Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Haworth Aloha – egy nemcsak szavakban ergonomikus szék
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
-
LOGOUT
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
jano_77
nagyúr
válasz
jano_77
üzenetére
Valszeg ASLIAN kefélt el vmit, mert Biztonsági módban indítva beengedett és tegnap is még jó volt a korábbi modpack-el. Ez az újabb 02-es nem sikerült ezek szerint túl jól.

Álljunk csak meg egy kicsit! Az miért van, hogy a Type61 legényeit nem tudom betenni a Type59-be!? Ugyan az a kiosztás, normál tankból prémiumba simán mennie kellene, de mikor a parancsnoknál ráklikkelek, CSAK a toborzást dobja fel a többi lehetőséget nem kínálja fel!? WTF?

-
Czmorek
aktív tag
válasz
jano_77
üzenetére
Amit nem találok:
6. érzék ikonok a kétoldali panelen vannak (ki volt-van és nem volt spotolva), de most a csapattársaim oldalán nincs, s nekem sincs ott.
A mieinknél úgy nézett ki, hogy akinek volt xvm, azoknál ha volt 6. érzék akkor fehér, ha nem volt akkor a fehér lámpa áthúzva. Na ez vajon hova lett? -
Simulacrum
senior tag
válasz
jano_77
üzenetére
Top tank lettem vele. Jááááj, ez így brutál élvezetes, már komolyan mondom ezért az egy csatáért megérte ez a tank. Full stockon is vicc volt. Az ellenfelek többsége rám se lőtt, tudták, hogy nincs értelme. Ha nem foglalnak be a barátok még szebb lehetett volna. Lehet, csak szökőévente lesz top tank, de azokért simán megéri.

-
Viktoár
addikt
válasz
jano_77
üzenetére
Szerintem vissza fogod sírni a VK-t. Nagyon "megkérik" az árát hogy maus-od legyen.

Egyszerűen nem lesz szituáció ahol lesz esélyed minden beüthető pontot eldugni. A kupakot szitává fogják lőni és ne gondold hogy sajnálni fogják rád a prémium lőszert.

Tudom hogy nagyon hasonló a 2 tank felépítése meg a gyengepontok is de szerintem messze nem erősebb annyival a mauschen hogy más ligában játszon. 9-es tankként sokat fog t10-ben menni ahol csemege leszel a többieknek. De ne legyen igazam, bízom benne hogy te jobban ráérzel a vele való játékra.

Én a VK-t nagyon élveztem, számomra erős visszalépés volt a mauschen.Inkább kihúztam volna a VK-val a maust.
De lehet hogy nekem voltak nagy elvárásaim a Mauschen-nel kapcsolatban. -
válasz
jano_77
üzenetére
Én sajnos nem ismerem a mauschent.
A Maus még akkor lett meg amikor a bélából volt fejleszthető.
Amióta kettévált az ág, csak a vk-t próbáltam egy barátom profilján, abból vontam le a fent írt következtetéseket.Csak hogy hasznos is legyek, a mauschen ellenfélként tiszteletre méltó volt minden heavys szitumban. Nem féltem tőle,de tiszteltem.
-
Dr.Én
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
fáradt a nép vagy a tankot unták meg?

legalább is magamból ki indulva sokat nem volt kedvem vele játszani
(#171769)
2012-be kezdtem, akkor nem hozott lázba
majd kb 2 éve lettem függő, nagyon sok prém tankot vettem és még fogok is.
de most a hétvégére kiégtem agyilag, csak ültem a monitor előtt és be voltam lassulva
most kicsit lassítok vele, több időt szánok a test mozgásomra
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
Ha rámentél volna a jármű kiválasztására, akkor láthattad volna, hogy ez a küldetés csak német tankoknak van.
Németország újraegyesítése alkalmából van a küldetés okt. 3. és 9. között.
Németország újraegyesítése - Speciális ajánlat és küldetések (10.03-10.09)Hétvégén jön majd mellé még pár küldetés, szintén német tankokkal: Németország újraegyesítése - Hétvégi ajánlat és küldetések (10.06-10.09)
Ma pedig szakaszos küldetés volt, 15 csata szakasztban és 7500 xp ajándékba: Baráti péntek - Speciális küldetések (10.05-10.06)
Vagyis aki ügyes az egy német tankra 17500 xp-t tud összeszedni ajándékként. Jól fog jönni nekem az rhm húzásában.
-
sequator
senior tag
válasz
jano_77
üzenetére
+@egyedülülő-nek is:
Én egy hete tesztelem, ha visszaolvastok megtaláljátok amit írtam.
Azóta annyi a fejlemény, hogyha a caern AX-hez kapott/vett prémnapokat fel akarom használni, akkor a flexibilis prém=folyamatos prém.
Mivel minden nap aktiválódik, akkor is, amikor prém napod van.
sautia
-
Simulacrum
senior tag
-
Emu
őstag
válasz
jano_77
üzenetére
Sejtettem, hogy valami nagyon szofisztikált módon lehet az információkhoz hozzájutni.
Durva számolás: elmúlt 7 nap: 201 csata, múlt héten kimardt két nap is, akkor az beátlagolva ~350 csata 9-es szintig. Elsőre elég kevésnek hangzik, de az elején pár küldit nem xp-vel hoztam össze... -
emre
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
Mondjuk az sem lenne hátrány hogy light mellé ne heavy tankot vigyen a másik

Mert így adtatok a szarnak egy pofont
(még jó hogy nem léptetek bele)Egyébként nekem is volt egy-két kellemetlen élményem, meg pár kellemes is.
Én teamspeak nélkül ha tehettem nem játszottam szakaszban, ez nálam alap, de volt akinek ts-en is állandóan magyarázni kellett, meg olyanis akinek tök felesleges volt. -
kchryss
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
Van ilyen szakasztárs meg olyan is. Ki kell ismerni a másikat és akkor tudod mikor mire számíthatsz tőle.
Van például egy klántársam akivel ha szakaszozom rendszeresen előfordul, hogy ha bajban vagyok (márpedig sokszor vagyok abban a sok yolo miatt), akkor egy szó nélkül jön és beáll elém felfogni a sebzéseket. Sokszor meg is hal helyettem. Az ilyen társakkal nyilván jó érzés szakaszozni.
Általában akik sok csatát játszottak klánháborúban azok hajlandóbbak az ilyen jellegű "önfeláldozásra", mert ha jól működő klánban voltak akkor ők megtapasztalták, hogy egyrészt számíthatsz a társadra így ha megmented azt vissza fogja adni, másrészt tisztában vannak az ágyúszám és a hp menedzsment fogalmával. Két alacsony hp-s tank sokkal többet ér, mint egy nagy hp-s tank mivel az 1 hp-s tank is ugyanúgy tud lőni, mint a full hp-s.Emu-val például jól működik a szakaszunk, ha egyikünk megy akkor általában megy a másik is vele. Persze ez nem azt jelenti, hogy ész nélkül követjük a másikat. Ha figyelmetlen a társ és bemegy a kereszttűzbe (mint én sokszor), akkor jobb ha a szakasztárs nem követi őt.

BÁ Nutrition fórumtárssal amikor szakaszozunk akkor rajta érzem, hogy nem játszott még szervezett csapatban. Ráadásul neki teljesen más a játékstílusa, mint nekem. Sokkal kempelősebb. Például ha top tierek vagyunk kemény tornyú 9-es medekkel akkor nekem egyértelmű, hogy ketten előre megyünk és közösen megeszünk mindenkit. Na ez nálunk úgy nézett ki, hogy én előre rohantam meghalni, ő meg 300 méterrel hátrébb próbált fedezni. Ez így nyilván nem működött. Ha pusholunk akkor kell a kettő tank egymás mellé, sokszor már a tény hogy ketten vagytok elég ahhoz, hogy ne merjenek rátok esni illetve ha ügyesen mozogtok együtt akkor felesben veszitek fel a lövéseket (hp menedzsment) így kétszer tovább éltek és fókuszolhatjátok az ellenséget (ágyú menedzsment). Elég gyorsan levettem, hogy mellette nem yolozhatok eszetlenül, ezért én is óvatosabb stílusra váltottam és akkor már nagyon jól működött vele is a szakasz.Szóval vagy alkalmazkodnod kell a szakasztársadhoz vagy olyan társsal játszani akinek passzol a stílusa a tiedhez.
-
Emu
őstag
válasz
jano_77
üzenetére
Ez érdekes kérdés, mert mi nem használunk semmilyen kommunikációs eszközt a cseten kívül, így nehezebben mennek át az infók, ugye Chryss?
Egyébként én sem szoktam szakaszozni, így csomó dolog ami a kollégának egyértelmű nekem nem az.Mi általában csata elején eldöntjük merre megyünk, és azon az oldalon próbálunk individuál alkotni, aztán ha látjuk, hogy valaki nekiáll flankelni akkor megyünk utána, vagy csak szimplán kereszttűzben tartjuk őket, így mindegy melyikünkre jönnek ki, a másik lövi. Az is előfrodul, hogy amikor másiknak kevés a hp-ja, akkor felvesszük a lövést stb.
Egyébként nekem szakaszban jobb a wr, viszont egy oldalra többen megyünk ezért oszlik dmg, így rosszabb a wn8.
-
Simulacrum
senior tag
válasz
jano_77
üzenetére
Én pont ezért nem szakaszozok. 30 ezer csatát lenyomtam egyedül fogalmam sincs, hogy kell jól segíteni és abból ha próbálok csak rossz szokott kisülni. Nem sikerül, nekem se sikerül eleget sebeznem, senki nem járt jól. Én már megszoktam, hogy senkire se számíthatok. Ha együtt megyünk, akkor egymás elől vesszük el a sebzést meg a spotot, ezért se jó.
Illetve én azt nem szeretem a szakaszban, hogy várni kell egymásra, ebben a játékban pedig az a jó, hogy lehet csak egyet menni, 6 perc és már lépek is ki, ha ennyire volt időm. -
Emu
őstag
válasz
jano_77
üzenetére
Nagyon kevés szitu van, ahol ki tudod használni a gyors reloadot, ráadásul td-ként használva ezzel a szórásképpel nagyon karcos az az átütés, már T8-ban is. Azt meg ugye tudjuk, hányszor vagy toptier...
K_Gabor: HT vonalra CérnaAX. Tessék grindelni, így hétvégéig akár ingyen is begurulhat a garázsba.
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
Én is berohantam oda német bulldoggal. Sajnos nálam nem jöttek olyan közel, hogy biztosan tesztelhessek, de lövöldöztem össze-vissza és 1x sem spotoltak ki. Szóval 99%, hogy az a hely bugos a pályán.
Mostantól ha az ellenkező oldalon vagyok és van light az ellenfélnél akkor mindig megsorozom azt a fűcsomot repesszel.
Egy TD-vel amúgy durva dolgokat lehet így művelni onnan. -
Jokerdapro
senior tag
-
Bobyjack
senior tag
-
popey37
addikt
válasz
jano_77
üzenetére
nem viszi tovább ,mindig nulláz. viszont a spottrendszerrel valami van, már többször előfordult, hogy 1 vs 1-be maradtam és 6-700 méterről spott nélkül kilötek a pálya másik végéről.. a lámpa nem jelez és simán szétlő az ellen, persze ha meghaltam megmutatja honnan lőtt: sosem volt 500méteren belül.
-
kchryss
veterán
válasz
jano_77
üzenetére
Érdekes ez a Lab-vole.cz oldal ahonnan az adatokat szedék. Meg lehet nézni rajta, hogy az egyes tankok tulajdonosainak mennyi az átlag wn8-a: [link]
10-es TD-knél például a JPE100-zal játszanak átlagban a legrosszabb játékosok ami részben magyarázat a gyenge teljesítményére.

Az is jól látszik, hogy a reward tankoknak nem feltétlenül azért jobb a teljesítménye, mert jobbak, mint a sima tankok (egyébként a legtöbb nem is jobb, sőt inkább rosszabb), hanem azért, mert a tulajdonosaiknak jóval nagyobb az átlag wn8-a vagyis jobb játékosok játszanak velük átlagban.
Érdekesség, hogy a normál kifejleszthető 10-es tankok közül az STB1-gyel és a Puttonnyal játszanak átlagban a legjobb játékosok. A legrosszabb átlaga a tulajdonosok körében pedig az IS-7-nek van. IS-7-nél 1350 wn8 átlagban a tulajok wn8-a és a 1444 a tank wn8-a vagyis ebből is látszik, hogy sok rossz játékos játszik vele, de jó tank, mert jobban játszanak vele, mint a saját átlaguk.
-
jr1994
addikt
-
Simulacrum
senior tag
válasz
jano_77
üzenetére
Egy évet teljesen pihentettem a játékot, pont a svéd vonal behozatalakor nem játszottam egyáltalán.
Teszten egyszer próbáltam az UDES-t, de nem éreztem rá, bár látom vannak akik rettentő jól játszanak vele, szóval jónak tűnik az ág.
Lehet maradok a Grille mellett pont a gyorsasága miatt, a lassú tankok a halálom. -
Viktoár
addikt
válasz
jano_77
üzenetére
Szerintem simán, ha valaki az adott küldetésre koncentrál.

Az egyik artys feladatnál például az van hogy kábíts el x másodpercig ellenséges tankokat. Normál esetben az ember inkább kilövi az ellenfelet de ha a kihívást akarja csinálni akkor csak mellé lő hogy kábítson.
Ezt a feladatot én jóval több csatán keresztül csináltam mint kellett volna mert az elsődleges célom a normális játék volt és nem a kihívás teljesítése.
Tehát aki ráfekszik a kampányra az gyorsabban halad viszont nem biztos hogy azzal hasznos tagja lesz a csapatnak.Amúgy láttam már én is egyet.

-
Jokerdapro
senior tag
válasz
jano_77
üzenetére
őőőő igen ezt első kézből tapasztaltam már én is, de most emlékeim szerint maxon ketyeg.(az ultra van még felette talán, jah meg sd kliens)
Bár így utólag vissza gondolva lehet csak nagyon közel akartam ellőni a szikla melett. Ettől eltekintve azért ha nem kényszerű a helyzet nem szeretek szikla melett durrogtatni.( vicces volt legutóbb amikor progetto m46-al a hármas tárból az első bement a másik kettő meg nem penetrálta a sziklát.
-
Antonius1978
addikt
válasz
jano_77
üzenetére
En is talalkoztam parszor ezzel a jelenseggel, de nalam sokkal gyakoribbak voltak azon esetek, amikor a lovedek 10 meterrel az ellenseg elott lepottyant...Lehet, hogy egyes helyeken nagyobb a tomegvonzas, vagy a puskaport loptak ki a loszerbol, de mindenesetre nagyon idegesito.Ha parszor elofordul lovesz nezetben ez a dolog, akkor rateszem az auto-aimet a tankra, kulso nezetbe valtok, es ugy lovok, csodak csodaja, hogy ugy szinte sosem esik le a lovedek, lehet hogy lepattano lesz, vagy at nem uto talalat, de legalabb meglovom a tankot, es nem kell azon mergelodjek, hogy a foldbe csapodott a celpont elott...
-
lacibacsi
addikt
-
Puculo
aktív tag
válasz
jano_77
üzenetére
Ez az egyik oka hogy most ideiglenesen más játékokkal tolom. WZ 120 td-vel tapasztaltam ezt a jelenséget. Teljes rászűkülés, nem is lát az ellen, tiszta lövés az oldalába és mintha átmenne rajta. Progetto 46 volt amire nem ment be a lövés, ráadásul low hp-n volt. Az 1.1 óta tapasztaltam azt is, hogy a célkereszt elkezd ugrálni teljes zoom tartományban...
-
Új hozzászólás Aktív témák
- RF 85mm f/1.2L USM + ZEISS Filter Prémium portréoptika, egyszer használt, hibátlan
- PS 4 Pro 1Tb Spiderman Limited Edition
- Canon 16 35mm f/2.8L III Kifogástalan, profi nagylátó + HOYA UV szűrő
- Canon EOS 5DsR + BG-E11 markolat gondosan karbantartott, kevés expo!
- Sony Playstation Portal + Tok + 5 hó garancia
- Honor X7D / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3531, 93% Akkumulátor
- HP ZBook Studio x360 Gen5 Intel Xeon E-2176M - Garancia
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Cooler Master 750W
- Lenovo X13 Thinkpad Gen2 WUXGA IPS i5-1145G7 16GB RAM 256GB SSD Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

fene beléjük. 

Valószínű a nagy alfa+ papir test+ kellemes végsebesség kombo miatt gondoltak a skorpira.

k,koszi.