Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gerner1
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
- vrob: Próbálkozás 386 alaplap újraélesztésre
-
LOGOUT
Sziasztok, udvozlunk mindenkit Magyarorszag legnagyobb VMware forumjaban!

Új hozzászólás Aktív témák
-
Mykroft
tag
válasz
angelus8925
üzenetére
(jártam már úgy ügyfélnél, hogy korábban működő megosztás egyszer csak elhalt, meg sem jelent. megoldás az ékezetes karakterek kigyomlálása volt a mappák neveiből)
-
Mykroft
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Szerintem ez ott fog megbukni, hogy az asztali win10 nem arra van kihegyezve, hogy futtassom 2-3 virtuálgépet nyélgázon, és mellette még a saját bajain túl vágjon/rendereljen is, miközben minden perifériája ki van hajtva 90-100%ban.
Illetve még mindig, egy asztali gépre, asztali oprendszerre bízol minden olyat, ami a teljes házat kiszolgálja. Ha csak a havi egy frissítést nézzük, az leglább havi fél óra leállás. Mindenkinek. Neked, Faternak, Kameráknak. De ugyanígy leáll mindenki, ha bármi okból restartolni kell. És a minimális win10 tapasztalatom az, hogy ha akar, akkor ezt magától is megteszi, nem túl sok kérdéssel. (tekintsünk el attól, hogy mit lehet meghekkelni benne ezek kiiktatása érdekében) -
Mykroft
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ha tényeleg csak egy kliens user lenne, akkor esetleg járható lehet, egy ilyen felállás:
- a gépeden natívan fut a win10, amin dolgozol,
- egy vm-ben egy másik win10, amire remote bejelentkezik a távoli kliens. (a vm-win10nek saját ip-címem van, erre csatlakozik a kliens RDP-vel.)
- ha több kliens kell, több vm, több ip-cím.
- a kamera rendszert elengedném, felesleges hdd i/o művelet, és kapni hozzá célhardvert 50-100k között, kameraszámtól függően.Azzal azért számolj, hogy a tárhely, és a ram is gyorsan fogy, és a háttértárak sebessége is korlátozni fog. Nem beszéve a VGA megosztásról, amire te rácuppansz egy renderrel, fater meg a WoT-tal remoteban. Hálózat minimum gigabit, ha kell az fps. (mezei irodai felhasználás, 2 monitorral, vékonyklienssel, betöltés után 1-2Mbit sávszélt eszik, de itt nincs akkora képfrissítés, lehet tömöríteni is gazdagon.)
Ez akárhogy nézzük nem egy egyszerű setup, de tanulni tökéletes.
-
Mykroft
tag
válasz
Teasüti
üzenetére
Ez amit itt körvonalaztál, egy olyan vállalati megoldás, ami néha még a nagyvállalatok IT-sait is megizzasztja. Másfél éve mostmár, hogy homeoffice lettünk itthon, előtte CallCenterben használták ugyan ezt a megoldást (vékonykliens, betölti a windows munkamenetet egy központi remote desktop szerverről).
Ha jól sejtem ilyen esetben nem kap minden felhasználó saját VM-et, a szerver egy példányban fut, és az asztalait küldi le a klienseknek. -
Mykroft
tag
Üdv!
Van itthoni használatban egy HP Microserver gen8-am, nevezzük játszós környezetnek.
ESXi (6.7.0 u3) sd kártyáról bootol, belső sata porton ssd a datastore, első 4 hdd pedig rdm ként átadva a nas virtuál gépnek. (Azért rdm, mert mikor kezdtem, még nem volt xeon proci benne, azóta még nem játszottem el vele, hogy direkben a diszkeket kapja meg.)
Ez a felállás működik is szépen már 5éve, amire kell, azt bőven tudja.Pár hete előjött egy hiba, amire nem találom a megoldást, csak tippelni tudok:
random időközönként elérhetetlen lesz az ESXi, a webfelület betölt, de belépni már nem lehet, ssh-n belépni lehet, de a kiadott parancsra már nincs válasz. Virtuál gépek (nas, pi-hole, mikrotik chr) látszólag futnak (pingre válaszolnak), de érdemi szolgáltatást nem végeznek már el ilyenkor. Ilyenkor a ventillátor sebesség 50%-ra emelkedik (normál üzem alatt 20-25%), és elöl a HDD led folyamatosan világít. iLO-ból tudom resetelni a teljes szervert, és néhány napra újra megy tovább minden. Sajnos egyre sűrűbbek a megállások.Tegnap végre megtaláltam a smart infót a lemezekről. Szerintem a datastore ssd "Write Error Count 100 0 100" egyáltalán nem jelent jót, így ez cserés lesz. A többi hdd smart értékei rendben vannak.
Van-e kimondottan virtualizáció számára ajánlott ssd, legalább 250GB-s méretben, melyek ezek a tipusok?
Van-e mód az ingyenes liszenszben automatikus smart adat ellenőrzésre, és esetleges riasztás küldésére? -
Mykroft
tag
najó, ismeritek azt az érzést, amikor a fától nem látjátok az erdőt?
szóval az NVR-en egy routolt tartományból vettem fel a kamerákat (jó régen már), amit ugye a router intéz, és küldi át az adatokat VPN-en át. Így hát ezért lép ki és vissza a forgalom a routerhez.
Köszönöm a rávezetést, ezt benéztem
-
Mykroft
tag
Jerry!
Nálam "hasonló" a felállás, de valamit mégis kihagyhattam. (ESXi 6.7 u3, HP Microserver Gen8)
Többek között fut egy VPN szerver és egy Kamera szerver VM-ben. A vpn-en bejövő kamera forgalom viszont kijön a vasból a routerbe és vissza is megy a kamera szerverbe ugyan azon a csatolón át.
Mit kellene tennem ahhoz, hogy a VM-ek egymás közötti forgalma ne jönnön ki a fizikai csatolóra?
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- Autós topik
- iPhone topik
- Totális káosz a gyártók 12V-2x6 tápkonnektorhoz való hozzáállása
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- Gyermek PC játékok
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500 XT 8GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 128GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
- Dell Precision 7550 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia RTX3000 6GB 1 év garancia
- iPhone 15 Pro Max 256GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4242, 100% Akksi
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3844
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest