Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- talmida: My Art II.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
- petipetya: Nagy chili topic. :)
- MasterDeeJay: Egy nem átlagos Asus videókártya (GTX950M 2GB GDDR3)
Aktív témák
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Barthezz2
üzenetére
Az szép....
Nekem ilyen kis ablak jött be párszor gép bekapcsoláskor, ráböktem, hogy figyelmeztetés később, vagy ki X-eltem az ablakot, asztalin is, és notin is bejött, de azóta egyszer sem, asztalit újra is telepítettem már azóta, de nem jött még be az ablak.... Én sem tudtam mire vélni... De sajátgép, jobbkatt tulajdonságokban azt írja, hogy aktiválva van. Meg ugye asztalin újratelepítés után azonnal aktiválta. Notin X86, asztalin X64-es rendszer, mind2 MSDNAA-s...
Elvileg ez vmi bug, és már az RC-ben is benne volt, v is nekem ezt mondták itt...
-
Érdekes dolog történt velem..
Ma netezgetek, erre feljön egy figyelmeztetés, hogy aktiváljam a windows-t. Mondom mi a..
MSDNAA-s win7 x64, aktiválva volt, 2-3 hete telepítettem, és semmi hardvert nem cseréltem. Rányomtam, hogy ok, aktiváld, elkezdett futni a csík, majd kidobta, hogy nem érvényes
Ez most mi a jó franc? Így használjon az ember legális windowst.. -
JanoXP
aktív tag
sziasztok!
Nos, úgy gondoltam, feltelepítem a Win7-et. Kiírtam DVD-re a telepítőt, de nem indítja el a rendszer. A BIOS-ban beállítottam, hogy onnan boot-oljon, de kiír valami 2 soros valamit és nem indítja el...
Mi lehet a baj?
konkrétan:
Reboot and Select proper Boot device
or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key -
mickemoto
őstag
Üdv!
Volt már valakinek olyan problémája a Win7-el hogy olyan hibaüzenetet ír ki hogy a Windows feladatkezelő leállt majd egy pillanatra elsötétül a képernyő és ezután néhány funckció, például az asztalon lévő lomtár vagy az aztalra jobbklikk képernyőfelbontás beállítása használata nem lehetséges mivel újra ezt a hibaüzenetet küldi, valamint egy ilyen hibaüzenet után a PowerISO program is leáll és csak akkor lehet újra elindítani és képfájlt behívni ha ujraindítom a gépet, és az előbb leírtakat is addig csinálja amíg nincs reset.win7 home prof 64bit van fent
Tud valaki valami gyógymódot? -
syler
aktív tag
Sziasztok. Hogyan lehet letiltani, hogy ne jöjjön be állandóan a telefonos kapcsolat? Routeren keresztül vagyok, így ez feleslegesen jön be. Ki kellett próbálni közvetlenül gépbe kötni a netet, akkor muszáj volt így csatlakozni. Azóta viszon sokszor bejön böngészés közben is meg skype indításkor.
-
Dadan
csendes tag
Az ég is a win7 ellen van
Olyan 4gigás pendrájvot kaptam kölcsön, ami random lecsatolja magát így nemigazán alkalmas telepítésre. A kérdés a következő:
adott egy 320as vinyó, az elején 21 giga üres hely. Ide létrehozok 2 partíciót, egy 17 gigás elsődlegest, majd a maradékot is elsődlegesként hozom létre. Megformázom NTFSre a kicsit, odamásolom a win7 telepítőlemezének teljes tartalmát (ahogy az usbre tettem
aktívvás és bootolhatóvá tesztem a bootsect /nt60 paranccsal (mint usbnél). Letörlöm a 17gigás partíciót. Ekkor vajon képes leszek e bootolni az install partíciót és rendesen lefuttatni a telepítőt? -
Lest4t
aktív tag
most raktam fel ezt az oprendszert. és a telepítésnél az 1 gigás partícióból kijelöltem 60 gigát és arra raktam fel. a többit hagytam ugy partícionálatlanul. Most azt hogyan tudnám leformázni és partícionálni? sajátgépben nem jelenik meg.
-
Speeedfire
félisten
akkor nemtudom
esetleg beírni az autoexec.bat-ba h del c:\xyz.xyz
bár ebben nem vagyok biztos h jó 5let, inkább várni kellene a többiek megoldására is
más: win 7 alatt próbálta valaki a speakbordot életre kelteni? nekem nem indul el sehogy sem, próbáltam már a kompatibilitást is állítani
-
polarx
tag
válasz
Speeedfire
üzenetére
nem segített
-
Morden24
nagyúr
válasz
volvoguy
üzenetére
Próbáld meg a bios frissítést. Nem értem, mitől félsz...
Egyébként igen, jól mondták. Az XP idejében még volt DS, Vista óta viszont OpenAL van. Amúgy semmi nem garantálja, hogy jó lesz ettől a hangod, de ha jól tudom, minden mást megpróbáltál már.
Amúgy Win7 alatt fel van neked telepítve a legfrissebb directx update?
-
volvoguy
addikt
egyik fórumozó társamnak is panaszkodtam a hangfalam által kiadott recsegő-ropogó hang miatt, ami a Win7 feltelepítése óta áll fenn, és csak és kizárólag játék közben valamint amikor videót nézek és zenét hallgatok...
és ő 2 dolgot mondott nekem...hogy amíg XP esetén a hang előállításáért a DirectSound volt felelős, addig Vista és Win7 esetén ezt már az Open AL végzi...
És hogy szerinte mindenképpen érdemes BIOS frissítést végrehajtanom..valóban ez lehet?
Hiszen végigpróbáltam az összes drivert, régit és újat egyaránt, a gépben nem matattam, tehát tönkre nem mehetett...valamitől mégis serceg a hang... -
Gyufaaa
veterán
Skacok. Tud valaki segíteni, hogyan lehet a hálózati megosztásnál megcsinálni, hogy más számítógép be tudjon lépni a megosztott cuccokba? LANpartyn megosztottam, leszedtem róla a jelszavas védelmet is, többi gép hibátlanul látja a megosztást, de nem tudják megnyitni a mappákat. Én belemegyek a hálóüzatokba akkor látom én is a vasam de én a mappákba is tudok lépkedni. Az engedélyeket is megadtam, hogy csak olvasásra megtudják nyítni... Valakinek ötlet?

-
rigo88
aktív tag
jó jó egyszerűbb ide beírni egyből ha fáj valami...
viszont faking napok óta keresem a megoldást, néhol írták, hogy megoldották, de a megoldást "elfelejtették" odaírni. még a sevenforumson sincs mego. -
Alister71
nagyúr
Van valakinek olyan oldalsáv cucca, ami mutatja mind a 4 magot?
-
polarx
tag
válasz
sfdrakex
üzenetére
nem tudom h törölhetem e, elvileg az csak egy driver adattár ahol van a "file repository" könyvtárban. Nem tudom h használja e a gép, nem láttam a feladat kezelőben nem tudom h miért van a gépen nem tudom h mi használja használta, szóval, ha vki azt mondja h nem lesz baj akkor megpróbálom kitörölni csökkentettben. Da ha van egyéb ötlet h kiderítsem h mi az ott vagyis h miért van ott, örülnék.
-
Killing
addikt
Az Aero Glasst hol lehet bekapcsolni? Nem valami regedites buherára gondolok mert elég hozzá a gépem.
-
Tosee
őstag
Üdv!
Ha jól emlékszem akkor a norton ghost 14-nél külön kell letölteni egy .iso fájlt amit a megfelelő módon ki írva bootol róla a ghost... Ott ki kell választani a recovery to partition esetleg computer vagy valami ilyesmit, és megkeresni vele a lementett fáljt majd visszaállítani!
Most nézem, hogy a másik topikban Fire/SOUL/CD kolléga válaszolt a kérdésedre...
-
JanoXP
aktív tag
Sziasztok!
Fel szeretném tenni a Win7-et, de most perpill van egy jól működő WinXP-m a gépen. Nem szeretnék egyszerre két op. rendszert, de vannak olyan programjaim, amik csak XP alatt hajlandók üzemelni.
Van egy Norton Ghost 14-em. Megcsináltam vele egy rendszerpartíció mását egy másik partícióra.Viszont ha most leformázom a winyót, felteszem a Win7-et, de nem működik, nem tetszik, nem ismer fel valamit, stb., és vissza szeretném állítani a most lementett WinXP-t, akkor azt hogyan tudom megcsinálni csupaszra formattált winyóra? Úgy tudom, kell egy boot CD-t létrehozni, ami elindít egy alkalmazást, amivel meg tudom keresni a lementett állományt és azzal vissza tudom állítani. De ezt a boot CD-t hogyan kell létrehozni?
Köszi a segítséget!
-
rigo88
aktív tag
üdv
p5b lapom van, optikai spdif nem ad ki az erősítőre csak 2 csatornát. támogatott formátumoknál rányomok a dts tesztre, van 5.1, majd az utolsó fülre kattintva csak 2csatornás lehetőségeket ajánlt fel. soundmax driver legújabb fabatkát sem ér.
van hasonló cipőben járó aki már megoldotta a problémát?a vicc az hogy a márciusi verzió kiválóan kiadta a sokcsatornát mindenféle beavatkozás nélkül, ez a final pedig már nem

-
Neil Watts
veterán
válasz
Neil Watts
üzenetére
Hát ez most elhamarkodott volt

MOD: Holnap több időm lesz. -
Neil Watts
veterán
válasz
Svájcinéger
üzenetére
Szia!
Ha még aktuális akkor lefordítom, jó?

-
polarx
tag
véletlenül találtam itthon 30 m utp kábelt és kiváltottam azt a fránya wifi adaptert. Már csak az a kérdésem h hogyan tudom eltávolítani a driverét ami a fagyási problémáimat okozta?
-
RootRulez
félisten
Windows 7, HD4850 és Need for Speed Shift közösüléséről van valami tapasztalat, mert tesómnak nem nagyon akar menni...
-
eastsider
nagyúr
Hali!
egy olyan problémám van, ami már egyszer felvetődött, de azóta sem sikerült megoldani, hogy van egy Linksys wrt54gl által osztott hálózat, 2 XP-s és egy Win7-es géppel..
a Win 7-es gépről az összes gép elérhető, annak fájljai, mappái módosíthatóak, olvashatóak.
ha viszont az XP-s gépekről kívánom elérni a WIn7-es gépen megosztott mappákat azt írja, hogy nincs jogosultságom.
a Users mappát teljes egészében eléri, ott lehet is létrehozni, olvasni, módosítani fájlokat, de a rendesen megosztott mappákat nem
miért lehet ez?
milyen hálózati beállításokkal (win7-n) lehetne ezt kiküszöbölni? (ott a gond)
miket kell beállítani, hogy jó legyen? -
McKane
senior tag
üdv!
Windows 7 home premiumot vettem a notimra..
namármost, tanácsra lenne szükségem. Melyik antivirust ajánlatok rá, ami teljesen kompatibilis vele, lehetőleg ingyenes és magyar legyen.. ha ilyen nincs jöhet a fizetős antivirus csak magyar nyelvű legyen..
-
Mondjuk mikor felszökött a ram használatom, akkor TC-vel másoltam, de ha tőle van, még ilyet nem csinált nekem...
-
Hali
2 napja olyat csinál a win7-em, hogy kb 17 óra után az svchost meg zabálja a 2 giga ramomat. Csak 1-2 percre utána vissza áll. De a feladatkezelőben meg a szokásos mem használathoz képest jóval többet eszik. Most pl. 100 mega fölött van... Amúgy meg 50 megát eszik meg... A gépen semmi nem lett változtatva, sem program, hardver semmi..
Semmi sem lett állítva piszkálva. Ötlet?
Amúgy az az svchost rosszalkodik, amelyik a superfetch-et figyeli.. vagy hogy írjam... -
Speeedfire
félisten
a múltkor írtam h vmi okból kifolyólag ha egyik megosztott vinyómat nemtudom tallózni hálózatban
és tegnap összejött
nah mi volt a baja? nah mi?
az h volt egy üres mappa azon a vinyón
nem értem h mi volt ezzel a baja, de ahogy letöröltem egyből tudtam tallózni a hálón
gondoltam megosztom veletek hátha másnap is volt ilyen problémája -
Dadan
csendes tag
hi
win7 telepítés közben remek 0x80070570es hibába szaladok folyamatosan. Négy különböző lemez, két +R két +RW, kettőféle verzió, s mind elhal. Üres darabkát kapna a vinyóból. Hardver ill irás gondot kizárnám, mivel verify minden esetben volt, a gép stabilan állja a csapásokat, winxp és ubuntu alatt is. Mi egyéb lehet a hiba, google sajnos csak az "írd ki lassabban, próbáld újra c" tanácsokat osztja, ami megvolt többször is. Van e lehetőség egy másik partícióról v image-ből telepíteni? 4 gigás usbm nincs, szóval az a variáns kizárva.
-
hahajdu
aktív tag
a dokumentumok mappa miért lett szétgányolva? az almappák nélkül minden egybe van... hogy lehet megcsinálni ?
-
Morden24
nagyúr
válasz
< CyberBob >
üzenetére
Igazából szerintem ha nagyon a rendszerre akarsz szorítkozni, akkor bőven elég a 32-es SSD.
Nekem 64-esem van, de ~37-38 giga szabad belőle, és ha nagyon akarnék, akkor tudnék pár dolgot máshová pakolni.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
pincehely
üzenetére
Opprendszer szinten a kettőről négy magra váltás nem hoz látványos különbséget inkább nyers számítás igényes és persze jól párhuzamosított programok gyorsulnak.
Azok az ssd-ék elég drágák amik gyorsak is és normális méretük van (min. 64Gb), az olcsókat és korai modelleket egy jobb hdd állva hagyja főleg írásban. Viszont rendszer meghajtónak ideális, mert ott főleg az olvasás sebessége a lényeg.
Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Villanyszerelés
- Motorola Signature - mielőtt aláírnád...
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- LEGO klub
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Xbox / Microsoft Store feltöltőkártya kód (digitális, HU) több címlet, több db, azonnal, olcsón
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- HP ProDesk 400 G3 (SFF), i3-6100T,4GB DDR4,256GB SSD, DVD,WIN11
- 192 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5060 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest