Hirdetés

2024. június 21., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#21797) Fire/SOUL/CD válasza Lenry (#21794) üzenetére


Fire/SOUL/CD
félisten

Hali!

Nem, abból is lehet gond. :K Hidd el, számos tapasztalatból mondom...
Van amikor valóban semmi gondot nem okoz, de ha igen, akkor majd szembesülni fogsz vele, mert idézet a logout-os cikkemből:

"Miért kell integrálni az AHCI drivert, nem lehet utólag feltelepíteni XP alól?

De igen, fel lehet, azonban a tapasztalatok azt mutatják, hogy az utólag telepített AHCI driver gyakran negatívan befolyásolja a rendszer stabilitását, extrém esetekben BSOD(Blue Screen of Death) eseményt, magyarul KÉK HALÁLT is okozhat, ezen kívül, korábban kifogástalanul működő adattároló/adatrögzítő eszközök működését is negatív irányba befolyásolhatja. Ezért ezt a módszert nem javaslom"

Természetesen ez Vista/W7-re is igaz...A BSOD elég nehéz nem észre venni, de vannak(lehetnek pontosabban) sokkal "gonoszabb" kihatásai is. Ilyen pl tipikusan, hogy eltünedeznek fájlok, másoláskor meg-megakad HDD, szemetel a DVD író(átforgat bizonyos biteket az írás során, azaz nem az kerül ki a lemezre, aminek kellene), vagy az eddig jól működő alvás/hibernálás funkciók "megkergülnek"...

Szóval csak akkor cseréld le az MS AHCI-t, ha az nem működik megfelelően, mert legjobb esetben is nem történik semmi változás...(rosszabb esetben meg amiket leírtam... ;] )

Fire.

Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.