- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
-
LOGOUT
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
t420s
aktív tag
Üdv!
Hogyan oldható meg hogy a Win+E kombináció ne a Win Intézőt indítsa, hanem általam megadott X filekezelőt?
Köszönöm
-
Drag77
senior tag
válasz
hunkiscsilla #36683 üzenetére
próbáld még meg esetleg xp kompatibilis módba futatni
-
exor
tag
Sziasztok.
Van a laptopomon Windows 8 pro 64bit (Media centerrel) amit még régebben win7röl upgradeltem. Ki van irva dvdre megvan hozzá az aktiváló kulcs is. Ha letöltöm az internetről ezt: "Microsoft Windows 8.1 Pro VL x64 HUN MSDN" kiírom dvdre és feltelepítem a jelenlegi helyett, tudom aktiválni legálisan a windows 7 -> windows 8 upgradehez kapott termék kulcsal? -
hito
nagyúr
Sziasztok! Az érdekelne, hogy win 8.1-en megoldották már értelmesen végre a képnézegetést? Amikor még win8-at használtam tableten hülyét kaptam attól, hogy egy adott helyről (mondjuk microSD), adott könytárból megnyitva egy képet nem lehetett tovább lapozni a következő képre, hiába volt 100 kép ugyanabban a mappában amiből megnyitottam az elsőt. Hogy áll most ez a (számomra) fontos dolog? Bagatelnek tűnik, de többek között ezért adtam el az Acer W500-amat, bár lehet, hogy tök egyszerűen meg lehetett volna oldani. Úgy szeretnék képeket nézegetni, mint pl. egy android-os tableten.
-
drkbl
őstag
válasz
hunkiscsilla #36685 üzenetére
Lehet, hogy regisztrálni kell a dll-ek közé, rendszergazdai parancssorba:
RegSvr32.Exe MSVBVM50.DLL
Ha sikerült, egy ablakban nyugtázza.
-
masholnap
senior tag
halihó!
valahol fellehető olyan oldal, ahol a használható és hasznos modern ui-s app-eket sorolgatják?
-
drkbl
őstag
válasz
hunkiscsilla #36683 üzenetére
Visual Basic 5 környezetet telepítetted?
-
hunkiscsilla
újonc
válasz
Drag77 #36682 üzenetére
Köszönöm ,,, letöltöttem , most is kiirja a dll hiányát,de viszont tudom használni a programjaimat..
Be telepítettem mind a 2 progiba a pluginokat,és mikor a murasmeister plugint tettem be annál jelzett ki .
Viszont ezzel a pluginnal sokat dolgozok,szükségem van rá,képszerkesztéseknél..... A PhotoFiltre progi nyitásnál jelzi a hiányt,de többszöri kattintással nyillik a progi. Ezek szerint mégis használt ez a Visual basic mert, tudom használni mind a 2 programot a pluginokkal együtt...Hálás köszönet érte
-
Drag77
senior tag
válasz
hunkiscsilla #36681 üzenetére
Próbáld meg esetleg felrakni a Visual basic 5 vagy 6 futató környezetet:
http://support.microsoft.com/vbruntime -
hunkiscsilla
újonc
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Fujitsu laptop / win 8 használok ,mert a win7-et nem fogadta el sajnos.
Az a gondom,hogy feltelepítettem a PhotoFiltre Studio X és a Corel Paint Shop Pro X programokat amikkel nagyon szeretek dolgozni. De sajnos nem indul el kéri a mert MSVBVM50.DLL hiányzik a számítógépről"
Be tenni se engedi a Windows system32. Mit tudok csinálni???? -
Marci93
tag
üdv
talán meglehetősen szokatlan kérdéssel fordulok segítségért!
Win8-t használok, alapvetően az új kezdőképernyőt tervezem használni főleg.
Beállítottam, hogy a win indításával induljon a VLC player is, ugyanis telefonrol (android) szoftverrel irányítom a programot, mint távirányító (filmet innen rakok be stb, kényelmes). Mivel startupra indul a szoftver, a gép bekapcsolása után egyből látja a telefonom. Be is tudok rakni filmet, el is indul, ugyanakkor a probléma az, hogy a kép marad a win kezdőképernyőjén és le kell váltanom az asztal nézetre, hogy lássam amit elindítottam a telefonról
Tudnátok arra valami megoldást adni, hogy a video elindítására eltűnjön a kezdőképernyő és a VLC kerüljön előtérbe?
Köszönöm előre is!
-
VoidXs
nagyúr
Sehogy nem tudok Maestro kártyával vásárolni a Storeban?
-
n@p@lm
őstag
kérdés:
jelenleg win8-at használom a gépemen.
szeretnék váltani win8 pro-ra és egyúttal a jelenlegi win8-amat a fiamnak telepíteni.
amire kíváncsi lennék hogy működne-e úgy a dolog hogy megveszem a win8 pro-t, annak a kulcsát megadom a jelenlegi win8-am alatt a "windows bővítése további szolgáltatásokkal" menüben.
majd a "régi" win8-at feltelepítem a fiamnak és beaktiválom.
nem szeretném a saját gépemet újrahúzni....
szerintetek működne? -
dunc
nagyúr
Új samsung laptop win8 al! Ennyi kib@szott frissítés !!!!! Windows 8 = Windows refresh, refresh,refresh !!!!
-
Visormail
addikt
válasz
A_ScHuLcZ #36669 üzenetére
Ahh egy sorstárs? hyper-v nálam is minden baja volt de ez elég gép(driver?) függő, a többiek csak néztek itt a topikban hogy mi bajom. Plusz abba is belefutottam hogy ha telepítve van akkor nem ébred fel alvásból a gép, erről is találtam egy oldalt ahol gyűjtik a listát hogy melyik alaplapokkal csinálja, asszem csak gigabyte-ok voltak felsorolva de az én msi-mmel is ugyanaz van. Aztán rájöttem hogy kényelmi szolgáltatásokban sincs sehol a vmware workstationhöz úgyhogy visszatértem arra. 8.1-ben nem tettem fel, amúgy se hiszem hogy itt jó lenne, csak a gépcsere lehet megoldás.
Ha nem tetszett a 8 akkor a 8.1 se nagyon fog tetszeni szerintem, érdemi fejlesztésekkel nem találkoztam benne. Leginkább annyi hogy ki lettek bővítve a modern ui-val kapcsolatos beállítások tehát a 8nál jobb, erről sok cikk van pl [link] tehát azokat a gagyi dolgokat javítja amiknek alapban így kellett volna lenni. +IE11 aki használja.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
Blue Eagle #36668 üzenetére
Hát a csicsásabb engem pont nem mozgat, szerintem jobban használható asztali számítógéppel. Érintős esetén már nyilván más a helyzet. A csicsákat pedig inkább utálom, minthogy szeretem.
Amiatt fejlesztettem gépet a win8 kiadása után, hogy ki tudjam használni a virtualizációt ms virtuális gép esetén, de azzal sem vagyok elégedett. Amint bekapcsolom ezt a szolgáltatást, hibák tömkelege jön elő, ha kikapcsolom, akkor elmúlnak. (Kezdve a flashplayer folyamatos összeomlásától, a nem induló programokon/játékokon keresztöl a hihetetlenül magas memóriahasználattal 0 elindított program esetén)
Tehát nem vagyok vele elégedett, hogy őszinte legyek.
Egyedül a jobb válaszideje és sebessége tetszik jobban a 7-tel szemben, a felhős szolgáltatásokból és az ms áruházból sem használok semmit, ezek a mezei usereknek lehet tetszenek, de nekem inkább idegesítőek. -
Blue Eagle
őstag
-
A_ScHuLcZ
addikt
Érdemes átállni 8.1-re, van érdemi, használható újítás a Start menün kívül?
Oracle 11g-t is szeretnék telepíteni, nem tudom mennyire szeretné a friss windowst.Nem vagyok maradéktalanul elégedett a 8-assal sem, gondoltam már a win7 visszatelepítésén is.
-
-
Alexios
veterán
Sziasztok!
Az miért lehet, hogy ie-ben a szövegmezöknél(tehát címsorban nem, csak magán az oldalon, de ott akárhol) a hosszú ö betü helyett Q betüt ír a hosszú ü helyett pedig q-t. Más böngészökben nem jelentkezik a dolog, meg win7 alatt se volt ezzel gond, de ma újratettem ettöl függetlenül, és még mindig ezt csinálja.. -
Pycee
tag
válasz
Blue Eagle #36661 üzenetére
Megnéztem! Nincs egyetlen egy sem. Csak furcsának találtam, hogy semmit nem kell külön telepítenem. Máskor külön-külön telepítem, még a procihoz is a drivereket. De most újítanom kellett a win-t, mert valami elszállt és semmit nem raktam még fel. De, talán nem is kell annyi mindent. Nem? Az első telepítésemnél mindent telepítgettem és lehet, hogy talán ez nem tett jót?! Nem vagyok mindennel tisztában még, így bármilyen tanácsot szívesen fogadok!
Köszönöm Blue Eagle ! -
Blue Eagle
őstag
-
LógaGéza
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #36649 üzenetére
Semmit nem telepített ilyet - azt se igazán tudja mi az a RAM Drive
ASROCK 970 Extreme3 t. alaplap. Nem találtunk Memory Remapra vonatkozó opciót...
-
masholnap
senior tag
válasz
Blue Eagle #36656 üzenetére
köszi!
jaja, az újraindítással képben voltam -
Pycee
tag
Helló mindenki!
Az a kérdésem, hogy a Win8-ra milyen alaplapi drivereket kell feltelepíteni? Ugyanúgy mindent, mint régen vagy van amit már alapból is tud az OS?
(Az alaplap típusa : Asus M4A89 GTD PRO/USB3)
Gondolok itt elsősorban az USB3 driverére.Köszi!
-
-
masholnap
senior tag
sziasztok!
van valami jófajta leírás, vagy valaki el tudná magyarázni, mi a különbség leállítás és leállítás között?
ha a Win gombra jobb egérgombbal kattinva érem el a leállítást az valós leállításnak tűnik
DE HA
a Charm Bar-on tolok leállítást, az olyan mintha egy leállításszerű hibernáció volnaevent viewer alapján kérdezem, az utóbbi esetben olyan, mintha folytatná az előző session-t, azaz nem tölti be újra az eszközöket
köszi!
-
bali93
tag
Üdv!
Tegnap tettem fel a Win8.1-et a Lenovo G580GH-mra, azonban az install után a jobb alsó sarokban ez a hibaüzenet jelenik meg: "Secure boot isn't configured correctly". Alap Win8-cal tökéletesen ment, a bios-ban be van állítva az UEFI "Enabled"-re, külön "Secure boot" lehetőségem a biosban azonban nincs.
A PowerShellben ellenőriztem és a "Confirm-SecureBootUEFI"-re "false"-t ír.
Szóval, hogyan tudnám eltüntetni ezt a vízjelet a háttérből? Vagy ez csak egy bug, amit a 8.1 kiadásakor nem javítottak ki?Mielőtt valaki megkérdezné: ez nem Preview verzió, hanem eredeti, egyetemtől kapott 8.1 Pro.
-
törölt tag
Sziasztok!
Adott egy dell 3521 előre telepített win 8-cal. Kaptunk mellé egy win8 telepítő dvd-t is. A kérdésem az lenne, hogy ha update-n frissítjük (gondolom ingyenes lesz) 8.1-re és a későbbiekben valami gubanc lenne a rendszerben és a kapott gyári 8-cal újra rakjuk, akkor majd a későbbiekben is ingyenes lesz a 8.1?
-
Klarsa
tag
A segítségeteket szeretném kérni egy win 8-as problémámban. Remélem valaki találkozott már hasonló esettel és tudja a megoldást.
A problémám már a frissen telepített win 8-nál és 8.1-nél is jelentkezik a legelső perctől kezdve. Egészen pontosan a monitor kijelzőjének kb 1-2 cm-es részén a karakterek egy része zöldes árnyalatban jelenik meg, de csak az ikon nevekben (pl: i, í, l, n, m + még jó néhány karakter, de nem az összes) Ja és még a böngészőben is jelentkezik a jelenség de csak olyan képeken ahol ezek a bizonyos karakterek szerepelnek csak ott nem zöld árnyalatban jelennek meg hanem kékben.
Felrakok mindent a megjelenenítéshez köthető drivert (videókártya + monitor driver) és a jelenség nem szűnik meg. Eddig annyira sikerűlt már rájönöm hogy a windows-os ClearType-nek köze van a dologhoz, mert hosszas babrálás után elsikerűlt érnem hogy a kijelző felső részén lévő bizonyos karakterek már nem zöldűlnek be. De helyette a jelenség áttolódott a kijelző alsó 1-2cm-es részére és ezúttal lila árnyalatban jelentkezik.
Az érdekeség viszont az hogy win 7-en soha sem találkoztam ezzel a jelenséggel, csak 8-on és 8.1-en , de ott folyamatosan (próbáltam VMware Workstation-ben is és ott is jelentkezik a problémám). Biztos hogy nem a monitorommal van a baj, mert akkor a win 7-n is előfordulna.
Esetleg valakinek valami ötlet hogy mi is lehet ez? Mert már napok óta idegesít, hogy egyszerűen nem tudok rájönni mivel tudnám orvosolni a problémám.
A monitorom Samsung XL2370HD led-es -
Ice&Lime
veterán
Valahol registry-ben átlehet írni a színkódját a windows explorer background-nak? (ablak-fehér háttér)
Azt szeretném, ha minden egyes megnyitott ablak windows explorer-ben ugyan olyan háttérszínű legyen, mint amit egyszer beállítok színkódot.
Ez a program nem érdekel: Windows 7 Folder Background Changer, nem jön be, nem teljes értékű, mint ami nekem kellene.
Gondolom win 8 és win7-nél is ugyan az a módszer lenne. -
-
Atla
senior tag
Tudtok valami segitséget adni,hogy a skype elinduljon az asztallal együtt?Mert külön kell elinditanom mindig.
-
djrobaa
aktív tag
Üdv nektek.
Van egy kis problémám a Windows 8-al. Múltkor muszály volt újra telepitem a rendszert mert valami miatt nem indult el. Igazából nem ujratelepitettem, hanem frissitettem mert sok dolog volt rajta ami kellett. Na most azóta az ablakoknak nincsen színük. Mindenhol fehér. Hiába állitok be másik témát akkor sem változtatja a színét. Meglehet ezt oldani valahogyan? Csatoltam egy képet is, hogy lássátok miről beszélek. Elég zavaró.
-
tDr1v3r
veterán
Csókolom!
Van ez a Hybrid Boot vagy mi a szösz, na aztat hogyé lehet beüzemelni?
-
LógaGéza
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #36640 üzenetére
-
r4z
nagyúr
Sziasztok!
Kétmonitoros összeállításnál be lehet állítani valahogy, hogy amelyik monitoron nyitom meg az adott programot a tálcáról, oda nyissa a programot és ne feltétlenül az elsődlegesre?
-
LógaGéza
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #36640 üzenetére
Érdekes, hogy eddig tökéletesen működött, és egyszer csak átállt. Most fut egy Memtest, hogy biztos nem-e hibás valamelyik modul, utánna próbálkozok, és jelzek.
Köszönöm addig is -
válasz
LógaGéza #36637 üzenetére
A Memory Remap Feature-t kell Enabled-re állítani a BIOS-ban, már ha van ilyen opció. (kicsit más elnevezéssel is szerepellhet pl Memory Remap vagy Memory Hole Remapping stb)
Ha van, akkor (általában) az Advanced/Advanced Chipset Features/Northbridge Configuration menüben található. -
tibizje
tag
Sziasztok. Azt szeretném kérdezni, hogy miért zárja be bármelyik játékot, ha leteszem tálcára? Bármelyik játéknál előfordul, hogy ha elsőre megnyitom, akkor működik, de ha 1x lerakom tálcára, majd megnyitnám újra, akkor hirtelen bezárja és ennyi. Esetenként kiírja, hogy az xy.exe működése leállt, valamelyiknél még ezt sem és akad, ahol a DirectX leállását írja. A Windows 8 lehet a ludas?
-
daimonion
senior tag
válasz
der medve #36632 üzenetére
Driver pack solution ezt töltsd le iso-t bemountolod elindítod ez még a legrégebbi notimra is felrakta a drivereket amik hiányoznak
-
der medve
csendes tag
lenne egy olyan problémám, hogy nem ismeri fel a 64 bites Windows a Intel(R) HM76 Express Chipset LPC Controller - 1E59 drivert. A probléma a következő eszközön van jelen: Sony Vaio sve14a2m1eb.
Próbáltam Slimdriver-el de nem talált semmit, illetve a hivatalos oldalon se nagyon találok semmit. -
AtHoS
nagyúr
válasz
PlayMax #36620 üzenetére
BIOS-ban megfelelő alaplap esetén be lehet állítani, hogy mely csatlakozókra kötött eszközt lehet HOT SWAP funkcióval használni. Értelem szerűen ha a HOT SWAP-ot kikapcsolod a megfelelő csatlakozókra BIOS-ban, akkor onnantól nem kínálja fel eszköz leválaszthatóságát.
Egyénileg lehet dönteni, hogy kell-e a leválaszthatóság avagy sem az adott eszköz esetén. Már, ha a BIOS adja ezt a lehetőséget. Nálam pl. elérhető (Asus P8Z68-V pro)
daimonion #36624
"....Haali media splittert lejátszásra..."Kicsit utána olvashatnál ennek a Haali Media Splitter-nek. pl. [Haali Media Splitter] Ugyanis ez nem fog neked semmit sem lejátszani. Ez mindössze szétbontja az egy konténerben található video-hang-felirat-stb.. sávokat.
Szóval megfelelő lejátszó és forrás esetén semmi jelentősége, hogy telepítve van-e avagy nincs -
daimonion
senior tag
válasz
worxland #36610 üzenetére
de sajnos volt vele két-három problémám (feliratok, több hangsáv kezelése, pause után nem indult újra, ha vártam pár percet
Most WIN 8 alatt ?Win7 nél ÉN direct vob sub-ot használtam felirat kezelésére .Haali media splittert lejátszásra ..Hangnál meg beállítottam hogy az alaplapi realtek hangkártya opticai digitális kimeneten adja a hangot és semmi gond nem volt a haggal..
Most meg a win8 alatt meg a Metro media playert használom a csempés felületen ami az MKV -n kívül mindent kezel és még a feliratokat is elboldogul ..DVD-t nem szoktam PC-n nézni..Filmjeim meg csak avi formátumúak vannak..Így nincs szükségem más progira.
-
PlayMax
nagyúr
Hardver biztonságos eltávolításnál véletlenül egy pendrive helyett a másodlagos merevlemezt távolítottam el,aztán kifehéredtek a program ikonok amik rá voltak telepítve. Egyszerűen nem jutott eszembe,hogy mi lehet a probléma,elkezdtem a fejem a falba verni,aztán hosszas gondolkodás után rájöttem,hogy nem a pendrive-ot távolítottam el a rendszerből,hanem a merevlemezt.
Egyszerűen nem tudtam vissza csatlakoztatni csak úgy,hogy le húztam az alaplapról,aztán visszadugtam.
Na mind1,megoldódott,tudom,hogy nem ide tartozik,de ezt muszáj volt leírnom,hogy milyen hülye vagyok!
Fogalmam nincs,hogy miért kell a Windows-nak oda raknia a merevlemezeket is a Hardver biztonságos eltávolítása és adathordozó kiadása ikonok közé.
-
Visormail
addikt
válasz
der medve #36615 üzenetére
opencandy nem vírus, "csak" kéretlen program, mint delta toolbar és társai. Azért hívják kéretlennek, mert leszedsz egy tök más programot és abba van belerakva. Ha figyelsz telepítésnél hogy egy adott program, milyen más programokat akar még feltenni pluszba és kiveszed a pipákat, decline, skip, stb (de van hogy nagyon kell figyelni mert még egyszer rákérdez és trükkösen) akkor elkerülhető az ilyenek telepítése. Viszont a temp mappában attól még elvileg ott lehet, mert oda bontja ki magát a másik program amibe ez volt.
-
madmike
őstag
Sziasztok!
Lehet nem a jó helyen kérdezem ,de talán tudtok segíteni.
Melyik fájl az (és hol találom) amibe be lehet irni, hogy egy weboldalt pl www.startlap.hu a böngészőbe beírva a gép ne az adott oldalt nyissa meg, hanem egy előre beállítottat, pl www.index.hu?
Remélem érthető a kérdésem.
Előre is köszi a segítséget! -
der medve
csendes tag
C:\Users\dermedve\AppData\Local\Temp\is-ALG12.tmp mappában található és cask ESET, Trendmicro és Malwarebytes riaszt rá.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Draken #36605 üzenetére
Hat, nekem a regesregi gepemen (1 magos p4), a kmplayar neha nem birta a gyurodest, de az mpc hc ugyanazokat videokat szepen vitte. Legalabbis igy emlekszem. A mostani konfigomon (i5), ezt mar nem tudom kiprobalni, szopas is lenne, ha ezen a gepen barmilyen video szaggatna. :-)
-
-
daimonion
senior tag
válasz
worxland #36601 üzenetére
Mindkettő a saját pakkjait használja nézzd meg mindkettő könyvtárát hogy mennyi codec DLL van benne...
Egyébként meg a WMP minden lejátszik csak a Haali media splitter kell hozzá meg direct vob sub..Mindkettő kb 300 kb -os progi A WMP meg kéznél van
De amúgy meg szerintem fakultatív ki mit használ csak akadásmentesen tudja élvezni a müsort amit néz -
Klarsa
tag
worxland (#36601) és szabeska (#36603):
Nos már tanultam hibámból és soha többet nem próbálok meg codeck packot telepíteni win 8-ra
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Autós topik
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Revolut
- További aktív témák...
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged