Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
rzerge
aktív tag
csináltam fixmbr-t, sikeresen hazavágta mind2 particiót...
egyszerüen nem tudom,hogy mitől van ez
ma másodszorra raktam újra a windowst...
mennyit számít az, hogy win xp install aztán sp2 install vagy pedig win xp sp2 install
szóval hogy külön-külön vagy pedig integrálva telepítem?no meg az hogy lehet, hogy a sp2 installálása előtt még látta az egyik partíciót, de miután feltelepítettem, már formázatlan particiónak látja?
"Olyan szarul nézel ki! Iszol te rendesen?"
-
Andie
őstag
A céges laptopomon (XP sp2 prof) a shutdown képernyőn ilyen legördülő menüböl tudom kiválasztani, hogy hogyan akarom lelőni a gépet (kijelentkezés, leállitás, újrainditás, stb).
Az itthoni gépemen viszont (XP sp2 prof) nagyon pofás ikonok fogadnak, ugyanezekkel a funkciókkal.
Azt szeretném, ha a laptopon is ez az ikonos stilus lenne. Meg lehet oldani valahogy?Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999
-
brd
nagyúr
Ha a laptop domain-be van téve, akkor sehogy. Ha nincs (és ekkor az alábbiak nem is érhetőek el az Vezérlőpult ikonjáról), akkor Vezérlőpult, Felhasználók, és ott a Be és kijelentkezési módjának megváltoztatása alatt játssz el a 2 beállítással. ;)
The only real valuable thing is intuition.
-
tozo86
tag
sziasztok!
Olyan problémám van, hogy XP-ben a felhasználói fiókoknál kikapcsoltam az üdvözlő képernyő használata menüpontot. Újraindítás utána windows JELSZÓt kért! de én telepítésnél nem adtam meg neki semmilyen jelszót. Próbáltam csökkentett módban elindítani, de ott is csak egy felhasználó van (én) és ott is jelszót kér.
Tudnátok valami tippet adni, hogy mit csináljak? nagyon sürgős lenne!
köszi
sajnos jelszófeltörő programot nemtudok letölteni meg semmilyen programot. (nem az én gépem.. 70km-re van innen )[ Szerkesztve ]
`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•´¯`•.¸ ><((((º>
-
tzimash
őstag
legyen szives valaki adjon magyarázatot erre:
van egy 160-as samsung és egy 320-as wd vinyóm, (mindkettő sata) nemrégiben vettem ez utóbbit, csináltam rajta egy 20 gigás particiót, fel is tettem rá a wint, igaz játszadoznom kellett hogy ez a partició legyen a c jelű, mindegy, lényeg hogy sikerült. ma megint wint kell hogy telepítsek, xp lemez be, restart, megint nem a favorizált 20 gigás partició a c... na átraktam a sata0 jelű csatiba a wd vinyót, sata1-be meg a samut, igy már jó lett, de az első restart után hiányzó ntldr üzit kaptam. nosza kiiktattam a samsungot, és minden ok, települ a win. de nem értem miért.. ha telepités után visszarakom a samsungot vajon megint szemétkedni fog? -
Vakegérke
félisten
A winlogon.exe-nek feltétlen indulnia kell? Érdekes, kettő is van belőle. A rendszer az inverzzel kiemeltet indítja: íme.
Ha jól emlékszem, ilyen még nem volt, most meg az indítópultban csücsül valamiért.[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
kingadam
csendes tag
Hi!
Nem tudom hogy operációs rendszer problémám van e de azért gondotam megkérdezem.
Összeraktam egy új gépet (asus p5k,E6750,2*1gb geil ultra,msi 8800gt,1 ata vinyo + 1 ata dvd író,fsp bluestorm II 400w) és a windows install után (pro sp2) mitán feltelepítettem rá a szokásos programokat észrevettem hogy laggol a gép. Winampban húzza a hangot néha meg az egér is akad időközönként. Játék installok is furcsán lefagynak a pro street ment fel csak. A pro streetben meg 2d mark 06 ban is megy rendesen a gép. Olyan mintha a windows nwm haszálná rendesen a procim vagy a winyó lehet a gond?
Várom az esetleges ötleteket.Üdv.
DESKTOP: Gigabyte GA-H87M-HD3 | INTEL Core i5-4570 | Corsair Vengance 2*4GB | Corsair CX-600 | 2* WD Green 2 TB 2* WD Green 1,5TB 1*WD Blue 500GB | Sennheiser HD595 HTPC: Streacom fc5 | Gigabyte B85N | INTEL Core i3-4330 | Kingston 2*4GB | OCZ Agility 3 60GB | HDPLEX HiFi 250W | Arcam irDAC
-
dini009
csendes tag
sziasztok, kellene sürgős segitség...volt elöször windows xpm telepitve...egy hülye aberrált állat voltam és felraktam a vistát...legközelebb inkább a kezem törném el minthogy felrakjam ezt a szart! sok hónapig ment a vista boot képernyője, "korábbi operácios rendszer" és vista volt rajta...aztán egy szép napon (2 nappal a vista telepitése után) rájöttem hogy nekem nem is kell vista rájöttem hogy nekem nem is kell ez a szar, és most jutott eszembe hogy le kéne törölni windows mappáját is (19 giga hely szabadult fel) ami egy másik particion volt...és a boot.exet is letöröltem amekkora hüyle vagyok, a vistásat, és most nem jön be a bootképernyő nem tudom elinditani a régi xpmet amin egy csomo fontos dolog van, csomó photosop mentés, ma el kell kezdenem egy munkát Ps ban, és nem tudok hozzáférni mert nem jön be a régi xp hogy tudom visszaállitani???segitsen vki
-
Gfox
csendes tag
Sziasztok! Lenne nekem egy elég nagy problémám.. és aki tud segíteni az kérem tegye meg! Mégpedig törént a mainap folyamán, hogy bekapcsoltam a gépemet és valami problémája volt a lemez meghajtóval írta újraindításhoz ctrl+alt+del... Szóval még a windows se indult. Kivettem a vinyómat átvittem barátnőmhöz gondolva menteni a menthetőt... de mikor beletettem és az ő gépe felismerte végem lett... Azt kelett látnom, hogy amik rajta voltak nagyon régi fájlok azok mind megvannak hibátlanul... de ami nemrégibe került fel a gépre annak nyomasincs és ez számomra igen kellemetlen és hihetetlen is egyaránt... Érthetődően az én problémám ez lenne, hogy azok a fájlok hova tüntek?! Mert tuti, hogy a winyón van, mert a szabad helyböl is kiderül ez. De még eddig semelyik programmal nem láttam őket. Aki tud nekem erre a hihetetlen dologra valami választ adni netalán még megoldást is... annak igérem, hogy nagyon de nagyon megköszönöm. Előre is köszönöm a válaszokat!! És bocsi a fogalmazásért.... most nem úgy működik eme agy.... kicsit ideges. :S KÖSZÖNÖM.
-
REDeath
őstag
válasz dini009 #6270 üzenetére
Vistás topicban érdeklődj inkább, de nem a vista szar hanem te voltál hülye hogy csak úgy letörölted
amúgy meg javítókonzolba írd be, hogy: fixboot c: "c:" = rendszerpartíciód
elvileg ezután indulnia kellene azért elvileg mer nem volt rá még szükségem tehát nem próbáltam mégKodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
mazda323
csendes tag
Sziasztok!
Windows xp -hez kéne service pack 2, mert a Juiced 2 azt igényeli. Úgy tudom.
A problémám, hogy nem engedi felrakni a SP2-t mert kiírja hogy a termékkulcs nem megfelelő. vagy valami ilysmi. Tudtok valami trükköt???AMD 4ever
-
REDeath
őstag
válasz mazda323 #6276 üzenetére
ha "nem akarsz költekezni" akkor a wga keychanger progival, melyet megtalálsz az ms oldalán, cseréld ki a kulcsot arra amit az sp2höz kaptál.
ui: bár ez se mindig megy
[ Szerkesztve ]
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
-
brd
nagyúr
A panel elérhető, csak ha domain-ben van a gép, akkor ez nem az, ami domain nélkül bejön az ikonra kattintva. Tehát ha domain-ben van a gép, akkor nincs ilyen beállítás, nem lehet választani, ahogyan az előbb is írtam. Marad a randa kiválasztósávos...
The only real valuable thing is intuition.
-
Thrawn
félisten
válasz Benmartin #6283 üzenetére
Olvass kicsit visszább, egy keychanger progiról kért linket, ami hát hogy is mondjam, nem éppen ide való Az SP2 integrálást én javasoltam neki, bár egy már meglévő rendszernél ez nem segít. De ha esetleg újratelepítésre szorul valamikor...
Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
D4rkm4n
őstag
Miért dob ki folyton egy hibaüzenetet valami "Host generic.. Win32..." aztán elszáll a hang.
Mit is lehet tenni ellene?
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
D4rkm4n
őstag
No. Ezt dobja ki ez a krahács:
[ Szerkesztve ]
-
D4rkm4n
őstag
válasz Hawk1979 #6288 üzenetére
Akkor is bejön ez a hibaüzenet ha épp nem csinálok semmit a géppel.
Az eredménye mindig az, hogy a hangerőszabályzó nem kezelhető miután bejön a hibaüzenet. Egy újraindítás mindig segít a dolgon, de az hosszú távon nem megoldás ugyebár...
-
Romeo23
tag
Sziasztok!
XP-vel visszatérő problémám: Telepítés után pár hónap alatt mindíg előjön a probléma. Szóval sok alkalmazás nagyon lassan indul el. Egyre lassabban. FireFox is pl vagy a Total Commander. Néha csak csörög a winyó magának meg villog a led, de olyan öragesen csinálja az alkalmazások megnyitását. A másik gond, hogy a kisméretű fájlok másaolása is belassult. Total Commanderben "csík" végigszalad hogy átmásolta, de aztán ott áll még jópár másodpercig 100%-on, és nem történik semmi.
Szoktam defragolni, vírusok és spam-ek után kutatni. Van küldön meghajtón lomtár és 6Gb-os lapozóhely is. Mit hagyok ki a karbantartásból?
Project Torque nickem: PeArp80
-
geckowize
őstag
Sziasztok.
Leformáztam az egyik vinyómat, amin egy másik WinXP volt, amit nem használtam. Windows nem engedte formázni (mert azt írta, használatban van, de megnéztem és egyik általam használt progi se arra a vinyóra volt telepítve, a feladatkezelőben meg nem tudtam megnézni, hogy a feladatok melyik vinyóról futnak...), ezért PartitionMagiccel formáztam.
Reboot után amikor ugye választanék a windowsok között az a képernyő fogad, hogy:Starting up...
NTLDR is missing
Press Ctrl + Alt + Del to restartEz az NTLDR pótolható? Ez egy fájl? Ha mindkettő igen, akkor hogyan tudnám berakni a megfelelő mappába, windows nélkül (mivel nem indul el)?
Ubuntum is van, de az még a régebbi verzió, amivel csak olvasni lehet az NTFS fájlrendszerű vinyókat.
Ja és nem a formázott vinyóról ment addig a rendszer, akkora hülye azért nem vagyok.[ Szerkesztve ]
-
Thrawn
félisten
válasz geckowize #6298 üzenetére
Az XP a primary vinyóra rakta az indítófájlokat, hiába telepítetted a secondaryra. Nem véletlenül szólt, hogy használatban van a vinyó, de inkább letörölted erőszakkal
Cseréld fel a vinyókat, hogy a rendszer a primary-ra kerüljön, így nem jársz úgy legközelebb mint most.Different songs for different moods. łłł DIII Thrawn#2856 łłł Look! More hidden footprints! łłł D4BAD łłł WoT: s_thrawn łłł
-
geckowize
őstag
Azt hogy érted, hogy cseréljem fel? Azt a vinyót, amin a rendszer van, amit használni szeretnék, rakjam Primary Masterre és a leformázottat meg Secondary Slave-re ugye?
Na most ezzel annyi a gond, hogy nem nagyon vágom ezt a dolgot, csak sejtésem van.A jumpert kell úgy átrakni, ahogy a vinyón levő papír mutatja?[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest