Hirdetés
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gerner1
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
Sziasztok.
Van egy elég gáz problémám a vizsgaremekemmel, amivel lehet kicsit nagy fába vágtam a fejszémet. Rendszergazdai szoftverüzemeltetőnek mentem, és most kitaláltak egy vizsgaremeket a KKK-nál, viszont én úgy voltam hogy vegyük akkor komolyra a dolgokat, ha már van egy rakás cuccom, és ESXi a homelabban.Adott egy host 6.7U3-mmal, 2db intel fizikai NIC (vmnic0-1), amin fut a VCSA6.7 10GB Rammal, 4CPU-val, és 2db vNIC-ccel, egyik a vDSwitchDefault-ba, másik a VMnetwork-ben, egyiken sincs specifikus VLAN megadv. A második vNIC-nek nem találom hogy hol kell neki IP-t adni, mert a [VMware-es leírás] ahol írja, ott nincs semmi, vagy nem találom azt a menüponot mert vakegér vagyok, HTML5-öt használok, nem flasht.
Az egyik fizikai nic-et mindig tudom migrálni, ha nincs rajta semmi se, vagy tehermentesítve van. De amin van a management, az istennek sem akarja elengedni, és ez fog történni:
Amikor a vDSwitch-ben próbálom migrálni a hálózatokat, beleértve a mangement VLAN-t, egy bizonyos timeout után reseteli a beállításokat, mert nem tud csatlakozni a másikhoz.LACP beállításoknál létrehoztam az uplinkeket vDswitchben, pl Supermicro_LCAP, 2db uplink porttal.
Eközben kb 15mp-ig zöldek a switch portok, majd show etherchannel summary-ben ezt kapom:
Konfig előtt:
S - Layer 2, D - Down, U - Up, I - Stand-alone, P - port bundled, w - Waiting to be aggregated
Pg0(SU) | G0/15 (P) G0/16 (I)Konfig után rövid időn belül (~15s), itt már nem tudom pingelni a management IP címét a hostnak, ami hozzá került a csoportba.
Pg0(SU) | G0/15 (P) G0/16 (P)Konfig után ~20-25s-ccel, ilyenkor a switch mindkét portja sárgán viágít, mintha lecsapná az STP:
Pg0(SU) | G0/15 (P) G0/16(w)Ezután jön a timeout, és a rollback, max 15-20s-ccel.
Eszkzök: vCenter Server Appliance 6.7, és ESXi 6.5U3 és 6.7U3, illetve Cisco Catalyst 2970 Gigabit Ethernet Switch, managelve. VLAN102, 100 létrehozva
Switchportok, és etherchannel konfigurációja:
int ra g0/x-(x+1) (kettesével csoportosítva a portokat hostonként, pl 15-16 és 17-18, stb)
sh
sw trunk encap dot1q
sw mode trunk
sw t allow vlan all
channel-group y mode active
no shHa valaki tudna segíteni egy kicsit gatyába rázni a tudásomat dicsordon, vagy FB Messengeren vagy Telegram/viberen keresztül, én azt nagyonszépen megközönném. VMware Arena videóit néztem youtubeon, és már egy hete lassan ezzel szívok. Pedig már egyszer műkdött, vSAN, és vMotion is, de egy pár indítással később kiestek a vDswitchek az etherchannelből, számomra érthetetlen okokból, és ezután jött a többi katasztrófa is.
Nem akarok VMware Professional leni most ezalatt a legfeljebb egy óra alatt, de szeretném ha az ilyen alap beállítások számomra is érthetőek lennének, mert a dokumentáció az angol tudásom ellenére is, elég nehézkes a számomra.Mégegyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Azonnali készpénzes AMD Ryzen 1xxx 2xxx 3xxx 5xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest