Hirdetés
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Krumple: [Xpenology] DSM 7.3 telepítése proxmox 9 alatt - GUIval
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Kalandor: „Ha engedtem volna a lelkiismeretemnek, az üzlet kevésbé lett volna jövedelmező”
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
PAtr0n
üzenetére
Rekordmagasságba emelkedett a Windows 11 népszerűsége a játékosok körében

Egyébként meg nagyon egyszerű, kipróbálod aztán kiderül, hogy nálad a saját hardver- és szoftverkörnyezetedben hogyan muzsikál, mert nyilván az a lényeg és nem az hogy másoknál hogyan. Ennyi!
-
-
-
PAtr0n
addikt
Sziasztok!
Aktív gaminghez, érdemes e már átállni erre gyöszre (csakis eredeti!), vagy még hagyjuk kupálódni?
10-el semmi bajom, átlagos user vagyok, böngészek, gémelek, utóbbi viszont fontos hogy stabil legyen.
Köszi!
-
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Hagyd alapértelmezetten.
(Bekapcsolva közepesen), gondolom ilyen conf fileok és hasonlókat ami sima zippel is kicsit osszébnyomható, de azért túl sok energiát ne feccöljön bele a gyorsaság rovására. Én egyedül azt kapcsolom ki hogy ne indítsa újra a gépet amikor végez. -
cigam
titán
válasz
turbokappa
üzenetére
Simán csak rendet rak, indexel, vírust keres, defragol,...
Mi ezzel a gond? W10 is csinálta. -
válasz
turbokappa
üzenetére
Ok, meglehet, én pusztán csak azt javasoltam, hogy a proci valós igénybevételét, ezzel a progival érdemes megnézni.
-
RockHaRD
addikt
Sziasztok (újra
)
Kivételesen nem a frissítéssel van gondom, mert azt ugye letöröltem.
Egy igen érdekes "problémára" keresek megoldást:
Dual monitoros rendszerem van, ami egy oled tv-ből, és egy gamer monitorból áll. Ebből a monitort használom secondarynak, mert a TV előtt ülök. Windowsban ezért a TV a primary, csak azon van tálca és társai, de a képernyő beállításoknál a Windows az 1-est a monitorra teszi (display port), a 2-est pedig a TV-hez (hdmi 2.1). Ez önmagában nem lenne gond, hiszen be lehet állítani a primaryt. A gond annyi, hogy a témánál kb 100 képből álló háttér váltakozik óránként úgy, hogy a két kijelzőn különböző háttér van, és a tálca meg az ablak színek nem a tv-n lévő hátterét követik, hanem a monitoron lévőét. Be van állítva az átlátszóság, meg az automatikus szín, vált is akkor amikor a háttér változik, csak rosszra. Tehát amikor a tv-n éppen egy narancssárga témájú kép van, a monitoron pedig kék, akkor a tálca a tv-n, meg az összes ablak kék
Tudom, hogy hülyeség, de esetleg van erre mód, hogy működjön rendesen?
-
turbokappa
senior tag
-
[CS]Blade2
addikt
Tegnap még működött ez a forgalom biz-baz:
Hiába veszem ki és rakom be újra, indítom újra a gépet. A beállításokban tettem erre az Experiences-re alaphelyzetbe állítást meg újratelepítést vagy mit lehet ott, nem segített rajta.Ráadásul ma tettem fel ugyanilyen verziójú windows-t másnak, és ott egész máshogy néz ki, annyi, hogy az enyém azóta telepített valami összegző frissitést.
A másik gépen 3x magasabb az időjárás, írja az előrejelzést is, és működik a forgalom. Nálam ugyanez a két opció van az időjárásnál is, hogy eltávolítás vagy szolgáltató:experienses alkalmazás indítása ami látszólag nem csinál semmit egyébként, legalább is nincs megnyíló ablak.
-
válasz
bali66
üzenetére
Bocs, most vettem észre, hogy ez a választ, egyel feljebb, turbokappának szántam.
Az, hogy valójában mennyire van terhelve a proci, azt legbiztosabban a HWiNFO64 progival tudod megnézni.
Pl. nálam ilyen, miközben csak a Chrome van megnyitva, abból is csak egy oldal, a PH.
Első ránézésre itt is az látszik, hogy mind a 8 mag, a maximális 4700 MHz-en teker(a HT is be van kapcsolva), miközben lenyitva, az alatta lévő Effektív órajeles részt, jól látszik, hogy az egyes magok ténylegesen milyen órajelen futnak, vagy alatta ugyanezek, csak százalékosan.
-
Gyok2
senior tag
Adott egy laptop, ami egy frissítés közben le lett állítva, és azóta bejelentkezéskor azt írja ki: Ezzel a fiókkal nem jelentkezhet be. Próbálkozzon másikkal.
Mi történt vele, és hogy lehet megint bejelentkezni? Visszaállítás, speciális indítás nem megy, az alaphelyzetbe állítást egyelőre megvárom.
Köszi. -
bali66
tag
válasz
turbokappa
üzenetére
Ugyan ez.
-
turbokappa
senior tag
Sziasztok
Üresjáratban magas processzor kihasználtságot vettem észre (akár 100%), ha lenyitom a feladatkezelőt akkor lemegy normál szintre. Intel és amd gépem van és mindkettőn ugyan ez a tünet. Éppen ezért a feladatkezelőt lenyitom és hagyom futni.
Kérdésem, mi a megoldás hogy újra normálisan fusson a proci? -
válasz
King Unique
üzenetére
Köszönöm szépen a választ! Jelenleg felajánlja és többször jelez napközben, hogy elérhető a 24H2. De mivel korábban írtam, hogy játék közben gondom volt és semmi nem oldotta meg a Directx Problémát, így maradnék a 23H2-n. Sajnos nem tudom mi ez a gond és mi a javítás, de amit találtam megoldást egyik sem működött, és az MS Community fórumja tele van ezzel a hibával.
-
King Unique
titán
válasz
Szellem.
üzenetére
A Windows Update csak és kizárólag akkor ajánl fel új funkciófrissítést, ha maradéktalanul megfelel a PC a rendszerkövetelményeknek. Ha nem fel meg, meg eleve trükközéssel lett telepítve a Windows 11, akkor viszont nyilván nem.
A rendszerkövetelményeknek megfelelő PC-ken először csak választható frissítésként ajánlja fel a Windows Update a funkciófrissítést új verzióra és nem telepíti automatikusan. Az utóbbit csak akkor szokta, ha az adott verzió a támogatása végéhez közeledik.
Az előbbiek alapján belátható, hogy még az utóbbi esetben sem feltétlen kell az új funkciófrissítést külön halasztani, hiszen csak választható frissítésként ajánlja fel a Windows Update.Ha mindenképpen a funkciófrissítés halasztása a cél, akkor Pro kiadástól beállítható a funkciófrissítés célverziója, ne ajánljon fel a Windows Update a jelenleginél újabb verziót, stb.
-
Szeretnék segítséget kérni:
Hogy tudom kikapcsolni vagy elhalasztani, hogy az Updaten keresztül felajánlja a 24H2 letöltését? El lehet ezt halasztani? A szokásos biztonsági és a Defender frissítéseket szeretném megkapni, de a 24H2 egyenlőre ne jöjjön le.Köszönöm a választ.
-
mpierre
veterán
Teljesen random módon működik a vfd kikapcsolása. Van, hogy leállításnál üzemszerűen kilép és kikapcsol a vfd, majd átáll órára minimum fényerővel. Van hogy egyszerűen csak megfagy és a win 11 panaszkodik, hogy a leállását akadályozza valami. Ilyenkor a visszalépés, majd ismételt kikapcs sem változtat semmin. Ott marad az adat megfagyva a kijelzőn.
Ha taskbaron kilépést választok az imon alkalmazáson, akkor van hogy kilép és kikapcsol a vfd, van, hogy megfagy. Driver verzióból mindegy melyik van fent. Újabb, vagy régebbi. 64bit driver van hozzá és nem béta.
C++ és .Net 3.5 fent. Plugin mód kikapcsolva. Az egészben csak az a bosszantó, hogy win 10 alatt hibátlanul működött az egész.
Ötlete van valakinek? Win 11 alatt ugye nincs win 10 kompatibilitási mód. Win 7 van. Attól sem változik semmi. -
moleculez
veterán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Kopik a bill a pintől
Erről a mac topic jutott eszembe ahol egy macbookot azért használtak dokkolva billel és monitorral hogy ne kopjon a zsanér és bill
Vegyél egy Windows Hellos webcamot és problem solved🤷🏼♂️ -
Geth
veterán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Most is ki tudod, csak ki kell kapcsolni a bejelentkezési lehetőségeknél, hogy csak Windows Hello-val lehessen belépni, mert az automatikus bejelentkezés NEM AZ.
(Ez jelenleg Windows 10-nél is pontosan ugyanígy van.)
Ha nem tudsz megjegyezni egy 4 jegyű PIN-t, az nem biztos, hogy a rendszer hibája.Ez a gép erre van, nem kell védeni rajta semmit senki elől.
Ha ez a gép el van vágva a nettől, akkor oké, egyébként ez (sajnos) nem így működik... -
[CS]Blade2
addikt
-
Geth
veterán
válasz
[CS]Blade2
üzenetére
Nem vettek ki semmit, pontosan így működött már Win10 alatt is.
Minden értelmes lehetőségre van opció: jelszó, PIN, egyéb.
Az automatikus bejelentkezés nem értelmes lehetőség, csak egy workaround egyes szituációkra, nem mindennapi használatra találták ki, ki kell hozzá kapni a Windows Hello kényszerítését... pontosan úgy, mint Win10-en. -
-
-
Üdv! A 24H2-t érdemes-e felrakni? Korábban olvastam hibákról és néhány napja mindig ott van a frissítés jelzés a tálcán, elég idegesítő rendszeresen manuálisan kilőni. Egy Dell laptopra menne fel, ahol ráadásul külön finomság (hiba) érkezett a felhasználóknak. Köszi!
-
[CS]Blade2
addikt
válasz
teptep
üzenetére
Kösz, ezzel megy.
Nem értem, hogy miért kell kivenni ilyen alap funkciókat, mit zavarta őket ott az az 1 mondat 1 pipával, ha már egyszer van.
Én betenném a beállításokba, ahol a helye lenne: Mit akarsz? Jelszót, PIN-t, apjaf.t, automatikus bejelentkezést, stb.Barkácsolnom kell a telepítőt, hogy ne nézze a cpu-t egyebeket, utána, hogy helyi fiókom legyen, majd kell 12db kis .exe meg .reg fájl, hogy visszahozzak ilyen-olyan funkciókat amik korábban megvoltak.
Mibe tartana, ha megnézné a cpu-t egyebeket, aztán kiírná, hogy nem jó, ebben és ebben érinthet, de lenne egy gomb, hogy "nem érdekel és tovább".
-
teptep
őstag
-
[CS]Blade2
addikt
2021-esről tettem egy tiszta telepítést a legfrissebb verzióra. A gondom:
control userpasswords2-nél
nincs ott, hogy ne kérje a retkes jelszót.
Hova tették át az automatikus bejelentkezést? -
fradi81
veterán
válasz
fradi81
üzenetére
Igy nézett ki windowsban. 'Megfelelően működik', de mégse hozzáférhető. Megoldás linux live, ott a lemezkezelő program adott lehetőséget a sérült rész javítására így már használható windowsban is.
-
King Unique
titán
válasz
fradi81
üzenetére
Ez az "amit nem lát a windows 11" állítás csak akkor helytálló, ha sem az eszközkezelőben, sem a lemezkezelőben egyáltalán nem jelenik meg a pendrive, ellenkező esetben helytelen.
Ha az eszközkezelőben megjelenik a pendrive, de hibakód van, akkor a linkelt leírásban lévő megoldás alkalmazását lehetne megpróbálni. + A szokásos módszereket, Windows 11 újraindítása, kipróbálás másik USB-porthoz csatlakoztatva, stb. -
Orbiteric
aktív tag
ezt a plex-et megnéztem, és elég simán be lehet állitani.. androidtv-n elinditottam az appot, könyvtárba mentem és ott is volt.. dolby üzemmódba kapcsolt rögtön a tv ahogy elinditottam, ahogy kell.. szépen lejátsza.. semmi akadozás sehol.. meg is lepődtem. a pc-t ilyenkor mindig bekapcsolva kell hagyni , vagy kikapcsolva is megy, esetleg készenléti módban is ?
-
fradi81
veterán
Hello
Van egy sandisk pendrájvom amit nem lát a windows 11. Ez az usb egyébként működik ha telefonra dugom, vagy BT hangszóróba. Megjelenik a tálcán a lecsatolási lehetőség, majd később kiírja hogy ismeretlen eszköz. Mit lehet ezzel kezdeni? (A gép jó, a másik két pendrájvot látja.) -
Geth
veterán
válasz
Orbiteric
üzenetére
Windows 11-en ugye nem működik normálisan ha bekapcsoljuk a hdr-t mert elmennek a színek teljesen.
Mert nem kalibrálod, irány a Store: "Windows HDR Calibration". Ezt a megfelelő kijelzőre húzva és végigcsinálva a kalibrálást, kidob egy advanced color profile-t ahhoz a kijelzőhöz. Az "advanced" esetünkben a HDR-t jelenti (tehát ez független a sima color profile-tól), így a színek jók lesznek bekapcsolt HDR-rel SDR tartalom mellett is.VLC-t passzolom, itt mpc-hc van, az (beállítás után biztosan) automatikusan bekapcsolja a HDR-t, ha olyan videót indítok el benne. Ha a gép össze van kötve egy HDR képes TV-vel, akkor kész is vagy - a TV át fog váltani HDR módba amikor bekapcsolod manuálisan/automatikusan a HDR-t a Windows-ban.
"Igazi" Dolby Vision-t szerintem Windows alól jelenleg nem tudsz átjátszani - nem fog átváltani a TV DV módba.TV natív lejátszónál értelemszerűen mennie kell (ha a lejátszó is tudja), hiszen ott a TV játszik le, mindegy honnan jön az adatfolyam (nálam Android TV-n Jellyfin adja oda a kliensébe épített ExoPlayer-nek, hibátlan a DV is).
-
Orbiteric
aktív tag
Windows 11-en ugye nem működik normálisan ha bekapcsoljuk a hdr-t mert elmennek a színek teljesen. viszont van a VLC lejátszó illetve androidos tv re is telepíthető .a VLC -n megoldható esetleg hogy PC ről átküldi a videót vagy filmet tévére ,a tv pedig Nativan lejátsza és aktiválja magának a dolby Visiont vagy HDR -t?
-
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
A Rufus miért hoz létre 2 partíciót?
vs.
Egyébként a Rufus csak és kizárólag UEFI-NTFS sémánál kreál egy + UEFI segédpartíciót a pendrive-ra, de azt is csak a standard ISO-ban lévő 4+ GB-os
install.wimfájl miatt. Ellenben egy 1 GB-nál kisebb méretű Macrium Reflect és AOMEI Backupper WinPE / WinRE ISO-nál eleve nem, meg annál GPT-UEFI sémánál alapból FAT32-re formáz."Nyilván azért, mert NTFS-re formáztam."
A Rufus az ISO-fájl kiírásánál alapesetben eleve újraparticionálja és újraformázza a pendrive-ot, vagyis kb. mindegy milyen fájlrendszerre volt formázva előtte.
Ha a GPT-UEFI sémánál nem NTFS lenne kiválasztva, hanem az alapértelmezett FAT32 formázási beállításon lenne hagyva, akkor nem hozna létre 2 db partíciót, ennyi.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique
üzenetére
Nyilván azért, mert NTFS-re formáztam.
Akkor átállok FAT32-re!!!
Köszönöm! -
GEPESZ66
veterán
válasz
Doky586
üzenetére
Az AOMEI Partition-nal megnéztem, 2 partíció volt a pendriven.
Töröltem a partíciókat, s létrehoztam 1 partíciót.
Ha a Rufus-al írom ki az ISO-t, akkor ismét 2 partíció lesz rajta.
Ismét létrehoztam az 1 partíciót, felmásoltam az ISO tartalmát.
Most már a Boot menü csak 1 partíciót hozott, de így sem indult el.
A Macrium ISO tartalmát rámásoltam a pendrive-ra, s az símán boot-olt.
Mondjuk így felmerült a következő bennem.
A Rufus miért hoz létre 2 partíciót?
Vagy mi van a Rufus helyett, ami ajánlható?
A másik gépemen így írtam ki az AOMEI-t, s nem volt gond.
Ha az ISO tartalmát rámásolom, mint a Macrium esetében, akkor ennél miért nem megy a boot?
Kedvelem az AOMEI-t, mert van ingyenes verziója, ami mindig früssül, igy a legfrisebb ISO-t mindig létrehozhatom.
Remélem erre a három kérdésre tudtok válaszolni!
Előre is köszönöm! -
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Mármint mi a kérdés, hogy a 2 db USB-s opció közül melyiket kellene indítani, eddig talán nem derült ki egyik vagy másik kiválasztásánál és indításánál hogy melyik bootol megfelelően?

Egyébként a Rufus csak és kizárólag UEFI-NTFS sémánál kreál egy + UEFI segédpartíciót a pendrive-ra, de azt is csak a standard ISO-ban lévő 4+ GB-os
install.wimfájl miatt. Ellenben egy 1 GB-nál kisebb méretű Macrium Reflect és AOMEI Backupper WinPE / WinRE ISO-nál eleve nem, meg annál GPT-UEFI sémánál alapból FAT32-re formáz. Vagyis nem világos hogyan sikerült ezt így összehozni.
-
-
-
-
-
GEPESZ66
veterán
Gondoltam megcsinálom a mentést , a belakott rendszerről, a Macrium-al, vagy az Aomei-vel.
A pendrive-t rádogtam, s az F12-vel beléptem a Boot menübe.
Ez egészen más, mint a régi gépemen, ott nem volt gondom.
Hogyan tudom kiválasztani a USB-n lévő pendrivet?
A BIOS-ban is ez a Boot sorrend szerepel.
-
válasz
zsolt_64
üzenetére
Igen az elavult biosokkal működik a ventoy sb, de a 2024 ben kiadottakkal nem. Mert a régi biosokban még ott a sebezhetőség.
Hónapokig használtam a Macrium 8.1-et így, azzal nem jelentkezett korlátozás, de a 10 es még csak pár napja jelent meg. Gondolom ugyanolyan, de letesztelheted ha előreállítod az órát..
-
-
-
-
-
-
ZoleeWolf
tag
válasz
petymeg
üzenetére
Szia,
Szerintem ez az NVIDIA új alkalmazása, legalább is nekem is hasonló jellegű sor jelent meg, nálam az F9-el tudom ezt a statisztikaréteget ki-be kapcsolni, de nálad lehet más.
ALT+Z-t megnyomod, és a fogaskeréknél megtudod nézni a parancsikon-vezérlőknél mire van állítva a statisztikaréteg.
Ha nem ez a megoldás akkor bocsi. -
borges7
aktív tag
Sziasztok, nem engedi törölni a Chrome böngészőt, mit lehet tenni?
(Újra akarom telepíteni, mert valami miatt nem lehet frissíteni)Azt már végigjátszottam, hogy háttérben futás tiltása, feladatkezelővel történő bezárás, sőt, csökkentett módban is próbáltam eltávolítani, az se segített.
-
-
Mit lehet olyankor tenni ha képfájlt akarok csatlakoztatni de a fájlkezelő kiakad és befagy?Vagyis kérdés miért nem lehet csatlakoztatni a képfájlt?
-
petymeg
addikt
Sziasztok!
Azt a sort a jobb felső sarokból hogyan tudom leszedni?

-
teptep
őstag
válasz
King Unique
üzenetére
Nekem nincs, és nem is szeretném feltelepíteni a programot. Csak az ISO van letöltve és kicsomagolva egy 1 gigás FAT32 partícióra, amit a multiboot menüből indíthatok -ha szükségem lenne rá. Ott pedig nincs boot bejegyzés hozzáadás, de az Easy BDC-vel megoldottam.
-
CirrMee
addikt
-
-
King Unique
titán
válasz
teptep
üzenetére
Adding a Boot Menu option for system Image recovery
Megoldható a program saját kezelőfelületén is a boot bejegyzés hozzáadása.
-
King Unique
titán
válasz
SunMount3r
üzenetére
How to Delete Windows.old and $Windows.~BT folders in Windows 10 (Windows 11-nél is)
Igen, normális, ahol adott a lehetőség manuálisan törölni a
Windows.oldmappát, de 10 nap után elvileg automatikusan törli a Windows 11 is. -
válasz
teptep
üzenetére
Az csak akkor kell ha csak 1db fizikai lemez van a gépedben. Ezért írtam az egyszerűbb megoldást, ami biztonságosabb is (nem kell bcd mahinálás)
Amúgy meg ott a lehetőség a macrium saját megoldása: nem iso-ba generálod hanem közvetlenül a win bootmenübe, ahogy a képeken látszik.
-
-
teptep
őstag
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Nekem sem volt kedvem pendive-ról bootolni, ezért egy külön partícióra másoltam és a betűjelet eltávolítottam. Easy BDC-vel pedig beraktam a multiboot menübe. Így 2 másodpercre felvillan a bootmenü, és alapértelmezetten indítja a Win11-et.
-
teptep
őstag
-
-
-
válasz
GEPESZ66
üzenetére
De a rescue media ugyanúgy korlátozás nélkül és korlátlan ideig használható zavaró felugró ablakok nélkül mint a free verzióban.
Én az iso tartalmát rámásoltam egy sata 1TB ntfs adattár belső hdd-re és azóta azon hdd bootolja a macrium reflect 10 et. Egyszerű és nagyszerű.
-
Benőke
őstag
23H2 -t le lehet még szedni valahonnan? Mert direktben már csak a 24H2 -t találtam.
-
-
Laraxior
titán
Semmi, Samsungos vacak.
-
rgeorge
addikt

Ezt a furcsa megjelenítést (gépház) mi okozza? FullHD monitor natív felbontáson, Intel UHD Graphics 630 legfrissebb driver. Cleartype bekapcsolva, de ha kikapcsolom ez nem változik (máshol igen).
Új hozzászólás Aktív témák
- Honor X6a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Ventilátorok 120/140mm és tápkábel modding kitűnő árakon!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RX 9060 XT 16GB Zalman T3 Plus CM 650W
- Új, Aktiválatlan iPhone 14 (128 GB) (rendelhető)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

)
Hiába veszem ki és rakom be újra, indítom újra a gépet. A beállításokban tettem erre az Experiences-re alaphelyzetbe állítást meg újratelepítést vagy mit lehet ott, nem segített rajta.

Erről a mac topic jutott eszembe ahol egy macbookot azért használtak dokkolva billel és monitorral hogy ne kopjon a zsanér és bill