Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• brd

nagyúr

válasz Poctar #993 üzenetére

Az SQL-nek nem lesz baja, sőt, még akár az SQL2000 is fut 2008 serveren, csak egyes SQL javítások telepítése lehet tréfás (pl. a ne-csak-a-memória-felét-használd-javítás), mert azt mondják, hogy ezt az OS-t nem támogatják (ha jól emlékszem a hibaüzenetre), ezért kézzel kell elvégezni a folt telepítését. De maga az SQL2000 egyébként simán másolható fileszinten azt követően, ha ugyanazt a verziót ugyanarra az elérési útra telepíted, és természetesen ugyanazok a userek vannak a gépen (pl. tartományi gép mindkettő).
    A hálókártyákhoz nem kell driver (ill. kell, csak nem úgy ;) ), mert ha az Integration Servicest telepíted, akkor a szintetikus hálókártyához települ driver (ez majd' az összes újabb NT vonalas Windowsra vonatkozik, bár a 2000-ben nem vagyok biztos, ill. mintha SP4 kellene hozzá), a fizikailag is létező emulált kártyához (Legacy Network Adapter) pedig kb. minden hálózatra képes OS-nek van drivere, annyira elterjedt kártya; persze ez utóbbi lassabb, mint a szintetikus, de még így is jóval gyorsabb lesz a gép valószínűleg, mint a mostani fizikai valója.
    Fizikai gépet pl. a System Center Virtual Machine Manager használatával lehet virtuálisra alakítani, vagy ott van pl. az Acronis (Backup & Recovery) Workstation. Viszont ha nagyon unatkozol, kézzel is eljátszhatod a folyamatot. ;) Ha az upgrade működik hibátlanul, a kliensek nem kellene észrevegyenek semmit.
    A többi kérdésre nehéz a konkrét rendszer ismerete nélkül válaszolni, én már azt sem értem pontosan, mi lenne a cél. A régi gépeket szeretnéd mindenképpen üzemen kívül helyezni?

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés