
de a boltoknak gyakorlatilag nincs értelme, csak szemetet árulnak. és a temelésnek se nagyon van. mert mi van?
ha nem jársz dg-re vagy nem mindened heirloom akkor levágnak pvp-n. a quest revard-ok is zöld szarok. ugyanankkor a dg se garancia, mert ha végig is szopsz egy dg-t és a végén egy plate-es elviszi a cloth válvédőt, stb amire te kirugatod vagy röhögve kilép, akkor elcsesztél fél órát és kezdheted újra, amikor meg majd nem te nyered meg...vagy nem kerülsz abba dg-be jó sokáig. max a repunak meg az xp-nek örülhetsz...
kellene honorból vásárolható alacsony szintű cucc is, nem csak 60/80/80/85-nél.
-
lumpen_stex
aktív tag
válasz
kmisi99 #36658 üzenetére
mine+herb kb 20..30gold/20cucc az alacsony szintűekből is. dps-hez sztem a legjobb mert az egyik stamina-t a másik meg haste-et ad.
más
van a gyereknek egy hunter-e és pvp-ben azt szeretné, ha mellette állna a pet-je és ha mele atack-ot vagy kap csak akkor támadna vagy átkapcsolna agresszivre. a pet valami macsakféle igy rejtett, ha odamegy a rúgó/druida akkor csúnyán meglepődne.
van ilyen macro-ja készen valakinek, mert nem szivesen ásnám bele magam.. illetve megoldható-e egyáltalán?
-
kmisi99
addikt
Melyik munkával lehet a lehető legtöbb aranyat szerezni könnyen? A wod szerverről van szó a taurin.
-
Onamish
csendes tag
Miért nincs pajzsa, ha tank? Vagy csak froston volt, és még nem rakta vissza? (Mondjuk, ha jobban belegondolok, mintha eddig nem is láttam volna pajzsos dk-t.)
-
kenwood
veterán
válasz
ígyvanferi #36651 üzenetére
A Crimson Scourge a nagyobb csapatok megfogasaban segitseg lehet 5fosben (raidre mar nem szokas kirakni,oda kb. jo a talented,csak a geared keves).
Az unholy command is meggyorsitja a haladast es szinten teljesen felesleges raidre.Amig vannak dd (dps) cuccaid,addig csak azokon levo felesleges statokat (haste/crit) reforgeold,a masteryhez es a dodge/parryhez ne nyulj,mert kellenek (nagyjabol egy sulycsoportban van a 3 stat)3-4 fos csapatoknal (idealis esetben ha tobb lenne,akkor megy a cc) a diseasekre ne pazarold az idot,mert lehuzzak,mire felpakolod.
DnD lent,1 ranged grip,ha van masik is,arra mehet egy strangulate,ha eppen nem cd-s es a heart strike megfog mindenkit.Koponyat erdemes feldobni az aktualis celpontra,erre akar makrot is tudsz irni.
-
Wolverine
félisten
válasz
A reforge szerintem nem jó. A Blood DK statja a mastery a bubija miatt, amit a Death Strike-ból kap. Ehhez képest te pont azt csökkentetted...
-
válasz
jó nagy tehén, lecsapnám a warlockomal
-
ígyvanferi
addikt
Ha megtennétek, hogy a blood DK-mra is vettek egy pillantást, hálás lennék. Csak szeretném "megnyugtatni" magam, ha valami nem úgy megy egy-egy HC közben, ahogy kéne, akkor bennem van a hiba, nem a statokban, talentben, stb. Egyelőre még nincs koncepció a tankolásomban, nyomok mindent, mint bolond gyerek az anyját. De majd belejövök, remélem.
-
szőröscica
addikt
Lemondtam az előfizetésem. Unom jelenleg, és nem akarok egy csomó időt arra pazarolni az életemből, hogy magasabb ilvl-ű cuccokat gyűjtsek raidekben.
-
lakisoft
veterán
Sziasztok! Valaki használ fishingACE-t? Nektek normálisan működik az autoloot?
-
szilchi
őstag
Most voltam a magemmel ( lvl 69)Utgarde Keep-ben és valamilyen oknál fogva egyik boss sem dobott semmit.
Az lehet hogy a party-leader beállított valamilyen loot formát,hogy ne lehessen lootolni a bosst?De sima zöld droppot sem láttam.
-
szilchi
őstag
Nem működik.Elküldtem a hunterem mail vállasát és az maradt is mail a mage-nél így nem tudja felvenni.
-
Viktor77
titán
válasz
Onamish #36641 üzenetére
Érdekes felvetés. Még nem próbáltam, de nem hiszem. Egyszerűen kipróbálhatod, indítasz egy clothhasználót, átküldöd neki a meglévő plate akármidet, és megnézed, tudod-e hordani.
Amúgy elmondanád, miért lenne erre szükséged? Minden párosból (plate-mail, mail-leather) megvannak az adott kaszthoz tartozó itemek.
-
Onamish
csendes tag
Ez a leskálázódás, vagy mi, hogy a heirloomoknál a plate visszavált mailre 40 alatt, nem működik plate-cloth esetén, ugye?
-
kenwood
veterán
válasz
lumpen_stex #36576 üzenetére
pyroblastet nem szabad hasznalni,csak akkor ha hot straked van es instant.
nagyot sebez,de sokaig kell kasztolni igy nem nagyobb a dpse,mint fireballnak,de a fo problema az,hogy mire elsutod,a tobbiek megolik a celpontot,vagy neked kell valamiert mozognod. -
Onamish
csendes tag
Nem kell ennyire védeni a kedvenc játékotokat, nekünk tetszik, neki, és még jópár embernek nem, na puff, és? Majd megy gyurmázni, vagy horgászni, vagy mittomén mi tetszik neki. Akkor lenne unalmas a világ, ha mindenkinek ugyanaz tetszene.
A mage helyett inkább kezdtem egy retri palát (tankom, healerem már van 70-es, ezért most egy dps-t is szeretnék), most 41-es, az első hordás karakterem. Ezzel sokkal kevesebb szenvedéssel lehet szintezni, nem halok be, ha mondjuk 2-nél több mob mozdul rám, és eddig pvp-ben se volt olyan rossz.
-
Gyick
őstag
válasz
Khelben #36631 üzenetére
Teljesen mind1 mert ha raktak volna be vmi ingame szerencsejáték featuret akkor is ezen sirnál hogy "ennyi a nagy változás?".A bg kérdésben igazad van,tényleg kitalálhattak volna vmi újat,ez van.Nekem amúgy tetszik a cata,én a wotlkot nem szeretem főleg a végét.
ICC-n kivűl nem volt más,hétfőn elmenten iccbe klánnal besavedoltam kedden már lehet nem fértem be a 25-be mert voltunk 40-en aktivak,azt egy hétig rugdostam a kavicsot a házkörül kb.A 800 fős guildok meg csak a +10% xp,repu,honor,jp miatt vannak aki kifarmolja hcből meg jp-ből a minimum 346ilvl geart az lép is ki és megy raider guildba ha raidezni akar.
Amúgy wotlkba kevesebb változás volt anno sztem,új kontinens,+10 talent pont,meg a talentfa végén egy új spell.ja meg a dk.Én a wow-al vagyuk úgy hogy hosszú ideje ha nem is állandóan de játszom,a Crysis-t pl amit mindenki istenit kb 5 óra alatt végigvittem azt nem is inditottam el többet -
DebilEvil
tag
válasz
Khelben #36631 üzenetére
Ha nincs tarsasagod, nem tudsz magadnak talalni egy mmo-ban az a te hibad, ne jatsz vele.
En sem fogok soha fps/tps-sel jatszani, mert hulyesegnek tartom oket.A fovarosokat lobby-nak is fel lehet fogni.
Nincs kereskedes?
24/7 ott van a trade channel, annyit kereskedhetsz amennyit akarsz.
Szerencsejatek? Mar van ez is hivatalos valamilyen szinten, a betiltott rulett helyett, Mysterious Fortune Card peldaul.
Bolt? Azt szeretned, mint egy mas MMO-ban peldaul, hogy mindenki kiul valahova es ott tudja arulni a cuccait? Baromi unalmas es atlathatatlan. Az AH szerintem sokkal atlathatobb annal a rendszernel.
A "7-800 fos" mega guild-ek majd lvl 23 utan johetnek jol, amikor megszunik a daily cap a guild xp-n. Egyebkent egy 40-50 fos guild-del is lehet hasonloan haladni, ha jatszanak is az emberek. A tobb szaz fos guild-eknel varhatod masoktol a sult galambot, foleg hogy a guild perk-ek nagyobb reszet ki sem hasznaljak.
A hozzad hasonloknak csak azt szoktam mondani, ne jatsz a WoW-val, sot mas MMO-kkal sem ha a sok ezer, 10000 jatekos kozul nem tudsz magadnak valo tarsasagot talalni.
-
SimS
senior tag
válasz
Khelben #36631 üzenetére
Szia
Mittomén, kereskedés, szerencsejáték, bolt nyitása
A gamble alapvetően nem rossz ötlet, Diablo2-ben tetszett nekem is, viszont a kereskedés / saját bolt ötlete kicsit vad. Gondolj bele, ha mindenki nyithatna (mondjuk korlátozzuk csak acc/realm-re) 1 boltot, akkor ha Te, mint vásárló akarsz valamit mind a pár ezer egyedi shopot végig kellene járnod? jelenleg van trade channel, ott lehet hirdetni, meg AH.
a guild leveling miatt sorra alakulnak a 7-800 fős guildek
Leveling guildek eddig is voltak, max. nem ennyire szembetűnő mennyiségben. Most legalább már hasznuk is van a "társaságon" kívül a perkek miatt. Aki komoly progresst, raidelést vagy pvp-t akar, az ezekből lelép egy casual / raider / pvp guildbe, de szerintem ez normális.
ON: Ha valaki látott már Ensidia / Nihilum videót (ez jutott eszembe), Muqq gyártmányt, akkor talán rémlik nagy látószögű (magas nézőponti) instabejárás az elején / bossok között - akár mobokkal is. A kérdés olyat hogy lehet alkotni? remélem érthető..
p.s.: pl. itt az első 1.5 perc
SimS
-
Khelben
nagyúr
válasz
Cathfaern #36630 üzenetére
ezek nem megfelelő újdonságok, de akkor mik lennének azok?
Mivel nem vagyok játékkészítő, ezért ne nekem kelljen kitalálni
De pl. miért nincs egy-két olyan bg, ami alapvetően különbözik az eddigiektől? Mert tb karakterközpontú, azt mondod. De pont ugyanilyen karakterközpontú alterac valley is, ott sincsenek gépek. A másik új, aminek most nem jut eszembe a neve, ahol resource-ért megy a harc, az meg ugyanaz, mint arathi basin. Szóval én továbbra se látok egetrengető újdonságot a bg-ken.
aztán úgyis SW/OG főterén fogsz ücsörögni, mert ott van minden npc, meg onnan lehet gyorsan eljutni bárhova.
Pont ez a gond. Eléred a 85-öt, onnantól fogva instákba és/vagy bg-kre jársz SW főteréről. És ennyi. Lehet, hogy velem van a baj, de nekem egy idő után ez unalmas. Valószínűleg azért is, mert nem volt társaságom. A PVE és a PVP mint elfoglaltság mellé kellene még legalább 2-3 ugyanilyen szintű dolog. Mittomén, kereskedés, szerencsejáték, bolt nyitása, csak ami úgy hirtelen eszembe jut. Nem is kellene sok új dolgot kitalálni, csak átvenni olyan mmo-kból, ahol ezek működnek.
Ja, még az előző sirámomból kimaradt: a guild leveling miatt sorra alakulnak a 7-800 fős guildek. Innentől fogva számomra a guild értelmét veszti. -
Cathfaern
nagyúr
válasz
Khelben #36624 üzenetére
"Ott pl wintergrasp helyett hetente mehetsz a guildeddel(!) kastélyért és ha elfoglalod, 1 hétig a tiéd, kapsz vele spéci vendorokat, itemeket, stb-t."
A WoW alapvetően PvE központú. Tehát nem kényszeríthetnek senkit PvP-re. Ha egy ilyen kastély jelentős előnyt adna, akkor az (ha másoknak nem is, de) a progress guildeknek azt jelentené, hogy kötelező megszerezni. Ráadásul a progress versenyt (ami egy jelentős "látványossága" a WoW-nak) eléggé unfairré tenné."Tol Barad meg egyenesen vicc, wintergrasp más grafikával, nulla lényegi változással."
WG: gépeket használsz, falakat kell lerombolni, és egy központi helyre bejutni, és ott egy itemet useolni.
TB: A karaktereké a főszerep, a gépek max mellékszerepet töltenek be, a cél bizonyos területekre "bejutni" és elfoglalni.
A kettő közt hol a hasonlóság?Bár az tény, hogy mindkettő arról szól, hogy jó sok allist és hordást inveljünk össze egy helyre, és csapják egymást
"Wowban mid van? Az itemjeiden meg az achikon kívül semmi. Végignyomsz egy bg-t, hurrá, nyertél, de a honoron kívül nem kaptál érte semmit."
Mit kéne, hogy kapj? Jó mondtad a házakat. De most őszintén, mire lenne az jó? Megveszed/szerzed, egyszer kétszer bemész, hogy húdejó, teszel bele ilyen-olyan itemet dísznek... aztán úgyis SW/OG főterén fogsz ücsörögni, mert ott van minden npc, meg onnan lehet gyorsan eljutni bárhova."És jó esély van rá, hogy a wow következő kiegje is csak arról fog szólni, hogy még egy kis hp, még 20 spellpower, meg 3 új insta. (legalábbis ahogy a neten lehet olvasni róla)."
WotLK - Cata "changelog":
1-60 lvl teljes revamp, sok új quest, új történet
5 szintnyi teljesen új sztori (80-85)
Hunter kaszt teljes revampja (mana -> focus)
paladin, lock alapvető változások
Healés, tankolás stílusának (ha nem is jelentős, de) megváltoztatása az eddigihez képest, pvp is változott.
iszonyat mennyiségű új megszerezhető item, nagyon sok fun item (utóbbi főleg archeologyval, ami ugyancsak egy újdonság)
stb stb stb., lehetne még bőven sorolni. Na most én értem, ha te azt mondod, hogy neked ezek nem megfelelő újdonságok, de akkor mik lennének azok? Komolyan kérdezem."Ami még eszembe jutott és nagyon nem tetszik: a low leveles cuccok csak trash."
Itt alapvetően két út járható:
1. Bizonyos dolgokhoz muszáj low lvles cucc, mert csak úgy érhető el. Ebben az esetben kötelező lenne visszamenni olyan contentben, ami már "lejárt", és az emberek többsége unalomra farmolta már magát ott (bár had tegyem hozzá inscriptionnel ezt valamilyen szinten megcsinálták). Skinning esetén ez különösen zavaró lenne, de minden más szakma esetén is kicseszés a kisszintűekkel.
2. Nem kötelező, csak egy plusz lehetőség. Ez esetben eléggé felesleges lenne. Nyilván a konverziót úgy kéne megoldani, hogy ne érje meg jobban visszamenni a kis szintű helyekre, mint a jelenlegiekre (hisz akkor tulajdonképpen az első pont lép életbe). Akkor pedig miért menne vissza kis szintűre, amikor az új helyeken is szedheti... Ha meg rosszabb az arány, és csak arra lenne jó, hogy a "bentragadt" cuccokkal lehessen kezdeni valamit, akkor végképp felesleges. Persze jól hangzik, de a belefektetett idő (a dolog kitalálása, és balance-olása, nyilván nem a lekódolása venne el sok időt) egyszerűen nem éri meg. -
Viktor77
titán
válasz
szőröscica #36625 üzenetére
A guildvendornál, ha megvan a megfelelő (asszem exa) repud a guilddel. A back is ott van.
-
Buddhha
tag
sziasztok!
Erről a PVE-re szánt talentfáról szeretnék véleményeket kérni....
Előre is köszi!
Buddhha (@Bloodscalp)
-
Wolverine
félisten
válasz
Khelben #36624 üzenetére
A játékosok/guildek saját házai azért nem kerülnek be a WoW-ba, mert akkor mindenki ott ülne és nem lenne senki a városokban.
Az alacsony szintű alapanyagok sem mindegyike trash. A növényekért rendszeresen ölre mennek AH-ban, főleg a BC-s területeken szedhetőekért. Ha tudsz csinálni petet - pl. engineerrel -, akkor azt drágán megveszik, és a szükséges, farmolást igénylő alapanyag is el fog kelni (pl. Globe of Watert farmolok most én is).
Aki új profot húz fel magának, annak kellenek az alacsony szintű alapanyagok: épp ezért mindig eladhatóak lesznek ezek is... a cloth egy része nem nagyon fogy, mert rengeteg van belőle, ahogy az enchant alapanyagokból is van olyan, amit lehetetlen eladni; de érc, nyers gem, bőr mindig kelleni fog, és mindig el is lehet passzolni ezeket. -
Khelben
nagyúr
válasz
dilipok #36622 üzenetére
Én nem mondom, hogy nincs pénzem, csak a társaság nem jött velem, akárhogy agitáltam őket, márpedig egy mmo-ban a társaság az elsődleges. Anélkül csak offline játékként játszottam a catával, az meg elég szegényes.
Én csak 1 tört szervert ismerek, azon az általad felsoroltak közül egyedül a bugok jelentenek problémát, de folyamatosan javítják a hibákat és nincs annyi, hogy a játékélményt tönkretegyék. Nyilván messze van az eredetitől, de egyáltalán nem játszhatatlan. Az aukciósház alapján többen vannak rajta, mint pl a bloodscalpon.
Ami a fő bajom, hogy a cata legnagyobb része arról szól, hogy mindennek jobbak lettek a specei, minden karakternek megnő a hp-ja... és ennyi. Jó, van pár új insta, guild leveling, de semmilyen olyan újítás nincs benne, amire azt mondanám, hogy ez igen, emiatt érdemes játszani vele még azután is, hogy a questek elfogytak. Tol Barad meg egyenesen vicc, wintergrasp más grafikával, nulla lényegi változással.
Csak egy példa: gates of andaron. Micropaymentes játék, tehát akinek van pénze, az ér el benne eredményt, szóval egy kalap sz..r, mint mmo, de van benne pár olyan dolog, ami érdekes. Ott pl wintergrasp helyett hetente mehetsz a guildeddel(!) kastélyért és ha elfoglalod, 1 hétig a tiéd, kapsz vele spéci vendorokat, itemeket, stb-t. Vagy ott volt a runes of magic, amiben saját házad lehetett mindenféle extrával (növényeket nevelhettél és abból gyárthatttál cuccokat, stb). Ezek mind olyan dolgok, ami feldobná a játékot. Wowban mid van? Az itemjeiden meg az achikon kívül semmi. Végignyomsz egy bg-t, hurrá, nyertél, de a honoron kívül nem kaptál érte semmit. És jó esély van rá, hogy a wow következő kiegje is csak arról fog szólni, hogy még egy kis hp, még 20 spellpower, meg 3 új insta. (legalábbis ahogy a neten lehet olvasni róla).Na, szóval jó a wow, de ha a következő kieg is csak annyi változást fog hozni, mint a cata, akkor megint csak addig fogok vele játszani, amíg végignézem az új dolgokat és utána megint abbahagyom, mert érdektelen lesz. Kivéve, ha addigra sikerül rábeszélnem a társaságot, hogy jöjjenek a rendes szerverekre
Szerk: ja, ami még eszembe jutott és nagyon nem tetszik: a low leveles cuccok csak trash. Amint elérted a 85-öt kidobhatsz mindent, itemeket, alapanyagokat, mindent. Pedig nem lenne nagy munka alakítani rajta olyat, hogy pl az alacsony szintű italokat alchemyben felhasználhasd alapanyagként a magas szintűekhez, az alacsony szintű itemeket ne kelljen lecserélni, hanem fel lehessen fejleszteni, az alacsony szintű ércekből is tudj magasabb szintű itemeket csinálni, stb. Az új területeken alig találsz növényt, mert mindenki azt szedi, a régieken meg ott rohad a sok fű, mert értéktelen és max a szintezéshez kell.
Mas MMO: mit? ez a nagy kerdes.
Igen, ez tényleg nagy kérdés és egyelőre nincs rá válasz nálam se.
-
decibel
aktív tag
válasz
ígyvanferi #36610 üzenetére
Ha minden igaz mindegyik bosshoz tanácsos 3 healert vinni, legalábbis amíg nincs túlgearelve/rendesen betanulva.
Ebből a háromból értelemszerűen oszlanak a szerepek, azaz ha két tankra van szükség,
akkor 2 dedikált tank healer, ha csak egyre, akkor 1 tank healer és két raid healer.
10-es raidre is azt ajánlom, hogy serenity-be légy és mindig cd-n lődd a tankra a serenity-t, vagy ha valaki haldoklik, akkor arra. Egyébként flash heal-t nem kell teljesen elkerülni megvan annak is a helye, csak ne legyen top3 között a healing done-ban
Haste-t adhat még warlock, bár inkább resto druidára, vagy shadowpapra kéne raknia a dark intet-et. Ha tuti mindig ott van a raiden egy sámli aki lerakja a haste-es totemet, akkor elég ~7,5% is, de a több sokat segít a gyors reagálásban.(10 embereset egyébként saját tapasztalatom szerint nehezebb/stresszesebb healelni mint 25-öst.)
-
dilipok
veterán
válasz
Khelben #36621 üzenetére
Az termeszetesen szived joga, hogy te hol jatszol. En meg mindig inkabb azon akadok ki ha valaki azt mondja, hogy neki nincs penze a havidijra. A silany kieggel mondjuk nem ertek egyet, de ha ez a velemenyed, akkor jo. En is olyan vagyok, hogy nem igazan lehet meggyozni ha eldontottem valamit
De most oszinten, mekkora elmenyt ad 1 tort szerver? amennyire en tudom, nem sokan jatszanak, nincs support, bugok. GM-ek mint uzemeltetok azt csinalnak amit akarnak... nekem ez nem tetszene az tuti. Mas MMO: mit? ez a nagy kerdes. Probaltem en is tobbet, de mindig visszatertem a WOWhoz. Az osszes olyan volt mintha csak felkesz lenne ehhez kepest. Mostanaban jatszogatok a DC Universe-el, az erdekes, de ebben nagyot dob a temavalasztas. Mondjuk ott biztato h havi frissetessel jonnek uj contentek.
-
Khelben
nagyúr
válasz
dilipok #36619 üzenetére
Ha a társaság, akikkel együtt játszol, nem hajlandó fizetősre menni, akkor te se nagyon tudnál mit csinálni. Hó végén nekem is lejár a game cardom és egyelőre nem veszek újat, megyek vissza a törtre. Majd ha jön az új kieg, akkor megint játszok 1-2 hónapot, aztán addigra hátha változik a helyzet. Bár ha a következő kieg is olyan silány lesz, mint a cataclysm (a wotlkhoz képest), akkor lehet, hogy nézek valami más mmo-t.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
Cathfaern #36613 üzenetére
Ühüm, mert egy értelmes családban 0 azaz 0 db könyv található. Jogos, erre nem gondoltam. A könyvtárt, mint intézményt már meg sem említem egy ilyen topikban.
50 Ft-ért vehet az ember egy zacskó kaktuszmagot, amiből legrosszabb esetben is kikel 10 db, amikből 10 év múlva gyönyörű, kifejlett növények lesznek.
Egy gombolyag fonal passz, hogy mennyibe kerül, de saccra olcsóbb, mint egy havi WoW előfizetés. -
mat-
csendes tag
a heirloom vállas ad plusz xp-t 80as szint felett is? és a többi tárgy? azt hiszem a chest ad még xp-t ugye?
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
Olvasás?
Egy könyv 3000-5000Ft alatt nem áll meg, és ha az embernek az tényleg hobbija, akkor 1 hétnél nem tart tovább... Letöltjük ingyen verziót meg ugyebár ne vegyük ide.
-
Wolverine
félisten
válasz
A kötés és a horgolás fonalat igényel; a kaktuszt meg kell venni, ahogy a virágföldet és a tápoldatot is hozzá; olvasás... na az igazán drága a mai könyvárak mellett
-
H.O.D.
senior tag
válasz
Mindenképpen jól jön egy raidframe addon, illetve én a Clique-et használom még a papnál
Ha tank healer szerepben leszel, akkor a single target healingre koncentrálj, levehetőek az AoE heal glyphek, stb. Nekem az a tapasztalatom, hogy a tank healer általában nem priest szokott lenni, raid healre viszont az egyik legjobb a shaman után.Flash heal most valahogy tényleg nem az igazi, egy Remew+Heal kombó a nyerő szerintem. Ha a trutyiban AFKol valaki, azzal úgysem tudsz mit kezdeni,
Elég hamar bele lehet tanulni, meg lehet tanulni, hogy kit érdemes menteni és kit nem. Sok szituban kell dönteni, hogy egy ember haljon biztosan, vagy három.Figyelj a self healre is, én azt tanultam meg a legnehezebben (ez a mi lesz az orvossal, ha megbezegszik jelenség)...
Haste-ből harácsolj nyugodtan, azt hiszem, egyébként van capje valahol, de nem tudom, hol. Legyen bazi sok Intellect, meg Spirit és ennyi.
-
ígyvanferi
addikt
válasz
decibel #36536 üzenetére
Ez az, hogy még semmilyen raidet nem healelek, az majd most jön. Eddig csak 5 fős hc-kban próbálkoztam. De mindenképp 10-es jön, bőven casual a guild, BWD 3/6-nál járnak a srácok. Általában heal hiány van, ezért is szántam rá magam a pappal a gyógyításra.
Egyelőre fogalmam sincs, hogy működik egy raid healerként. 10-esben gondolom általában van egy tank-, meg egy raidhealer. Ha én vagyok a raidhealer, akkor is inkbb serenity state-ben legyek?
Flash healt tényleg gyakran használom, könnyen pánikba esem, ha fogy a tank hp-ja, és eltolok egy flash+greater heal kombót. Igyekszem erről leszokni.
Módosítottam kicsit gemeken, reforge-on, talenten, glyph-eken, az alapján, amit te és Healbacsi írtatok. Most van pl. 12,52% haste (biztos hülye kérdés, de az 1183 haste rating 9,24%-ot jelent, talentből jön még 3%, de hol a maradék 0,28%?). Milyen raid buffok adnak hastet? WoA totem jut csak eszembe, ami 5%, ezek szerint bőven fölösleges ennyi haste?Gondolom a Grid megfelelő lehet raidben. Annak a beállításához van tutorial a tankspoton, már csak ezért is, sosem tudtam jól belőni a bonyolultabb add-onokat.
Wolverine: kötés, horgolás, kaktuszgyűjtés, olvasás, hogy csak tényleg párat említsek, amivel nap, mint nap találkozom. (Az első kettővel persze csak közvetve.)
-
H.O.D.
senior tag
válasz
lumpen_stex #36604 üzenetére
Nézzük az én példámat: 20 éve gitározok, durván havonta cserélek húrt, ami olyan 5k körül van, 3 havonta cserélek elemet az elektronikában és egyszer már a gitár myakát is újra kellett bundoztatnom, stb. Gondolkodás nélkül kipengetem, mert ez a hobbim és szeretem csinálni, pedig nem játszunk 50 ezres tömegek előtt.
Te ahogy látom, alapvetően ellenlábasa vagy a WoW tábornak, ezért nem is lehet elvárni, hogy egyet érts a havidíj néerékével. Ahogy egy nem dohányzótól sem lehet elvárni, hogy megértse, hogy egy szerinte rossznak tartott szenvedélyre hogy lehet havi 20k-t kiadni. -
Wolverine
félisten
válasz
ezeregy #36606 üzenetére
Mondok valamit: én a wow.hu egyik adminja és hírezője vagyok, és én se játszom se napi 4-5 órát, sőt, nem vagyok online mindennap sem - még az is előfordult, hogy élő előfizetés alatt 2 hétig be sem léptem. Mindig azt a példát hozom fel, hogy ez olyan, mint a kábeltv: azt is fizeted folyamatosan, és nem biztos, hogy mindennap nézel valamit...
lumpen_stex, tudsz olyan hobbit mondani, ami éves szinten kevesebbe kerül, mint 36k?
-
dilipok
veterán
válasz
jolvan, ha felszorzod eves szintre, akkor soknak tuni, de meg akkor is az a velemenyem h manapsag a 3k/ho az semmi. Mint mondtam, ha valakinek van olyan gepe meg nete, hogy tud wowozni, annak nem kellene problemat jelenteni hogy ezt a 3k-t kifizesse. De azt is tudom hogy nekem nem dolgom eldonteni h kinek mi a fontos, ezt csak arra mondtam hogy nem kell esetlegesen azzal takarozni hogy valaki azert jatszik tort szerveren (es nem szeron... bocs) mert nem tudja kifizetni ezt a hatalmas osszeget (elore is bocsanat ha valakinek a lelkivilagaba gazoltam a velemennyemel)
-
ezeregy
csendes tag
Nem azzal van bajom, hogy nem tudnám megfizetni azt a havi 3000Ft-ot (mindamellett, hogy bőven van más, amire el tudom költeni). Én nem vagyok olyan nagy kocka, hogy minden este ott töltök 4-5 órát a játék mellett, van, hogy hetekig felé sem nézek, és ezért nem látom értelmét annak, hogy vegyem a game card-ot.
Ha olyanom van, sokat játszok egy hónapban, de lehet, hogy max 1-2 napot, és ezt előre nem lehet kiszámítani.
Kétségem sincs afelől, hogy az eredeti nagyságrendekkel jobb a tört szeróknál, de az én rendszertelen játékidőmnek egyelőre a ezutóbbiak tökéletesen elegendőek -
Viktor77
titán
válasz
6K ha GC-t veszel netről. Ha fél évet, vagy többet fizetsz be, akkor jóval olcsóbb.
-
Healbacsi
őstag
válasz
dilipok #36600 üzenetére
Nem is azzal van a gond, hogy sajnalja a penzt. A tort es az eredeti wow koszono viszonyban sincsenek egymassal. Egy mezei jatek eseteben a tort verzio teljes ertekunek tekintheto, de a wow eseteben ez kozel sem igaz. O azt allitja, hogy neki megfelel, igy kar firtatni, hogy megeri-e neki a havidijat.
-
Gyick
őstag
válasz
ezeregy #36598 üzenetére
Nézd én egy nap alatt pont 3000ft-ot keresek és mégis játszok,a tört szerverek minősége köszönő viszonyban sincs az eredetivel,játszottam én is törtön tudom.A másik meg az hogy ha a tört szerverek üzemeltetői megunják a wowot és nem wow szervert csinálnak hanem mondjuk hello kitty onlinet
akkor a karaktereid amibe több 100óra munkát beleöltél mennek a kukába.Szerintem próbáld ki az eredetit a 10 napos próba key-el.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tört (tehát nem hivatalos Blizzard) szerverekkel nem foglalkozunk! Ne is próbálkozz!
● Ha új játékos vagy mindenképp ajánljuk, hogy egyszer fusd át a téma összefoglalót.
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3060, 94% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A23/Samsung Galaxy A25/Samsung Galaxy A05s
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P73 - i7-9750H I 32GB I 256SSD I 4K I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest