Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
amdni
aktív tag
Üdv!
Van eredeti windows xp professional sp3 szoftverem, szeretném bele integrálni a frissítéseket amit még kiadtak hozzá, de honnan tudom a magyar nyelvű frissítéseket letölteni?
Egy régi gépen kellene újratelepíteni, amin még gyárilag xp van de már nagyon instabil.Köszönöm a segítséget!
-
etejedu
őstag
Üdv!
Van eredeti xp és hozzá office telepítő cd-m!
Lehet ezt még értékesíteni, vagy nem legális tovább adni? -
-
Pgraph
aktív tag
Üdv.!
Mivel az OEM teljesen összeolvad a vassal, így ha a számlán nem szerepel külön a szoftver, az szerintem nem feltétlenül gond.
Ha jól tudom, volt régebben olyan szabályozás, hogy a matrica mellé meg kell lenni az eredeti telepítő készletnek is (CD, DVD), és így lehet teljesen jogtisztán újrahúzni a rendszert.
Mondjuk, ha újrahúzás után aktiválja az ember, és a hardverben nem volt érdemi változás, akkor a matricán lévő kódsorral minden további nélkül meg lehet ezt tenni, függetlenül attól, hogy honnan, milyen forrásból van a telepítő média...„A világosság felé vezető úton megtett minden lépés mélyebb sötétséget idéz.” - Hamvas Béla
-
amdni
aktív tag
-
zoli121
aktív tag
Sziasztok!
Windows XP telepítésnél nem találja az EULA-t. Mi lehet a gond? Másik géppel jól működik a telepítő.
Ha nem áll lángokban a számítógép, akkor szoftverproblémáról lehet szó./// GTA Social Club : zoli1233 Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/zoli121
-
zoli121
aktív tag
2db HDD és 1db SSD van a gépbe.AHCI ki van kapcsolva. Az egyik HDD-re szeretném rárakni a rendszert. 10 éves gép szóval simán rá kellene mennie. Pendrive-ról akarom telepíteni
[ Szerkesztve ]
Ha nem áll lángokban a számítógép, akkor szoftverproblémáról lehet szó./// GTA Social Club : zoli1233 Hirdetéseim: http://hardverapro.hu/tag/zoli121
-
Frawly
veterán
válasz zoli121 #49457 üzenetére
Ez két okból szokott előfordulni. Vagy a SATA-driver hiánya okozza, de ez nálad kilőve, mert írtad, hogy AHCI-t kikapcsoltad, vagy az XP-telepítő lett kiírva rosszul, ez a második ok, ami miatt nem szokta találni az EULÁ-t. Rufus-szal írd ki pendrive-ra, meg az SATA/AHCI maradjon kikapcsolva, mennie kéne így a telepítésnek.
-
Frawly
veterán
-
-
brd
nagyúr
válasz zoli121 #49460 üzenetére
A pendrive-os telepítéssel az a baj XP esetén, hogy a telepítés egy adott pontján inicializálja az USB-t, és ettől eltűnik a meghajtó. Az EULA-t is ezért nem találja. Pl. innen le lehet tölteni olyan programot, amivel lehet olyan telepítőt gyártani USB-re, amiről fel lehet telepíteni.
The only real valuable thing is intuition.
-
Frawly
veterán
Anno tucatszám telepítettem MSDN-es XP SP3 Prof (nem volume licences) Windowst különböző gépekre, amerikait és magyart is, mindenféle pendrive-ra kiírva, ami épp kéznél volt. A Rufus vagy az Windows USB/DVD Download Tool-lal kell kiírni, és akkor rendesen menni fog a telepítő. Én akkor futottam bele ilyen eula.txt nem található hibába, ha be volt kapcsolva a SATA/AHCI mód, de ennek a kikapcsolása mindig megoldotta a kérdést.
-
zoli121
aktív tag
Köszönöm a válaszokat Megpróbálom az itt leírtakat
-
hackman27697
csendes tag
Sziasztok Kedves Emberek!
Szerenék XP-t telepíteni egy régi abit nf7s athlon xp2500+ os 1giga ramos gépre.
A gépben nincs optikai meghajtó, meg az a alaplap sem tud pendrive_ról bootolni, így aztán lan_ról szeretném véghezvinni a folyamatot.
Nem is annyira nehéz mint gondoltam csak beállítottam a setup_ba a bootolást meg bekapcsoltam a lan boot rom_ot és megy is.
A "server" gépre [servat] raktam, nagyából már azt is tudom hogy kell használni windows7_et meg újabbakat simán tudnék telepíteni, de nekem xp kell.Na-most itt van probléma, el is kezd bootolni aztán ez a képernyő fogad [kép]
kis idő múlva rájöttem, hogy a serva is csinál egy plusz könyvtárral lan drivernek, be is másoltam amit gondoltam, aztán tovább olvasgattam át is neveztem ugyanolyan nevűre a sys , inf , cat filet.
elolvastam a driver readmejében ha jól értelmeztem az xp_ét másoltam be.
Továbbra sem müködött!!Aztán nLite _al beleintegráltam a telepítőbe a drivert (na mondjuk itt lehet rosszat választottam ki) ezt még megpróbálom mégegyszer, de amúgy így sem ment!
Szedtem olyan xpt_is amibe még a régi csepel bicikli dinamó drivere is bele van integrálva, de azt meg a serva nem akarja xp telepítőnek felismerni... (szerintem).
A kérdésem az lenne, hogyan válasszak olyan programkódot ami tartalmazza a hálózati kártyához szükséges illesztőprogramot? ....a rendszergazda segítsége nélkül
Ja találtam a windows honlapján is valamit de ehhez már túl fáradt vagyok [link] hátha valamelyikőtök jobban tuja értelmezni mint én.
Segítségeteket előre is nagyon szépen megköszönőm!
[ Szerkesztve ]
-
Doky586
nagyúr
válasz hackman27697 #49467 üzenetére
Szerintem egyszerűbb lenne egy USB-s CD-DVD lejátszót kölcsönkérni valakitől..
-
Doky586
nagyúr
válasz hackman27697 #49469 üzenetére
"az alaplap nem tud usbről bootolni"
Őszintén szólva én ilyen alaplapot utoljára win98-al használtam..
A későbbi lapok azért másként kezelik a pendrive bootot és az usbCD bootot, persze egy Noé előtti lap esetén semmi se biztos.Csak egy tipp volt. Elnézést hogy segíteni próbáltam.
-
Frawly
veterán
Az NF7-es lapot ismerem, az tud USB-ről bootolni. NF7S-sel még nem volt dolgom, de bármibe lefogadom, hogy az is tud. Nem vagyok otthon ebben a LAN bootban, de talán dobni kéne a servázást, és valami mással kipróbálni.
-
gortys
csendes tag
Sziasztok!
XP-hez tudtok ajánlani valamilyen témaszerkesztőt? Amivel az .msstyles fájlokat is meg lehet nyitni. Style XP-t próbáltam, de az mindenféle hibákat dob.
-
akaido
addikt
válasz gortys #49472 üzenetére
Uxtheme Multi-patcher esetleg ajánlott lehet témák telepítése előtt.
Szabad országban, szabad ember, szabad akaratából azt mond és azt tesz...amit szabad. UDS Ignition.
-
VIPowER
őstag
A biosban csak akkor fog megjelenni az USB-ről való bootolási lehetőség ha csatlakoztatva van a pendrive.
-
quailstorm
nagyúr
Akkor tegyél ki floppyra plop boot managert és bootolj USB-ről. Én úgy raktam USB-t nem támogató Athlon XP gépre Win7-et anno.
Más:
Skype 7.36 van most XP-re (és Vistára), újabb rendszeren már 7.39 is. Rosszat sejtek. Amúgy is szétvált már a fejlesztés. Meg vannak már számlálva a napok, freeware és opensource appok se támogatják már az új verziókban.[ Szerkesztve ]
-
prabhu
senior tag
válasz quailstorm #49479 üzenetére
Már 7.40 is. Szépen ki fogják nyírni /ezt is/.
-
quailstorm
nagyúr
válasz prabhu #49480 üzenetére
Igen, most frissítettem épp, pedig a hét elején még csak 7.39 volt
Egyelőre legalább működik, egy fél éve még talán van hátra. De látom már Steamen is fél % körül van az XP, ennyi volt.
Ott még esetleg felmerül az a kérdés, hogy van pár XP only játék még a steamen, meg támogathatnák a retrosokat, hogy legálisan futtassák a játékokat, valami lite klienssel. -
w.miki
veterán
Egy gyenge gépre telepített XP-t. EEE Pc
Így se túl gyors, de nem szeretném tovább lassítani.
Milyen minimum drivereket tegyek fel, ezek közül?
van valami reg tweak, amivel tovább tudni gyorsítani?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
quailstorm
nagyúr
válasz w.miki #49482 üzenetére
Bluetooth és LiveUpdate nem muszáj, igazából a LiveUpdate ami felesleges, a többi nem.
Tweak csak olyan van, amivel belefaragsz a rendszerbe. Csoportházirendben meg szolgáltatásban tudsz gyilkolni. Nyomtatás, hálózati megosztás, tűzfal, biztonsági központ, témák, mindent kivágsz egész kevés RAM-ot kér majd, de az kb egy beágyazott rendszer szint.
Ha használni is akarod, neadjisten .NET4-es cucc is kell, akkor bele kell törődnöd, hogy lassú lesz.
-
w.miki
veterán
válasz quailstorm #49483 üzenetére
ez a .net4 mire kell?
Inkább csak torrentre lenne használva, letöltő gépnek, külső HDD-re, semmi másnak nem kell futnia rajta.
Persze jó lenne, ha lehetne távolról vezérelni ehhez...
A driverek telepítési sorrendje számít? Vagy mind1?[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
quailstorm
nagyúr
válasz w.miki #49484 üzenetére
2010 óta írt C# vagy VisualBasic appokhoz. Most így fejből nem tudom tolni mik a leggyakoribbak, de van bőven. Böngésző, Office 2010 és torrent viszont nem .NET.
Egy qBittorrent 3.3.16 webserverrel és VNC szerverrel, akár TeamViewerrel el fog futni herélt XP-n is.
Bár ere a célra Linux lehet jobb lenne...[ Szerkesztve ]
-
w.miki
veterán
válasz quailstorm #49485 üzenetére
Linux lehet jobb lenne, de ahhoz még annyira sem értünk.
Akkor szerinted mit érdemes kiherélni, ebből az XP-ből, ami nem kell?
Vagy hagyjam így, ahogy install után volt? Nem számottevő a sebesség változás?Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
w.miki
veterán
válasz quailstorm #49487 üzenetére
jó, de nem tudom, mit kéne megnyírni a defaultból
-
w.miki
veterán
válasz quailstorm #49489 üzenetére
melyik listára gondolsz? Csoportházirend és Szolgáltatások?
Bár valszeg marad a b verzió[ Szerkesztve ]
-
bhonti
aktív tag
Üdvözletem. Tudja valaki véletlen erre, hogy lehet rávenni XP alatt futtatva egy ősrégi DOS-os UJEGYX (demo letölthető) könyvelőprogramot, hogy méltóztassa használni a KONICA-MINOLTA PAGEPRO 1350W lézernyomtatót? Amin van LPT ill. USB port is amúgy. A program beállításában kb. annyit lehet választani, hogy melyik LPT... meg hogy Epson vagy HP
Találtam egy DosPrint nevű csodát, azzal sikerült pl. szöveges fájlokat nyomtatni, ill. egy másik, az Araisa PrtWin meg tud olyat, hogy ami bekerül egy megfelelő könyvtárba, azt kinyomtatja. Eddig ok, de jobb lenne a dolog valahogy közvetlenül, egy menetben... Kösz![ Szerkesztve ]
http://1kis.info.hu - Informatikus mindenkinek... 501065096 balazs@honti.tech
-
Frawly
veterán
válasz w.miki #49490 üzenetére
Üdv Mikike, rég láttunk, a materialista szektatagok hiányolnak már a hwsw-ről
Az msconfig indításával tudod megnézni, hogy milyen szolgáltatások indulnak el bootkor, és jelenleg mik futnak. LiveUpdate-et és Bluetooth-t ne tegyél fel, a többi driver felmehet. A .NET csomagokat hagyjad, a frissítéseket, rendszer-visszaállítást tiltsd le. msconfigban ilyen nyomtatási szolgáltatásokat, scannerek/fényképezőgépek kezelését, stb. lehet kigyomlálni, hogy ne induljon el a service-ük automatikusan. Lőj egy képernyőképet az msconfig ablakából, majd írom miket kell kinyomni. Már vagy 3 éve nem ültem XP előtt, fejből nem tudom. Amúgy a Linux a legjobb az ilyesmire, eleve lightosabb, kevesebb memóriát és prociidőt használ, plusz ilyen torrenthez még grafikus felületet sem kell feltenni (legfeljebb csak webes elérést bekapcsolni), töredékét eszi az XP erőforrásainak. Csak ha nem értesz hozzá, akkor nem érdemes vele szívni.
Esetleg egy olcsó SSD-t lehetne tenni bele, sokat dobna a gépen. Meg a natív Luna téma helyett érdemes lenne a klasszikus windowsos kinézetet visszakapcsolni, meg minden grafikus megjelenítési effektet kikapcsolni (árnyék, átlátszó kijelölés, ablak tartalmának megjelenítése mozgatás közben, színátmenetes ablakfejlécek, betűsimítás). Még a swapot tenném fixre, mondjuk 1 gigára, biztos, ami biztos.
-
quailstorm
nagyúr
válasz Frawly #49492 üzenetére
Luna téma nem eszik olyan sokat, még ennél egy nagyságrenddel gyengébb gép az, ahol már számít. Memóriában is pár MP csak.
Win7-en ráadásul a klasszikus eszik többet mint a standard téma... Mondjuk ott már a klasszikus a skin, és nem az alap.Linuxnál meg azt a hibát el lehet követni, hogy feltesz egy all-in irodai használatra való népszerű disztrót. Na az is tele lesz szolgáltatással
Célfeladat, célgép, cél os. Pl embedded Windows vagy telepítésnél konfigurálós linux. Persze XP-ből is lehet, csak végig kell kattintgatni amit ketten írtunk aztán egyesével letiltani.
-
brd
nagyúr
válasz bhonti #49491 üzenetére
Nem fog menni egy menetben. A technikai részleteket most mellőzném, de röviden arról van szó, hogy a mai nyomtatók nem beszélnek olyan nyelven, amit a DOS-os program kiad magából, ezért kell egy tolmács, ami a DOS-os program nyomtatási utasításait lefordítja a mai nyomtatók nyelvére.
-
bhonti
aktív tag
-
brd
nagyúr
válasz bhonti #49497 üzenetére
Teljesen mindegy, fizikailag hová van kötve. Ezek a programok úgy működnek, hogy elkapják a DOS-os program nyomtatási utasításait, majd azt küldik a Windows-ban beállított nyomtatóra, így utóbbi akár hálózati nyomtató is lehet.
-
w.miki
veterán
válasz Frawly #49492 üzenetére
kitiltottak... onnan is...
MSconfig screenshootok:https://kephost.com/images/2017/09/17/msconfig_autind.png
https://kephost.com/images/2017/09/17/msconfig_szolg.pngAmit eddig csináltam:
Teljesítmény > Vizuális hatások > Legjobb teljesítmény
ugyanitt > Virtuális memória > fix 2048MB
Egyébként SSD van benne 16GB-os, ezt ilyen volt gyárilag. (Asus-JM S41 SSD)Ahol elakadtam még: a driverezés. Cseppet sem azok kell, amit az ASUS linkel. Huawei modemet még találtam, de:
Nincs Wifi
Eszközkezelő: Ethernet vezérlő Felkiáltójeles. Részletek:
ven168c dev001c subsys 10261a3b
Ez a google szerint: Atheros 5006 wifi chip, na ilyet nem találtam.
Többet próbáltam, azok nem voltak jók.
(A rossz driverek telepítése miatt kezdjem újra majd az egészet, ha meglesz a jó?)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Wise (ex-TransferWise)
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Projektor topic
- Call of Duty: Black Ops 6
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hardcore café
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest