Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• dt-ulti

csendes tag

Ha valakinek volt már hasonló tapasztalata, és esetleg megoldotta, a segítségét kérném. VIRTUALBOX "host" rendszer Windows 7 (64-bit), a "guest" Windows XP-SP3, a VBOX-ban futó XP mindaddig jól fut, amíg a rendszert internetre nem eresztem. Bármit indíthatok benne az is fut normálisan. Ahogy a hálókábelt bedugom, az XP megkapja az IP-t, elindítok benne egy Firefox (v3.28) böngészőt, le akarom frissíteni az extensionokat, elindul a letöltés, majd az egész rendszer letöltés közben csonttá fagy. De a host rendszer is!!! A VBOX-ban már aktivált rendszer a Windows XP-SP3 , a 7-es 64-bit-es szintén aktivált. Megvásárolt, jogtiszta példányok. Namost, az esemény (POWER OFF/ON) után a VBOX legtöbször már nem indítható el. (Persze snapból visszaállítom és kezdhetek mindent ott, ahol abbahagytam.)

Valami ötlet kellene, mivel tudnám lokalizálni a hibát. - Olyan gyorsan fagy meg, hogy log nem marad értékelhető utánna. Ja a hálózati eszköz egy bridgelt REALTEK, direkt a VBOX rendelkezésére bocsátva. (Win7-nek nem (is) kéne használnia! Tűzfalat a próba idejére kikapcsoltam.) Hogyan tudnám "rábeszélni" a Win7-est, hogy ne szóljon bele a VBOX net-es kommunikációjába? (A 7-esen a Defender kikapcsolva, vírusvédelem jelenleg egyik gépen sincs.) - Mert feltételezem, a Win7 valamilyen alvédelmi rendszere lép működésbe, és tesz keresztbe az éppen "bimbózni" kezdő virtuális rendszernek, - valahol itt lehet a probléma...!, - persze bárhol máshol is. (Tehát a hiba következetes mindíg, - számomra - kivédhetelenül bekövetkezik. Azt mondjuk nem is feltételezem hogy az VBOX-ban, azaz az XP-ben esetlegesen bekövetkező hiba képes lenne csontá fagyasztani a Win7-et.) :F

Új hozzászólás Aktív témák