- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Szólánc.
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Azonos árketegóriájú (105-110.000 Ft-os) relatív olcsó telefonok kamerái
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT
Ezt érdemes elolvasni: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
Icewloxy #28495 üzenetére
• Egyszerű boot
• Clean Install Windows 10/11 without DVD or USB Flash DriveMár ha tényleg nincsen kéznél semmilyen USB-s meghajtó (pendrive, külső HDD, külső SSD), amit lehetne használni a telepítési adathordozóként.
Az alaphelyzetbe állítással is lényegében tiszta telepítés végezhető a minden elem eltávolítása opciót választva.
-
-
King Unique
titán
válasz
Icewloxy #28343 üzenetére
Ha nem az általános termékkulcsot írta ki, akkor az úgy reális lehet, mármint az gyári OEM licenc.
A jelentős hardvermódosítás utáni újraaktiváláshoz alapesetben Retail termékkulcs kellene az OEM helyett, de akár az utóbbinál is megoldható.
-
King Unique
titán
válasz
Icewloxy #28319 üzenetére
"üdv, van egy win 11 home gép ami 3 éve alzából lett véve, és op rendszer is járt hozzá"
Mármint meg lett vásárolva hozzá a Windows 11 X tízezer forintért, rajta van ez a számlán is, vagy csak telepítettek rá egy Windows 11-et és beaktiválták valahogyan?
Akár jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, PC csere) után is megoldható a Windows 10/11 újraaktiválása, lásd a #15572 számú hozzászólásban bővebben.
Gond akkor lehet az újraaktiválásnál, ha pl. Windows 10/11 helyett Windows 7/8/8.1 termékkulcs (pl. ShowKeyPlus programnál az "Enter a product key to check its edition" megmutatja).és abból generált digitális licenc, illetve az utóbbinál akkor, ha közben jelentős hardvermódosítás (pl. alaplapcsere, PC csere, esetleg BIOS-frissítés) történt (bővebben).
Take Perfect Screenshot with Snipping Tool app in Windows 11
-
zseko
veterán
válasz
Icewloxy #28332 üzenetére
https://www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows11
Innen szedtem, a harmadik link. Win alól is el lehet indítani, de én teljesen szűz telepítést akartam egy teljesen új ssd-re, így kiírtam usb-re.
Ezen az oldalon van a Media Creation Tools is a második linken, ezzel készítettem az usb-t, nem foglalkoztam fancy Rufus-al vagy más programmal most.Egy változatot lehet letölteni, telepítéskor választod ki hogy Home vagy Pro verzió kell.
-
zseko
veterán
válasz
Icewloxy #28327 üzenetére
Nálam így működött, direkt ezért kapcsoltam a fiókomhoz. A Microsoft oldaláról töltöttem le, a legfrissebb Win11-et.
De nekem retail van, úgy tudom ez az a verzió amit 'dobozosnak' hívunk. Bár mintha itt is lennének némi megkötések, például hardvercseréhez - főképp alaplaphoz - kapcsolódóan, de rég olvastam utána. -
ekkold
őstag
válasz
Icewloxy #27433 üzenetére
LAN-on belül csak egy olyan szoftver kell ami tud WOL csomagot küldeni. Ez lehet windows-os program, pl: [link]. De ha van mondjuk egy NAS-od akkor PHP-ból is lehet WOL csomagot küldeni webfelületről (én így oldottam meg [link]). Illetve ha esetleg Mikrotik routered van, az is tud alapból WOL csomagot küldeni, menüből, paracssorból, és akár script-ből is.
Ha az oprendszerben (némely gépen a bios-ban is) engedélyezve van a WOL, akkor fel lehet ébreszteni ilyen módon.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
Icewloxy #27416 üzenetére
Régebbi gépeken a biosban az energiagazdálkodásnál az ErP-t kell bekapcsolni, ilyenkor kikapcsolt gépnél nem marad áram alatt az usb port. Ez szokott eup 2013 néven is szerepelni. Újabb gépeken a deep sleep-et kell bekapcsolni, vagy az usb töltési funkciót kapcsolni.
Lehet még: usb power delivery in soft off state. -
Geth
veterán
válasz
Icewloxy #24354 üzenetére
Windows 11-en ugye nem működik normálisan ha bekapcsoljuk a hdr-t mert elmennek a színek teljesen.
Mert nem kalibrálod, irány a Store: "Windows HDR Calibration". Ezt a megfelelő kijelzőre húzva és végigcsinálva a kalibrálást, kidob egy advanced color profile-t ahhoz a kijelzőhöz. Az "advanced" esetünkben a HDR-t jelenti (tehát ez független a sima color profile-tól), így a színek jók lesznek bekapcsolt HDR-rel SDR tartalom mellett is.VLC-t passzolom, itt mpc-hc van, az (beállítás után biztosan) automatikusan bekapcsolja a HDR-t, ha olyan videót indítok el benne. Ha a gép össze van kötve egy HDR képes TV-vel, akkor kész is vagy - a TV át fog váltani HDR módba amikor bekapcsolod manuálisan/automatikusan a HDR-t a Windows-ban.
"Igazi" Dolby Vision-t szerintem Windows alól jelenleg nem tudsz átjátszani - nem fog átváltani a TV DV módba.TV natív lejátszónál értelemszerűen mennie kell (ha a lejátszó is tudja), hiszen ott a TV játszik le, mindegy honnan jön az adatfolyam (nálam Android TV-n Jellyfin adja oda a kliensébe épített ExoPlayer-nek, hibátlan a DV is).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Jövedelem
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Villanyszerelés
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Antivírus szoftverek, VPN
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest