Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: Kinek milyen setupja van?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Egy bihari a Hajdúságban
- sziku69: Szólánc.
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Real Racing 3 - Freemium csoda
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mzmatus #3198 üzenetére
Annyira el voltam havazva melóval, hogy teljesen kiment a fejemből, hogy hosszúhétvége lesz...
Szóval felpattintottam az AutoCAd 2026-t és megnéztem, mit és hogy lehet VB .NET-l mókolni vele, mert az itt elérhető infók a VB .NET-hez vannak "kitalálva" (lehetne C# nyelven is dolgozni amúgy, csak azt egyrészt nem ismerem annyira ill. a VB .NET nagyon hasonlít a VBA-hoz nyelvezetében, felépítésében stb, nyilván nem véletlen)A VB .NET kód megírásához Visual Studio 2022 Community Edition-t használtam (ingyenes)
1. VB .NET Library Class-t (DLL lesz belőle) így kell létrehozni Visual Studio-val
2. Hogy a megfelelő függvények/osztályok stb rendelkezésre álljanak, ahhoz az AutoCAD-ből 3 referenciát kell hozzáadni, a rendszerből meg egyet. A VB .NET project-t befordítva (build) kapjuk meg majd a DLL-t, ami kell az AutoCAD-nek
3. AutoCAD megnyit, betöltünk egy létező vagy létrehozunk egy üres project-t kiadjuk a NETLOAD parancsot, majd a megjelenő fájlablakban betöltjük a korábban létrehozott DLL-t
4. Most futtatjuk a DLL-ben található függvényünket (ez esetben a FireOpenFileDialog nevet viseli)
5. ha minden rendben, akkor meg kell nyitnia a fájlablakot és amennyiben kiválasztasz egy fájlt (példaprogiban csak DWG/DVB állítottam a szűrőt), akkor egy ablakban kiírja a fájl nevét, teljes útvonalával
Imports Autodesk.AutoCAD.ApplicationServices
Imports Autodesk.AutoCAD.Runtime
Public Class FireAutoCADOpenFileDialogExample
<CommandMethod("FireOpenFileDialog")>
Public Sub FireOpenFileDialog()
Dim MyOpenFileDialog As New Autodesk.AutoCAD.Windows.OpenFileDialog("FIRE/SOUL/CD - VB.NET FileOpenDialog Class",
"",
"DWG;DVB",
"AutoCAD Drawing/Project Files",
0 'Autodesk.AutoCAD.Windows.OpenFileDialog.OpenFileDialogFlags
)
If MyOpenFileDialog.ShowDialog() = System.Windows.Forms.DialogResult.OK Then
System.Windows.Forms.MessageBox.Show(MyOpenFileDialog.Filename)
Else
System.Windows.Forms.MessageBox.Show("Nem választottál ki fájlt.")
End If
End Sub
End ClassEnnyit tudtam tenni az ügy érdekében, rajtad áll, hogy a korábbi WINAPI-s (az VBA kód ugye) avagy emellett döntesz.
UI: Lehet, hogy érdemes lenne az AutoCAD topikban is érdeklődni, hátha van egyéb (és ami fontos, egyszerűbb) megoldás is.
UUI: a #3200-ben lévő megoldás nem működik, felejtős, viszont a #3199 kifogástalanul megy AutoCAD-ben is (mondjuk, mint írtam meg lettem volna lepve, ha nem)...
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z490 i5 10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman Z1 PLUS Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650M R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XT 20GB Zalman Z1 PLUS A-Data 750W
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3276
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3781, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest