- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Argos: Szeretem az ecetfát
Új hozzászólás Aktív témák
-
martonx
veterán
válasz
luzer0901 #2299 üzenetére
Na, így már azért más. Akkor nem kell mesterséges intelligencia, és tényleg excelben kell megoldani (az eszemet eldobom).
Igaziból ha jól értem egyedül az kell, hogy a sakk szabályait ismerje a program, és szóljon ha valaki szabálytalanul lépett. Ez így már azért mindjárt más.
Mennyivel egyszerűbb lett volna, ha ezzel kezded. Fórumtársak, van-e kedve valakinek karácsonykor leírni azt a pár sor kódot, amivel el tudna indulni luzer0901? Mondjuk egy csikó lépésének ellenőrzését, mert még talán az a legbonyolultabb.
Illetve luzer901 tőled kérdezem, hogy mi az, ami nem megy ezen? -
luzer0901
csendes tag
válasz
martonx #2298 üzenetére
Egyrészt köszi, hogy legalább segítesz másrészt én nem azt kértem, hogy írd meg helyettem hanem azt hogy segíts az elindulásban. A feladat így hangzik
ldjuk meg valamilyen módon az Excelben, hogy a munkalapon valamilyen módon jelzett sakkbábukkal játszani tudjon
egymással 2 személy. Oldjuk meg, hogy a játék kezelje a sakkhoz tartozó lépéseket és szabályokat -
martonx
veterán
válasz
luzer0901 #2297 üzenetére
Ez esetben mi lenne ha írnál nekünk konkrétumokat? Konkrétan mit értesz vba-s megvalósítás alatt? Excelben, wordben, powerpointban, netán outlook-ban kell-e sakk programot írni? Vajon te is érzed-e, hogy mennyire vicces már maga a feltételezés is? Ergo én azt gyanítom, hogy a feladatot sem sikerült megértened. Ha esetleg a konkrét feladat szöveget bemásolnád ide, nem pedig csak a saját interpretációdat, az sokat segítene.
De hogy ne keltsek hiú reményeket, én biztosan nem fogok neked sakk programot készíteni. Annyit szívesen segítek, hogy értelmezem helyetted a feladatodat, és elindítalak a helyes irányba. -
luzer0901
csendes tag
Azt tudom, de nem sok mindennel vagyok tisztában vele, egyszerűen probáltam megérteni, de nem megy
-
luzer0901
csendes tag
Tudom, hogy nem egy nehéz dolgot kértem, de én nagyon hülye vagyok a vba-hoz és ez a legfőbb probléma. Amúgy egy kis segítségnek is örülnék, bárkitől.
-
luzer0901
csendes tag
Valaki olyat keresek aki akár pénzért, de segítene nekem egy vba-s sakk létrehozásában.
-
luzer0901
csendes tag
Sziasztok ,ha valaki tudna segíteni nekem egy sakkhoz alapot ajálani azt nagyon megköszönném
-
olli
tag
VB6-ban írt pcthermometer programmal kapcsolatban felmerült:
8 db DS 1624 szenzort lehet címezni, egy további ADS 7828E 8 csatornás konvertert kellene I2C vonalon csatlakoztatni.
Az ADC címe megegyezik a szenzorok egyikével, &H48, a csatorna kiválasztását hogyan kell beszúrni,
Csatorna címe pl &H21, &H23, &H24
"The address byte is the first byte received following the
START condition from the master device. The first five bits
(MSBs) of the slave address are factory pre-set to 10010.
The next two bits of the address byte are the device select
bits, A1 and A0. Input pins (A1-A0) on the ADS7828 determine
these two bits of the device address for a particular
ADS7828. A maximum of four devices with the same pre-set
code can therefore be connected on the same bus at one
time.
The A1-A0 Address Inputs can be connected to VDD or digital
ground. The device address is set by the state of these pins
upon power-up of the ADS7828.
The last bit of the address byte (R/W) defines the operation
to be performed. When set to a ‘1’ a read operation is
selected; when set to a ‘0’ a write operation is selected.
Following the START condition the ADS7828 monitors the
SDA bus, checking the device type identifier being transmitted.
Upon receiving the 10010 code, the appropriate device
select bits, and the R/W bit, the slave device outputs an
acknowledge signal on the SDA line.The ADS7828 operating mode is determined by a command
byte which is illustrated above.
SD: Single-Ended/Differential Inputs
0: Differential Inputs
1: Single-Ended Inputs
C2 - C0: Channel Selections
PD1 - 0: Power-Down Selection
X: Unused
See Table I for a power-down selection summary.
See Table II for a channel selection control summary.
MSB 6 5 4 3 2 1 LSB
1 0 0 1 0 A1 A0 R/W
PD1 PD0 DESCRIPTION
0 0 Power Down Between A/D Converter Conversions
0 1 Internal Reference OFF and A/D Converter ON
1 0 Internal Reference ON and A/D Converter OFF
1 1 Internal Reference ON and A/D Converter ON -
vilag
tag
Nagyon Boldog Békés Ünnepeket mindenkinek!
-
vilag
tag
válasz
Petya25 #2283 üzenetére
Ahogy írtam VBA-ban szeretném ezt a problémát megoldani, így sajnos az általad kínált megoldás nem használható.
A VBA súgójában annyit találtam, hogy "ActiveWorkbook.ReadOnly" az csak lekérdezhető.
A probléma az, hogy az adot fájlt tööben is használják a hálózaton, viszont a felhasználók egy körének csak olvasásra szabadna megnyitnia.
Fájlszinten a biztonsági beállítások között szépen be is állítottam, hogy mely felhasználók nyithatják írásra, és melyek szerkesztésre.
A fájl elsődleges használója azonban nem én vagyok. Hiába állítottam be mint tulajdonos, hogy semelyik más felhasználónak nem engedélyezem, hogy saját tulajdonba vegye a fájlt, ez valamiért időnként mégis előfordul és ilyenkor minden beállított fájlszintű korlátozás ment a levesbe.Ezért akartam ezt programkódból megoldani, ha lehet.
-
vilag
tag
Üdv!
Mondja már meg valaki, hogy programkódból (VBA) meg lehet e oldani, hogy az adott fájl (amiből a kódot futtatom) csak olvasásra nyíljon meg?
Azt akarom elérni, hogy írásra csak bizonyos felhasználóknak nyíljon meg a fájl.
Köszönöm!
-
Barett 50cal
senior tag
-
vilag
tag
válasz
martonx #2277 üzenetére
A vállalkozóbarátságot már volt szerencsém tapasztalni, amikor utánakérdeztem, hogy egy cukrász végzettségű ember hogyan tudja legalizálni ha néha néha süt egy-egy tortát valakinek pénzért
(A párom cukrász)
De nem biztattak nagyon.
Így maradt az illegális tevékenység.Úgy is mondhatnám mi vagyunk a sötétben bujkáló ellenforradalmár...
-
Petya25
őstag
MS Access VB-ben kéne némi segítség.
Úgy kéne egy képet megnyitnom, hogy a pontos nevét nem tudom. A fájlok nevében van a kép neve + egy növekvő sorszám (amit előre nem tudok) + .jpg
Minden kép egyedi, tehát csak egy fájlt ad vissza ha keresném csillaggal: kep_neve*.jpg
De ezt így simán nem eszi meg a VB, nem ad vissza képet.
A csillaggal elérhető fájl pontos nevét kéne valahogy visszakapnom, azt már tudom használni. A sorszám nélküli verzióban fájlnév keresés nélkül is simán működik pontos névre. Ezzel próbálkozok:Dim kep_nev As String
Dim filename As String
Dim url As Stringkep_nev = "a kívülről megkapott kép neve sorszám és jpg nélkül"
filename = My.Computer.FileSystem.GetFiles("\\gep\Images\",
FileIO.SearchOption.SearchTopLevelOnly, kep_nev & "*.jpg")url = "\\gep\Images\" & filename
Shell "explorer.exe " & url, vbMaximizedFocus
-
martonx
veterán
Ha számlát is akarsz adni, akkor egyéni vállalkozóit érdemes kiváltani. Ha jól rémlik ez ingyenes, csak némi okmányirodai szopás (űrlap, sorban állás stb...) kell hozzá. Meg majd venned kell egy számlatömböt, ha már kaptál adószámot, mint egyéni vállalkozó.
Plusz ettől kezdve valamivel macerásabb lesz az éves adóbevallásod.
Ha netán nem akarod a gatyádat is leadózni, akkor meg el kell kezdeni költség számlákat gyűjteni, könyvelőt fogadni.
Innen csókoltatom a vállalkozásbarát magyar államot. -
martonx
veterán
Elvileg a szabadalmi hivatalnál bármit be lehet jegyeztetni. Én már csináltam olyan programot ami védelem alatt van, de nem én intéztem a bejegyzését.
De ezzel nem sokra mész, ha feltörik, és orrba-szájba ingyen használják. A legjobb, ha minél jobban levéded a kódot. Esetedben ez kimerül a vba projekt jelszavazásában. -
vilag
tag
válasz
sztanozs #2274 üzenetére
Remélem nincs, most már minden bizonnyal megnézem.
Az nyilvánvaló, hogy a benne tárolt adathalmaz a cég tulajdona, de remélem maga a program nem...
Ha konkrétan nincs kikötve a munkaszerződésben, akkor elvileg szabad a gazda?
Ha esetleg el akarnám adni, akkor kéne valamiféle vállalkozást is létrehoznom, hogy adózási szempontból is jogszerű legyen?
-
sztanozs
veterán
Inkább a munkaszerződésben szokták kikötni, hogy a cég eszközein (illetve a munkaidőben) végzett szellemi termék jogai felett a cég rendelkezik. Tehát amit a munkaeszközödön, vagy munkaidőben, vagy a munkavégzéssel kapcsolatban készítesz, annak a cég a jogtulajdonosa, nem te és így nem is adhatod el - sem a cégnek, sem másik harmadik félnek.
Persze csak ha ez el van rejtve a munkaszerződésedben. -
martonx
veterán
Miért ne? Kivéve, ha olyan 3rd party open source komponenseket használtál benne, amik GPL liszenszűek.
De általában még ekkor is eladhatod a saját programod, csak éppen előtte meg kell venned a kérdéses 3rd party komponenseket.
A licenszelés mindig kemény ügy, pláne hazánkban, ahol az utolsó, ami az emberek eszébe jut, hogy programot vegyen, pénzért. -
vilag
tag
Üdv!
Tudja valaki, hogy hogyan vannak itt a szerzői jogok?
Úgy értem, hogy ha VB-vel írok egy programot, akkor azt mondjuk eladhatom? -
martonx
veterán
Nem különösebben, én leginkább .Net vonalon, ott is ASP.NET-ben mozgok. Egyszer egy Android-os alkalmazás backend-jét fejlesztettem Java-ban, nem ragadott meg.
Tényleg a Referenciáknál az Excel mutatja, hogy melyik hiányzik, látszik, hogy (hál istennek) jópár hónapja már nem kell excel vba-znom. Fontos tudnod, hogy ha kizárólag Excel 2003-ban fejlesztesz, akkor az abban felhasznált referenciák egytől egyig működni fognak az újabb exceleken. Ez visszafelé viszont nem igaz!!!
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #2262 üzenetére
Na, nem akarom elkiabálni, de úgy tűnik működik a dolog.
Úgy néz ki valóban a referenciákkal volt a probléma.
Ha elindítod, és gubanc van, akkor a "References" menüben a problémás referencia neve elé oda kerül, hogy "MISSING: "Úgy tűnik, ez jellemzően abból adódik, hogy a 2003-as office (11.0) nem találja a későbbi 2007-es officehoz (jelen esetben 14.0) referenciát.
Mélyebb vizsgálatra nem volt alkalmam, mert még nem tudtam a bizonyos gép elé kerülni, de ha odajutok, akkor megírom a tapasztalatokat.
Köszönöm mindkettőtöknek a segítséget!
-
vilag
tag
Halihó!
Nem tudja véletlenül valaki, hogy melyik topikban találok olyan mágust aki segítene nekem összedobni egy nem túl bonyolult Android alkalmazást?
Keresgéltem a fórumon, de nem találtam fejlesztőknek szóló topikot.
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #2260 üzenetére
Értem a különbséget.
Most az az érdekes helyzet állt elő, hogy elindítottam azt a fájlt amit a másik gépen próbáltam futtatni, és most meg nekem írja ki a szóban forgó hibaüzenetet.
Mókás kis hiba ez, de már jó lenne tudni mi a megoldás...
Biztosan csak a referencia okozhatja ezt a hibát?
(Akkor ha jól értem a referenciák az adott munkafüzethez kötöttek.)
-
sztanozs
veterán
Trim biztos megy plusz referenciák nélkül is. Az tudom elképzelni, hogy valamelyik referencia felüldefiniálja Trim-et (ami amúgy elég szarul működik alapból)...
Referenciákat magával viszi, de ha nincs ott a fájl (vagy ott van, de nem kompatibilis), akkor nem tudja felvenni.Ebben van egy pár példa: [link]
-
vilag
tag
válasz
sztanozs #2256 üzenetére
Az Applicaion.UserName-el az a gond, hogy az az excelben használt felhasználói név, amelyet a felhasználó akár meg is változtathat, ellenben az Environ("Usernam")-el, amelyet egy mezei felhasználó nem nagyon változtathat meg.
Nekem pedig szükségem van a "stabil" környezetre, mert jogosultságok kötődnek ehhez a felhasználói névhez.
Megj.: még ha az Environ("Username") nincs is benne monndjuk a Basicben, azért szerintem a Trim-nek csak benne kellene lennie...
Amit belinkeltél azt én is megtaláltam, de még nem volt alkalmam kipróbálni, tekintve, hogy a problematikus gép másik helyszínen van.
A referenciákat viszi magával a program, vagy hogyan működik ez?
-
sztanozs
veterán
FYI - http://stackoverflow.com/questions/507191/cant-find-project-or-library-for-standard-vba-functions
Szedjél ki minden nem szükséges referenciát (fenti linken van élda, mi maradjon), az Environ("USERNAME") helyett használd az Application.Username-t. -
vilag
tag
válasz
martonx #2254 üzenetére
Próbáltam is, többször kiugrik ugyan ezzel a hibaüzenettel.
Először pl. ennél a sornál: nev = Environ("USERNAME")
Az "Environ" szövegrészt pedig szépen kijelöli kékkel.Ha ezt a sort kiveszem, akkor meg pl. itt:
xy=Trim(Str(Date))
Itt pedig a "Trim" szövegrészt jelöli ki.Esetleg, így valami pontosabb megoldási ötlet?
-
martonx
veterán
Hehehe, hát ezért is halnak ki lassan a vastag kliensek. A gondot biztosan az okozza, hogy valamilyen dll hiányzik.
Hogy ez nálatok valamilyen egyedi 3rd party dll volt-e, ami minden gépen ott csücsült, vagy az Office Professional valamilyen saját dll-je, ami az Office Basic-ben nincs csak meg, azt így messziről persze, hogy nem fogjuk tudni neked megmondani.
A hibát dobó gépen pont ugyanúgy tudsz debug-olni, és akkor remélhetőleg pontosabban látszik, hogy hol kapod ezt a hibát. -
vilag
tag
Üdv!
Olyan problémába futottam, hogy az egyik általam írt programot (Excel VBA) elvittem egy másik gépre, azonban ott nem fit rendesen, mert az alábbi hibaüzenetet kapom:
Compile error:
Can't find project or Library
Ez a kérdés itt a fórumban már kétszer is felmerült, azonban senki nem válaszolt azokra a kérdésekre.
Próbáltam kicsit kutakodni a neten, ott annyit találtam (ha jól értettem), hogy a references-el lehet a baj.Nálam (és a helyi hálón leledző gépeken) Office 2003 Professional, illetve 2007 Professional van, azon a gépen amelyiken nem megy ott Office 2003 Basic van.
Utóbbi gépen újra futtattam a telepítőt és "Minden a saját gépről fut" opcióval újratelepítettem az office alkalmazásokat.Van esetleg valakinek ötlete a hibára vonatkozóan?
Mondanom sem kell, hogy nagyon fontos volna.
Előre is köszönöm a segítséget!
-
belaur
tag
válasz
sztanozs #2251 üzenetére
A programom lényege, hogy a user kijelöl egy cellát akkor a gomb megnyomására beilleszt alá egy uj sort és beir képleteket amiknek a "sor" változó mondja meg hogy hanyadik sor lett a beszurt sor. Azaz, tulajdonképpen semmi mást nem csinal a program csak az uj sort feltölti képletekkel. Azon is gondolkodtam, hogy esetleg, ha lemásolom az egyel fölötte/alatta lévő sort, akkor a cellákban lévő függvényeket lehetne módosítani.
-
sztanozs
veterán
Rossz helyen volt a dupla "" (preliminary előtt) és nem ártana régió mentes szeparátort sem használni:
xlls = Application.International(xlListSeparator)
keplet = "=IF($F" & sor & "=""preliminary""" & xlls & "VLOOKUP(acquisition_projects!E" & sor & xlls & "FPY_measure!$P$39:$R$41" & xlls & "2)" & xlls & "0)"Ja és az is lehet gond, hogy magyar az excel és a VLOOKUP és IF függvények nem értelmezettek...
-
belaur
tag
Hello
az alábbi Stringet szeretném beilleszteni egy cellába ugy hogy függvény maradjon.
keplet = "=IF($F" & sor & ”"”=preliminary””” & Chr(59) & "VLOOKUP(acquisition_projects!E" & sor & Chr(59) & "FPY_measure!$P$39:$R$41" & Chr(59) & "2)" & Chr(59) & "0)"
Az összes kapcsolódó forumot végignéztem de nem jutottam előrébb. .Value-val és .Formula-val is hibaüzenetet ad. Tudtok rá valami megoldást?
Köszi
-
Milgram1
aktív tag
Sziasztok!
Megtudja valaki mondani hogy miért 0-át ír az új tömbökbe?Imports System.Console
Module Module1
Sub Main()
Dim x(20), y(20), db1, db2, z(20) As Integer
Randomize()
For i = 1 To 20
x(i) = Rnd() * 99 + 1
WriteLine(x(i))
Next
db1 = 0
db2 = 0
For i = 1 To 20
If x(i) Mod 2 = 0 Then
x(i) = y(i)
db1 = db1 + 1
Else
x(i) = y(i)
db2 = db2 + 1
End If
Next
Write("páros számok:")
For i = 1 To 20
WriteLine(y(i))
Next
Write("páratlan számok:")
For i = 1 To 20
WriteLine(z(i))
Next
ReadLine()
End Sub
End Module -
Bobrooney
senior tag
válasz
Speeedfire #2239 üzenetére
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Speeedfire #2239 üzenetére
Mindenképen VB-ben kell?
-
Bobrooney
senior tag
válasz
Speeedfire #2237 üzenetére
Majd nézek neked
-
Speeedfire
félisten
Tud valaki olyan egyszerű scriptet, amivel egy adott mappa alatt lévő fájlokat törölni lehet?
Konkrétan a temp fájlokat a c:\temp alá tettem és szeretném ezt törölni minden gép induláskor. -
emitter
őstag
-
Tomaaasz
aktív tag
válasz
Tomaaasz #2233 üzenetére
Nos, közben siker.
Do While szamlalo < maxSor
azonTomb(szamlalo) = ds.Tables("Azon").Rows(szamlalo).Item("Azonosító")
Dim txt1 As New TextBox
Me.Controls.Add(txt1)
With txt1
.Name = "txtAzon" & szamlalo
.Text = azonTomb(szamlalo)
.Height = 20
.Width = 50
.Left = 10
.Top = 10 * szamlalo * 2
End With
txt1 = Nothing
szamlalo = szamlalo + 1
Loop -
Tomaaasz
aktív tag
Sziasztok!
Egy végtelenül egyszerű problémával állok szemben, de 2 óra masszív guglizás után se találtam meg a választ.
TextBox okat szeretnék létrehozni a kódból, de tetszőleges számút, vagyis a "Visible" Ture/False váltogatásával nem igazán vagyok kisegítve...
Maga a program egy adatbázis megjelenítő, és a rekordok száma lenne a textboxok száma is.Sub sorSzamol()
Dim azonTomb(maxSor) As Integer
Dim szamlalo As Integer
szamlalo = 0
Do While szamlalo < maxSor
azonTomb(szamlalo) = ds.Tables("Azon").Rows(szamlalo).Item("Azonosító")
szamlalo = szamlalo + 1
Loop
End SubEddig szép és jó. Milyen paranccsal tudom megoldani?
Köszönöm!
-
válasz
sztanozs #2231 üzenetére
Köszi a választ!
Megtaláltam a megoldást, de teljesen más megközelítéssel.
CSV nem tárol semmit de egy ini fileal megoldható hogy menjen.Schema.ini-fileba:
[adat.csv]
ColNameHeader=False
Format=Delimited(;)
Col1=Sorszám integer
Col2=Cím1 char
Col3=Cím2 char
Col4=Cím3 char
Col5=Cím4 char
...
és így továbbEzzel rákényszerítve hogy minden oszlop előre meghatározott adat típusú legyen.
-
sztanozs
veterán
válasz
MasterDeeJay #2230 üzenetére
Könnyű válasz nincs. Az alábbiak közül lehet szemezgetni:
1) DataReader használata
2) Import Export mód (IMEX=1) beállítás és registry túrás (TypeGuessRows)
3) Az első 8 sort feltöltöd az adattípusnak megfelelő dummy adatokkal és betöltés után törlöd őket
Az első megoldás problémája, hogy kézzel kell leprogramoznid az adatbevitelt, nem tudod egyszerű JET motorral behúzni.
A második megoldásnál az a bibi, hogy menyiségű adatsornál igen lassú a parse, mert beolvassa az összes sort.
A harmadik megoldásnál át kell szerkesztened az összes beolvasott fájlt és törölni a belovasott táblából a dummy adatokat.Ha jól rémlik egyébként, akkor az 1. vagy 3. megoldás szükséges, ha egy meződ 255-nél több karaktert kell tartalmazzon és az első sorában a megfelelő mezőkben ez nem teljesül. Ez a 2-es módszerrel nem megy.
-
VB.NET hez kellene kis segítség.
Egy csv-ből olvasok be adatot datatable-be majd megjelenítem egy datagridviewbe. Megy oda vissza írás olvasás. Viszont valamiért az oszlopok adattípusát automatán változtatja a progi, pedig nincs megadva sehol hogy milyen típusú egy oszlop és én sem szeretném megváltoztatni.
Hogyan tudom kikapcsolni azt hogy a datagridview ne kezeljen automatán adattípust, vagy alapból legyen minden string típusú?
A csv-ből így olvasok be:
Dim CnStr = "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=" & CurDir() & "\Tablazat" & ";Extended Properties=""text;HDR=YES;FMT=Delimited"";"
Using Adp As New OleDbDataAdapter("select * from adat.csv", CnStr)
Adp.Fill(adat)
End Using
adattablamegjelenito.DataSource = adatEzzel meg írom vissza:
Sub SetDataTable_To_CSV(ByVal dtable As DataTable, ByVal path_filename As String, ByVal sep_char As String)
Dim writer As System.IO.StreamWriter
Try
writer = New System.IO.StreamWriter(path_filename, False, System.Text.Encoding.Default)
Dim _sep As String = ""
Dim builder As New System.Text.StringBuilder
For Each col As DataColumn In dtable.Columns
builder.Append(_sep).Append(col.ColumnName)
_sep = sep_char
Next
writer.WriteLine(builder.ToString())
For Each row As DataRow In dtable.Rows
_sep = ""
builder = New System.Text.StringBuilder
For Each col As DataColumn In dtable.Columns
builder.Append(_sep).Append(row(col.ColumnName))
_sep = sep_char
Next
writer.WriteLine(builder.ToString())
Next
Catch ex As Exception
Finally
If Not writer Is Nothing Then writer.Close()
End Try
End SubTehát ha beírok csak számot az oszlopba akkor utána ha elmentem majd betöltöm akkor hibával elszáll ha betűket akarok beírni. Ugyanígy ha a csv-be csak számok vannak egy oszloppba akkor szintén nem lehet betűt beírni. Én minden egyes oszlopot stringként akarok kezelni.
-
martonx
veterán
válasz
pirit28 #2228 üzenetére
Ez tényleg annyira triviális volt, hogy rászántam azt a 30 másodpercet.
Nem a konkrét feladat megoldása, de példának tökéletes:
Private Sub Workbook_SheetChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
valami = Target.Value
If Target.Column = 3 Then
Application.EnableEvents = False
Cells(Target.Row, Target.Column + 5) = Target
Application.EnableEvents = True
End If
End Sub -
pirit28
csendes tag
válasz
martonx #2227 üzenetére
Szia Martonx !
Akár mennyire gyötröm magam 15 órája,ha télen cseresznye terem ,akkor sem tudom magam a választ.Valószínű neked csukott szemmel menne.Majd ha be leszünk csippelve akkor majd biztosan és is annyira fogom tudni mint te.Nem sértésnek szántam.Ha a megoldást levezetnéd lépésről lépésre magyarázattal ,akkor majd valószínű legközelebb nem teszek fel hasonló kérdést.
Kössz. -
pirit28
csendes tag
válasz
martonx #2225 üzenetére
Na szóval megpróbálom kicsit értelmesebben.
Azt szeretném ,ha pl a D3-as cellába beírok 30-at akkor az E3-as cellába összegezve jelenjen meg a beírt adat.
Tehát ha a D3-ba 30 van akkor az E3-ba 30 legyen ,aztán ha a D3-ba megint beírok 50-et ,akkor az E3-ba 80 legyen ..ha meg a D3-ba beírok -20-at akkor meg legyen 60.Rem értem
-
pirit28
csendes tag
Jóó napot !
Ismét jelentkeznék egy kis segítségre !
2003-as excel-ben ,hogy tudnám azt megoldani,hogy
pl:; egy táblázat d oszlopában folyamatosan módosuló adatok vannak,amit kézzel vinnék be.
Amit a d oszlop valahányadik sorában beírnék az legyen szó -10-ről vagy 10-ről az az e oszlopban levő összegből , ugyan abban a sorban levonódna,vagy éppen hozzáadódna.Ami a lényeg lenne hogy az összeg ne változzon csak akkor ha minuszolok vagy plusszolok.A választ előre is köszönöm !
-
sztanozs
veterán
válasz
Milgram1 #2211 üzenetére
Amúgy még egy kis kiegészítés:
Az alábbi definíció
Dim f, m1, m2, r, F1 as Double
valójában a következőt csinálja:
Dim f as Variant , m1 as Variant, m2 as Variant, r as Variant, F1 as DoubleTehát csak az utolsót definiálja annak, amit a végéte írsz, mindent, amit nem specifikálsz azt Variant-ként hoz létre.
-
pirit28
csendes tag
Jóó estét az uraknak ,hölgyeknek.
Régibb kaptam egy nagyon jó kis kereső kódocskát, amit egy másik excell file-ban szeretnék használni.
A problémám az lenne ,hogy a találati eredmény után ,ami ugye a keresett érték, a talált érték mellett a sorban 2 cellával arrébb kellene hogy kijelölje azt a cellát amibe adatot vinnék fel. Ez annyiban könnyítené meg a dolgom ,hogyha megvan az eredmény akkor nem kellene nyilacskát használnom ahhoz hogy az adatot a megfelelő helyre tudjam bevinni,minél hamarabbRange("a2:A1000").Select
amitkeres = InputBox("Add meg a keresni kívánt nevet vagy névrészletet !", "Keresés")On Error GoTo Nincs
Selection.find(What:=amitkeres, After:=ActiveCell, LookIn:=xlValues, _
LookAt:=xlPart, SearchOrder:=xlByRows, SearchDirection:=xlNext, _
MatchCase:=False, SearchFormat:=False).Select
Selection.Font.Bold = FalseExit Sub
Nincs:
MsgBox ("A keresett név nincs a listában.")
End SubRem érthető voltam ,a választ válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.
-
fpeter07
veterán
Nem igazán vágom ezt a makrós témát. Ezt a feladatot pl. hogy tudom megoldani?
Készítsünk makrót, amely az A oszlopot feltölti az egész számokkal 0-tól 56-ig! A B
oszlop celláinak háttérszíne legyen az A oszlopban lév� számoknak megfelel�! -
kasam
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy technikai kérdése. Írtam egy makrót, aminek a lényege, hogy havonta hív be adatokat egy másik fájlból.
Az alap fájlnak a neve (ami a makrót tartalmazza) változik minden hónapban. Az érdekelne, hogy hogyan lehet elkerülni a manuális változtatást a makróban.Tehát a Hungary 2013 Aug fájl neve 2013 Aug Sept lesz.. így a makró nem fog működni, csak ha átírom manuálisan. Hogyan lehet ezt elkerülni?
Sheets("PBC Month Avg Currency Rates").Select
Workbooks.Open Filename:= _
"Yorporate ReportingMonthly FS & Final Year-end FSCurrecny Rates Actual2013 Currency_Rates Actual.xlsm"
Sheets("PL").Select
Range("A7:S200").Select
Selection.Copy
Windows("Hungary 2013 Aug FS.xlsm").Activate
Sheets("PBC Month Avg Currency Rates").Select
Range("B5").Select
Selection.PasteSpecial Paste:=xlPasteValues, Operation:=xlNone, SkipBlanks _
:=False, Transpose:=FalseKöszi előre is!
Máté -
Üdv.
Holnap lesz programozásból vizsgám, egyáltalán nem vagyok felkészülve (megint). Visual Basic, Console Application. Egy próbát tennék azért tennék, ugyanis megszereztem a júniusi feladatokat, ami a 6-osért volt (Szerbia) és ha hasonlót adna, akár szerencsével is járhatnék. A feladat így hangzik, DIY fordítással.
1. Írj egy programot, amely fogad két paramétert és a két megadott paraméterben levő számjegyek számát kiírja a későbbiekben.
Például: ha a megadott két paraméter "Újvidék 5" és "Szabadka 1960", akkor az alprogram vissza kell, hogy adja az 5-öt, mivel a két megadott paraméterben összesen 5 számjegy szerepel.2. Vezetéknév/Név/Év/Éves jövedelem/Munkáltatói azonosító/Munkáltató neve
Írj egy programot, amely az EvesJovedelem.txt datotékát fogja használni és ez alapján készít egy jelentést. A felhasználó megadja a kritériumokat, melyek a következők: év, minimális és maximális kereset.
A jelentésnek a következő oszlopokat kell tartalmaznia: sorszám/vezetéknév/név/év/éves jövedelem.
A jelentést Console.SetCursorPosition() segítségével formázd meg.
A jelentés végén ki kell írni a megadott eredményekből (tehát amik megfelelnek a megadott kritériumoknak), hogy összesen hány sor van megjelenítve, valamint az átlag keresetet a kilistázottaknak.
A sorokat, amelyek megfelelnek a megadott kritériumoknak, be kell másolni az EvesJovedelemJelentes.txt datotékába.Elég gyenge magyar fordítás, de igazából nem is nagyon értem a 2. feladatot. Egyiket sem tudom konkrétan megcsinálni. Egyszer már kaptam itt PH!-n segítséget Bobrooney-tól, most gondoltam újra próbát teszek. Egy köszönömön kívül sajnos nem tudom máshogy meghálálni, tehát ha valaki segíteni tudna, ennyit tudnék csak visszaadni
-
sztanozs
veterán
válasz
hiperFizikus #2200 üzenetére
Az osztály - a láthatóság szabályozása és a belső változók elrejtése céljából - tartalmaz olyan eszközt (tulajdonság - Property), ami megakadályozza, hogy a külső (nem szükségszerűen megbízható) hívó ne férjen hozzá az osztály belső váltózóihoz és azt ne tudja közvetlenül elérni/módosítani.
-
martonx
veterán
válasz
hiperFizikus #2200 üzenetére
Köszi, hogy elmondtad szerinted mi is a VBScript
Annál sokkal több, mint amire gondolsz.
Nézz utána az objektum orientált programozásnak, program nyelvtől függetlenül mindig ugyanazok az elvei. Hidd el gugli, vagy egy könyvtár a barátod.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest