Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Klaus Duran: HP wifi nyomtatás+ win11.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gurulunk, WAZE?!
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Mykroft
tag
Üdv!
Van itthoni használatban egy HP Microserver gen8-am, nevezzük játszós környezetnek.
ESXi (6.7.0 u3) sd kártyáról bootol, belső sata porton ssd a datastore, első 4 hdd pedig rdm ként átadva a nas virtuál gépnek. (Azért rdm, mert mikor kezdtem, még nem volt xeon proci benne, azóta még nem játszottem el vele, hogy direkben a diszkeket kapja meg.)
Ez a felállás működik is szépen már 5éve, amire kell, azt bőven tudja.Pár hete előjött egy hiba, amire nem találom a megoldást, csak tippelni tudok:
random időközönként elérhetetlen lesz az ESXi, a webfelület betölt, de belépni már nem lehet, ssh-n belépni lehet, de a kiadott parancsra már nincs válasz. Virtuál gépek (nas, pi-hole, mikrotik chr) látszólag futnak (pingre válaszolnak), de érdemi szolgáltatást nem végeznek már el ilyenkor. Ilyenkor a ventillátor sebesség 50%-ra emelkedik (normál üzem alatt 20-25%), és elöl a HDD led folyamatosan világít. iLO-ból tudom resetelni a teljes szervert, és néhány napra újra megy tovább minden. Sajnos egyre sűrűbbek a megállások.Tegnap végre megtaláltam a smart infót a lemezekről. Szerintem a datastore ssd "Write Error Count 100 0 100" egyáltalán nem jelent jót, így ez cserés lesz. A többi hdd smart értékei rendben vannak.
Van-e kimondottan virtualizáció számára ajánlott ssd, legalább 250GB-s méretben, melyek ezek a tipusok?
Van-e mód az ingyenes liszenszben automatikus smart adat ellenőrzésre, és esetleges riasztás küldésére?
Új hozzászólás Aktív témák
- Önerő nélkül is elvihető! Részletfizetés. 27 % Áfás számlával Dell Alienware QD-OLED gamer monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
- Lenovo ThinkPad T14 Gen1 Intel i5-10310U Refurbished - Garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple Magic Mouse (USB-C) - Fehér
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest