Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- bb0t: Ikea PAX gardrób és a pokol logisztikája
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Szólánc.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Itt mellőzzétek az offot, arra ott van a másik topic: OFF topic
Az előzmények:
World of Tanks - MMO - Archívum I.
World of Tanks - MMO - Archívum II.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gubu0101
veterán
-
köpet
aktív tag
A T28-proto hozzám nem állt közel, mert lassú, a frontpáncélja jó, de nagyjából mindenki ismeri az átlőhető részeket, a többi meg tölti rá a goldot. A fronton kívül semmi páncél, bárhonnan bármi átüti az oldalát. Az ágyúja viszont szerintem nagyon jó, csak juss el vele valami pozícióba, ahol használni is lehet, menekülni meg ne nagyon akarj.
A T30 valóban idegtépő tud lenni, de van benne akkora fun faktor, hogy megérje. Nem az a klasszik TD, inkább support heavy szerintem, lehet vele tornyozni, csak ne maradj egyedül, meg a T10 ellenfelek ne szórják a goldot. Ma szedett szét két S.Conq golddal, simán átlőtték a tornyot a cső mellett, nem vesződtek a kupolával. Most már legalább ezt is tudom. -
Szibilla
aktív tag
Ha egyből T8-ban kezded, akkor csak a T28Prot van előtte...azt én alapvetően kedveltem, de csak fullosan játszottam, mert a másik ágról megvolt az ágyú. Jó a DPM, az ágyú csak kicsit troll, páncél néha-néha még pattintani is tud, tűrhető camo, korántsem világít a pálya másik végéről, mint a T30...cserében lassú, ha rossz oldalra indulsz el vele, akkor azzal átpozicionálni nem fogsz.

Közben kész is lett a E4...van 2 hetem, hogy árát összekuporgassam, úgyhogy most előveszek pár prémium tankot, ezután a vacak T30 után még a Defender is felüdülés lesz...najó, az talán mégsem.
-
Szibilla
aktív tag
Én még küzdök stock tankkal is, T8-T9 körül már elég sok free XP kellene, hogy ezt elkerülhessem.
Csak miattam ne hagyd ki, lehet neked tetszene a T30 is, van, aki szerint isteni egy tank...ezt mondjuk pont nem használtam stock állapotban, mert a másik ágról megvolt már az ágyú. Én mellette a svéd TD-ágat csinálom, az meg nagyon csapatfüggő, addig minden ok, míg spot-ot nem kapok vele...de a nem ritka, 3-5 perces csatákban ez elég gyorsan bekövetkezik.

hulp01: Na igen, a sebzés jó, már amikor beadja, mert ahogy írod, szeret mellé lőni vagy csak kritikust...utána meg 16s pislogás.
-
Szibilla
aktív tag
Én a napokban fejezem be a Progetto 54-et. Stock-ként nem szerettem, de fullosan egészen kellemes, megbízható darab. Jól mozog, ágyúja sem különösebben troll, persze a DPM alacsony....amolyan nagyra nőtt med.
Tiger II-vel és Caernarvonnal már rég játszottam, egyiket sem szerettem, de azóta (talán) én is fejlődtem, ha most mennék velük, biztos jobb lenne...pláne az angol, az volt az első 8-as tech tree tankom, mert bele voltam bolondulva, hogy a S.Conq kell nekem...ami azóta megvan, de elhatároztam, nem játszok T10-et, míg 5000 csatám nem lesz.
Más: hála az égnek, hogy van TotT, enélkül sosem lenne meg a T110E4...ez a T30 egy borzalom, szerencsére ezzel is végzek hamarosan. A T28 Prot még tetszett, erre alapozva talán túl sokat vártam a T30-tól, de nem akarja az igazságot.
Próbálom inkább nehéztankként használni, még így néha kialakul vele valami, de oda is vékony sokszor. -
Swinegod
őstag
Szerintem rövid 105-ös az a legrosszabb ágyú a játékban. 500-600 átlag dmg-em volt vele amíg ki nem húztam a fullosat. Egyszerűen olyan kibaszott szinten nem találtam el vele soha semmit, most hogy csak így bele gondolok is felkúrja az agyam
Mire kifulloztam ezt a tankot annyira szar lett vele a statom utána a 2000 körüli átlag dmg se tudta megmenteni amíg kihúztam az E75-öt, most ilyen 1600 körül állok vele -
köpet
aktív tag
Gurultam pár kört és elég vegyesek a tapasztalataim. Nagyon nem találtam rajta a fogást én sem, mondjuk hozzáteszem, hogy elég rég nem mentem vele, illetve úgy általában nehéz tankkal nem próbálkozom egy ideje, szóval egy este és pár kör alapján nem általánosítok.
Összefoglalva másként kell használni, mint amiket az utóbbi időben használtam (pl. 500TP, Phase, 777), nem az első vonalba való, vagy nagyon ügyesen kell forgatni, rejteni szinte minden részét, ami még nem megy. Ha magasabban helyezkedik el az ellenfél a torony tetejét (homlokát) is belövik, nem csak a kupolát vagy az oldalát. A felső lemez tud pattintani, ha jól forgatja az ember és rejti az alját és az első görgőt, vagyis ezzel érdemes lehet nem oldalazva kinézni, hanem az elejével ferdén (persze sokminden van, amire nem kell kinézni, csak ha ellőtte magát). Tornyozni szemből és magasabb pozícióból érdemes.
A jó oldala a tanknak az ágyú, ami egy álom, nagyon közeli rokona annak, ami a leo pta-n van szerintem. Gondolom ezért kapta az epic besorolást skill mestertől, meg ezért is ajnározta anno Iyouxin és elit is a buff után.
Még próbálkozom vele, mert az ágyú roppant módon megfogott, és a field modokat rá akarom rakni, sehol se állok velük. Feltevésem szerint nem az első vonalban van a helye, inkább a másodikban vagy hátrébb, MM függvényében. Majd meglátom, mit igazol ebből az élet. -
köpet
aktív tag
Az 53TP a szívem csücske, de a kupolája 5x akkora, mint a tigrisé, azért azt se felejtsük el.
És az igazsághoz az is hozzá tartozik, hogy a magas felépítés miatt a látótáv is nagyobb, ami néha jól jön.
Nem győzködlek, más a stílus szerintem, de rápróbálok és legfeljebb megkövetlek. -
-
-
po1son
addikt
Amikkel szerintem küldetéseket lehet könnyen csinálni
Német (rhm,wtauf,grille15)
Brit (charioteer,conway)
Svéd (strv 9es-10es)Grindbe egyértelműen a grille15 a tuti ág.
A rhm stockoson is megkapja rögtön a tier10es kisebb alfa-s ágyút, amit utána a wtaufon is tűrhető módon lehet használni a nagy ágyúig, főleg ha nem sajnálod a gold lőszert.
A 750 alfa-s ágyút ne használd, csak ha funolni akarsz.
Charioteer nagyon szenvedős, ha nincsen 100e free xp, akkor egy örökké valóság eljutni a normális ágyúig, a 45e xp-és ágyú is használhatatlan a mai metaban.
Svéd ág sem nehéz grind szempontjából és tier9es szinten itt is simán használható a stockos ágyú.Persze nincsen kőbe vésve amit írtam, más TD tankokkal is lehet jó meccseket gurulni, de ha ismered az alap TD helyeket, jó felszereléseket/minimum 3 skilles legénységet teszel ezekbe a tankokba, élvezet lesz a játék.
Érdemes ezt a oldalt tanulmányozni, nekem sokat segít, régi motorosként is https://skill4ltu.eu/
-
galervin93
addikt
Francia 5-ös, asszem fürdőkád a beceneve annak a dögnek. Svéd 5-ös Ikv az meg egy egy tierrel feljebb lévő Hetzer, jó MM-mel simán hozható. Illetve ami míg beugrik, de nem vagyok benne biztos hogy a játékban van még, Pz.Sfl. IVc, ez egy vicces jószág volt arra emlékszem, T5-ben bitang jó német ágyúval.
Mondjuk hetek óta nem játszottam megint, szóval fenntartással kezelendő tippek.
-
jano_77
nagyúr
-
-
Dobi 562
addikt
De tenyleg nem ertem, hogy lehet elvezni a jatekot, ugy hogy gyakorlatilag bujkal meg menekul vegig heavy-vel meg meddel. Es akkor ranezel a statisztikajukra es mar erted hogy jon ossze a csatankenti 0,5 felspottolt tank meg 1-2 sebzo loves. De valamiert ujra es ujra rakattint a csata gombra es vannak kozottuk 50k sot 100k csatas jatekosok.
Ja! Regen volt Twitch-en egy orosz szuperunikum streamer csaj, na o nagyon jol tolta. Mar nem emlekszem a nevere sajnos.
-
DVlad
őstag
Az esetek 99%-ában elküldik a fröcsögést, de választ nem lehet küldeni nekik, le van tiltva. Körülbelül olyan módon, mintha leköpnének. Férgek.
Nekem az a technikám, hogy ha rámírnak, akkor megnézem, hogy milyen csatában, melyik oldalról jön, és akkor rögtön tudom, hogy érdemes-e megnyitni. Viszonylag sokszor előfordul a pozitív beszélgetés. -
Balion
senior tag
Nagyon rég heavyztem, de arra emlékszem, hogy a T29-et nagyon szerettem. Viszont mivel elszoktam a heviktől, brutál béna voltam phase-zel, nem bocsátotta meg a hibáimat. Most light-med hangulatban vagyok, de ha elmúlik, eljön a phase ideje

A Chart-t azért várom, mert most húzom a francia light ágat és nagyon bejön a tárazás, előtte még sosem volt táras tankom, nem tudtam, hogy ennyire fun.
Azt hiszem elkezdem húzni a francia medeket is és akkor lesz közös legénység a futurral.
-
tasiadam
veterán
-
-
DVlad
őstag
Érdekes amit írsz.
Én is hasonlóan tekintek a játékra, mint te. Az igazi játékélmény, amiért elkezdem a játékot, viszont ritkán kielégítő, sajnos. De néha akkor is óriási élmény, ha vesztünk, nem a győzelmen múlik. Egyáltalán nem foglalkoztat engem sem a stat és a színek, de ezen felbuzdulva most megnéztem, hogy vajon mennyire vagyok színes egyéniség.
Kb. zöld vagyok. Annak ellenére is, hogy 9 év játék után, csak nemrég, 2 hete kezdtem el a 2. ágat húzni, eddig viszont túlnyomó részben olyan tankokkal játszottam, amik a totális statmocsarat jelentik. Gold még csak betárazva sem volt soha a 9 év alatt (mostanában már sajnos muszáj, mert egy közepes ágat kezdtem el, és nem költök erre a szabad xp készletemből), előfizetésem az első 3 hónapban volt, azóta soha (kivéve persze az ajándék 24 órák).
Szóval fura, hogy elégedetlen vagy a bármilyen színeddel, ha nem az a fontos számodra, hanem a jó csaták. -
h1mpi
félisten
Lila szinten játszani nagyon nagy türelmet követel meg. Sokat nézem Skill4ltu-t és a csata első 5 percében második, harmadik vonalból csipeget. Aztán elindul átlag 2K sebzéssel és még összeszed 3-4K-t mire vége a csatának. Akkor is ha nyernek, akkor is ha veszítenek. Ha kilövetné magát az elején, akkor átlag 2K-ja lenne, ami zöld szint se T10-ben.
-
köpet
aktív tag
Már én is megbarátkoztam vele, ha eljutok oda, ahova szánom egész jól használható.
Ettől még sokszor csak körbepontozza az ellenfelet, illetve az apcr lőszer miatt rendszeresen pattan. Tény, rossz sorozata minden tanknak lehet, ez legalább gyorsan tölt, így egy rossz lövés után nem 15 mp a dühöngés, csak 6.
-
Szibilla
aktív tag
-
Swinegod
őstag
Hát most az egy dolog a 277 már 3x bent van a városban mire én odaérek, de a másik oldalon ilyen nincs. Ott nem kúrhat oldalba bokrokból egy 121B, STB meg K-92 miközben mész a helyedre. 1 lövésnyi dmg-el haltam meg, mert a városba nem tudtam bemenni, lévén van egy nyílt utca ahol csak csalpazott volna az STB és megöl szóval a város legszélén kezdtem el sidescrapelni, mekkora jó, hogy az STB ugyan úgy csak elkezdte farmolni az oldalam miközben 3 másik oldalról lőttek a városi nehezek
Redshire a másik map, ahol mindenki tudja az egyik oldal csak jobb, milliószor jobb, de mivel ha megnyered is bele kell pusholnod 3-5 campelő TDbe ezért sokat nem érsz vele és a WG azzal is baszik csinálni bármit is -
Swinegod
őstag
Warframe talán az egyetlen. Deep Rock Galacticnak is elég jó híre van, habár az nem f2p
tasiadam: haha, akkor te nem foglalkoztál vele eleget, rengeteget lett szidva a pálya design, ahogy a sniperek működnek és azok a rohadt, mocskos repülők (khm khm conquest játékmódban 30-as multi kill a nehézbombázóval, bombánként)
-
sanya53
aktív tag
Nincs olyan játék, de azért ez a rengeteg lepattanó meg nem ért páncélt, kritikus az túlzás.
Nincs is a valóságban ilyen ez csak itt van ebben a játékban. A könyű tankokról is állandóan pattanok, főleg a kerekes hulladékokról. Szerintem ez nem reális kicsit sem.
Ezeken a dolgokon csak a játékos közösség tudna elérni válltozást, csak össze kellene fogni.
Sajnos az meg szerintem nem fog menni, mert nincs összetartás. Sajnos.
Pedig ki lehetne kényszeríteni ezeket az alapvtő válltozásokat. -
project640
csendes tag
én nemrég csináltam meg, mert kellett a + order a későbbi küldikhez ..... 2 tank ász KV-85, ill. 1 MT-25 ..... a T34-et felejtsd el, azzal a pro játékosok varászolnak a játékban .... a KV-85 érdemtelenül lesajnált heavy ... egyetlen hátránya a szinte 0 csőlehajlás .... az MT-25-nél szerencsém volt, de azt sem ajánlom .... SU-100-al simán futnak 3-4ezres köröket .... a lényeg ennél a küldinél nem az, hogy mivel futsz jól, hanem mi az amit ritkán használnak ..... az amcsi/angol ugyanilyen küldit pl. háromszor a Firefly-al csináltam meg
-
Német tank. Mindig sok fogalmatlan játszik velük és ezért "alacsony" az ász . A Tiger I (Tiger II, E 75 ) ráadásul még eléggé fel is lettek buffolva, hogy aki egy kicsit jobban tud játszani a többségnél, az "könnyen" szerezhessen vele ászt. Kisebb tierben általában könnyebb. SZVSZ.
-
jano_77
nagyúr
sajnos már nem emlékszem hogy ez melyik tank küldije és mivel csináltam meg, de most azt mondanám, hogy SU-100M1 vagy SU-101 próbálnám. Szerintem kevesen használják, viszont nem rossz TD-k, lehet velük bátrabban menni előre, pattintani is tudnak. De hátha mondanak majd jobbat. Esetleg a light MT-25?
-
jano_77
nagyúr
én mikor beléptem most a játékba, egyből a lila kis ládával fogadott. De honnan lehet szerezni több tokent, mert eddig csak az az egy van, amit a Twitch nézésért kaptam!?

Ahogy nézem a küldik között van egy lehetőség, de ha jól számoltam, akkor 6 tokent lehet begyűjteni 3x5K sebzéssel. De akkor hogyan lehet gyűjteni 80 vagy akár 90 tokent?!?

Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen videókártyát?
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LEGO klub
- OpenWRT topic
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Milyen notebookot vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 6GB Zalman S2 TG Chieftec 600W
- ChatGPT Plus, YouTube Prémium, Netflix Prémium és még sok más előfizetés
- Eladó ÚJ ASUS - Lyra Voice AC2200 Tri-Band Router-Bluetooth hangszóró
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series X 1TB SSD fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion Go 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- BESZÁMÍTÁS! MSI Thin A15 B7VE Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4050 6GB WIN11
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Green -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3898, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3443
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Próbálom inkább nehéztankként használni, még így néha kialakul vele valami, de oda is vékony sokszor.
) attol fuggoen hogy jatszol vele.