- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Tutti Georg: A Microsoft 2025. augusztusi biztonsági frissítései hibásak
- LOGOUT - ezmiez?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- LordAthis: Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- GoodSpeed: Bye PET Palack, hello SodaStream
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DraXoN: Utolsó 2011-3
-
LOGOUT
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv!
Rendszeres olvasójaként a fórumnak azt tapasztalom, hogy vissza-vissza térő téma ez az MBR vs GTP-s telepítés. Az elvekkel nagyjából tisztában vagyok, viszont konkrét gyakorlati kérdéseket feszegetnek egyesek, amikre azután vagy van megnyugtató válasz, vagy nincs. Jó lenne, ha valaki aki e témában jártas, írna az itt felmerült kérdésekre autentikus válaszokat, ami akár az összefoglalóba is bekerülhetne.
Akkor nekem is lennének kérdéseim. Én Win 7-ről frissítettem a 10-esre. A rendszer egy 60 gigás SSD-n van, plussz van még egy 1 terrás HDD a gépben. Az alaplapom Asus Vanguard B85, 2014-es, tehát az UEFI-s telepítést is támogatja. Jelenleg mind az SSD, mind a HDD NTFS-es fájlrendszerű, eleve a Win7 telepítés annak idején MBR-s volt, ez maradt a frissítés után is.
Tervezem, hogy az SSD-t lecserélem a közeljövőben egy nagyobbra, ezért tiszta telepítés menne rá.
Akkor a kérdések:
1./ A telepítéshez szükséges ISO-t leszedem az MS oldaláról, majd Rufussal kiíratom pendrivre (FAT32, GTP-s mód), majd UEFI-s telepítést végezve, lehet-e probléma, hogy a HDD viszont marad NTFS rendszerű? Ezt ugyanis a rajta lévő adatok miatt nem szeretném újra formázni, a telepítés alatt lehúznám a HDD csatlakozóját az alaplapról, majd telepítés után visszacsatlakoztatva, lehet-e bármi gond emiatt?
2./ Amennyiben nem az ISO-t töltöm le, és íratom ki pendrivre, hanem az MS progijával közvetlenül készítek telepítőt akár pendrivre, vagy DVD-re, az milyen rendszerűt készít alapból, MBR-est, vagy GTP-st, erre vonatkozóan még nem találtam infót? Esetleg telepítéskor lesz választási lehetőség, hogy melyiket akarom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest