Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mykroft

tag

Üdv!
    Van itthoni használatban egy HP Microserver gen8-am, nevezzük játszós környezetnek.
    ESXi (6.7.0 u3) sd kártyáról bootol, belső sata porton ssd a datastore, első 4 hdd pedig rdm ként átadva a nas virtuál gépnek. (Azért rdm, mert mikor kezdtem, még nem volt xeon proci benne, azóta még nem játszottem el vele, hogy direkben a diszkeket kapja meg.)
    Ez a felállás működik is szépen már 5éve, amire kell, azt bőven tudja.

Pár hete előjött egy hiba, amire nem találom a megoldást, csak tippelni tudok:
    random időközönként elérhetetlen lesz az ESXi, a webfelület betölt, de belépni már nem lehet, ssh-n belépni lehet, de a kiadott parancsra már nincs válasz. Virtuál gépek (nas, pi-hole, mikrotik chr) látszólag futnak (pingre válaszolnak), de érdemi szolgáltatást nem végeznek már el ilyenkor. Ilyenkor a ventillátor sebesség 50%-ra emelkedik (normál üzem alatt 20-25%), és elöl a HDD led folyamatosan világít. iLO-ból tudom resetelni a teljes szervert, és néhány napra újra megy tovább minden. Sajnos egyre sűrűbbek a megállások.

Tegnap végre megtaláltam a smart infót a lemezekről. Szerintem a datastore ssd "Write Error Count 100 0 100" egyáltalán nem jelent jót, így ez cserés lesz. A többi hdd smart értékei rendben vannak.

Van-e kimondottan virtualizáció számára ajánlott ssd, legalább 250GB-s méretben, melyek ezek a tipusok?
    Van-e mód az ingyenes liszenszben automatikus smart adat ellenőrzésre, és esetleges riasztás küldésére?

Új hozzászólás Aktív témák