Hirdetés

2024. június 15., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)

Hozzászólások

(#1551) Morden24 válasza lala42 (#1549) üzenetére


Morden24
nagyúr

A 90-day Enterprise trial-ra gondolsz? Mert ha igen, akkor ahhoz nem kell serial, integrált termékkulcs van. Neked csak aktiválnod kell telepítés után (10 napod van rá), és kezdetét veszi a 90 napos próbaidőd. Nem kell semmit beírnod.

(#1548) xedamin: Még mielőtt alapelvek megszegése miatt kiraknak: nem kell itt reklámozni, hogy melyik torrentsite-ról nyúlod a lopott játékodhoz a peccset ;)
Senki nem kíváncsi rá.

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#1552)



addikt

Sziasztok!

Nem tudom telepíteni a windows7-et.
A legelején elakad. Megadom a nyelvet, aztán feljön az ablak, hogy melyik particióra szeretném és ott nem megy tovább.

Valami unable to akármi a particióra... 2 vinyóm van összesen 5 particióval, de egyik sem tetszik neki. Frissen vannak formázva mind (nem csak gyors format), 3 közülük tök üres, stb. mi lehet a baj?

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#1553) Mariann294 válasza xedamin (#1548) üzenetére


Mariann294
őstag

A legújabb az 1.0.4 alias 5th patch.[link] (legfelső)
Nem gondoltam volna hogy nincs fent,azthittem valami komolyabb gondod van. :)

[ Szerkesztve ]

(#1554) pzstm válasza (#1552) üzenetére


pzstm
titán

egész pontos üzenet? Esetleg ha partíció törlésére mész, majd új partíció létrehozására, hagyod hogy megcsinálja 100megás system reserved partíciót, és utána formázod azt a részt, amire rendszer menne? :U
Biosban SATA/AHCI módok közötti váltást próbáltad? Esetleg azt, hogy csak az a vinyó legyen rádugva, amelyikre telepíteni akarod? Tuning vissza van véve?

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1555) lala42 válasza Morden24 (#1551) üzenetére


lala42
őstag

:R
Csak azért, mert amikor letöltöttem a 7100-at, akkor adott kulcsot is.

Ami működik, azt nem kell megjavítani ___"A háború olyan, mint a mozi, hátul vannak a jó helyek. Elöl kicsit vibrál."___ BfBc2 " [PH!]MesserHUN "

(#1556) válasza pzstm (#1554) üzenetére



addikt

unable to find system partition or create a new one...
ezt írja.

Annyi a lényeg, hogy új vinyó van a gépben. Szóval amin eddig volt a windows azt úgy ahogy van kivettem és helyette tettem egy zsír újat. Erre szeretném telepíteni a win7-et.

Próbáltam már telepíteni, teljesen új particióra is, meg unallocated disk spacere is...
Pontosan mi ez a 100 gigás partició, lehet, hogy ezzel lesz a gond, ez hogy működik gyakorlatban?

SATA/AHCI modot szintén nem tudom mi lehet. :F

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#1557) válasza (#1556) üzenetére



addikt

Kicsit gugliztam közben...

Szóval nyilván az a baj, hogy nekem az összes particiom 'primary' és nincs 'system'. De hogy tudok 'system' particiót csinálni? Azt a windows telepítője kéne megcsinálja, nem?

Illetve láttam ezt a 100 gigás külön parti dolgot is. Találtam a neten módszert, amivel ezt ki lehet kerülni, ez biztosnágos? Szóval nem gond, ha ettől megszabadulok?

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#1558) pzstm válasza (#1557) üzenetére


pzstm
titán

100megás partíció...amire akarod felrakni Windows7-et, ott katt partíció törlésére...felszabadul 100giga helyed mondjuk....partíció létrehozására kattintasz...rákérdez, hogy csinálhat-e 100megás partíciót...kattintasz igenre...majd maradék 99,9GB-ot formázod....és arra rátelepíted Windows7et...ekkor mennie kell...100megás partíciót ne bántsd...elfér az...

[ Szerkesztve ]

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1559) válasza pzstm (#1558) üzenetére



addikt

Ok köszi.

Még csak annyi, hogy a 100 megás partició ugye rejtett lesz? Szóval nem lesz betűje és nem fog ott vigyorogni nekem a filekezelőkben?

szerk: mert ha igen, akkor bántom:D

[ Szerkesztve ]

''Annyira vagyunk egészségesek, amennyire a gondolataink humánusak.''

(#1560) pzstm válasza (#1559) üzenetére


pzstm
titán

Természetesen nem fogod látni...csak disk managementben...srácok azért ilyenre gondoltak...meg persze arra is jó, hogy user véletlen se akarjon vele semmit csinálni :N

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1561) PhoenixK válasza (#1559) üzenetére


PhoenixK
őstag

Win7 alatt nem jelenik meg.Ha más oprendszer alatt megjelenik, akkor pedig sajátgép -> jobb klikk -> kezelés -> lemezkezelés -> 100MBos partíció -> jobb klikk -> meghajtó betűjel eltávolítása

"Önérzetem van, de hülye azért nem vagyok!"

(#1562) petrusz82


petrusz82
aktív tag

A következő dologban szeretném kérni a segítségeteket:adott egy windows 7 rendszer és mellette az xp.Alapvetően mindig a win7-et használom de van olyan,hogy naponta többször át kell térnem az xp-re.Meg lehetne -e valahogy oldani pl egy parancsikonnal az asztalon,hogy ne kelljen újraindítani a gépet és a dualboot menüből kiválasztani az xp-t,hanem egy hibernált fájlból rögtön az induljon.Majd pedig xp-n ugyanígy,ha a win7-et akarom indítani.
A lényeg,hogy a két rendszer közt nagyon gyorsan lehessen váltani oda-vissza.Virtuális xp nem jöhet számításba,mert erőforrásigényes dolgokról van szó.

Nagyon megköszönném,ha valaki tudna ebben sekem segíteni.

(#1563) pzstm válasza petrusz82 (#1562) üzenetére


pzstm
titán

Virtuális xp nem jöhet számításba,mert erőforrásigényes dolgokról van szó.

Épp XP módot akartam pedig javasolni :U ;)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1564) brd válasza petrusz82 (#1562) üzenetére


brd
nagyúr

Pedig ha 3D nem kell, akkor egy HW-es támogatású CPU-n indított virtuális XP-vel ugyanott vagy, mint egy natív XP-vel. Vagy akár jobb is lehet a helyzet, mert pl. a tároló alrendszer működése gyorsabb is lehet a hoston rendelkezésre álló memória megfelelő mérete esetén, mint a fizikai diszk.

The only real valuable thing is intuition.

(#1565) volvoguy


volvoguy
addikt

üdv. olyan alaplapom van, amihez VISTA-s driverek vannak...írták már, hogy a Win7-be csomó driver be van integrálva...ellenben pl. játékokban serceg a hang, tehát mindenképpen fel kell raknom rendes drivereket...viszont leszedegetni nem akarom őket netről..így hát kérdem, az alaplaphoz kapott VISTA-s driverek jók Win7-hez? Mintha vhol azt olvastam volna, hogy igen, bár ebben már nem vagyok biztos
köszi
üdv

Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3

(#1566) Speeedfire válasza volvoguy (#1565) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

elméletileg jók, viszont jobbak a rendes win 7es driverek, mivel pont arra van optimalizálva
ugye az rc és beta win 7 időkben is vista drivereket használt mindenki


brd: ezt ugye te sem gondolod komolyan h olyan gyors, vagy akár még gyorsabb is mint egy nativ xp?


petrusz82: alapvetően miért olyan fontos az h gyorsan válts a 2 rendszer között?
mert sztem max 30 s és már a másik rendszerben is vagy
ha meg nagyon fontos az a program ami xp alatt van és nem kompatibilis a win 7-tel sztem fölösleges erőltetni a 2 rendszert, ugyanis nem hiszem azt h nem tudsz mindent megoldani xp alatt

[ Szerkesztve ]

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

(#1567) polonic válasza balees (#1534) üzenetére


polonic
félisten

A pc suite helyett megpróbálhatnád az ovi suite alkalmazást is. Már egy ideje végleges állapotban van. Azokban újabb driverek vannak a telefonhoz és hátha okosabb és nem csinál ilyeneket.

(#1568) polonic válasza volvoguy (#1565) üzenetére


polonic
félisten

És miért nem akarod leszedegetni?
A gyártók honlapjáról szedd le a windows 7 drivereket. Ezek úgyis frissebbek jóval, mint a cd-re rápakolt driverek.

(#1558) pzstm

Elnézést ha már volt róla szó. :D
Egyébként mire is jó ez a 100 megás system partíció? Mi célból van? Van abból valami hátrányom, ha nekem nincsen. Mert én még vistával partícionáltam régebben, ott nem hozott ilyet létre. Win7, a telepítésénél meg nem zavartatta magát, hogy nincs ilyen és nem is ajánlotta fel, hogy létrehoz.

[ Szerkesztve ]

(#1569) brd válasza Speeedfire (#1566) üzenetére


brd
nagyúr

De, halál komoly. Mitől gondolnád lassabbnak? A HW támogatással megvalósuló virtualizációnak pont az az egyik lényege, hogy a CPU majdnem minden (a privilégiumszintekkel kapcsolatos részeket nyilván nem) funkcióját megkapja (megkaphatja - beállításfüggő nyilván) a virtuális gép is, így pontosan olyan, mintha egy ilyen CPU-val ellátott fizikai gép lenne (nyilván, ha a host-on fut valami CPU-igényes művelet, akkor lassabb lesz a virtuális OS működése is, de ezért mondtam, hogy bizonyos esetekben - vagyis el lehet intézni, hogy így legyen). A háttértároló-alrendszer pedig azért lehet esetenként gyorsabb, mert a virtuális gép hardfile-ját, megfelelő mennyiségű memória esetén, (a fizikai gépben) sosem látott hatékonysággal tudja a host gép gyorsítótárazni.

The only real valuable thing is intuition.

(#1570) brd válasza polonic (#1568) üzenetére


brd
nagyúr

Azért van, és azért így, hogy pl. vérpistike ne törölje le az OS partíciójáról (merthogy ezzel a megoldással nem ott lesznek ezek az adatok) a szerinte nem szükséges file-okat/könyvtárakat, megakadályozva így az OS elindulását. :D Egyébként azon vannak a bootfile-ok, a startup repair, memoriateszt, és hasonló jóságok, ill. ott van a bootolási konfiguráció is eltárolva.
Igazából persze a Bitlocker miatt jelenik meg (vagyis Ultimate, Business vagy Enterprise telepítésénél), és a titkosításhoz használja. Ha zavar a külön partíció, és nem használsz, és nem is használnál Bitlockert, akkor össze tudod merge-ölni az OS-t tartalmazó partícióval; de ahhoz, hogy ezt követően a Win7 elinduljon, kell még a telepítőről bootolva egy startup repairt csinálni.

The only real valuable thing is intuition.

(#1571) Morden24 válasza petrusz82 (#1562) üzenetére


Morden24
nagyúr

Ha virtualizáció nem jöhet szóba, akkor marad a dualboot.

Egyébként miért baj, hogy erőforrásigényes a dolog? Ha nem 3D-t igénylő app, akkor tökmindegy. Ha meg valami játék, akkor úgyis szopnod kell a dualboot-tal.

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#1572) pzstm válasza polonic (#1568) üzenetére


pzstm
titán

Windows rendszer számára rendkívül fontos információk tárolására szolgál....

Jól jöhet még, ha csak DVD-ről bootig jutsz el, és ott helyreállításra kattintasz.

Ismerősnek mentett már meg rendszert. ;) (mármint nem kellett újratelepíteni)

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1573) <NewL>


<NewL>
addikt

sziasztok

a touchpad beállításait hol találom? le szeretném tiltani:D

There's an app for that

(#1574) Morden24 válasza <NewL> (#1573) üzenetére


Morden24
nagyúr

Bemész az eszközkezelőbe, megkeresed a touchpad-odat, és nyomsz neki egy disable-t.

Sectumsempra - For Enemies

(#1575) AMD_ok


AMD_ok
őstag

Helló

Van egy kis problémám ezzel az OS-el. Következő történik: (hardverek aláírásomban)
A vezetéknélküli egér mutatója néha (rendszertelenül) átvált hatalmasra, és nem is lehet visszaállítani, csak egy restart segít. Aztán eltelik mondjuk megint 1 óra, és ujra. Máskor 3-4 órán keresztül jó,aztán csak átvált. Win működik egyébként rendesen, de nem tudom visszaállítani. RC-nél soha nem csinálta. Mi lehet a bibi?

A billentyűzet-egér párosom linkje (legújabb, 64 bites driver fent)

(#1576) Morden24 válasza AMD_ok (#1575) üzenetére


Morden24
nagyúr

Ha nem rakod fel a drivert a desktop set-edhez, akkor nincsen ez a probléma?

Sectumsempra - For Enemies

(#1577) Clemi válasza xedamin (#1548) üzenetére


Clemi
veterán

Nos igen, régen XP alatt nem volt feltétlen szükségem patch felrakására, ezért el is maradt, most meg ugyebár a pánik

Nekem az 1.0.4.0-s path is felment, bár az az igazság, hogy most nem játszom vele, sőt az utolsó seven telepítés óta még fel se tettem a gépre.
A lényeg, hogy megnyugodtál. Amúgy a játék forumán is mondtak mindenféle marhaságot, mikor elsírtam ott magam, hogy diavetítés a játék, még a legegyszerűbb beállításokkal is. Persze legtöbben a videokártyámat fikázták, meg a szar beállításaimat:)

(#1578) hoby36


hoby36
senior tag

Nem volt valakinek win 7 alatt a játékokkal gondja?

[ Szerkesztve ]

A logikában semmi sem véletlen!

(#1579) <NewL> válasza Morden24 (#1574) üzenetére


<NewL>
addikt

[link]
nem látok itt,nem találom a touchpadot
hol van?
meg úgy szeretném ,hogy az ikonja a jobb alsó sarokban az értesítési ikonok között legyen,szval amikor lehúzom az egeret egy kattintással átváltsak touchpadra.

There's an app for that

(#1580) Morden24 válasza <NewL> (#1579) üzenetére


Morden24
nagyúr

Sanszos, hogy a PS/2-es egér lesz az, feltéve, hogy nem egy PS/2-es egeret használsz ;)

Egyébként gondolom egy notebookról van szó. Ergo akkor a gyári programjával talán lehet ilyesmit csinálni.

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#1581) Morden24 válasza hoby36 (#1578) üzenetére


Morden24
nagyúr

Kicsit bővebben: MILYEN játékokkal?

Eléggé tág halmaz ez így.

(#1582) hoby36: Hát abban én nem tudok segíteni, mert egyáltalán nem COD-ozok. De javaslom a konkrét játékok topikjait, vagy esetleg írd le, hogy mi a gondod velük, mert COD-okról eléggé sokszor szokott szó lenni, csak engem konkrétan nem érdekelnek :B

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#1582) hoby36 válasza Morden24 (#1581) üzenetére


hoby36
senior tag

Call of duty 4-6. 64 bites a windowsom.

A logikában semmi sem véletlen!

(#1583) <NewL> válasza Morden24 (#1580) üzenetére


<NewL>
addikt

Megkérdezem blueMerlét akkor a topicjában:D

Más,felraktam az Everestet,ki szeretném írni a proci hőmérsékletét stb
miért nem írja ki?

There's an app for that

(#1584) Morden24 válasza <NewL> (#1583) üzenetére


Morden24
nagyúr

Bár nem használok Everest-et, de a trial az egy funkcióiban igencsak korlátozott valami. Könnyen lehet, hogy hiányzik belőle ez a lehetőség.

Mondjuk kicsit érdekesek az ikontársítások, most látom... :D

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#1585) <NewL> válasza Morden24 (#1584) üzenetére


<NewL>
addikt

felraktam újra,most van ha belépek az everestbe,ha kilépek meg nincs :D
csak azt sem tudom mit kell nézni,noob vagyok,szerintem felesleges ez nekem:D

[ Szerkesztve ]

There's an app for that

(#1586) Morden24 válasza <NewL> (#1585) üzenetére


Morden24
nagyúr

Emlékeim szerint ez On/Off dolog, tehát ha megy az Everest, akkor van notification area vagy gadget, ha meg kikapcsolod, akkor ki van kapcsolva.

Sectumsempra - For Enemies

(#1587) klambi


klambi
addikt

szevasztok!

xp-hez találtam saját os-összeállító progit, amivel magadnak tood összeállítani hogy mi kell bele meg mi nem, win 7 hez van ilyen már, nem tud ilyenről valaki? :F :Y

"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#1588) Morden24 válasza klambi (#1587) üzenetére


Morden24
nagyúr

Igen, van.

AIK for Windows 7

szerk.: Előre szólok, hogy ez nem nLite-féle bohóckodás.
Egyébként ha csak néhány dolgot akarsz ki-be kapcsolgatni, akkor a Windows Features ablakból is megteheted telepítés után.

[ Szerkesztve ]

Sectumsempra - For Enemies

(#1589) AMD_ok válasza Morden24 (#1576) üzenetére


AMD_ok
őstag

őszinte vagyok,fogalmam sincs ;) , mert egyből feltettem a drivert :F
Szedjem le, aztán nézzem vagy 2 napig úgy?

(#1590) Morden24 válasza AMD_ok (#1589) üzenetére


Morden24
nagyúr

Nem tudom sajnos konkrétan, nekem notebookon van Setpoint egy VX Nano-hoz, azzal nem volt ilyen gond.

Ellenben előfordulhat, hogy az illesztő hibája. Gondolom a gyári ikonokat használod, tehát nem ilyesmi a probléma. A helyedben megpróbálnám, elvileg kiderül gyorsan, mert írtad, hgy néhány óránként előjön a dolog.

Sectumsempra - For Enemies

(#1591) bpx válasza hoby36 (#1578) üzenetére


bpx
őstag

de.

(#1582) hoby36: azokkal nem

(#1592) AMD_ok válasza Morden24 (#1590) üzenetére


AMD_ok
őstag

oké,akkor leszedem és nézem úgy. Csak az a még furcsább az egészben,hogy amint említettem az elébb, RC-vel (kb fél évig használtam) soha nem jött elő, pedig volt, hogy kb 2 napig is ment folyamatosan a gép.
MOD: bocs,de elfelejtettem,hogy közben teljes platformváltás is volt. Az RC alatt egy S775-ös konfig volt (q6600 ddr2 P5k, stb). Nem tudom,ez esetleg számít-e valamit

[ Szerkesztve ]

(#1593) dokesz007 válasza Speeedfire (#1566) üzenetére


dokesz007
aktív tag

Hy, ezt a vista driveres dolgot megkérdeőjelezném, notin a win7-hez semmilyen, de tényleg semmilyen catalistot nem volt hajlandó elfogadni, csak ha haxolva lett...főleg mert vmiért soha nem ismerte fel a kártyát annak ami x700/V5000...

De ha a te eszmefuttatásod mentén indulok, akkor meg tudod mondani, h teljesítményben lesz-e különbség ha a firegl V5000-t sima x700-nak ismeri csak fel?Csak acadban és 3d tervezésben használom...

---C.2.A. Dokesz007 ---I'm the power---SAJTOLOK---

(#1594) xedamin


xedamin
tag

Újra itt:)

uTorrent-be lejjebb vettem a beállításokat, alaplapgyártó oldaláról frissítettem a legújabb, Win7 kompatibilis alaplapi hálókártya driverét, és most ma reggel 1.8MB/s helyett csak 1.5MB/s sebességgel töltök le, viszont ekkora sebességnél sincs gond a procival (esetleg 5-10 mp-enként minimálisan megakad egy pillanatra az egér, de az még belefér). Ezelőtt ekkora sebességnél már rég beszaggatott az egér.
Úgy néz ki megoldódott a probléma:) Köszönöm mindenkinek a segítséget:)

Büdös emo leszek. A büdös már megvan, csak az emo hiányzik.

(#1595) bozont


bozont
veterán

Nem teljesen ide tartozik, de a saját topicja már elég kihalt. A Tisztaszoftvertől igényelt kulcsot használhatom egyszerre két rendszerhez is? Ezt úgy értem, hogy ha a Win7 mellé az XP-t is felszeretném telepíteni (nem másik gépre), akkor használtatom ugyanazt a kulcsot (vagy esetleg mindhez külön jár, ezt még nem tudom)?

(#1596) bpx válasza bozont (#1595) üzenetére


bpx
őstag

elég érdekes lenne ha win7 kulccsal a korábbi oprendszereket is lehetne telepíteni (pl. xp)
nyilván külön kulcs kell hozzájuk

(#1597) klambi válasza Morden24 (#1588) üzenetére


klambi
addikt

de ezzel 1 dvd-t össze tudok álítani, vagy install után tudom konfigolni? :Y

"Mond szépen angolul: Gyors róka!"

(#1598) Morden24 válasza klambi (#1597) üzenetére


Morden24
nagyúr

Ezzel magát a telepítőt tudod megvariálni.

Sectumsempra - For Enemies

(#1599) pzstm


pzstm
titán

kcicsit lehet Off leszek :U
Welaptulajdonosok figyelmébe ajánlom, hogy 2009. december 1-től a Google Analytics Windows NT megnevezés helyett Windows7-est ír ki :C :DD

iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!

(#1600) Speeedfire válasza <NewL> (#1585) üzenetére


Speeedfire
nagyúr

szia
próbáld meg itt beállítani
lehet h az újakban alapértelmezés szerint tiltva van


dokesz007: nem azt írtam h biztosan felismeri, hanem h van rá esély, meg írtam is h szerintem jobban jár ha letölti a win 7 drivereket


xedamin: grat, amúgy ha a max kapcsolatok száma kb 50-60 akkor is vígan jön max sávszéllel és kevésbé terheli le a procidat
gondolom int. háló kártyád van azok sajnos a prociból élnek


bozont: ugyanahhoz a rendszerhez használhatod, de másikkal nem lesz kompatibilis

Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 7 Archívum II. (téma lezárva)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.