Új hozzászólás Aktív témák

• vilag

tag

Üdv!

Új kérdés merült fel bennem.

Alaphelyzet: van egy munkafüzetem ami automatikusan futtat egy userformot indításkor és a felhasználó minden változtatást csak ezen végezhet.

Lehet e azt valahogyan vizsgálni, hogy a nem az általam említett munkafüzet kerül fókuszba.

A kérdés oka az, hogy elég sok (de egy is elég lenne) vezérlőm menet közben kap értéktartományt RowSoure segítségével az említett munkafüzetből. Na már most ha a felhasználó futtatás közben a tálcán egy másik munkafüzetre kattint, akkor az enyém kikerül a fókuszból. Így amikor legközelebb a vezérlő a munkafüzetem egy bizonyos nevű lapjának bizonyos helyéről próbál értéket felvenni, akkor hibára fut mondván (és persze jogosan), hogy "Could' t set RowSource Property" Minthogy az aktív munkafüzetnek nincs olyan lapja amire én hivatkozok.

Továbbá érdekelne az is, hogy egy írásvédett munkafüzetet megnyitva azzal lehetővé tehető e az kódból, hogy önmagáról levegye az írásvédettséget, írjon a munkafüzetbe, mentse el majd újra legyen írásvédett a fájl.

Ennek célja, hogy az alapjáraton a felhasználók általi véletlen módosítások elkerülése érdekében levédett munkafüzetben bizonyos beállítások (ellenőrzött körülmények között) eltárolhatóak legyenek.

Előre is köszönöm a közreműködést!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés