- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
-
LOGOUT
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Fire/SOUL/CD #37296 üzenetére
lenovo one key recovery gombra 0 válasz az egyébként biztonsági mentést csinál hddre vagy dvd-re. Van viszont windows.old mappa szóval gondolom épp maradt a fájlrendszer...
-
válasz
Energie X #37295 üzenetére
Ha az eredeti partíciószerkezetet nem barmolta le teljesen az az idióta, akkor a beépített recovery funkció még működhet, ami vissza tudja pakolni az eredeti állapotot (nem kell külön telepítő)
A recovery szolgáltatáshoz vagy egy külön gomb is lehet a laposon, vagy valamelyik funkció gomb vagy kombinációval lehet előcsalni. Nézz utána. -
Sziasztok!
Segítség elakadtam... :s
Kaptam egy notit, hogy hozzam rendbe, Lenovo G585. Előtelepített win8 volt rajta, de valami okos ügyes rendszergazdának magát hívő emberke telepített rá win7-et (persze nem downgradelt). Namost azt kérték tőlem, hogy rakjam rá vissza a win8-at. Az UEFI-ben van egy ilyen: Windows License: WIN8 STD MLT az os optimized defaultsnál pedig windows 8 64 bit van beállítva. Csináltam penyára win8 telepítőt, ha kitörölm az ei.cfg-t kulcsot kér azt meg nem kaptam (de ha jól tudom az uefi-ben benne van). Ha elkezdem írogatni az ei.cfg oem-re, volumera, retailra akkor meg nyavajog, hogy nem ehhez a verzióhoz van kulcsom... Esetleg van arra valami program, amivel ki lehet olvasni az UEFI-ből a win8 kulcsát, hogy feltelepíthessem a notit? Órák óta próbálkozok már mindennel... :S Kérlek segítsetek, akár privátban is.Köszönöm!
-
RAiN91
őstag
Sziasztok
Miért csinálja a Win8, ha néha netezek, nagyon belassul, ráklikkelek valamire, nem történik semmi, csak 30sec múlva, és ami a legidegesítőbb, ha feladatkezelőt kérek, 1 perc múlva kapom csak meg. Win7-nél ilyen nem volt, ott bármennyire meghalt a gép, akkor is egyből feldobta a feladatkezelőt és kitudtam lőni azt az alkalmazást ami felzabálta a memóriát. -
arcitec
addikt
válasz
szabeska #37286 üzenetére
Már elnézést, de ezt gondolod szakértői válasznak ?,,,,,, neeeee ...
Már csak azért is mert a bontás az megoldódott... .... de szeretném tudni a másik végét is ...Az meg hogy az IE 10 miért nem indul csak kb 1-2 perc múlva arra sem a router a megoldás , csak azt ne ,hogy más böngészőt ( mert az is van ) .. Tudom ezekre a kérdésekre csak egy Microsoft win8 Guru tudna válaszolni, itt meg olyan nincs, csak max tapasztalt felhasználók ... -
polonic
félisten
válasz
Fire/SOUL/CD #37290 üzenetére
Komoly? A fenébe... Akkor így egyből a 8.1-gyel nem tudom újratelepíteni a rendszert.
-
-
polonic
félisten
A win 8.1 elfogadja a 8 kulcsát?
-
-
arcitec
addikt
A következőt nem értem .
Visszatöltöttem egy tavaly decemberi mentést (lemez kép ) és ez ment mostanáig és mentés előtt sem volt semmi gond.
1. Elkezdte a NET-et 20 perc tétlen után szétbontani, úgy túnik sikerült kipiszkálni belőle , de persze nem tom hol kell ki be kapcsolni, - Mielőtt bont kérdez és ott lehet kikapcsolni, na de vissza?Megjegyzem így is vagy 3-4 űjraindítás után vette be, hümm, hihetetlen , hogy macrancos ...
2. AZ IE 8-at mikor indítom 1-2 perc mire elindul , ez minden újraindításnál van újabban emlékszem annó is csinálta de egyszer csak elhagyta , ki érti ezt?Tud valaki mondani az 1-2 .re? De ne azt hogy, router , meg használj más böngészőt ... Ez a böngésző dolog is egy vicc már ..
Köszönve ...
-
szabeska
addikt
válasz
Kezdő Balázs #37279 üzenetére
Úgy értettem: vegyél el a D-ből, és add a C-hez
Ez ingyé' van
-
mqm
senior tag
Ide is felteszem hátha valaki ,tud segíteni.
[link] -
NyuszyCaster
senior tag
válasz
Kezdő Balázs #37279 üzenetére
Szia mekkora a C meghajtód? szerintem oda oda csak az op redszer és a segéd programok pl: ner bsplayer meg ilyesmi játékokat a D re telepits nekem 30 giga a C azon elfér kényeélmesen
-
AtHoS
nagyúr
válasz
hippo0315 #37270 üzenetére
Ajánlás: OS telepítésénél csak az a tároló legyen az alaplapra kötve, amire telepíteni akarsz.
Szerk.:
Kezdő Balázs
Használatban levő programoknál lehet probléma az áthelyezésnél.
Dagobareader hajlamos a háttérben futtatni dolgokat, ami miatt esetleg problémás lehet az áthelyezése -
szabeska
addikt
válasz
Kezdő Balázs #37277 üzenetére
Szerintem bővítsd a C meghajtódat, jobban jársz, és csak progikat tárolj rajta, játék és adat mehet a D-re
-
Kezdő Balázs
tag
Sziasztok!
Volna egy kis problémám a C-meghajtóm megtelt a D-meghajtóm meg üres és átszeretném a D-re helyezni a programokat a SteamMover progival próbálkozom,de félsikerrel mert nem minden programomat helyezi át
mit csinálok rosszul?,légyszíves valaki segítsen.
Előre is hálásan köszönöm. -
Jani18
aktív tag
válasz
NyuszyCaster #37245 üzenetére
Pedig nem működik az alaplapra dugott monitor.Gondolom mivel még nincs driver ami támogatja ezt a fajta IGP-t.
-
sutyesz96
őstag
Tudtok valami fájlvisszaállító progit 8.1-re?
Előtte win7 volt, csak elvesztek fontos adatok a saját hülyeségemből..
Bocsi ha rossz helyen kerdezek .
-
havri1
félisten
Hali!
Az normális, hogy minden második indításnál az egér kurzor nem látszik?
Szűz 8.1, tiszta telepítéssel..
Power gombal ilyenkor kikapcsolom, bekapcs, és jó.. -
pzstm
titán
válasz
Ereshkigal #37271 üzenetére
Jah hogy ez a tisztaszoftver uj neve
-
hippo0315
senior tag
válasz
Ereshkigal #37268 üzenetére
Nem, az SSD az első sata porton van, a HDD meg a másodikon.
Ezt csinálja amióta az SSD bekerült a gépbe (kb 6 hónapja, csak most lett tele a hócipőm vele) , ha 2 HDD van benne akkor nem csinálja.
-
pzstm
titán
válasz
Ereshkigal #37267 üzenetére
Azt nem értem mi az a campus. Dreamspark az az MSDN egyetemi felület onnan is win 8.1 Pro jön le
-
hippo0315
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni.
Windows 8 telepítésénél, hiába adom meg, hogy az SSD-re telepítsen, mindenáron a gépben lévő HDD-re is ráerőszakol egy 350 MB-s partíciót, normális ez?
Vagy amíg telepítem kössem ki a HDD-t?
Más tapasztalt ilyet?Előre is köszi a helpet.
-
pzstm
titán
válasz
Ereshkigal #37264 üzenetére
mármint dreamspark?
-
pzstm
titán
válasz
Ereshkigal #37262 üzenetére
nah ez marha érdekes.. bocsánat a feltételezésért, de esetleg nem valamiféle "optimalizált" verziód van??? ott szoktak vérpistikék ilyen dolgokat művelni
-
pzstm
titán
válasz
Ereshkigal #37259 üzenetére
-
Gorneck
legenda
válasz
Ereshkigal #37259 üzenetére
Mármint milyen mentés? A renszer-visszaállítás? Mert az nincs.
-
Ereshkigal
őstag
válasz
Ereshkigal #37258 üzenetére
Reinstall lett belőle. Próbáltam volna rendszer visszaállítást is, de mint kiderült, win8-ban a mentés alapból ki van kapcsolva minden meghajtóra... okos.
-
Ereshkigal
őstag
Sziasztok!
Az msconfigot elindítva a rendszerindítás/speciális rendszerbeállításoknál a processzorok számát, ill. a memóriát kimaxoltam, hiba volt... konkrétan nem hajlandó elindulni a rendszer, megjavítani se tudom, mert mindig hibaüzenetet kapok, hogy egy hiba miatt a frissítés nem sikerült. Parancssort tudok indítani, viszont a regedit ott ennek a javító rendszernek az adatbázisát nyitja meg, nekem meg a régit kellene elérnem. Nincs ötletem.
-
Bodor
veterán
Rendben, béke van! Téma lezárva!
-
szabeska
addikt
Hey! Szívesen meghallgatok minden ajánlatot!
Ennyi
És köszi mindenkinek a helpet! Igyatok egy sört és ennyi písz
Melohelyen amugy Acronis van 50+ gépen
Nekem privát kellett az én gépemre csupán, elsősorban ingyenes, de az Acronis valóban jó, ezt tudom én is
-
fPApi
őstag
-
Bodor
veterán
Már én kérek elnézést uraim, mert mertem ajánlani egy nálam is jól bevált ingyenes szoftvert, amely kiválóan megfelel arra célra, amire a kérdezőnek kell! Minek fizetni 50 dollárt, ha az ingyenes program ugyanolyan jó a célra. Azért mert nem annyira ismert, ( vagy egyesek nem ismerik) mint az Acronis, vagy más nagynevű régi mentős programok, attól még lehet jó...
Ti az Acronisnál dolgoztok, vagy mi? -
< CyberBob >
őstag
-
vlevi
nagyúr
válasz
szabeska #37239 üzenetére
Win7-ben még volt backup. System image és file mentés is.
Win8-ban is van system image, win8.1 previewből kivették, végleges win 8.1-ben állítólag megint van valami.
Én pl. félévente csinálok egy system image-t, közben hetente mentegetek a file mentéssel, és ez így nekem nagyon jó. Volt már, hogy szükség volt rá.
Hozzáteszem, nálam win7 van, nem nyolcas, és egyéb apróságokon kívül a backup átvariálása, meg ez a file historis hülyeség is volt az oka annak, hogy nem tértem át nyócasra.
A file mentés értelemszerűen inkrementális, de úgy olvastam , win7 system image backupja is valamilyen módon inkrementális, tehát adott időpontra is vissza lehet állni vele, nem csak az utolsóra. -
Bodor
veterán
válasz
< CyberBob > #37247 üzenetére
$49.99
-
szabeska
addikt
válasz
< CyberBob > #37247 üzenetére
koszi
-
RaZroX
addikt
mért van az, hogy a modern ui appok sokkal lassabban nyilnak meg mint az asztali alkalmazások?
pl a videólejátszó 2x-3x lassabban nyílik meg mint a VLC. Ezt persze SSD-s gépen nem tapasztaltam de nekem HDD-m van.
ha nem kéne ennyit várni az appokra, szívesebben használnék párat a desktop appoknál.ui.: 1 hónapos a HDD-m és más dolgknál nem tapasztaltam sok várakozást, tehát nem a HDD a gond. 4 GB ramnak szintén elégnek kéne lennie, ahogyan a C2D procinak is.
-
Jani18
aktív tag
Hali Intel HD 3000-hez tud valaki működő win 8.1 driver-t?
-
szabeska
addikt
Sziasztok! erre tud válaszolni nekem valaki? A megfelelő topicban nem érkezett válasz, de végül is ezt a topicot is érinti
Köszi!
-
pushalias
addikt
válasz
NyuszyCaster #37230 üzenetére
Egyrész Shift + F8, másrészt ha elindul full módban, akkor a metrós beállítások között találod.
8.0 esetében: Beállítások —> Gépház —> Általános —> Speciális indítás.
8.1 esetében pedig: Beállítások —> Számítógép beállításai (bocs, nekem angol van, nem biztos, hogy pontos) —> Frissítés és helyreállítás —> Helyreállítás —>Speciális indítás.
-
helkis
veterán
[link] köszi!
-
törölt tag
válasz
NyuszyCaster #37233 üzenetére
Sub-ZeRo által írt dolog:
Shift vagy CTRL + F8. -
törölt tag
válasz
-
válasz
Shift vagy CTRL + F8.
-
NyuszyCaster
senior tag
lenne még egy kérdésem
hjogyan tudom a wint csökentett módban inditani mert hiába nyomom az F8 at inditáskor semmi nem történik ugyan ugy simán be boot ol -
DeathAdder
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #37228 üzenetére
Meg is van, nem tudtam, hogy ezt így elkülöníti magának a C: partíción
Köszi a segítséget -
válasz
DeathAdder #37227 üzenetére
Állítsd fix méretre pl 1024MB-ra, így nem nyavalyognak a progik. 12GB RAM mellett -hacsak nem használsz tényleg erőforrás-igényes szoftvereket- akkor nem lesz gond. Hibernálást meg ha amúgy sem használod, akkor letilthatod. (Kikapcsolt hibernálás mellett az alvás még műxik)
-
DeathAdder
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #37223 üzenetére
Értem, és köszönöm.
Letiltani azért nem tiltom le, ha nem muszáj, de mennyi virtuális memóriát hagyjak? Vagy tiltsam le teljesen?(#37226) vlevi - köszi
-
vlevi
nagyúr
válasz
DeathAdder #37222 üzenetére
Hibernáció, lapozófájl, system restore, satöbbi. Ezek olyan rejtett és rendszer állományok, amit nem látsz, de rengeteg helyet foglalnak.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD #37223 üzenetére
Szia. Bocs ezt most nem értem
Miért kell hozzáadnom és miért a kétszeresét?
Eddig nem tűnt fel hogy ennyire "tele" lenne a C: -m -
válasz
DeathAdder #37222 üzenetére
Fizikai RAM-od durván kétszeresét is add hozzá és máris megvan a 21GB... Tiltsd le a virtuális memóriát meg a hibernálást és gép restart, akkor meg lesz ez a 21GB.
-
DeathAdder
veterán
Nem tudom a megfelelő topik-e, de talán nem tévedek nagyot, ha ide írom.
Amióta W8-at használok az egyik 250 gigás hdd-m partíciójában böngészve állandóan befagy az ablak kb. 1 percre, aztán felenged, majd megint fagy..
Az optikai olvasó is rakoncátlankodik, de ez nem is akkora probléma, mint az amit ma észleltem.A c: partíciómra az os-en, office-n, és egykét pár megás alkalmazáson kívül semmi nincs telepítve az ég világon.
Ebből kifolyólag az alábbiakat végképp nem értem, ugyanis a partíció azt mutatja, hogy 18.3 GB szabad helyem van a 74-ből, viszont amikor belépek a C-be és kijelölöm az összes állományt, akkor csak 34 Gb-t mutat, ami elméletileg a reális. Tehát 21 giga valahol lóg a levegőben, amit nem érek el, és fogalmam nincs, hogy micsoda
Poénból megpróbáltam rámásolni egy 30 gigás fájlt, nem engedte, mondván szükség volna még szabad helyreMiafene lehet ez?
-
szabeska
addikt
válasz
NyuszyCaster #37219 üzenetére
-
NyuszyCaster
senior tag
Sziasztok!
Telepítettem egy win 8.1-et tegnap eddig minden szép és jó. Viszont van egy nagy probléma: föl szerettem volna tenni a fear3-at fel is telepedett de indításnál azt írja ki hogy ez a program nem indul el mert ez a dll hiányzik: Xinput1_3 dll. Utánanéztem mindenhol azt írják hogy frissíteni kellene a direct x-et, de nem tudom letölteni. Ami volt a gépen arra azt írja hogy erre a gépre nem telepíthető. A rendszer 32 bites. A másik probléma: hol találom a lemezkarbantartót win 8.1-ben???
-
Hege1234
addikt
-
vlevi
nagyúr
válasz
Hege1234 #37216 üzenetére
Nem látja az USB-nek, csak lecsatolható eSata-nak. Ez amiatt van, mert az alaplap BIOS-a annak mutatja a win felé. Ha Asus lapod van, akkor nagy valószínűség szerint a BIOS-ban tudod portonként engedélyezni/tiltani a hotlugot. AsRocknál nem láttam ilyet, nem tudom, a többinél van-e.
Ha ez nem megy, akkor néhány soros registry irkálással megoldható.
Ez az írás [link] még Win7-hez készült, de nagyon hasonlónak kell lennie nyolcas alatt is, de emlékeim szerint a Win8-ban már nem msahci, hanem storahci a driver neve. -
Hege1234
addikt
Sziasztok!
pár napja felraktam a win 8.1-et
és minden hdd-t usb-nek lát (bárki véletlenül leválaszthatja)ezt szeretném valahogy visszaállítani
+
van egy olyan hdd ami tényleg usb-ről megy
az viszont azt csinálja hogy fogja magát és kb 10 perc múlva lekapcsol
ezt hol lehet beállítani ?
(energiagazdálkodási lehetőségek beállításaira
nem reagál) -
wagi
senior tag
Win 8.1 alatt hol lehet kikapcsolni a illesztőprogramok aláírtságának szükségességét?
-
Pompi
nagyúr
válasz
arcitec #37205 üzenetére
Nálam is áll a restart után a configuring updates résznél 12%-nál. Remek. 2x már ki/be kapcsoltam, elvileg harmadiknál el kellene indulnia és fel kellene jönnie az Advanced Troubleshootingnak, de akkor ezek szerint hagyom hátha lesz vele valami (bár már így is elég sokat vártam) ...
Szerk: na csak továbbment egyszercsak végre.
-
aizen92
addikt
chrome-ot úgy használja mint egy normál alkalmazást és full képernyőre dobja. ( én butus le ok-éztam hogy így tegyen ) hogy lehet ezt vissza varázsolni?
-
helkis
veterán
sziasztok, ismerős faterja, notiján végrehajtott egy "windows felújítása" -opciót, mert azt is felkínálta neki egy wifi-hiba javítása során.. nem nagyon vágja az ember a dolgokat, megcsinálta, de most ugye eltűnt minden feltelepített program, itt van egy szűz win8-al + a fáljaival..
kérdés:
-ilyenkor törlődik-e az ms-outlookban tárolt levelezése?
-vissza lehet állítani a windows.old mappából mindent?
-egyáltalán a korábbi rendszert működésre lehetne bírni?előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- További aktív témák...
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro Max - Desert Titanium - Új, kipróbált
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest